Nevera v manželstve. Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte baby. Chcem trošku získať možno nejaký nadhľad a iné pohľady a možno aj trošku povzbudiť. Ide o to, že som zistila, že manžel mi je "zrejme" neverný. Minimálne si spolu veľa a každý deň píšu a ona ho "miluje" a on ju nechce stratiť, kedže niesom naivná tak predpokladám, že ide aj o fyzickú neveru aj keď tá psychická je asi ešte horšia. Ide o vydatú ženu s dvomi deťmi, mladšie je ešte škôlkarskom veku, staršia už skoro dospelá, normálne žije s manželom aj keď viem, že svojho manžela nikdy nemilovala, kedysi sa totiž tvárila ako moja kamarátka a bola so mnou v kontakte. Zato, ale silno veľmi miluje toho môjho 🤣. U nás je situácia taká, že máme malé dieťa okolo roka, vytúžené, vymodlené po umelom oplodnení a snažíme/ snažili sme sa aj o ďalšie, akurát, že som zistila čo som zistila. Nepýtam sa čo by ste robili, toto si musím rozhodnúť sama a s chladnou hlavou, ale asi viem aké bude moje rozhodnutie. Nepýtam sa ani čo poviete na môjho manžela lebo tuším 🤣. Ale čo poviete na ňu? Že takto ako 15ročná v pohode ničí dve rodiny, deti. Trošku dúfam, že možno sem chodí a prečíta si to, veď tiež ma malé dieťa. Tak ak áno tak len, že vďaka no. Buďte spolu šťastní, držím vám palce. Hlavne po večeroch keď bude v práci tak rozmýšľaj či aj tebe nerobí to čo mne. Alebo ty ho doma nechceš? Len si užívať a podporovať v tom tvojom smutnom živote? Trenky nech mu periem ja, že? A na deťoch takým ľuďom čo sa zamiluvávajú ako puberťáci záleží, alebo ich doma majú len ako invertár? Čo myslíte?
Do dnes som môjmu exmanželovi a jeho milenke neurobila žiadnu scénu, a je to už 13 rokov 😅 karma si ich obidvoch našla sama.
@sante81 tak je to najlepšie 😉. Ja som celkovo skôr pokojný človek, nerada idem do konfliktov, ale jej by som teda do úsmevu skočila 🤣. Ale neurobím to, už len z úcty sama k sebe, isto nie k nej. A muž nuž, pripadá mi hlúpy, akoby chcel vymeniť diamant (teraz nemyslím seba osobne, ale celkovo rodinu) za nejaký šuter pri ceste. Ale možno sa k sebe veľmi hodia. Obom chýbajú správne životné priority a morálne zásady
Ale preco mas viac zlost na nu ako na svojho manzela?
Ja tiež nerozumiem tomu, prečo riešiš tú ženu. Rieš si nepodareného chlapa.
@xnatalkax hej jasne, ja mam nizke sebavedomie a zena vydata zena s dvomi detmi co beha za zenatym muzom ma sebavedomia na rozdavanie, ze ? Riesim ju preto pretoze v mojich ociach je to jedna hnusna mrcha a hej moj muz nieje o nic lepsi to mi je jasne a on uz aj tak zrejme dlho mojim muzom nebude. Moze si ho nechat
Ale preco riesis ju? Ved vidim aku mas zlost na nu. A muz ten chudak sa necha od nej znasilnovat. Sama v sebe si najdi odpoved, ze preco ta ona serie viac. Proste keby nebola ona, by bola ina. A pred touto aferkou ste to doma mali ako? Urcite nebolo vsetko v poriadku nie?
A tvoj zenaty muz preco beha za vydatou? To velmi neriesis, ale vies ze v manzelstve su dvaja a vzdy je problem na oboch stranach..
@xnatalkax nikde som nepisala, ze muz je chudak co sa od nej necha znasilnovat 🙂. Je mi uplne jasne, ze je on na vine a ze si nevazi co ma. Ide mi skor o to, ze vacsinou zenatych muzov zvadzaju slobodne mlade baby, naivne, ale ona je vydata. Ma dve deti, jedno pomerne male este, ma len 4roky. Preco sa nevenuje rodine, ale musi otravovat a nicit zivot inym? Ok ak by nebola ona bola by ina, ale mozno aj nie, tak preco to robi ked sama ma rodinu? A hej pytam sa sama seba preco ma skor stve ona ako on. Zrejme tym samu seba podvedome chranim, pretoze keby som taku zlost citila na otca svojho dietata tak by ta zrada asi bolela o to viac.
