icon

Muž ma podviedol

8. nov 2022

Nie je mi dobre. Mam chuť sa zbaliť a už sa navrátiť. Môj manžel moj vysnívaný muž ma podviedol a nie bez následkov. Zistila som to náhodou. My mame dve malé deti. Keď som sa dozvedela chcela som ho zabiť..potom tu kur...vu, plakala som. Rozbila som mu počítač dostala som strašný amok. Muž je teraz na služobke, deti mi zobrala švagriná vyhovorila som sa, že mi je zle. Nemôžem to nikomu povedať. My sme celkom normálna rodina. Žili sme šťastne ja som bola hlupa puča a žila v tom, že ma miluje aj naše deti. Čo mám robiť?

zun
9. nov 2022

Tiež si nemyslim že chlapi si dokážu odbehnúť len z nefungujúceho vzťahu….

h2
9. nov 2022

@lienka.7 S tebou je fakt škoda reči. Čiže "ľavobočok" nemá nárok na nič po svojom otcovi?! Nehovoríme teraz o majetku jeho manželky, ale len o majetku toho muža.
A fakt nevidím dôvod na to, aby deti môjho muža dedili po mne. Budú predsa dediť po svojom otcovi a po svojej matke. Tak, ako môj syn bude zase dediť po svojom otcovi a po mne. Nebude si predsa robiť nárok na majetok mužovej exmanželky. Tak prečo by si mali oni robiť nárok na môj majetok? Nemusíš mať strach, pri mne rozhodne neprídu skrátka, už som im v živote veľa dala a dám im aj naďalej. Ale vyplácať ich z môjho domu naozaj nevidím dôvod. Zdedia polovicu rodičovského domu ich otca, z toho ja nič nechcem.
A j tej morálke: čiže milenka s deckom na ulici môže skončiť? Lebo ona je kurva a jej decko pankhart, takže si to zaslúžia? Kde tu je tvoja morálka?!

lenkakravcova
9. nov 2022

@oblecenie99 Asi máš pravdu. Vnímam to z môjho pohľadu skúsenosti z okolia, keď som tým dotyčný ženám roky vysvetľovala bez nejakého posunu, že ich manželstvo takým tempom dohorí, ak sa budú správať ako sa budú správať.. Pri tom je mi ich ľúto, smaozrejme aj autorky. Tak nech si nepridá starosti navyše s branenim sa na súde pre hysterické správanie sa. Nech sa to ešte viac neotočí voči nej.

A autorka: na tvojom mieste dám žiadosť na rozdelenie bez podielového vlastníctva ale s rozvodom sa neponáhľam. Písala si, že si dlho doma, urob si ešte nejaký ten kurz kvalifikačný aspoň, nech potom zoženieš dobru prácu. Ak si obetovala roky doma s deťmi, tak už ten pol rok nech ta ešte pár mesiacov živí kým sa rekvalifikuješ. Bolo by to od neho fér, keď už sa zachoval ako sa zachoval.

simca06022011
9. nov 2022

Vies co autorka, verim, ze si velmi sklamana a zuriva. Ale pozbieraj stipku rozumu a hrdosti a prestan robit kraviny. Potesilo ta nicit veci? Super. Rozbijat pocitace, strihat veci? Co takto zburat aj dom? tiez je to len materialna vec... a neostane ti uz fakt ani h***o. Proste spravas sa ako hysterka ale NIC z toho situaciu nevyriesi, nepomoze. Treba ti v prvom rade riesit chlapa. A s rozumom. Lebo policiu ak zavola (mozno nezavola...) aj tak ho dnu budes musiet pustit, len zase urobis dramu aj pred svetom. S cim vacsim kludom budes s nim riesit, tym vies pre seba lepsie podmienky vyjednat. Ja sa divim, ze si vobec cakala, kym sa vrati, ja by som mu zvestovala certsve informacie, ktore mam hned a poziadala ho nech okamzite ide domov. Pracovna cesta/nepracovna cesta. Toto si musite prebrat medzi sebou v prvom rade a nie sa skryvat, a potom s pravnikom, ktory ti presne povie co a ako, ak si zmierena s rozvodom. Ja by som od chlapa v jeho rozcarovanej chvili, ze to "vies" okamzite ziadala ze spolocny dom, prpise na teba a deti. A on nech si ide.
Je to inak smutne, ze sa partnerstvo takto skonci, ale videla som to nerazach, chlap "uspesny" podporovany zenou, proste sa nevprace do koze a slobodne zienky im radi este viac zdvihnu "ego"...

