icon

Odišla som zo spoločnej spálne

vanda323
14. mar 2022

Dievčatá, veľa z Vás ma pozná, viete že sa liečim , mám psych.tazkosti.
Ale k veci. Odišla som zo spoločnej spálne... dôvod? Sama neviem , som vystresovaná a vo vnútri nepokojna. Je mi lepšie keď spím sama. Manžel je smutný, trápim ho...ja neviem čo sa deje somnou ale vo vnútri ako keby kričím a nikto ma nepočuje...

yoxinka
15. mar 2022

Čo tu už táto baba popísala a koľko rád dostala, to by bolo aj na nejakú publikáciu. Tie štyri tehotenstvá a deti mi prídu v tomto prípade úplne odveci. Psychický stav pani je ozaj žalostný a čo si pamätám, má opatrovateľku k deťom, lebo nevie byť s nimi sama, hlavne, že ich má štyri. Mne tiež vedia dobre nervy prasknúť, ale rozbiť televízor???

sulejmanka
15. mar 2022

ja sa čudujem tvojmu mužovi, že s tebou ešte stále je a že ti urobil štvrté dieťa. Nech to znie akokoľvek nepekne odo mňa, žiť s tebou nie je žiadna výhra, prepáč. Si príliš sebestredná, egositická, je tu iks tém, ktoré si založila, všetky sú o tebe, ako tebe je zle, ako ty maš takú chorobu, hentaký problém. Pritom máš pomoc muža, rodiny, dokonca pomoc s deťmi. Asi by ti chcelo aby si ty konečne vyvinula nejakú iniciatívu a začala so sebou niečo robiť a hlavne chcieť to urobiť. Lebo ja z teba mám pocit, ako by si neustále potrebovala počuť aká si chudinka, ale nie si.

luccija
15. mar 2022

@yoxinka keď mala úzkosti je normálne, že nechcela byť s nimi v noci či cez deň sama.

yoxinka
15. mar 2022

@luccija
Ale ona má tieto stavy už tak strašne dlho. Už asi po druhom dieťati jej písali ženy, nech isto nemá ďalšie deti, kým sa nedá dokopy. Ale ona túži vždy po ďalšom bábatku, má ho a potom doma rozbíja televízory … jej muž má nekonečnú trpezlivosť. Veď si prečítaj témy, ktoré pozakladala …

luccija
15. mar 2022

@yoxinka ja si pamätám až od 3 dieťaťa🙂chyba je, stále berie lieky a vysadí...písala, že už pri 3, keď chodila do práce brala lieky a vysadila

evaachesa
15. mar 2022

@vanda323 žena, ty nutne potrebuješ hospitalizáciu lebo ešte niekomu doma ublížiš! Žiadny muž (ani ten tvoj) by nevydržal takéto nátlaky a psychický teror donekonečna. Uvedomuješ si že ak nezačneš okamžite konať (zmena psychológa, liekov alebo hospitalizácia) tak môžeš prísť nie len o muža ale aj o deti? Kvôli tvojmu zlému psychickému stavu by súd zveril deti manželovi. Konaj prosím a nečakaj už na nič! Držím palce 🍀❤️

ruzovakrava
15. mar 2022

@vanda323 vôbec moje slová neber v zlom ale pracovala som nejakú dobu s psychiatrickými pacientmi, aj s veľmi ťažkými stavmi. A tvoj stav je rozhodne treba konzultovať s lekárom, myslím že aj hospitalizácia je namieste. Máš malé dieťa, je toho na teba ešte viac. Ale ak si rozbila od hnevu televízor, ja sama na tvojom mieste sa budem báť čo spravím nabudúce. Neviem akú máš stanovenú diagnózu, ale niekde som aj čítala že si písala že neberieš lieky. V takomto strese môže veľmi pravdepodobne nastať skrat, toto svojej rodine nesmieš robiť. Smer lekár. Alebo ho zmeň, čokoľvek, len neseď doma a nečakaj že sa to spraví samo

mondolina
15. mar 2022

keby nejaký muž rozbil doma v nervoch televízor, už by sa písalo " utekaj"
dávno by som ťa na mieste tvojho muža zobrala do nemocnice na príjem.