Lebo je nestastna vo svojom manzelstve, nieco jej chyba tak isto ako tvojmu manzelovi. Su to zraneni ludia, a to ich nejdem obhajovat tak to je. Ale sama vies ako zijete vy a co sa stalo este pred neverou, ale teda nevies ci naozaj mali sex spolu
A prečo sa tvoj muž nevenuje tebe a dietatu, ale behá za výdatnou s dvomi deťmi?
@aurora33 velmi nechce autorka odpovedat ako ziju. Toto je len vrchol ladovca, podla mna maju doma x dalsich problemov. A sama povedala, ze nerada ide do konfliktov takze bola pri vsetkom ticho co sa jej nepacilo. A nerozvedu sa kvoli tomuto, a ak aj vobec. Ona sa tu prisla len vygrcat na tu zenu 😂
@aurora33 ale ja viem co robi moj muz a ze sa nevenuje mne a dietatu, ale jej. Akoze nechapem teraz ten utok na mna fakt. Zili sme v podstate normalne. Dieta ako som spominala bolo vytuzene po umelom oplodneni, dokonca sme chceli dalsie. Muz bol v podstate v pohode. Chodil normalne do prace , vecer vacsinou normalne doma, vikendy travil s nami, normalne mi pomahal v domacnosti. S malou bol pomerne malo, nechodil ju kocikovat ani nic podobne, vacsinou bola len so mnou, ale myslela som, ze je proste unaveny z prace a nevladze sa tolko venovat dietatu, ze radsej pomoze v domacnosti tak som neriesila, ale viackrat som ho s tym konfrontovala, ale nie nejake velke hadky lebo to mi neprislo az take hrozne. Proste zili sme naozaj normalne. Akurat nespal v noci s nami aby sa vyspal do prace, ale aspon raz dvakrat do tyzdna sme travili vecer my dvaja spolu, sex bol, telku sme pozerali, cez vikendy rodinne vylety. Skratka nic extra zvlastne, az teraz som prisla nato, ze si oni dvaja pisu. Ci sa kvoli tomu rozvediem naozaj neviem, ale utocit preto na mna? Ze neviem ci sa rozvediem ? Ved to je moj zivot, vy za mna zivot osamelej matky zit nebudete ak to urobim, zit to budem musiet len a len ja a moje dieta.
@xnatalkax a vygrcat sa na tu zenu? A ona to co robi mne je ok?
mas pravdu.. ries seba... ale zit bez manzela, ktory ta nemiluje nie je najvacsia tragedia na svete... neviem ako to mate s bytom, ako by ste sa vedeli dohodnut a netusime ani len, ci sa toto manzelstvo da zachranit... ak si presvedcena o tom, ze da, sprav pre to vsetko... ak manzel chce komunikovat , mozete zit kludne aj dalej... je kopec parov, ktore prezili aj vacsie krizy a posunolo ich to vpred / ja osobne ale take nepoznam / ... zvaz pre a proti, alebo si sprav plan na to, ako sa zariadis s malou sama, prednes ho manzelovi atd... ty musis vediet, co spravit.. nepoznamena vsetky okolnosti... mozno je to z jeho strany trapny ulet, mozno ju miluje... je nacase sa porozpravat... neviem ci si to pisala, lebo je tu viac tem, ale on uz vie, ze ty vies?
Nikto tu na teba neutoci. Mrzi ma to, ze to tak beries. Pre nieco si sem napisala, nechcela si rady? Ja som len chcela, aby si sa pozrela na toto cele inak. Ak chcete zachranit vase manzlstvo obaja musite obaja popracovat na sebe. Vies zmenit seba, nie inych. Chodte do poradne napr. A manzel vie ze ty o tom vies? Ukoncili to ? Alebo ako to je
Hlavne co ti manzel robi, nie ONA
Ja na teba neutocim. Ja píšem, že máš riešiť muža a nie tú ženu. Hnevaj sa naňho. On ti sľúbil vernosť, nie ona. Na tu ženskú sa vykasli.