@stanulienkat ked slobodna s prepacenim trt** zenateho chlapa, tak nech si aspon dava pozor a neotehotnie. Inak je to hlupana prvotriedna. Ale v podstate ano, vernost sluboval on svojej zene, nie milenka.

panda21
9. nov 2022

@h2 a boh vie, či ona vôbec o manželke a deťoch vedela. Tu kľudne môže byť podvedená aj tá druhá žena. Tiež nechápem, ako za to môže to dieťa. Tu je jednoducho zmrd ten chlap a nie nenarodené dieťa.

nepic
9. nov 2022

@lenkakravcova
Teda klobúk dolu pred vami ako ženou a človekom.

luuckka
9. nov 2022

@stanulienkat na vine sú obaja

stanulienkat
9. nov 2022

@simca06022011 tak to je pravda. Ked šuka so zenatym a otehotnie, tak je blba.

lienka.7
9. nov 2022

@h2 ty si ale ze uplne pomylena. Cize ti príde ok, ze tvoj muz zveladuje teraz iba tvoj majetok, ale jeho deti z toho nebudu nic mat, ano? Tak potom sa to ale prieci tvojim predoslym uvaham. V poriadku by to bolo iba vtedy, keby si komplet všetko financovala len a len ty, tvoj muz by bol nezamestnaný alebo co.
Mna nejaká milenka, ci uz s deckom alebo bez decka absolútne nezaujima. Ci nebodaj, este aj tu si mam ubytovat doma, lebo chudatko ona je v tom nevinne? Asi vie, komu roztahuje nohy...
AArozdiel je v tom, ze moje deti tej milenke nic neberú, kdezto jej decko berie tym mojim ich strechu nad hlavou. Ale to je tebe jedno samozrejme. Ty s mužom nemas spoločný dom. Ako som písala, poistila si sa, keďže si dopredu vedela, ze ma uz deti. Lebo inak si mohla tvoj dom predať, a kúpili by ste si s mužom vas spoločný. Z ktorého by uz jeho deti samozrejme dedili. Tomuto si sikovno zabránila. Tak tu prosim nemudruj uz.

aurora33
9. nov 2022

Zrejme bol problém vo všetkom chlapovi vyhovovať. V živote by som sa neprefarbila len preto že to chce muž. Plus aj ti staranie sa o deti o domácnosť. Je otec nech sa tiež stará. On mal asi len doma full servis zrejme sa nudil tak si našiel iné nieco

dankanka
9. nov 2022

Ja by som zase kvoli nikomu neschudla, neprefarbila si vlasy, iba kvoli sebe. Kvoli zdraviu by som schudla. Ale chlap sa moze aj rozkrajat, ak sa mu nepaci, moze ist..nemas hrdost

h2
9. nov 2022

@vevesh Neviem si nijako predstaviť, ako môže dediť 25%, keď dedičia sú 6: ona, jej 4 deti a nemanželské dieťa. Ale keď nemá ani len tú polovicu, tak tipujem, že byt nenadobudli s manželom spolu, ale bol len jeho pred manželstvom. Tak isto je úplne proti logike, že má vyplácať z trhovej ceny bytu, ktorý nemá vyplatenú hypotéku. Fakt by ma zaujímalo, v ktorej krajine má takéto niečo podporu v zákone.

h2
9. nov 2022

@lienka.7 Fakt si tak blbá??? No lebo ja nie, aby som predávala svoj dom za svoje peniaze a kupovala za to pol na pol s mužom, keď on tú finančnú hotovosť na to nemá. Okrem toho, dva krát som písala, že z mužovho majetku budú zase dediť len jeho dcéry, ja sa vzdám.
Vidím, že si veľmi nepriateľská osoba s predsudkami, navyše značne nechápavá, napriek opätovnému vysvetľovaniu. Preto sa s tebou lúčim a želám ti, aby ti bol muž vždy verný a nemusela by si riešiť nejaké hnusné "cudzie" decko.

vevesh
9. nov 2022

@h2 v nemecku. Byt bol kupeny za manzelstva uz pred dlhou dobou, ale kvoli jeho firme bol dva roky pred smrtou rozdeleny v bsm. Je to vypocitane sudom podla bsm a naroku jednotlivych deti a jej. A z dedicstva sa tu berie vzdy trhova hodnota, kedze musis statu zaplatit dan a toto je druhy najefektivnejsi prijem nemeckej vlady.

lienka.7
9. nov 2022

@h2 no vidis, a sme doma. priznala si to, ty ako píšeš blba nie si , ked si takú "chybu" neurobila. 👌
PS. Je tvoj muz snad na dávkach doma, ze by vám nedali hypo a zvyšok by ste vyfinancovali z predaja tvojho domu? Hm? Nie, neodpovedaj, nie som uz na tie tvoje moralisticke keci zvedava!!!!
Ale jasne, ze nie. Ale ako som už niekoľko krát písala, ty si sa vopred poistila. Tak sa ti tu teraz dobre mudruje. A ano, som nepriatelska osoba s predsudkami, aby som sa ja naháňala, odtrhla si od ust, platila dom pre moje deti, a potom príde nejaký lavobocek a natiahne ruku ze časť je len tak mirnix dirnix jeho, za nic. No to asi tazko!
Mna nezaukima ze je to decko môjho mm, ja s nim nič nemám, to potom môžem dat časť z bytu aj susedovi, asi tak, vies. Ma to pre mňa rovnaky význam.

