Nedokážem si užiť intímne chvíle s manželom

9. okt 2022

Baby prosím poraďte nedokážem si užiť nejak chvíle s manželom nie kvôli nemu ale kvôli tomu že mám strach že znovu otehotniem už nechcem byť v živote nikdy netehotna , brala som aj antikoncepciu ale aj pri nej som sa bála a musel dávať strasny pozor už neviem čo mám robiť aby som to zmenila

stellarstar
9. okt 2022

...už nechcem byť v živote nikdy netehotna...?!

doriiis
9. okt 2022

Po prve...uprav si prispevok.Nechces byt netehotna? Takze chces byt furt tehotna?
Po druhe....daj sa sterilizovat

autor
9. okt 2022

Pardon nechcem byť tehotná sorry prekliklo mi

stellarstar
9. okt 2022

Daj sa sterilizovať alebo manžel

alex49
9. okt 2022

nech ide manžel na sterilizáciu a môžete si užívať

buberova
9. okt 2022

Veď aká je šanca že by ti v jednom bode zlyhala antikoncepcia tabletky aj napríklad mužovi kondóm? Samo o sebe sú to veľmi malé pravdepodobnosti.. a ešte aby sa stali v jeden moment je dovolím si povedať nemožné..

ivangeline
9. okt 2022

Sterilizuj sa?

maranta_leuconeura
9. okt 2022

Z antikoncepcie vyskusaj hormonalne teliesko, naplaste alebo implantat (formy, ktore nejdu cez travenie, takze nezlyhaju pri hnacke a pod), ak to nepomoze tvojej psychike, pouvazujte nas trvalym riesenim-sterilizacia muza je jednoduchsia, no ked sa nebude chciet obetovat/nebude suhlasis, mozes ist na operaciu ty 🤷

gabriela2952
9. okt 2022

@alex49 prečo manžel keď ona nechce byť tehotná? 🤣

alex49
9. okt 2022

@gabriela2952 ona alebo chlap, to jedno, ale muž to má jednoduchšie

gabesz1
9. okt 2022

Alex, máš pravdu!

danielle21
9. okt 2022

cítim s tebou, aj ja som si už svoje odrodila a dosť, neverím už žiadnej antikoncepcii, dokonca keď som čítala ze aj po sterilizácii ženy otehotneli, tak ani tej neverím, preto som dostala taky blok ze nedokážem mať vobec sex, manžel určite nepôjde na vazektomiu a mne aj keby ju urobili tak tomu neuverím, že to funguje, asi by som sa musela poistiť ešte niečím, proste ja mam také šťastie, že by som otehotnela aj po tom asi, neporadím ti, lebo ani sebe neviem

elementissa
9. okt 2022

Choď na sterilku a muž na vazektomiu. U nás šiel muž a ešte navyše aj používa kondóm 🤣 aj keď teda spermiogram vyšiel hneď po zákroku negatívny. Ale treba si byť istý na 100% 🤣

ajko2011
9. okt 2022

Vyše 6 rokov som brala antikoncepciu. Celý čas sme šli s manželom "naplno" a tehotná som nebola. 💁

alex49
9. okt 2022

@danielle21 môžeš si dať odobrať vajcovody kompletne, nebudeš mať vajíčka a muž nebude mať čo oplodňovať

viestta
9. okt 2022

@gabriela2952 prečo by mala byť zodpovednost za zabránenie neželanemu tehotenstvu vždy len záležitosť žien? Prečo by to nemohlo byť zodpovednosťou mužov?

viestta
9. okt 2022

@alex49 vajcovody neprodukuju vajíčka, produkujú ich vaječníky. Vaječníky sa neodoberaju, kým na to nie je záväzný dôvod, a vajcovody sa pri sterizacii podvazuju alebo prerušia ale neodstraňujú.

