icon

Niekto niekoho podvádza. Mám to tomu druhému povedať?

18. feb 2022

Ahojte co robiť ak viem, že niekto niekoho podvádza. Mam to tomu druhému povedať? A ako? Som úplne zhrozená a zhnusena

moonlight1210
19. feb 2022

Vsetci, co hovoria, ze keby boli ta podvadzana strana, tak by to chceli vediet, by mali zvazit jednu vec - za akych podmienok by tej sprave uverili?

Lebo ked to uz nezistite sami, len vam to ktosi povedal, je dost dolezite si byt isty, ze nebudete doma riesit obvinenia z nevery, hoci slo len o niekym tretim zle pochopenu situaciu, ktoru videl. Ci iba dokonca o nej od kohosi pocul.

Stoji za zvazenie, za akych podmienok pustite taku info do zivota a vezmete partnerovi doveru a uvalite nanho vinu.

Lebo ak sa ukaze, ze o neveru neslo, len o nieci omyl, tak partner moze spociatku byt rad, ze sa to vysvetlilo. Ze ste to ustali, on si ocistil pred vami meno.
Ale potom sa zamysli, ze to co malo byt? Stacilo tak malo, len par slov od kohosi a vy ho obvinite?
A vztah sa vam nastrbi i bez nevery.

ibrunova
19. feb 2022

A nehovorím o tom,že nakoniec to vôbec nemusí byť pravda, len reči.

babulkomale
19. feb 2022

@thoughtfulweirdo ludia su ako vidim riadne svine. Nechat cloveka pochytat chlamydie a ktovie co este, lebo neverim ze tie flandry co spavaju so zenatymi su monogamne. Skoda ze zrusili verejne praniere, aspon oplut by som ich isla. A chlapov za gule do prievanu zavesit.

karolinakr
19. feb 2022

@dominikak4 to su sliepky nad tym sa netrap, zena co si klame sama sebe pred zrkadlom je iplne bezmozgová

karolinakr
19. feb 2022

@ibrunova spachala samovraždu kvóli nevere muža? pane bože..

ibrunova
19. feb 2022

@karolinakr ano..

karolinakr
19. feb 2022

Pozri sa nehovor nic, povedala by som to iba v pripade, ze sa jedna o moju vlastnu sestru a inak nie

babulkomale
19. feb 2022

@moonlight1210 zalezalo by, ake dokazy som dostala a tiez kto mi to hovori. Najprv by som patrala sama a potom riesila nieco.
Jasne ze ked som s manzelom 15 rokov tak neuverim agenture JPP, ale si vsetko riadne preverim. A myslim ze by som zbadala naznaky ale ako vidim, je tu dost pripadov ked zena netusila.

karolinakr
19. feb 2022

Spachat samovraždu kvôli nevere chlapa- to by polka žien musela byt mrtva, je to šok samozrejme velka bolesť, ale ked si to človek v hlave rozleži zisti, že ten chlap nestoji za to..

mell27
19. feb 2022

@ibrunova Smrť danej ženy teda spôsobila podľa teba osoba, ktorá jej to povedala, ale jej muž, ktorý ju podvádzal za jej smrť vôbec nemôže, čo? ...chudáčik...

ibrunova
19. feb 2022

@mell27 nič si nepochopila.

karolinakr
19. feb 2022

Ja som raz spolužiačke povedala, ze jej chalaň sa držall za ruky s inou v meste, ale to sme mali 18 rokov vtedy a naozaj sa rozišli potom. Lenže oni boli oficialny pár a v meste ho stretnem za ručičku s inou sa vláčit, tak mne to nedalo a som rozmyšĺala ako jej to povedať..

anonym0001
19. feb 2022

Nie, nic nehovorit nikomu. Ja som na zoznamkach videla manzelov niekolkych mojich "stastne vydatych" kamaratok a nepoviem im to. Su skratka veci, do ktorych mi nic nie je.

monika2012
19. feb 2022

Nie, nič Ťa do toho nie je. Nemiešaj sa do záležitostí druhých ľudí.

amaro
19. feb 2022

Ak by sa jednalo o známu, susedu, proste nie blízku osobu, nechám to tak. Ak je to blízka osoba, povedala by som podvádzajúcej strane, že o tom viem a nech si to dá do poriadku, inak to poviem. Či sa prizná sám, milenecký vzťah ukončí, rozvedie sa, je na ňom, ale nech to rieši. Ak by šlo o jednorazovú neveru (napr v opitosti na teambuildingu atď) nechala by som to tak. Je veľká pravdepodobnosť, že dotyčná žena by aj tak neodišla a zbytočne by to poznačilo ich vzťah a ublížilo jej to. Vychádzam zo seba, ak by šlo o jedno pošmyknutie, muža by som neopustila a rodinu nerozbila, ale už by nič nebolo ako predtým. A ak by to môj muž naozaj ľutoval, nechcela by som aby svoje výčitky prenášal ešte na mňa. Nech sa zožiera sám (ale toto sa fakt jedná o 1razovku).