h2
9. nov 2022

@panda21 To je to, čo tu celý čas tvrdím. Ale niektorým nevysvetlíš. Proste milenka je kurva (nech je, netvrdím, že je to nejaká dobrá duša, či morálna osoba) ale čo s tým má to dieťa? Nad tými označeniami, že pankhart, sa mi rozum zastavil. Ženy, matky, a takáto nenávisť voči dieťaťu, ktoré je v tom úplne nevinne.

h2
9. nov 2022

@lienka.7 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Zbohom.

lienka.7
9. nov 2022

@vevesh nechaj tak uz, ona tu ma iba svoju pravdu a svoj pohlad... poisteny tym, ze všetko je jej a cudzim detom neda ako spravna macoška nic 👌

h2
9. nov 2022

@lienka.7 Nechcela som ti už písať, ale neber si do huby mňa a môj vzťah s mužovými dcérami! Lebo je veľmi dobrý, až nadštandardne. Ty by si takého vzťahu nebola schopná. Dala som im už veľa a ešte im dám. A áno, hovorím okrem iného aj o materiálnych veciach. Už som to tu písala trikrát. Ale to nevidíš. A ani to cez svoju nenávisť nemáš šancu pochopiť. Ja som najlepšia macocha, akú si mohli priať.

autor
9. nov 2022

@simca06022011 Už som pokojnejsia. Ano pomohlo mi tie veci zničiť možno reakcia "psychopaticka" ale v danom momente som vypla rozum a videla "červenú" teraz to budem riešiť rozumne

lienka.7
9. nov 2022

@h2 ty si laskavo neber do huby mna! Ty "vysnívaná" prespekulovana macocha.
Absolútne nie si v pozícii o ktorej tu v úplnej pohode mudrujes a moralizujes!!

stevvvka
9. nov 2022

Pokial zena nema najmensie tusenie, podozrenie na milenku, a zrazu sa dozvie, ze je tehotna...
Celkom chapem ten vybuch nervov.

Chces, aby trpel?
-ak budes vybusna, hysterka, kricat, nadavat, plakat, uvidi uvrestanz zenu a bude chciet odist a dokonca si povie, ako dobre ze uz s nou nebudem.

-ak pred nim nebudes plakat, zurit, vrieskat, ale budes pokojna, budes riesit rozdelenie majetku, co dalej, vecne a ukazes sa mu nad vecou, a s hrdostou ho slusne posles do riti - ma sancu uvedomit si, o co prisiel.

V prvom rade kontaktuj cim skor pravnika.
Veci postrihane znicene vyhod.
Nebran mu deti, naopak, nech je s nimi teraz co najviac, aj nech sa stara, varenie, pranie, nech si uzije domaci kolotoc, nech nema cas na tu druhu.

Potrebujes cas osamote, ujasnit si, co dalej. ak nezvladnes byt na noc bez deti, cim viac bud z domu prec, akonahle on prichádza domov, ty odchádzas. Alebo odid aj na noc, ak to zvladnes.

Ked sa budete bavit o rozvode, povedala by som, ze zvazujem nechat mu deti v starostlivosti, ty ich budes mat cez vikendy, ze kym on mal pracu, ja som bola doma, nech teda on sa stara o deti a ja si idem budovat kariéru. Nech zije v predstave, ze si musi zladit pracu so starostlivosťou o deti.

Tej tehotnej neviem, ci by som pisala. Ale mozno by som jej tiez náčrtla, co ju caka, to ich milovane nunu ked sa narodi a bude revat a ona bude v sestonedeli, doma dalsie dve deti, ze kludne jej zabavis partnera. Je to pod uroven, ale ja by som sa nevedela správať po tomto dostojne.

stevvvka
9. nov 2022

@lienka.7 tvoje reakcie su neskutocne agresivne. Jasne, ze to vidis inak, ale vsak sa da komunikovat slusne.

h2
9. nov 2022

@lienka.7 Prečo som prešpekulovaná? Lebo neodovzdám svoj dom mužovým dcéram? Oni budú dediť byť v BA po svojej matke a pol domu po svojom otcovi. Môj syn bude dediť po mne môj dom. Ešte aj z toho im má niečo dať? Dôvod? Ja nie som milenka z tohto príbehu. Môj muž je rozvedený a s bývalou ženou majetkovo vysporiadaný.

