Muž sa o seba nestará
Dobrý den, neviem si už sama dať rady. Môj muz má tento rok 30 mame 3 rocneho syna a od korony má home office. Počas korony naozaj spustol tie časy lockdownu vyzeral naozaj jak neandrtalec ale Ok beriem sedeli sme doma.. problem je že nastúpil pred rokom do novej práce. Samozrejme zo začiatku chodil pravidelne holičovi atd. Má dosť vysokú funkciu kráľovsky plat ale doma je 2-3 dni v tyzdni inak je v kancli. Problem je že sa úplne vykašľal na strihanie holenie pribral za rok 10kg. Pleť ma celu vyhadzanu z tej brady kuse si pery miesto toho aby sa nakrémoval no des a hrôza, ak mu kúpim krém gel na vlády labelo hocičo použije 2x ked sa prizeram nech držím usta a ďalej povie že on na toto nemá cas. V robote nosi košele obleky vyzera to spolu až smiešne… ked mu poviem že takto nemôže chodiť medzi ľudí povie mi že ho platia za to čo ma v hlave a nie za výzor. Keď ideme k známim posedieť na zahradu vytiahne najstaršie tepláky k tomu výzoru = staničny bezdomovec .. na to mi povie že Sak to sú kamaráti z detstva nemusí robiť dojem a sme vonku s deťmi aj tak sa zašpiní proste na vsetko mi odpapuluje. Ja už neviem čo mám robiť. Najhoršie je že sa začal jz zo mna uťahovať keď ideme niekam že načo sa malujem na čo si umývam vlasy pred grilovačkou a podobne nezmysli. Jak ho mám priviesť k rozumu? Keď ho vidí vlastná mama je jej do placu a samozrejme môžem za to ja.
Mne to pripada, ze tvoj manzel je asi dost vycerpany, prepracovany a mozu tam byt aj psychicke dovody. Mat vysoku funkciu a kralovsky plat - no nic nie je zadarmo, vsetko so sebou prinasa aj pekne veci, ale aj problemy, tazkosti, vycerpanost, stres.
Holit sa nemusi, ale mal by si pekne udrziavat bradu.
Ak mas doma strojcek, tak ho pravidelne strihaj s nim.
@anjelicek26 Nezda sa to, ale dlhodoby home office u velmi vela ludi sposobuje vazne problemy rozneho razu.
Jedna z možností je, že budeš pokračovať v starostlivosti o seba... Očividne si to všimol a nie je mu to jedno, keďže "si z teba uťahuje."
Tie staré tepláky treba vyhodiť - kým ich bude mať, dovtedy ich bude nosiť.
A sex mu nechýba?
ja môjho muža strihám doma, pravidelne, tiež mal obdobie kedy mal bradu, ale nepáčilo sa mi to a prehovorila som ho to oholiť... oblečenie mu likvidujem keď je už staré, alebo predraté a kupujeme pravidelne nové, musíš ho motivovať
alebo na to zvysoka kašle, alebo tam môže byť zdr. problém...
fuj, hnusil by sa mi
Ono v normalnej rezii by mala stacit jedina veta - ale takto ma uz vobec nepritahujes... a chlap by mal vsetky kontrolky vyhodene a riesil vzhlad... ja myslim, ze tam budes musiet ist hlbsie co sa tyka psychiky... Mozno mu ta praca (aj ked kralovsky platena) skutocne neprospieva, ten financny tlak "vydrz" musi byt dost narocny znasat dlhodobo. Predpokladam, ze uz chodis do prace, tak mu povedz, ze uz tolko nemusi... nech si kludne najde nieco menej stresujuceho, uz mate dva platy... ale nech si najde cas na fitko a kadernika, bohuzial no... odtial-potial ono starneme vsetci, ale nestarat sa o seba a byt na hanbu celej rodine je vec druha.