Ženy sa pýtali.. Muž vie, že ty vieš o jeho druhej pani?
Jej si písala, takže zrejme to bude vedieť od nej.. Isto to spolu rozobrali..
Ju úplne vypustí z hlavy, ona tebe nerobí nič.
Teba ponizil a uráža, klame iba tvoj muž.
Ja vam vsetkym rozumiem, no konieck koncov vzdy tam bude to jedine, co sa treba rozhodnut - chcem ist s tym clovekom dalej, dokazem ist dalej? Alebo nie... Dieta zakyva kazdym vztahom, maloktory muz je na to pripraveny, zena na rolu matky hned po porode - pretoze oxytocin... muz tou hormonalnou zmenou neprejde a prechodove ritualy nasa kultura nema. Takze muz, ak nema doma dobry vzor otcovstva, co na Slovensku naozaj nema, nema sa to od koho naucit a zlyhava... Bud je jeho otec alkoholik, alebo mamicka narcis. A tych normalnych, vyspelych vztahovo zrelych je pomenej. Vztah je, ze dvaja mozu narast - kazdy v smere toho druheho. Ked prestane byt o to zaujem, nieto preco udrziavat vztah. Neospravedlnujem tvojho muza a nevinim teba, nieco mu ale chybat muselo, nieco ho na otcovstve alebo manzelstve nebavilo, stvalo, co nachodi v rozhovoroch inde... to ze ho nejaka zena namotava, to je jedna vec, to ze sa on necha druha vec.
A vobec nemuseli mat sex...mozno si len pisu..odkial sa poznaju? Su kolegovia?
@jumama už zas to zovšeobecňovanie o Slovensku. Aj na Slovensku žijú skvelí otcovia, poznám takých niekoľko, môj manžel je medzi nimi. Pracujú, deťom sa venujú, manželke sú oporou, nepijú a negemblujú. Prosím ťa, v ktorej krajine sú otcovské vzory, kde podľa teba chlapi neutekajú ku frajerkám, lebo otcovstvo a rodičovstvo ich sklamalo?
@mk22 ano muz to vie, len momentalne to nevieme riesit osobne, je na sluzobnej ceste. Proste zatial neviem nic okrem toho, ze on sa rozvadzat nechce a toto povazuje len za hlupost.
@huxy ja zase nerozumiem odkial ste vsetky prisli nato, ze ja davam vsetko za vinu jej a hnevam sa len na nu. Ved ja velmi dobre viem, ze najviac mi ublizil prave moj manzel a ze ked podvadzat chce tak si nejaku najde, keby to nebola tato tak by to bola ina. Napriek tomu sa na nu hnevam. Zeny to je take zvlastne? Normalne mi pride, ze vy kebyze zistite, ze vas muz podvadza tak pojdete dat tej zene pusinku na celo a objat ju, ze joj moja zlata. No ja na nieco take asi malo meditujem 😅
@aurora33 ano mala som pocit, ze na mna utocis a nie uplne pravom a nechapem preco odpovedas druhym v mojej diskusii stylom, ze "ona toto, ona tamto". Co chces pocut, ze tu zensku mam rada a nenavidim manzela? Samozrejme, ze ho neznasam teraz, ublizil mi, velmi a ona je mi ukradnuta, je to cudzi clovek premna...ale aj ked to pisem tak to tak necitim, neznasam aj ju a velmi, poznam ju. Viem aka je zakerna a hnusna a nema ziadne hodnoty
Autorka, asi nevieš, ale presne týmto som si prešla. S tým rozdielom, že ex ma podvádzal, a mala som dôkazy. A netvrdím, že som sa nehnevala aj na ňu a myslela si o nej svoje. Ale ja som riešila ex, lebo on bol mojím manželom vtedy. Ale ty sa hneváš viac na ňu, sama si to písala
Sory, netušila som, že v tvojej diskusii nesmiem odpísať ženám, ktoré ma označili 😃😂