lienka.7
9. nov 2022

@stevvvka vies, co, ako som napísala, nech mi tu nemoralizuje niekto, kto v danej situácii nie je, ani nikdy nebude, keďže sa na nu vopred pripravil. Ja píšem o situácii, keď žena nema vobec tušenie ze nejaké pre nu cudzie decko vobec existuje a na dedicskom konani sa len tak dozvie, že ma ho vyplácať. Ale vidím, ze sa tu našla ďalšia samaritanka, ktorá by s tým bola ok a so svojimi deckami by v pohode sla pod most, lebo by nemala na jeho vyplatenie, ze?. 👌

lienka.7
9. nov 2022

@h2 uz fakt daj pokoj, maj sa

h2
9. nov 2022

@lienka.7 Ty na mňa neustále útočíš, ty už mi daj pokoj.

autor
9. nov 2022

@stevvvka áno máš rozumný pohľad ďakujem už fakt pokojnejsia. Odvolala som výmenu zámku kašlem na to. Musím zavolať švagrinej nech si nechá deti a ja počkám na muža porozprávam sa s nim a pôjdem k švagrinej spať

lienka.7
9. nov 2022

@autorka upokoj sa hlavne uz.
Ako ti tu písali ine baby, veci co si mu ponicila vyhod. A najmä ziadne hádky a násilie prosim ta, najma nie pred deťmi. Nechaj ich u svagrinej (tusim si písala ze tam ich mas) kým sa s mužom neporospravas co a ako.
Ak si rozhodnutá fakt, ze je koniec medzi vami, zadováž si všetky dôkazy co sa tyka jeho príjmov ohľadom stanovenia výživného. Pofot si všetky doklady nech máš. Mas výhodu ze si pred nim o krok vpred a vieš o všetkom.

oblecenie99
9. nov 2022

@h2 Ja sa na to pozerám aj po právnej aj ľudskej stránke. Predstavme si, že s mužom vlastníme spoločnú nehnuteľnosť. Nadobudli sme ju v manželstve, čiže je to bezpodielové spoluvlastníctvo. Obidvaja máme nárok na celú od podlahy po strop, kým existuje, teda žiadne polka moja polka tvoja, ale každý klinec je spoločný rovnako, bez aj tých tzv. ideálnych podielov, ako je to napr. v podielovom spoluvlastníctve. Obaja na tú nehnuteľnosť prispievame spoločne, budujeme ju rovnako, udržiavame v nejakej forme, každý vo svojom, makáme na 30 ročnú hypotéku, ktorou je zaťažená, je to NAŠE, nie moje je toto, tvoje je toto, ale naše. Zrazu manžel zomrie, a ja, utrápená vdova s deťmi, zistím pred notárom pri prejednaní dedičstva, že je tu ešte ďalší dedič, ktorého stihol manžel počas nášho manželstva a ktorý, pochopiteľne (a samozrejme z jeho pohľadu spravodlivo) má nárok na svoj podiel, rovnaký, ako naše deti.. z toho nášho.. ktorý som dlhé roky budovala, na ktorý som makala, splácala, udržiavala, pre nás, pre našu rodinu. Zrazu mám ďalšieho spoluvlastníka na "mojom byte". Ten ďalší dedič nás samozrejme nechá na pokoji, nechce od nás nič, rešpektuje naše súkromie, len chce to, čo mu právom patrí, iba svoju časť po svojom otcovi. Ja, ak si chcem nehnuteľnosť naďalej ponechať, ho musím vyplatiť. Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov síce zaniklo smrťou môjho manžela po právnej stránke, ale prakticky, ľudsky to ten druhý partner naďalej vníma ako svoje. Ideálne nemá problém s tým, že po otcovi zdedia ich spoločné deti, veď aj doteraz tam bývali, bol to ich domov, a zrazu sa majú podeliť s ďalšou neznámou osobou? Možno hrozí, že prídu o strechu nad hlavou, lebo ďalší súrodenec si nárokuje svoj podiel, ktorý mu patrí?

Po právnej stránke je to čisté, a je to aj správne, že je chránené aj mimomanželské dieťa. Ono naozaj za nič nemôže. AJ po ľudskej stránke je správne, že to má takto zabezpečené. Je to férové. Z jeho pohľadu. Ale z pohľadu tej druhej rodiny, najmä tej manželky, ktorá PRAKTICKY robila aj na cudzie dieťa to férové nie je. To je situácia, kedy sa nedá nájsť spravodlivosť. Lebo tá je relatívna. Každý má svoju pravdu. To dieťa za to nemôže. Ale tá žena - manželka krivdu právom pociťuje. Očakávať od takejto ženy ústretovosť, alebo aby nebola minimálne sklamaná a zatrpknutá sa naozaj nedá.