fiafia
15. mar 2022

@vanda323 teraz sa dajú liečiť a zvládnuť aj veľmi vážne psychiatrické diagnózy. Treba stanoviť diagnózu, nastaviť liečbu. Keď sa to ustali nebudú takéto ataky. Treba bojovať,dnes je toľko možností. Keby to hneď znamenalo hospitalizáciu,tak idem. Aby si jedného dňa muž nepovedal dosť a odíde aj s deťmi. S tvojimi problémami by ti ich zverili len ťažko. Keby v inej diskusii rozbil televízor muž 99% žien by radilo ujsť aj s deťmi a riešiť hádam aj zákaz styku. Deti si chcela,píšeš to všade tak žena bojuj 💪

karolinakr
15. mar 2022

@mondolina 🤣

yoxinka
15. mar 2022

@mondolina
Presne toto aj mne napadlo. Keby nejaká žena napíše, že jej chlap mal nervy a rozbil telku, bol by agresívny psychopat, od ktorého má žena utekať, lebo ju raz isto zabije. Táto žena mala na koňovi za pár mesiacov viac príspevkov ako ja za 10rokov, bola tu vkuse, písala všade. Mne to raz vysvetľovala, že keď má stres, píše do diskusií … deti vtedy neviem kde sú, lebo písala sakra často. Zase, keď tu žena napíše, že chlap je vkuse na mobile, tak hneď že utekaj, lebo blablabla, poznáme. Stále chce ďalšie deti. Veľmi živo si spomínam na jej diskusiu, ako jej syn nechce nič jesť, len koláče a ona mu vždy spraví, lebo citujem “on je taký pekný” … akože wtf??? Ja neviem, či jej muža obdivujem alebo ľutujem, ale s takouto ženou žiť, to musí byť iná pakáreň.

petkavka
15. mar 2022

@vanda323 Ahojky. Ja som mala to stastie dostat sa do psychologickeho programu pre nadane deti - tam sa Vela pracuje s hnevom. A co nam velmi pomohlo su prakticke rady: 1. Mas narok sa hnevat 2. Ked sa hnevas, daj energiu prec - idealne buchanie do vankusa, skakanie na fitlopte, boxovanie 3. Vytvor si relaxacnu krabicku, ktoru otvoris, ked ide na teba hnev - v nej ma dcerka mackaciu lopticku, plysacika na objatie, oblubene bonbonky ... Skratka hnev nepotlacat- ale zaroven s nim aktivne pracovat. Taktiez je dobre si kazde rano spravit naladometer (smutna, unavena, normalne, dobra nalada, plna energie). A mas sa snazit vzdy rano dost do policka normalne az dobra nalada. Sama si najdi, co ta povzbudi na duchu- hudba, caj....Drzim palceky k spokojnosti

vanda323
autor
15. mar 2022

@yoxinka
@mondolina Ahojte, napíšem rovno že Vás dve veľmi nemusím, a to z toho dôvodu že vystupujete veľmi aeogantne.
Vraj stále chce ďalšie deti...áno deti a chcela, chcela som vždy veľkú rodinu ja som jedináčik. Stále som v pohode, len tehotenstvo nejak odštartuje tento.moj stav...
Som zrelá na psychiatriu fakt. Áno je pravda že využívame služby opatrovateľky...a môj manžel má veľkú rodinu veľa slobodných sestier...hocikedy prídu a vezmú.mi deti aj na celý deň alebo víkend...u nás Rómov je to bežné.
Ďalej niektorá z Vás riešila že môj syn je len kolace...to fakt toto dnes potrebujete riešiť Predstavte si bolo to len obdobie a papa už všetko.
Ďalej že mám veľa.prispevkov áno mám MK je ako druhá moja kamarátka, veľmi mi to pomáha....a som vďačná za tie ženy tu

karolinakr
15. mar 2022

@petkavka to nadanie a hnev nejako suvisi, že nadane deti su zlostnejšie?

