icon

Nechuť na sex po zmene antikoncepcie: Môže byť príčinou?

saskav
9. feb 2025

Ahojte, vyše 3 rokov som brala Mistru, avšak asi po 2 rokoch užívania sa mi znížila chuť na sex, bola som stále unavená a zhoršovalo sa to. Doktorka sa rozhodla zmeniť Hak na Maitalon, vravela mi že s touto ma najmenej podobných skúseností. Ja som mala veľké očakávania, čakala som či nepocítim zmenu avšak prešlo skoro 3/4 roka a mne je ešte horšie, chuť na sex nulová, málokedy znesiem vôbec blízkosť môjho priateľa, neustále rozmýšľam nad rozchodom.
Zaujíma ma, či máte podobné skúsenosti, či sa to vrátilo do normálu v prípade vysadenia, poprípade ak máte nejakú dobrú skúsenosť s inou Hak, rada si nechám poradiť.
Ďakujem

Strana
z2
rebi789
9. feb 2025

@saskav vysaďa partner nech používa kondom🤷🏻‍♀️

deti95060810
9. feb 2025

načo berieš hak ak vôbec nemôžeš partnera ani cítiť?

saskav
autor
9. feb 2025

Toto su komentáre a rady ktoré som presne potrebovala ďakujem👍🏻 zbytočne komentáre ak si ani neprečítate na čo sa pýtam

deti95060810
9. feb 2025

dobre vieme načo sa pýtaš... berieš hak a nemáš vôbec chuť na sex, ani partnera nemôžeš cítiť... Tak potom hak je ozaj dobrá a plní svoj účel - tehu nezostaneš... 😉

saskav
autor
9. feb 2025

@deti95060810 pýtala som sa na skúsenosti keď si to prečítaš ešte raz, ak skúsenosti nemáš a nevieš čo prežívam tak sú tieto komentáre zbytočné

rebi789
9. feb 2025

@saskav No buď zmeň formu antikoncepcie alebo zmeň partnera, ak sa ti to nezlepšilo po 3/4 roku tak sa to nezlepší vôbec

anna777115
9. feb 2025

Tak, ale nemusí byť problém v antikoncepcii, ale v priateľovi, keď máš k nemu odpor. Lebo, nechuť na sex, môže spôsobiť antikoncepcia hormóny sú zradné, ale odpor k nejak osobe, to sú dosť vážne vedľajšie účinky. Ja, by som na tvojom mieste prestala užívať chémiu, ktorá má na teba takýto dopad. Veď skús vysadiť a uvidíš, ako sa budeš, ďalej cítiť a či to pomôže aj v tejto oblasti.

evaachesa
9. feb 2025

Kvôli čomu berieš tu antikoncepciu? Lebo zjavne spôsobuje jedine nechuť a odpor voči partnerovi. 🤷 Ak sa s ním chceš rozísť, tak si na dobrej ceste. 👍

janickacrazy
9. feb 2025

@saskav u mňa spôsobovala HAK totálnu nechuť na sex, po vysadení sa to otočilo o 100%, zmena tabletiek nepomohla

saskav
autor
9. feb 2025

@evaachesa zase výborný komentár 👍🏻 máš skúsenosti s ktorymi si sa podelila? Nie …. Hak som začala brať kvôli mnohým cystám ktoré mi spôsobovali veľké bolesti, odkedy ju beriem mám všetko čisté bez jedinej cysty…preto nerozumiem niektorým zbytočným komentárom ktoré k tomu nemajú čo povedať

evaachesa
9. feb 2025

@saskav konzultuj s gynekológom a žiadaj zmenu hak.

pralinka25
9. feb 2025

@saskav nemam presne s tymto problem ale mojmu telu trvalo viac ako rok dat sa do poriadku po uplnom vysadeni HAK takze mozno tvoje telo potrebuje viac casu a uplne vysadenie. ja uz som sa k nej nikdy nevratila.

anna777115
9. feb 2025

@saskav Vieš, ale bolo by dobré keby ti gynekológ zistil, prečo sa ti tie cysty tvoria, lebo antikoncepcia nie je liečba gynekologických problémov. To, len naši gynekológovia radi predpisujú antikoncepciu, namiesto toho, aby riešili a liečili konkrétny problém. Ja, mám inzulínovú rezistenciu a od mladosťi som mala anovulacne cykly a robili sa mi cysty a viem aký prístup majú lekári, ale predsa som našla jedného, ktorý sa začal venovať konkrétnemu problému a zrazu to išlo, aj bez užívania antikoncepcie.