maciatkolulu
9. okt 2022

@viestta veľmi jednoduché, ak nechce žena, tak nech rieši žena, keď nechcú obaja, nech sa dohodnú kto. Keď nechce muž, nech rieši. Prečo by mal muž ist na zákrok, keď nechce - možno. Štát sa vo vzťahu môžu hocičo. A potom co?

viestta
9. okt 2022

@maciatkolulu tak predpokladajme, že pár ma o počte detí dohodu, potom by to mal riešiť ten, pre ktorého je to jednoduchšie. A po vazektomii muž neostáva neplodny, len je neschopný oodnit ženu prirodzeným spôsobom. Presne tak ako žena po sterizacii nie je neodna, len neotehotnie prirodzeným sposobom.
A ak jeden chce, druhý nechce, tak tam je problém niekde úplne inde. A ten treba riesit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca0510
9. okt 2022

@buberova raz tu bola jedna diskusia,kde žena tvrdila že otehotnela keď mala antikoncepciu,partner kondóm a ešte využili počas styku aj prerušovanu súlož. Tu na MK je možné všetko.

janickacrazy
9. okt 2022

@nelca0510 no jasné, lebo ktorá sa prizná dobrovoľne, že si nedávali pozor, zabudla užiť tabletku alebo podobné bludy? Radšej sa vyhovori, to je jednoduchšie.

gabriela2952
9. okt 2022

@alex49
@viestta lebo nikde nieje napísané že budú spolu navždy, možno sa rozídu a bude si chcieť muz založiť,, novú,, rodinu. A keďže ma stymto tak veľký problém žena tak nech to urobí ona, keby mal muž mal by on.
Ale mne do toho nič nieje.

eeffka
9. okt 2022

Ja sa spytam tak hlupo.. no neviem aj ked rokov mam dost. Kam potom idu vajicka a spermie ked sa im prerusi prirodzeny kanal kade odchadzaju?

maciatkolulu
9. okt 2022

@viestta úplne kľudne sa dohoda môže prudko meniť, plus vzťahy a všetko.... Mne dali siahodlhe papiere o sterilizáciu pri treťom cisárskom. A veru dali príklady, ako rozvod, nový partner a veľa iných. Ze to treba všetko premyslieť, hlavne žena sama.... Tak aj chlap môže, mne to príde skôr o tom, že ten kto je sám presvedčený si ma dat spraviť zákrok. Par=naveky.... A potom môžu byť problémy.

dorizzz
9. okt 2022

@eeffka nie som biolog ale myslim si ze sa to vstrebe jednoducho.

elementissa
9. okt 2022

@eeffka odumrú, ako všetky ostatné bunky v organizme, ktorých životnosť skončila. Pri sterilizácii ide o to, že vajcovody sa prerušia a zastavia laserom- vytvorí sa nepriechodná stena. Vajíčko príde k stene, ďalej neprejde. Jeho životnosť je v skutočnosti iba pár dní. Spermie ktoré by aj vošli do vajcovodu ostanú na druhej strane steny. Nestretnú sa. Vajíčko prirodzene po pár dňoch odumrie a ako každá mŕtva bunka v organizme sa začne rozkladať, pohltí ju lymfatický systém a cez vylučovací systém sa dostane spolu so všetkými ostatkami látkovej výmeny a nepotrebnými súčiastkami von. Úplne rovnako ako s každou jednou bunkou v našom organizme. Opotrebuje sa, odumrie, vstrebe sa do lymfatického systému, prejde cez vylučovaciu sústavu von a zas nová bunka sa vytvorí na jej mieste. Vekom sa samozrejme regenerácia buniek znižuje, ale takto to funguje až do smrti. Keď sa látková výmena zastaví, život končí.

viestta
9. okt 2022

@eeffka vajíčka do brušnej dutiny tam neoplodnene zaniknu, u mužov sa spermie rozložia a vstrebaju

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
9. okt 2022

@elizabet173 ja poznám jednu, ktorá otehotnela v čase, keď jej jedno teliesko vybrali a mali jej dať nové, mala počkať na menzes, no ten nedošiel 😅