Nevera v manželstve. Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte baby. Chcem trošku získať možno nejaký nadhľad a iné pohľady a možno aj trošku povzbudiť. Ide o to, že som zistila, že manžel mi je "zrejme" neverný. Minimálne si spolu veľa a každý deň píšu a ona ho "miluje" a on ju nechce stratiť, kedže niesom naivná tak predpokladám, že ide aj o fyzickú neveru aj keď tá psychická je asi ešte horšia. Ide o vydatú ženu s dvomi deťmi, mladšie je ešte škôlkarskom veku, staršia už skoro dospelá, normálne žije s manželom aj keď viem, že svojho manžela nikdy nemilovala, kedysi sa totiž tvárila ako moja kamarátka a bola so mnou v kontakte. Zato, ale silno veľmi miluje toho môjho 🤣. U nás je situácia taká, že máme malé dieťa okolo roka, vytúžené, vymodlené po umelom oplodnení a snažíme/ snažili sme sa aj o ďalšie, akurát, že som zistila čo som zistila. Nepýtam sa čo by ste robili, toto si musím rozhodnúť sama a s chladnou hlavou, ale asi viem aké bude moje rozhodnutie. Nepýtam sa ani čo poviete na môjho manžela lebo tuším 🤣. Ale čo poviete na ňu? Že takto ako 15ročná v pohode ničí dve rodiny, deti. Trošku dúfam, že možno sem chodí a prečíta si to, veď tiež ma malé dieťa. Tak ak áno tak len, že vďaka no. Buďte spolu šťastní, držím vám palce. Hlavne po večeroch keď bude v práci tak rozmýšľaj či aj tebe nerobí to čo mne. Alebo ty ho doma nechceš? Len si užívať a podporovať v tom tvojom smutnom živote? Trenky nech mu periem ja, že? A na deťoch takým ľuďom čo sa zamiluvávajú ako puberťáci záleží, alebo ich doma majú len ako invertár? Čo myslíte?
Napísala som jej a slušne, myslela som si, že si to spolu vyjasníme, ale akosi sa veľmi so mnou baviť nechce, ktovie prečo 😀. A nejde o to jej tu niečo odkazovať. To len keby, že náhodou si to prečítala. Primárne som sem napísala prerože potrebujem trochu podporiť. Celá tá situácia mi síce príde až absurdne smiešna a až pod moju úroveň( nie, niesom namyslená) len som myslela, že môj muž je trošku dospelejší a menej detinský. Dotyčná už nech si je aká chce. Ale napriek tomu, že mi to je smiešne sa ma to veľmi dotýka lebo to môžw veľmi ovplyniť život môjho dieťaťa. Manžel sa aíce rozvádzať nechce ani omylom, ale ja odmietam byť súčasťou akéhosi pokryveného trojuholníka, alebo štvoruholníka.
Ja som na tvojej strane. Tak už je len na mužovi, nech to usekne, však aký vzťah by mali ak by on nechcel. Držím palce. Mužovi rázne povedz, že má nahnuté.
Spýtaj sa jej muža aký má na to názor 🫣😁
V prvom rade by som riešila muža a nie tú ženu. Tvoj muž ti prisahal vernosť, nie ona. Čiže čokoľvek si o nej myslíš, je pre teba v konečnom dôsledku úplne nepodstatné.
@huxy hnevám sa omnoho viac na ňu ako na môjho muža. Viem, že to vyznie zvláštne. Samozrejme, že budem riešiť len jeho, ona je cudzí človek a keby ju blokol tak si ona ani neškrtne. Ale videla som, že primárne ona uháňa jeho, z tej ich konverzácie ktorú som videla mi prišlo, že ona ho strašne miluje a on jej nechce ublížiť a ona mu vyslovene nedá pokoj. Akoby si myslela, že to ona je tá voči ktorej by mal byť stále uprimný a stále sa jej ozývať. Akoby to mala v hlave trochu pomiešané.
No vôbec nechápeš. Je úplne jedno, aký bezcharakterný človek je ona. Keby tvoj muž o ňu nestál, tak ju ignoruje alebo je bloknutá, nevypisuje si s ňou. Akokoľvek by ho uháňala, keby nemal záujem, tak by si nemusela vôbec nič riešiť.
A ano, je zvláštne že sa hneváš na cudziu ženu viac, ako na muža, ktorý by ti mal byť najbližší a podlo ťa klame.