miadi
15. mar 2022

@vanda323 ja sa hnevat moc Neviem radsej sa tesim zo vsetkeho co sa da ako taka Polyanna ale ked hnetiem cesto na chleba musim si predstavit dake samonasieracie spomienky nech to mà riadny energy level. A ten chleba upeceny to je radost .. Skus nieco take ..potrebujes nejaky terapeuticky ventil . Su ludia co sa idu do lesa vykricat Aj ked Ta nebavi prechadzka lesom mohla by si skusit . V azii je popularna terapia smiechu ., ludia sa stretnu v parku a nasilu sa 10minut rehocu 🤪ale mozno to funguje Ved smiech lieci.

yoxinka
15. mar 2022

@vanda323
Už som ti to písala veľakrát. Ja som sa ti ozaj snažila radiť, fakt úprimne, snažila som sa pomôcť, ale ty robíš vkuse dokola tie isté veci a čakáš iný výsledok. Ja som tiež jedináčik, ale nemám širokú rodinu, ktorá by sa mi starala o deti a preto ich mám len toľko, koľko sama zvládnem, v mojom prípade tri. Mám dosť vážne zdravotné problémy a viem, že ďalšie tehotenstvo by bolo peklo, preto robím všetko pre to, aby som neotehotnela. Tebe tie stavy spúšťa tehotenstvo, napriek tomu si furt znova tehotná, ja toto nedokážem pochopiť proste. Vieš, že máš psychické problémy, vieš, že sú fakt vážne, vieš, že tehotenstvo to zhorší, napriek tomu to ďalšie dieťa máš. Máš opatrovateľku a kooopu švagrín, ktoré sa ti o deti starajú … mám kamošky, ktoré najú 4-5detí, chceli ich, milujú ich, ale teda k nikomu ich neodkladajú fakt netrávia takmer žiadny čas na internete, venujú sa tej vytúženej rodine. Ja nie som arogantná, len s tebou už proste nemám trpezlivosť … ale je pravda, že tvoje príspevky môžem jednoducho ignorovať a asi to tak aj od tejto chvíle budem robiť. Ty potrebuješ túto internetovú starostlivosť a pravidelné poľutovanie, tuto sa vždy nájde dosť žien, ktoré ti to poskytnú.

karolinakr
15. mar 2022

@miadi 🤣

vanda323
autor
15. mar 2022

@yoxinka Ja si vždy poviem že teraz sa mi to už nestane keď otehotniem.ze to zvládnem, ale nezvládnem. Deti si nikde neodkladam, píšem že u nás Rómov je úplne normálne že príde švagrinna a vezme deti nepýta sa len ich oblečie a ide

yoxinka
15. mar 2022

@vanda323
Ale už by si mohla mať dosť rozumu a skúseností na to, aby si mala dávno pochopené, že to tak nefunguje, že ty si povieš, že to zvládneš. Ja si nemôžem pomôcť, ale ty asi v reálnom živote nejakú dieru do sveta nerobíš, tak si ideš tie svoje psycho excesya tu na koňovi to potom donemoty riešiš. Ty máš VŠETKO! Chlapa, ktorý ti zarobí, že môžeš mať kopu detip, ešte aj opatrovateľku ti platí, švagrín plné vedro, ktoré ti vezmú deti na víkend (toto som ja napríklad v živote nezažila). Tu je kooopa žien, ktoré sú na všetko samé a nevyrevujú každý týždeň na koňovi, bijú sa so svojim životom a je to obdivuhodné. Furt sa oháňaš tým, že si Rómka. My s manželom dlhodobo podporujeme projekt Cesta von, kde rómske ženy pracujú s deťmi v osadách a snažia sa im dať aký taký štart do života a je to niečo úžasné, ako sa ženy z tých chatŕč pozbierajú, robia si školenia a učia sa niečo, aby pomohli vo svojom okolí a žijú teda v otrasných podmienkach. Ty ma vytáčaš tým, ako máš všetko, ale furt sa len ľutuješ!!!

sintra
15. mar 2022

@vanda323 No, tak hlavne uz prosim ta nechod do piateho 🙏 Snad ti 4 zhorsenia stavu stacili ako dostatocny dokaz, ze to nie je rozumne a inak to uz nebude. Radsej cenuj vsetku snahu a energiu, aby si sa dala co najskor do poriadku, kym sa nestane nieco naozaj vazne.

