Nechuť na sex po zmene antikoncepcie: Môže byť príčinou?
Ahojte, vyše 3 rokov som brala Mistru, avšak asi po 2 rokoch užívania sa mi znížila chuť na sex, bola som stále unavená a zhoršovalo sa to. Doktorka sa rozhodla zmeniť Hak na Maitalon, vravela mi že s touto ma najmenej podobných skúseností. Ja som mala veľké očakávania, čakala som či nepocítim zmenu avšak prešlo skoro 3/4 roka a mne je ešte horšie, chuť na sex nulová, málokedy znesiem vôbec blízkosť môjho priateľa, neustále rozmýšľam nad rozchodom.
Zaujíma ma, či máte podobné skúsenosti, či sa to vrátilo do normálu v prípade vysadenia, poprípade ak máte nejakú dobrú skúsenosť s inou Hak, rada si nechám poradiť.
Ďakujem
@saskav ja som brala maitalon vyše 5 rokov (po tehotenstve sme prešli na tuto znacku),problémy s nechuťou som nemala.minuly rok v zime (december) som vysadila a mam pocit,že doteraz sa moje telo nespamatalo, dosť mi vypadali vlasy a mam problém s hormonalnym akné okolo úst,tvrdé boľavé vyrazky,ktoré sa ledva dajú vytlačiť a ostávajú mi po nich pigmentové fľaky. Dokonca sa v zime zvyknem vyhadzat aj na chrbte. A to som v v puberte nemala žiadne problémy s pletou
Antikoncepcia môže byť príčina. Ale často býva problém v psychike, tá tiež dokáže zničiť libido.
Je na vine antikoncepcia? Žena môže byť unavená z rôznych dôvodov a únava je priamoúmerná nechuti k ničomu a teda aj sexu. Dôležitý je aj tvoj vzťah k partnerovi a spolunažívanie. Je medzi vami vzájomné porozumenie a hlavne vzájomná úcta? Bez nej by som partnera hnala čo najďalej od svojej postele. Pred radikálnym krokom porozmýšľaj a spíš si všetky plusy a mínusy a potom konaj. No ideálneho partnera je ťažké nájsť. Zo začiatku je každý "fantastický" . Dôležité je z jeho strany pochopenie, uznanie a maximálna úcta k žene. Zo strany ženy tieto vlastnosti sa viac- menej opätujú.
Ano po vysadení, sa mi to v tele všetko upravilo a cítila som všetko tisicpercentne. To ako keby som porovnala, z uplneho chladu, alebo slabého chcenia, uplna zmena, bolo to naj,co som kedy zažila z pohladu uspokojenia. Brala som nieco ine, asi desat rokov cca..
Mne tieto stavy spôsobovali všetky druhy hormonálnej antikoncepcie, skúsila som viac druhov. Vždy som ju brala zo zdravotných dôvodov, hneď ako to bolo možné, som vysadila. Návrat túžby prišiel už pri prvej ovulácii, takže určite odporúčam skúsiť vysadiť.
@maruska.s Ja, mám nasadeny metformin a ten krasne obnovil ovulaciu aj menstruaciu. A všetky veďlajšie prejavy sa pri uživani zmiernili.
Tak načo berieš hak, keď nemáš chuť na sex? Divná
@saskav ja som kedysi davno citala taky clanok,ze ked zeny vysadia hak.zmenia sa im hormony a aj vnimanie partnera-v zmysle vone (nejako podprahovo) a pod.ja som to na sebe tiez citila,ze po vysadeni som mala jeden cas problem (nakolko my ked sme sa spoznali som hak uz brala a zrazu nastala zmena).ci to mohlo suvisiet netusim,ale davalo mi to vtedy zmysel.. ty si zacala brat hak az potom ked ste sa spoznali,ci uz predtym? Ved vysad a uvidis,nasadit mozes vzdy naspat
@saskav ja si myslim, ze hak moze za znizene libido - aj ja som to tak mala. Avsak urcite som nemala odpor voci partnerovi, to mi pride ako nieco celkom ine. Partnera som lubila a chcela som byt s nim, len ta hak mi sposobovala viacero veci (vyrovnali sa mi vlnite vlasy na rovne, pribrala som, mala som opakovane mykozy a vaginalnu suchost, bolest pri styku a mala som znizenu chut na sex, nemyslim tym, ze ziadnu alebo nebodaj odpor). Pokial toto pred hak nebolo a nic sa nezmenilo na partnerovi k horsiemu, co by ta odpudzovalo, tak za vyskusanie vysadit nic nedas. Proste si to overis, len to asi chce cas, kym sa organizmus da do normalu. Z mojej skusenosti zaver - ano, moze to byt ciastocne aj z hak, ved kazdy nejako reaguje na chemiu, lieky, hormony...
@saskav ja osobne taku skusenost nemam, ale kamaratka zacala brat a citila velke zmeny - najskor iba na tele a potom po roku ze sa neciti ako ona aj s partnerom, ze jej nevonia a tak… tak potom vyradila a vsetko sa vratilo do normalu. Ja si myslim ze meni to cloveka, ze to tym moze byt…
@anna777115 ďakujem, to ani nepoznám...

@anna777115 môžte mi poradiť prosím, ako sa to dá riešiť bez antikoncepcie? Tiež mi zatiaľ na moje problémy nikto nič iné neporadil, aj keď ju neznášam...môžte aj do správy, vopred ďakujem