Statkovatel🙂možno mu na tom až tak nezáleží nesmrdi, je slušne oblečený.Hipstersky štýl teraz letí....môžeš mu dohovoriť poradiť, ale aj tak si spraví po svojom.ja som tiež minule videla fotky od muža z práce chlapi košele a môj v mikine ako na tenis.Ale majiteľ tiež ako trhan zase má pravdu v tom, že nie je model a pracuje tam s vedomosťami čo má v hlave.Len pozor nech nemá o 5 r ďalších 10 kg nadváhu a vysoký tlak a zdr.problemy asi je unavený.. chlapi sa rýchlo opustia
Nic mu nie je. Lenivy je. A vzhladu nepripisuje ziaden vyznam. Jasne sa vyjadril, ked povedal, za co ho platia. Ale takymto sa nestane clovek za par mesiacov, on to ma v sebe. Autorka, mozno ti to nevadilo, ked bol stihlejsi, ked mal inu pracu, ked nenosil obleky. Je pravda, ze k obleku patri patricne udrziavany muz, co on nie je. Ja by som mu denne toto hustila do hlavy. Tazko predpokladat, ci sa dostavil efekt, ale nemozes si to prestat vsimat a nechat to nanho. Ved muz je vizitkou zeny (a opacne). Ja sa tym riadim a muza si striham, aj obliekam. O hygienu sa stara sam a som s tym spokojna..
Mne to pride ze ti vadi ta jeho brada? Zatlac nech si ju aspon upravi, ked sa jej nechce vzdat. Ale krikom nic nedosiahnes, sko len prehovorenim ze bude akraktivnejsi ked ju da do pucu.
Ale ked inak chodi uprraveny, nesmrdi, stara sa o zuby, tak sa mu asi jeho porast paci - s tym nezmozes nic.
Stare teplaky vyhod, kup mu aspon nove. Ale ja ho aj celkom chapem, cele dni v obleku, tak potom musi byt rad ze moze byt v pohodlnom...ale teda aj teplaky moze mat ciste, mikinu modernu, tenisky pekne.
Asi už je so sebou tak spokojný, že sa mu nechce robiť také veci kvôli iným. On sa tak cíti dobre. Úprimne povedané, mne umývanie vlasov pred grilovačkou sa zdá tiež strata času, keď viem, že si ich budem umývať po nej za pár hodín a maľovanie to sa mi zdá už úplná strata času všeobecne a nerobím to ani do práce ani nikam - každého telo, každého voľba. Ak ma dobrý plat, tak je to zrejme aj trochu reprezentatívna funkcia, takže pochybujem, že je to z nezávislého pohľadu až také zle - to by sa ho už nejako zbavili, keby robil firme hanbu svojim vzhladom
Ouou, prepáč za moju reakciu ale musím.....všetko čo si napísala beriem, Ale keby to písal tvoj muž, že ma ženu na materskej, neohrabanu, chlpatu a tlstu, bez upravenia sa? Vsetky by sa tu do neho pustili, lebo ma toho chuda vela a treba ju odbremenit a dristy okolo.
Tebe sa čudujem, že si takto muža zhadzujes- mala by si ísť nato inak- likvidovať otrepané kúsky, vyhodiť staré a kúpiť nové. O brade sa nevyjadrujem- je to jeho hlava a tvar, to akoby on tebe kázal vyhodiť sa všade alebo nechať všade huštinu....a ostatným ktoré ho odsudzujú - treba sa starať o to co mame doma.
Vyhod mu vsetky stare teplaky,tricka. Staraj sa mu aspon o satnik. Stala by som nad nim so strojcekom na holenie,kym by sa nezdvihol a nesiel oholit. Ale inak niektorym chlapom strnisko pristane,mozno to nie je az taka tragedia.
Môj manžel je v dôch.veku,ale vždy dal na mňa,ak som niečo v jeho výzore skritizovala,hned sa ide strihať,ak poviem,že už by mal /vpredu veľa vlasov nemá a vzadu sa nevidí😉/ a prezlieka sa ,ak poviem,že tieto nohavice sa nehodia na takú príležitosť.Nehovoriac o tom,že mám rada čerstvo vyholenú tvár u muža v istých chvíľach a on to vie a aj sa podla toho správal celý život.Takže toho tvjoho by som nechcela ani v zlom sne.Kludne mu povedz,že chlap vyzerá inak a aj sa o seba stará,teda ak chce,aby oň žena /aj vlastná/mala záujem.
