Neviem, čo je to orgazmus
Mám 19 rokov, prvého partnera v sexe od 17 a neviem či som niekedy zažila orgazmus. Vôbec neviem aký je to pocit a či to čo cítim je ono. Zo sexu väčšinou nemám nejaký pôžitok, aj keď sa mi konečne začína páčiť, trvá to len chvilu pretože partner sa potom urobí a na mňa kasle. Najlepsi pocit mi robia ústa, to až niekedy kopem nohami :D je to orgazmus?
Rukou necítim vôbec nič takze neviem či nie je problém vo mne že sa neviem uspokojiť
Prečo sa už netlačí časopis Bravo tam boli super články aj na tuto tému 🙂
@esmera50
Vyrástla som v presvedčení, že sex patrí len do manželstva a toto je jediná správna cesta. Prvý sex som mala po svadbe, s manželom, ako 25 ročná. Náš sexuálny život je skvelý. Mám takmer 40rokov a na “sex patrí len do manželstva” som po skúsenosti so vzťahom a sexom zmenila názor. Poznám vzťahy, kde je sex problém s rôznych dôvodov. Stále si trvám na svojom, že kvalitný vzťah vie vyprodukovať fantastický sex, ale nedá sa len na sexe postaviť vzťah. Moja kamoška mala viacerých partnerov, kde sex bol vždy úžasný, všetky vzťahy sa jej rozpadli na úplne iných veciach. Poznám však aj kresťanské páry, ktoré po svadbe majú obrovsky problém so sexom. Nevedia o tom komunikovať, nevedia to nijako opraviť, rozpadá sa im na tom manželstvo. Moja kamoška bola panna do 32 rokov, lebo sex patrí do manželstva. Naška chlapa, ktorý mal pred ňou viac žien, ale povedal si, že ok, bude teda sex v manželstve. Baba sa tak brutálne upla na ten sex, že ignorovala uňho všetko ostatné. Celá bola happy, že teda na ňu počká do manželstva. Sex síce mali až v manželstve, ale sú ako pár totálne nekompatibilní. A mám kamošov, ktorí majú veľmi pekné manželstvá napriek tomu, že sex mali aj s inými partnermi pred ich spoločným vzťahom. Si panna v 39 rokoch a si na to hrdá, ok. Podľa mňa, v pohode. Ale nevieš o tom nič, úplne teoretizuješ a vidíš svet príliš čierno-bielo. Netreba sa vyspaťˇ s každým chlapom, ktorého stretneš na ulici, prestaň to ťahať do takýchto extrémov. V tvojej predstave sú len dve možnosti: 1. Sex v manželstve 2. Vyspať sa s každým chlapom. A tento postoj je dosť výrazne v tvoj neprospech.
@esmera50
Nie, moja, nemáme skvelý sex preto, lebo sme si ho nechali do manželstva. To sú tvoje naučené predstavy o tom, ako to funguje. Máme skvelý sex, lebo na našom vzťahu obaja makáme neskutočným spôsobom. To nefunguje tak, že sex odložíš do manželstva a potom je skvelý. My sme si prešli mnohými krízami, aj krízou v sexuálnom živote. Z tvojho písania kričí, že o týchto veciach nevieš nič, nemáš nič odžité. Vieš kresťanské poučky a teóriu o tom, ako by to malo byť. Ale to je fakt máličko.
@esmera50
Napíšem ti to úprimne. Ja mám 38 rokov a ozaj by ma nebavilo “zaúčať” 39 ročného partnera panica. Sex nefunguje tak, že stretneš niekoho a bam, najlepší sex v živote. Keď je jeden človek úplne bez skúseností, tak ten druhý si do oddrie. Sex s mojím mužom je každým rokom lepší a lepší. Ale my sme sa učili spolu, keďže tiež bol panic a boli sme mladí. V 40tke by sa mi už nechcelo niekoho tieto veci učiť. Navyše, mám pocit, že ty tieto veci vnímaš veľmi veľmi čierno - bielo a pri samotnom sexe prídeš možno na ďalšie problémy. Ja ti prajem, aby si si našla niekoho, kto ťa bude rešpektovať a prijíme ťa. Neviem, či si písala, či si už mala vzťah, ale pokiaľ nie, myslím, že tieto veci vnímaš cez veľmi romantickú kresťanskú optiku, no, žiaľ, tieto veci v reálnom živote nefungujú tak, ako sa to prezentuje. Mám s tým bohaté skúsenosti.
@esmera50
Sex je najkrajšie vyjadrenie duchovna vo vzťahu. Sex je úplné odovzdanie sa partnerovi, najväčší prejav blízkosti. Je to intimita a najhlbšie prepojenie. Sex to nie sú tie “von dnu” smiešne pohyby, techniky a polohy. Je to neoddeliteľná súčasť plnohodnotného partnerského vzťahu. Ako píšem. Nič o tom nevieš. Stále len dookola opakuješ naučené teoretické poučky.
@esmera50
Tak ale to samozrejme, že keď sa mužovi/žene niečo stane, sex ide na vedľajšiu koľaj. Ja som porodila tri deti, v jednom tehotenstve boli obrovské problémy, aj po pôrode, normálny sex sme nemali takmer rok. Môj manžel bol vážne chorý, zase sme mali obdobie, keď sme kvôli tomu boli bez sexu takmer 9 mesiacov. To je život. Ale vzťah nie je o tom, že čo ak chlap ostane impotentný. Vzťah je zdieľanie a preto je sex dôležitý. Každý normálny vzťah sa vie vysporiadať s tým, že sex nie je možný, lebo vážne dôvody. Ale nedá sa k tomu prisupovať tak, že ako sex ok, ale ja som viac na duchovno. To je ozaj nie veľmi dobrá cesta.