saskav
autor
9. feb 2025

@anna777115 ďakujem, to si všetko uvedomujem viem že to nie je riešenie. Je to smutné ako tu u nás fungujú lekári, verim že už raz nájdem toho pravého ktorý mi pomôže, keďže som to už konzultovala s viacerými ale všetci na mňa hneď išli s hak. Ďakujem za komentár, budem sa musieť určite zamerať aj na zmenu lekára

lizatko1009
9. feb 2025

ja nemam sice taku skusenost, ale asi pred 13 rokmi mi predpisali Maitalon a nic horsie som nemala, presla som na kruzok Nuvaring, najlepsja antikoncepcia, nejde ti to cez organy, neriesis si si vzala, hmackovala atd., vyskusaj toto, ale ako pisem, nemam take stavy, lebo sa mi zda, ze celkovo prudko reagujes.

alibaba33
10. feb 2025

Mala som presne takýto istý problém… tiež mi menila antikoncepciu na maitalon. Nič stále to iste ešte ma začalo aj zavodnovat. Tak som po 4 mesiacoch začala brat inu… a to už zabralo. Čisto by som prekonzultovala s gynekológom že aj po zmene antikoncepcie sa nič nemení.

denkabemommy
10. feb 2025

@saskav skús sa opýtať Dr na iné možnosti liečby, možno aj tvoja lekárka bude mať ďalšie možnosti ako len hak, ak nie, tak hľadaj lekára, ktoré iné možnosti ponúkne. Sama vidíš, že hak nie je u teba správna cesta. A áno, hak môže meniť doslova osobnosť, aj pár týždňov/mesiacov po vysadení. Ale to sa potom urovná 🙂 držím palce

domkakvet
10. feb 2025

@saskav ano moze to byt sposobene antikoncepciou.

vanilkovazmrzka
10. feb 2025

Vysad umele hormony a konecne budes vediet, ako ti partner skutocne vonia a ci ta pritahuje.

viktoriaandrascik
12. feb 2025

Mne to robil maitalon tiež, prešla som na drovelis a všetko super

petrao2
12. feb 2025

@saskav ja beriem Daylete už 9 rokov
Nikdy som takéto problémy nemala
Hák mam tiež prioritne koli zdraviu
Jediný problém kedy som nemohla partnera vystáť bolo po korene a moje cechové halucinácie
Ale to som nevedela "vystáť "ani vlastnú dcéru pretože ich pot ma privádzal do šialenstva
Na pol roka som tabletky vysadila koli tomu ze som po korone mala zle výsledky krvi
Ale keď som sa dala dokopy tabletky mam zase a je všetko ok
Skus ešte inú antikoncepciu alebo možno úplne inú formu

zuzanka2588
12. feb 2025

Ja mám podobnu skúsenosť a úplne viem ako sa cítiš ja som ju proste vysadila,síce brala som kvôli cyklu mávam každých 22 dni čo je na porazenie,ale chuť po polroku od vysadenia späť v hre ,určite to zváž a to som zmenila rôzne ajtak chuť nulova

emmily81
12. feb 2025

@saskav na 💯% že na to vplýva. Hormóny sú svine. Ja som vydržala brať asi pol roka pred prvým dieťaťom a potom nikdy viac. Prešla som na nehormonálne vnútromaternicové teliesko a mala som ho opakovane. Ani to nie je ideálne ale furt lepšie ako hormóny.

m14m
12. feb 2025

Ja keď som brala antikoncepciu, bola som nervózna, podráždená.

topier
12. feb 2025

@saskav mala som podobny problem. My sme sa skoro rozisli, lebo nevedel pochopit ako je to mozne
Myslel si, ze mam niekoho ineho, s kym mam sex. HAK som vysadila, pouzivame inu ochranu a vztah uz mame uplne v poriadku. Chvalabohu.

silesias
12. feb 2025

Tiež som mala rovnaky problém. HAK kvôli zdravotným problémom no musela som vysadiť. Trápila som sa ja trápil sa manžel. Dcéra tiež berie HAK ona takýto problém nemá.

saskav
autor
12. feb 2025

Dakujem za všetky komentáre, určite si z nich niečo vezmem. My sme mali tiež s priateľom veľmi pekný vzťah bezproblémový predtým než som ju začala brať. Tiež to poriadne nevie pochopiť ako sa teraz správam, ale rozumiem mu. Momentálne som rozhodnutá tak, že ju skúsim vysadiť po ukončení aktuálneho blistra a uvidím čo sa bude diať.

saskav
autor
12. feb 2025

Ešte by som mala otázku pre tie ktore vysadili…po akom čase ste mali pocit že sa dalo všetko do normálu? Pociťovali ste pri vysadení nejaké vedľajšie účinky? Celkovo ako ste to prežívali?

sil_im
12. feb 2025

Ak by nezabrala vymena alebo vysadenie HAK, zvazila by som pokec so psychologom. Mozno je v pozadi nieco ine, co sa da komunikovat voci Tebe samej ale aj medzi vami (Tebou a partnerom). Drzim palce.

Strana
z2