Nemám chuť na sex
Ahojte, viem, že takýchto tém tu je až až, ale chcela by som sa spýtať na názor niekoho, kto si prešiel niečím podobným.. Problém je v mojom partnerstve. Som vydatá 2 roky, s mužom sme spolu už 14 rokov, naše dieťa ma 2 roky.. Problém je už dlhodobejší, že nemám chuť na sex, ale že vôbec a muž nie je pre mňa už príťažlivý.Beriem to ako takú vynútenú povinnosť.Som v zahraničí kde celú starostlivosť zastávam o dieťa ja, víkendy, ak je muž voľný riešime výletmi alebo vybavovaním niečoho. Čo sa týka výletov takmer vždy je to moja iniciatíva, keďže som aj rada pre nejakú zmenu po celom týždni ale vidím na mužovi, že ozaj tomu není rad, nerobí to s takým zápalom, že budeme spolu, užívať si ten spoločný čas, ale hlavou je stále inde.. Postupne zisťujem, že sme si až príliš odlišní. Ja si radšej uberiem zo spánku, aby som si mohla urobiť niečo čo má teší, on zase všetko berie tak, že každá minúta spánku navyše je dobrá. Ja som ten typ co chce niečo zažiť, motivuje, ťahá niekoho a ja to niekedy očakávam naspäť.. Pre mna je motor to naše malé. Dlhšiu dobu sa hádame kvôli rodinám, či už jeho alebo mojej.. Jeho rodina nemá medze, oni by trávili s nami asi aj 24 hodín denne, takže dovolenky na Slovensku sú pre mňa o veľkej tolerancii.Hlavne keď sa ide niekto doptrepat o 10 ráno a odchádza posledným spojom domov. Moja rodina má zase viac na háku, ale nedýchajú mi na krk. Jeho matka má v hlave, že každá žena potrebuje pomôcť, tak sa pcha a aj sa napchala s jej dcérou k nám, chvíľku po pôrode, čo vo mne zanechalo veľmi nepríjemné spomienky ..Ja už neviem, ale začínam rezignovať, lebo ma prestáva baviť niekoho stále ťahať, motivovať na výlety, na cvičenie, na zmeny, na zážitky, keď vidím, že idem niekde ako s malým odutym deckom, ktoré sú nestihlo čosi iné urobiť, tak sa ide svet zrutit . A ten človek si to ani neuvedomuje a opäť ma par dni dozadu zhodil tým, že veď on nemôže ani nič povedať, samozjreme pred kolegami, pritom som tam dobrú chvíľku sedela a nacrtla mu, že čakáme na jeho návrh, ktorý ani nedal, tak mi večer vykrical, čo on si chcel porobiť a všetko sa prispôsobuje nám . X krát sa ho pýtam, čo budeme robiť, daj návrh, on mi odrapoce co musí urobiť na aute atď ale nikde niečo kde sme my.. Myslím ,niečo také pre nás ako rodinu.. Nechcem mu krivdit, ale stalo sa uz aj také...Ja som taktiež není svätá, urážam sa keď si pánko, za tie 2 roky co mame dieťa spinka vždy do 9 hodiny (ja vždy vstávam a prispôsobujem sa malému, ved ja dovolenkujem), my už hladní čakáme na spoločné raňajky, on sa ledva o 9:30 dotrepe .Ma toho určite aj dosť v práci, len proste už sme mali x debát o tomto a zmena žiadna.. Ja som vôbec není nastavená, tak ako kedysi.. Chuť na sex a podobne. A ešte niekedy ten jeho psychicky teror a také podpichovanie ako on si nemôže niečo povedať pred kolegami, mi teda 2x na nálade nepridá. Taktiež, keď už je ten víkend, tak ho vyzývať k tomu aby si dieťa dal na ruky, pripadne sa zahral trosku..Asi som roztrzita, ale ja ako žena nepotrebujem mat doma iba niekoho, kto mi prinesie peniaze.. Sú oveľa dôležitejšie veci. Tak isto aj pre malého.. Nebaví sa mi prizerať sa aký je skvelý otec, len keď ma náladu,cize okolo obeda asi až. Ja už neviem ako z tohto von, mňa to už nebaví, dookola hádka, nasratá som, nekomunikejem, povieme si, že takto to nemôže byť