@ina2405 asi áno, si to vystihla 😔 proste najväčši hnev cítim voči nej. Mám pocit, že mne a môjmu dieťaťu ona ničí život. Pritom rozumom viem, že on je ten na koho sa mám hnevať najviac.
Tvoj muz je dufam svojpravny a ak by chcel tak by ju blokol a nenechal sa « uhanat ». Preco to neurobil ti povie len on. Jej psychologicky profil rozoberat nema abolutne ziadny zmysel.
S manžele jsi to už probrala? Ví, že víš?
Vieš čo mňa štve, keď toto čítam? Že tamten, s ktorým zdieľaš posteľ je teraz na roztrhanie medzi vami doma, zúfalými za jeho láskou. "Chudáčik", musí sa rozhodovať. Ach ženy, niektoré sa radi ponižujete. Ja by som taký cirkus vyrobila pri prvom zistení, že by v momente bol rozhodnutý a to by ešte nemal vyhraté, že mu to len tak prejde.
@huxy nieje mi najbližší, ja už dlhšie cítim, že niečo nieje ok, len som si nahovárala, že to sú len moje výmysli, nevedela som, že moja intuícia je správna. Spáva v inej izbe aj keď je malá napríklad chorá tak nieje s nami, som na ňu sama. Teraz už viem, že preto, že písal s ňou.
Nie, to nie ona ti znicila zivot ale tvoj fesak. Ona nie je podstatna. Nebola by to ona, bola by to ina...
On je s tebou v manzelstve, to on sa nemal nechat uhnat a mal tomu nastavit hranice.
To on ma s tebou to vytuzene dieta, nie ona ...
Ona ma jedine vinu voci svojej rodine-muzovi a detom.
@jizanka áno vie, ale tvári sa, že sa nič nedeje. Že preháňam, vie, že neviem naisto či spolu spávajú, alebo si len píšu. Ale mne je jedno či spolu aj spia, tá citová nevera je snáď ešte horšia
Jestli spí nebo ne je už jedno. Spíš jo. Jasně, že se nepřizná. Vyfotilas si ty zprávy ať máš důkaz než to smaže?
Drzim palce, nech to vyriesis akokolvek. Nerada sa znizujem k takym veciam, ale zrejme by som oslovila jej manzela, nech si urobi poriadok doma. A ty samozrejme u vas doma. Ak by ste mali odrastené deti, zrejme by si to riešila inak. Ale máte doma malinké vytuzene dieťa. Muz by sa mohol spamatat.
A toto Ti je smiesne ? 😐
K tomu celemu, stary by skoncil ale ja by som sa urcite ozvala jej muzovi. Nie skrz nejaku pomstu,to vobec. Len skrz to nech vie na com je, nech nezije v nevedomosti. Verim ze ich spravy si si aspon pofotila teda
Na vine je tvoj muž v prvom rade,nie tá žena.
A jednoducho si sadnite a ako dospelí ľudia sa dohodnite,čo ďalej. Toto je o ničom celé a predlžovať letsrgiu nemá zmysel,samo sa to nevyrieši.
Písala som "ktorý by ti mal byť najbližší". Ak to tak nie je a už dávnejšie cítiš že tam nie je niečo ok, zo strany muža, tak vôbec nerozumiem že sa nehneváš v prvom rade len na neho a riešiš nepodstatné-nejakú ženskú. Keby nebola ona, bola by druhá...
A ked pride dalsia a dalsia, vzdy bude na vine ta zena ktora bude tvojho manzela uhanat?? Riesit muza, nie zenu.
@ivik4 mne je to samozrejme skor na plac ver mi, smiesne mi je to ich take zvlastne nastavenie, fakt ako pubertaci...ro by si musela citat. Skratka, ze dospelej zene okolo 40ky nedochadza co je v zivote fakt dolezite a ze moj muz jej mozno pripada ako superhrdina, ale ona ma svojho doma, rovnakeho z masa a kosti co ma mozno ine chyby ako moj muz, ale...skratka, ze dospeli ludia akoby nevedeli co od rozkose a ako si spestrit zivot a nicia rodinu a smiesne? Keby som sa nesmiala tak asi placem a ja nemam cas plakat, mam male dieta ktore potrebuje silnu mamu. Ja kvoli blbcovi ktory si nevazi co ma plakat nebudem.