A co takto skusit mu prejavit uprimnu volu a zaujem ci je vsetko v poriadku a ci sa citi ok? Ci nie je prepracovany alebo vyhoreny? Vies, niektori ludia sa boja/nevedia prejavit, ked maju uzkosti ci depresivne stavy a stratili motivaciu v zivote..niektori takymto spravanim nepriamo chcu na to poukazat a kvazi tak poziadat o pomoc..samozrejme - moze aj nemusi to byt pripad tvojho muza, ale urcite by som sa na tvojom mieste najskor citlivo pokusila zistit ci v tom nie je nieco hlbsie, ako len obycajna lenivost.. mozno napokon len pridete spolocne na to, ze potrebuje reset hlavy a ked nie, tak ho potom mozes upozornit, ze vdaka jeho lenivosti a zanedbanosti sa pre teba stava neatraktivnym a ze si tiez len zena a clovek, ktory ma oci a denne vida vela atraktivnych muzov vokol seba na ulici🤷♀️
nerozumiem tejto časti:
"V robote nosi košele obleky vyzera to spolu až smiešne… ked mu poviem že takto nemôže chodiť medzi ľudí povie mi že ho platia za to čo ma v hlave a nie za výzor."
čo je na tom zlé, že nosí do roboty košele a obleky? že má 10 kg naviac? Veď na vysokom mužovi to ani nemusí byť vidieť....
@elviku11 skor si myslim, ze mala asi namysli kombinaciu oblek a neupravena brada
A preco mu tie teplaky a la bezdomocec nevyhodis.? A uprimne ani ha si neunyvam ored grilovackou/opekackou vlasy. A ak idem k niekomu na zahradu tiez sportovo obkecena obzvlast ked som mala dieta male a aj na ihrisko teplaky aspon som nebola ako tie matky kt z laviciek len okrikovali deti, nech sa nezaspinia
Skus mu ponuknut ze mu bradu pristrihnes.I
@natalusiiik brada je dnes velmi in. A ktovie co kto povazuje za neupravenu... lepsie by bolo vidiet foto
Astrologicky to vyjadrim ako kriza navratu saturna. To prejde same od seba.
@elviku11 ano to suhlasim, husta a pekne upravena brada je dokonca sexy 😁 ale tak ked pise o neupravenej, tak predpokladam ze ide ozaj o bradu, ktorej jej muz nevenuje vela pozornosti a nestara sa o jej vzhlad a neupravena brada u muzov je ozaj brrrrr 🙈
Skúsila by som sa sním porozprávať ešte raz a vysvetliť mu prečo ti to vadí.....staré hnusné veci by som vyhodila a kúpila podobné nové, nech sa cíti pohodlne a zároveň to aj vyzerá (to že ide na grilovačku v teplákoch je za mňa ok, samozrejme v normálne vyzerajúcich). Objednala by som ho ku kaderníkovi raz za mesiac nech sa oňho postarajú, ak by bol za aj na niake čistenie pleti (ísť v rámci spoločného programu). Váhu by som neriešila ani by som mu to nehovorila, 10 kíl neni nič strašné - prípadne variť pre vás všetkých trochu inak aby popri tom schudol.
Podľa mňa je toho naňho len teraz moc a nemá energiu riešiť tieto veci, keď robil z domu tak zlenivel a teraz sa nevie vrátiť do starých koľají. Potrebuje aby si ho troška nakopla.
Možno aj cesta chváli pomôže, keď sa vráti od toho kaderníka (ak ho tam dostaneš) povedať mu viac krát ako dobre vyzerá, že sa ti to veľmi páči a mal by chodiť pravidelne....a podobne motivačné frázy.
Ja ťa chápem tak ako chlap chce mať doma peknú upravenú ženu, tak je úplne normálne že aj žena chce mať doma upraveného chlapa.
Fuj tieto brady 🤢 dufam ze ta chora moda coskoro pojde do zabudnutia. Chlpy na ksichte, to je napad...
@fauko mozes to tak vnimat, ale ja to teda vobec takto nevnimam. Brala som si "balicek" - spolahliveho, dobreho, atraktivneho, do mna zamilovaneho muza a nie, nechcem tento pohlad na neho nikdy zmenit... uz som to pisala vyssie, vsetci starneme, nase tela sa menia, ale styl "je mi to jedno, je to len optika" tak to nie... vona, obliekanie, uces, vsetko zavazi... kde je potom chemia, ked sa jej nepaci? Nikde, tomu adekvatny zly sex. Ak vobec nejaky bude.. A to je jedno, pre ake vnutorne hodnoty si ho brala... len to proste nestaci...

Nema nejake depresie, co sa takto zacinaju prejavovat? Nemrzi ho, ze je pre teba neatraktivny? Uz to trva tri roky, ze chodi a funguje v takomto stave, bala by som sa, ze uz tazko otocis jeho navyky :( Mne by sa to tiez nepacilo.