a za pár dní to isté.Určite je aj chyba vo mne, že neprejavujem o neho záujem, že by som to dostávala naspäť, ale mne nejako stále všetky nejaké tie samolube veci utkveli v pamäti a nejako sa neviem cez to preniesť.. Ja som vďačná aj za pokaslane utierky do kuchyne, keby sa jeho spýtam, či vidí co pre nás robím, tak asi nevie. Jedno čo by povedal, že sa starám o malého.Dovolenka sa blíži za nejaké 3 mesiace a vo mne sa už teraz začína stupňovať nervozita, keďže svokra a j švagriná si už mydlia ruky ako si malého užijú 😱 ja som nie asi moc chceny typ nevesty, ale ja dieťa nemám zapotreby odkladať a som na neho neskutočne naucena a nebudem to ani meniť kvôli niekomu, ako mi je už tiež od muža diktovane, kto a aké právo má. Dúfam, že niekto si to dočítal dokonca.. Tam je ešte kopec veci ktoré radšej opisovať nebudem..budem vďačná za radu od tých ktorým sa toto podarilo nejako prekonať, lebo ja sa už dlhšie začínam zahrávať myšlienkou rozviesť sa, aj tak 80 percent času som sama, tak už začínam uvažovat na čo je takýto život vlastne dobrý. Ďakujem moc
mne zanechalo este väčší odpor.
@otaznik29 Keď prejaví záujem oceň to. Veď to je to, čo chceš. Ty si ale v takom nejakom nafučanom móde, že teda keď si myslí že to bude inak keď prejaví záujem ..... Proste vopred zatváraš dvere. Prečo myslíš, že keď prejaví záujem, tak to bude robiť zo zištných dôvodov? Načo ten nepriateľský mód? Prečo mu nepovedať, čo máš v pláne aby sám zhodnotil či ide s vami? Načo taký opačný extrém. Veď proste povedz : zajtra idem s malým tam a tam. Zajtra s malým plánujem to a ono. Proste nemáš dôvod mu to nepovedať aký máš program a zrazu odísť. Jasne že ostane prekvapený, že kam ideš. Ono to nie je o tom, aby si teraz s nim ani nekomunikovala aký máš plán. Len proste to necháš na ňom....
@otaznik29 inak je tu ešte jedna vec. Ja som mala takú nespokojnú známu. Stále jej vadilo, že teda chlap dlhšie pospí, čokoľvek robil inak ako chcela tak stále bola nafučaná, urazená, vkuse sa sťažovala. Čokoľvek urobil dobre - pohral sa s deckami, venoval sa im to šlo bokom, lebo sa nevenoval presne vtedy kedy ona chcela. Tak chlapik chcel zachraniť vzťah a začal skákať ako ona pískala. Jeho koníčky, jeho potreby všetko išlo bokom. Varil, pomáhal, staral sa o decká, venoval sa. Keď potreboval niečo iné - oheň na streche. Všetci ho ľutujú......... a ONA nie je spokojná a podvádza ho. Tak si nalej čistého vína, lebo je možné že proste ho JEDNODUCHO NECHCEŠ a či sa bude snažiť, alebo nie, proste už pre teba nebude príťažlivý, chcený, nebudeš spokojná. Hovorím je to podľa hesla kto nechce - hľadá dôvod.

@zuzanapjat ja už začínam tiež rezignovať. Neplánujem s nim niečo, keď odchádzame, tak sa prekvapene pýta, že kam ideme. S tým ako sme kedysi chodili všade spolu sa to už nedá porovnať. Uz na to nejako silu nemám, nechávam to na ňom. Dieta je mojím partakom a vystačiť si budem musieť s nim. To keď to muž takto berie je v poriadku, to je ta odlišnosť medzi nami. Uvidím kam toto takýmto tempom zájde.Ale ak čaká, že budem si žiť svoj život a on keď bude mať chuť byt s nami, že sa mu asi hodím okolo krku celá nazhavena, tak je asi na omyle. Toto ako to celé je smeruje len jedným smerom. Ja ešte ozaj skúsim nič nechciet, nepýtat sa kedy príde z prace, neriešit co ma v pláne, nech si robí čo uzná za vhodne.
Ďakujem za tvoj čas