Ty to riesis uplne z ineho konca… ona ti zivot a manzelstvo nenici, ona ti nic neslubovala 🤷♀️ ale tvoj manzel ano. A vies, keby to nebola ona, bola by to ina. Pretoze tvoj manzel CHCEL byt neverny, nie ze ho chudacika nejaka ludra znasilnila a on za nic nemoze… nie je totiz nic lahsie ako povedat “prepac, dakujem za zaujem, ale som zenaty a svoju zenu milujem a nechcem si nicit rodinu, tak bude najlepsie, ak prerusime kontakt”.
A ze sa tvoj manzel rozvadzat nechce? To nie je vobec podstatne… je to v tvojich rukach, ty si teraz na tahu. Treba si uvedomit, ze jemu nejde o teba a o vztah s tebou, jemu ide o vlastny komfort, delenie majetku, vyzivne - toto su jeho dovody, preco sa nechce rozvadzat, nie ty a dieta.
Ale ano, kazda zena sa najskor hneva na tu druhu, chapem ta. Je to proste stetka. Ktora vie ze ma rodinu, malinke dietatko. Je to uboziacka, povedzme si pravdu. To, ze to je aj tvoj chlap predsa nemusime ani hovorit, zo je uplne jasne.
Takato si najde zenateho nabijaka a potom dopadne rovnako.
Nenechaj sa od muza opantat, jasne ze spolu riesia, pockaj, on to este da za vinu tebe. Vies ze najviac podvadzania sa deje prave u ludi s detmi tvojho dietatka? Chlap si je isty, zena je priviazana s dietatom doma, nemusi o nu bojovat..
Kazdopadne drzim ti palce.
*malo byt vo veku tvojho dietatka
Jooooj, to ani moj sa nechcel rozvadzat. Ma zlateho vtaka, ze sa o neho dve bijete? Tu zufalku by som neriesila ani nahodou a uz ani svojho muza. Poziadala by som o rozvod, aby to mal muz s rozhodovanim lahke.
Samozrejme, že spolu spavaju. Si pekne naivna, ak si si s tým nie istá.
Tu nejde o to, čo s tým spravíš Ty. Tvoj muž sa už rozhodol.
Takže nech odíde ako chlap a nech ide k tej svojej vytuzenej kocke.
Držím palce!
Nevera sa da prezit. Je to kriza vo vztahu, ktora vas moze posunut dalej. Ale nepojde to asi bez vzajomneho chcenia, bez vzajomneho snazenia. Ak tvoj muz nie je bezcharakterny psychopat, nebije ta, netyra ta, ak ma dobry vztah k dietatu a dalsie dovody si dopln sama - mozes napriek tejto situacii stat o to, aby sa to vyriesilo, aby to nebol vas koniec. Odporucam ti, najdi si web ceskoho paroveho psychologa Pavel Rataj - alebo aj na youtube rozhovory s nim - on je za uchovanie dlhodobych vztahov, povysvetluje tam, za akych okolnosti, akym sposobom... a ma aj take kurzy. Vacsinou je to o praci na sebe.
Ak sa u vas nevera stala, tak aj preto, ze si si mozno prestala vsimat muza a bolo dolezite dietatko, vymodlene, vytuzene - on preto pdlahne mameniu inej zeny, lebo ta jeho je viac v roli matky ako zeny. Pohladaj svoje stratene zenstvo a zabojuj o to, co najviac chces pre seba a vase dieta. Ak rozchod, ok, ak napravu vztahu - tak pokial aj on chce, pracujte na tom. Je nerealne, ze by s tamtou pani chcel naozaj zit. Ma u nej len to, na co ty nemas cas... ci je to spravodlive, c je to nebolave, ci je to odpustitelne? O tomto vsetkom rozhodujes ty.
Mysli na to, co chces v buducnosti o rok, o 5 rokov, o 10 - takto sa na to pozeraj a na taku cestu sa vyber.
ja som na taketo " lasky", kde obaja maju partnerov, nikdy neverila..to je vyhodenie si z kopytka, nie romanticka nehynuca laska.alebo zadne vrátka. .ked ho vyhodiš z domu, potom nech sa prejaví..tym, že mate male dieta, nie si v pozicii, že môžeš vyjednavať..kamaratka asi rozum potratila, alebo chtič jej zatemnil rozum...jedno pekne po druhom, oznamit manželovi kamaratky, ako sa veci majú, kamarátke facku, muža vymknut pred dvere a čakat, čo sa bude diať

Ak sa poznáte, prečo ju nezavoláš k vám a nevyjasníš si to? S ňou aj tvojim mužom. Jasné, že rozbíja rodinu, presne ako ten tvoj. V tomto prípade by som jednala priamo a nie odkazy cez MK.