thoughtfulweirdo
19. feb 2022

@moonlight1210 Samozrejme, že by som po upozornení na možnú neveru môjho manžela nezačala robiť doma tornádo a vyhadzovať jeho veci z okna. Nie každá žena je labilna hysterka. Ale otvorila by som oči a začala si všímať, či sa náhodou v jeho tvrdeniach nezačalo objavovať podozrivo veľa nezrovnalostí, či nemá zrazu akosi veľa "služobných ciest" a nadčasov, či nemá nové nevysvetliteľné výdavky, či predo mnou zrazu neschovava mobil alebo nezmenil heslo... A ak by som zbadala, že tu ozaj čosi nehrá, zrejme by som ho pri podozrení skúsila nachytať, či je skutočne tam a s tým človekom, čo mi tvrdil, prípadne by som sa možno skúsila dostať do jeho mobilu, i keď to mi je osobne proti srsti. A pri odhalení by som sa na blížiaci sa rozchod vedela pripraviť, psychicky aj prakticky, pomaly vyberať a odkladať peniaze z účtu, v predstihu riešiť bývanie, prácu, pomoc s deťmi a ďalšie záležitosti. Rozvádzať sa v šoku a zrútení je niečo úplne iné, ako sa rozvádzať s chladnejšou hlavou až po odplakaní a odzúrení prvotnej zrady a bolesti. Skrátka keď o mužovej nevere viem a on nevie, že ja viem, tromfy mám v rukách ja a mám lepšiu šancu zariadiť sa tak, aby to pre mňa dopadlo čo najlepšie.

0adka0
19. feb 2022

Niekedy nemusí byť ani správna možnosť kontaktovať človeka, ktorý podvádza. Ja som bola v situácii podvádzanej, všetci okolo mňa to vedeli a nikto nemal odvahu mi to povedať alebo sa nechceli do toho miešať, po prevalení som sa cítila ako najväčšia hlupaňa a brala som ich ako zradcov. Moja najlepšia kamarátka sa rozhodla namiesto toho, aby mi to povedala, zatlačiť na neho, aby sa priznal sám. On sa namiesto toho so mnou rozišiel bez udania dôvodu a zdúchol, ja som sa trápila ešte viac, lebo som si myslela, že chyba bola vo mne a v skutočnosti ma on podvádzal a nemal gule mi to ani povedať do očí, tak si vybral rozchod.

thoughtfulweirdo
19. feb 2022

@moonlight1210 Pozerám, že som vlastne odpísala odveci, nie na tvoju otázku 🤭 čo sa týka toho, kedy by som tomu uverila, záleží od toho, kto a čo presne by povedal. Od dobrej kamarátky alebo mužovej kolegyne, čo je s ním denno denne, by to malo vyššiu dôveryhodnosť než od susedy, s ktorou sa len zdravíme. Ale po žiadnej info by som nešla manžela automaticky obviniť. Len by som to brala ako postrcenie otvoriť oči a všímať si veci viac. Ja som dosť pragmatik, takže myslím, že by som po upozornení postupovala tak, ako som už písala vyššie, nezobrala by som ako fakt niecie slová bez rukolapneho dôkazu.

moonlight1210
19. feb 2022

@thoughtfulweirdo to je rozumny postoj.
ked vies o dokazanej nevere a on netusi, ze to vies, vyhoda je na tvojej strane.

221girl
Autor odpoveď zmazal
verkaveverka
19. feb 2022

Napis tej osobe anonymný list/odkaz. Ten vytvorí pochybnosť a ak ta osoba nie je úplne zaslepená, podarí sa jej prísť na to, či to je/nie je pravda.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
19. feb 2022

ďakujem vám za rady, naozaj neviem co urobiť, bolo mi včera z toho zle a nechcelo sa mi to tu rozpisovať. Ide o moju sesternicu, jej muž počas covid prišiel o prácu tak som ho zamestnala u nás vo firme, už od decembra išli po firme reči, že spava s asistentkou môjho muža. Reči som neriešila, ako sa hovorí v Nitre "Reči sa vyprávajú, chleba sa jí", no včera som ich videla sa cuckať v kuchynke. Fakt neviem co mam robiť presne toho sa bojím aby som z toho nevyšla ako úplný somár ja. So sesternicou mam dobrý vzťah čiže na druhej strane neviem ako sa jej budem pozerať do očí.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
buba183
19. feb 2022

Otoč si to sama. Chcela BI si vedieť pravdu? Ja áno

nominativ
19. feb 2022

Mne asi rok a pol dozadu jedna z mojich najlepších kamarátok oznámila veľmi veľký problém, ktorý sa u nás vyskytol. Muselo byť pre ňu ohromne ťažké, to urobiť, keď si uvedomovala, že kompletne naruší všetko, ale ako kamarátka nezvládala to, že sa mi za chrbtom deje niečo vážne a ľudia okolo sa tvária, že nič. Naveky jej budem za to vďačná, áno, možno tu krízu z toho vyplývajúcu nakoniec nedáme a rodina s deťmi sa rozpadne, ale stále lepšie, ako to nevedieť a žiť v bubline na domčeku z kariet.

ckocka
19. feb 2022

Povedať jej to evidentne chceš - tak povedz. Nepotrebuješ na to nikoho schválenie, ako sa situácia vyvinie ďalej tiež nikto z nás nevie, následky budeš riešiť ty.

ibrunova
19. feb 2022

Autorka-oni vedia, že si ich spolu videla?

brembo
19. feb 2022

ja by som tiež chcel vediet pravdu,nech už je žial akákolvek. No povedat by si jej to mohla,ale toto sa nedá rovno niekomu capnut do tváre,takže si premysli čo jej povieš.

h2
19. feb 2022

Autorka, v tomto konkrétnom prípade by som na Tvojom mieste povedala sesternici, čo si videla. Nehovor, že ju podvádza, ani nič také. Povedz len, čo si videla a že si myslíš, že by o tom mala vedieť.