mondolina
15. mar 2022

@yoxinka
presne to isté som jej pred pár dňami písala aj ja...ona potrebuje ľútosť, nie rady.
už ani ťuk.

karelova
15. mar 2022

@vanda323 Vanda, keby si sa skusila odosobnit, ze prejav @mondolina a @yoxinka ti je nesympaticky a sustredila by si sa nevztahovacne na to, co píšu, velmi by ti to pomohlo. Myslis, ze ich zámerom je do teba kopať? Nie. Mohli by na teba kaslat. S dobrým umyslom a dobrymi myslienkami ti píšu. Lutost ti skutočne nepomoze. Ty sa mas az príliš dobre ale tvoja depresívna sebalutost ti zabranuje to vidieť. Treba zmenu lekara, nasadit lieky a liečiť sa. Ty sa neliecis. Pohybujes sa v bludnom kruhu faz, kedy sa cítiš dobre a myslis si, ze zvládneš vsetko s psycho fazami, ktoré začínajú byt nebezpečné pre teba a tvojich blízkych. Uvedom si, ze tu už nejde iba o teba. Mas zodpovednosť za 4 malé deti a dlhujes sebe a vsetkym, ktori ti pomáhajú, aby si sa dala dokopy. Nie každý má také možnosti, takú podporu a podmienky ako ty. Tak sa skutočne prestaň ľutovať a využi to. Urob to pre seba, pre svoje deti a pre tvojich blízkych. Nespoliehaj sa, ze tu budú takto nezistne pre teba vecne. Každý má len jedny nervy. Je na čase, aby si im to vrátila tak, ze sa skutočne začneš liečiť. Slov už stačilo. Ci tu, ci doma. Veľa šťastia ❤️

vanda323
autor
15. mar 2022

@mondolina Aj radu potrebujem...

vanda323
autor
15. mar 2022

@karelova Ahoj, ale kde začať, čo keď prídem k novému MUDr. A ten mi zas nasadí nové lieky ktoré nezaberú

mandarinka555
15. mar 2022

Baby uvedomujete si, že keby to bolo opačne, teda z mužovej strany, to by už len boli rady a komentáre....Je mi ľúto jej muža a je len otázkou času, kedy mu puknú nervy a odsťahuje sa....ak sa autorka nedá liečiť, ten chlap tie jej výkyvy nevydrží a ona ostane so štyroma deťmi sama.

miadi
15. mar 2022

@vanda323 mam pocit ze baby co ti uz viac x radili maju pocit ze nic z toho si si nezobrala. Ziadna akcia ziadna zmena. Ako vies ze nove lieky nezaberu?? Ocividne nezabera co beries teraz. Ak Ta muz neopusti Tak si najde aspon ventil v milenke/kach.

mondolina
15. mar 2022

@vanda323
Milá Vanda, skúsim ti to napísať naposledy a budem sa veľmi veľmi snažiť, aby som nevyznela arogantne.
Už som ti písala aj pekne, aj tvrdšie. A stále išlo o to isté, pomôcť ti. Viem ako bolí duša, ako sú pre nás niektoré veci nepochopiteľné, a stále si myslíme, že silou vôle ovládneme a prekonáme aj chorobu. Ak nie si mních v Tibete tak silou vôle, aj keď sa budeš snažiť ako chceš tvoju chorobu bez liekov neprekonáš. Radila som ti zmenu toho čo si robila doteraz, nefunguje to. Zmena psychiatra, neviem či aj tvoj manžel chodí na konzultácie nech opíše čo sa doma deje. a hospitalizácia.

miadi
15. mar 2022

@mandarinka555 my si to vsetky uvedomujeme ak si si nevsimla od zaciatku jej to vravime. Len si to musi uvedomit ona.

mandarinka555
15. mar 2022

@miadi Myslím, že lieky vysadila, neberie nič, preto má tie výbuchy hnevu a hystérie.

vanda323
autor
15. mar 2022

@miadi Nie , ja beriem každú radu naozaj....ale ja sa bojím brat akékoľvek lieky ak už som nastavená na nové proste mám z toho depresie....ale skúsim teda terapie a budem veriť že sa to zlepší...nechcem ostať sama veď kto bude platiť hypo, auta ...atď....