@esmera50 je rozdiel nemat orgazmus lebo je muz na voziku a pretoze to muza nezaujima. Pises, ze sex nie je dolezity ale ucta respekt a laska ano, tak za mna ak partner vie o tom, ze partnerka nema zo sexu pôžitok (bolo mu to jasne respektujuco komunikovane) a nezaujima ho to, tak je to extremny prejav neucty a u mna by to bol vazny dovod na rozchod. Sice by vyzeralo, ze kvoli sexu ale vskutocnosti by sa presne na tom ukazalo, ze tento partner ma nemiluje a nevazi si ma.
Asi si ho nezazila teda ešte. Ani sama sa nevieš uspokojiť?
Stará známa pravda je, že keď sex nefunguje doma, hľadáš ho inde…..ideály o duševnom prepojení a vecnej láske sú síce prekrásne, ale nemyslím si, že je to reálne, teda česť výnimkám tu spomenutým…
@esmera50
Ja myslím, že čakať v tvojom veku, že sa objaví chlap, panic, ktorý čaká na tú pravú a na sex v manželstve, lebo je to čisté a krásne, je totálne naivné. Ja by som tvoje rozmýšľanie chápala, keby máš 25, ale v 39 rokoch sa buď musíš zmieriť s tým, že tvoj princ bude mať nejakú skúsenosť so sexom alebo proste sex mať nikdy nebudeš. A áno, je to čisté a krásne, ale v konečnom dôsledku je to o tom, kto sa ako spraví. Vieš, čo spája všetky moje veriace kamošky, ktorým sex nič nehovorí, nie je to pre ne také dôležité, nechápu prečo to chlapi chcú tak často, sex ich v podstate nebaví, ale plnia si manželskú povinnosť??? Nikdy nezažili orgazmus. Čiže, oni netušia, čo im robí dobre a chlap netuší, ako ich uspokojiť.
@esmera50 mna by celkom zaujimal rozbor tvojej osobnosti. Nezvazovala si zivot v celibate ? Realne, nie pseudo. Ono v zasade sanca najst to co hladas je extremne blizka nule. Ci by nestalo za zvazenie to preklopit do "uslachtilejsej" formy. Predpokladam, ze v zasade sa pre teba nic nezmeni. O nic neprides, kedze nemas s cim porovnat. Iba uvazujem nahlas. A este, ak by si aj nasla, ako si predstavujes vas sex zivot? Myslis, ze vobec budes o nho mat zaujem? Kedze si v zasade nemas potrebu teraz/doteraz, myslis ze sa to zmeni? Vychadzam z toho, ze potreba nevychadxa z formalnej inicialuzacie manzelstvom ale z bio a psych potreby.
Daj si pohov od: https://www.wikihow.com/Lower-Your-Sex-Drive (HAK) a potom uvidíš. Ja som si všimol, že partnerka po orgazme väčšinou prudko odstrčí a nechce žiadne dotyky (ako chlap po výstreku), nakoľko chce si tú slasť vychutnať, takže si ľahne na bok a ticho leží s veľmi spokojným výrazom a zatvorenými očami aj niekoľko minút a väčšinou keď je po orgazme už nevládze ďalší ... ale chcú potom "oplatiť" partnerovi slasť tak potom robia čo len chceš ... A u nás je to tak isto, hneď po orgazme musíme mať chvíľku pauzu. Neviem, ale multiorgazmus či čo ... to je asi to isté, keď sa privedie na začiatok orgazmu a potom na chvíľku to zastavíš dráždením na inom mieste a ako keď ideš po schodoch .... postupne ju vedieš vyššie a vyššie. Ja nemám moc skúseností, hlavne preto, že generácie žien na HAK sa kolektívne stavajú odmerane k sexu aj k mužom a potom tie vzťahy sú nanič. Všetko od 1960 ... ako sa vymyslela HAK a postupne sa to dostalo do Európy. Farmaceutický priemysel zarába miliardy ročne a v podstate chemicky zabili lásku a vzťahy, lebo bez orgazmu a oxytocínu a správneho zamilovania s láskou je to zo strany žien iba mdlý záujem. Neverím, že to niekto niekedy zastaví. Ja sám som začal brať inhibítor serotonínu a mal som pár mesiacov utlmené libido .... no to je úplne iný pohľad na ženy, dáva to človeku moc, lebo už na vás nepôsobí fyzická príťažlivosť ženy.... takže si viem veľmi dobre predstaviť ako to funguje, na jednej strane mdlé umŕtvené libidá väčšiny žien a na druhej väčšina chlapov, neuspokojených, nadržaných. Samozrejme majú potom ženy pocit, že všetci chlapi chcú len jedno ... Veľký omyl, chyba nie je ani na jednej strane, je to tá nenápadná pilulka, o ktorej vedľajších účinkoch vám nehovorili pravdu ... 70 rokov ... Možno tá info niektorej pomôže napr. k lepšiemu vzťahu, alebo k orgazmu, ktorý nikdy nemala, ale celkovo si nemyslím, že to bude mať akýkoľvek vplyv na stav. Naďalej to budú ženy hltať ako TIC TAC, estrogény už zamorujú aj spodné vody ... no sila. Ale samozrejme, profit je prvoradý.

@mimka1402 tak ja núdzu o záujemcov nemám, ale vzhľadom na moje presvedčenie ich odmietam, naozaj čakám, a nevadí mi, že tak dlho