Odišla som zo spoločnej spálne
Dievčatá, veľa z Vás ma pozná, viete že sa liečim , mám psych.tazkosti.
Ale k veci. Odišla som zo spoločnej spálne... dôvod? Sama neviem , som vystresovaná a vo vnútri nepokojna. Je mi lepšie keď spím sama. Manžel je smutný, trápim ho...ja neviem čo sa deje somnou ale vo vnútri ako keby kričím a nikto ma nepočuje...
Mne je sympaticke, že píšes verejne. Možno aj iní tu majú kopec tém, len ako anonym sa to môže zdať ako viac ľudí a preto z toho neusudia, že sebestredny človek.
Chápem tvoje obavy z hospitalizácie. Osobne by som tam išla len vtedy, ak by boli na výber iba 2 možnosti - že ohrozujem seba / ostatných a tá hospitalizácia. Len vtedy by u mňa vyhrala nad inými možnosťami, lebo všetko ostatné zlyhalo. Pre mňa by to bolo stratiť nad svojim život kontrolu. Takže by som tam išla iba vtedy, keby už bola stratená alebo 1 milimeter odtiaľ. Ty sa ako cítiš, že možno sa das ešte do poriadku? Alebo že sa to už definitívne vymklo z rúk? Odpovede na tieto otázky by mi dali odpoveď na hospitalizáciu.
Ďalšia vec. Z vyskumov mozgu je jasné, že od myšlienok človeka sa odvíja jeho nálada, stav, všetko. Takže sa skús "oklamať". Ak je zle, hovor si len pozitívne veci, ráno vstaneš, som krásna, som múdra, zvládnem to a všetky také blbosticky, čo ti napadnú. Ďakujem, že mám 4 deti, že som si pospala (aj keď krátko), ďakujem za švagrine, za dobré jedlo. Potom veľa pohybu, skús nejakú meditáciu, všetko, čo ti robí radosť a stále si hovor tie afirmacie, ako je všetko fajn, až sa budeš lepšie cítiť a potom sa ti bude ľahšie aj rozmýšľať viac do hĺbky. Teraz by som sa nesnažila rozlúsknuť ťažké otázky, akože prečo sa možno hneváš na muža, 500rocne traumy, atď. Nie je správny čas. Teraz si len zaval mozog toľkými pozitívnymi myšlienkami, koľké ti napadnú a ak žiadne, tak si ich pre mňa za mňa vygoogli a opakuj si ich, až kým budú tvoje. Drž sa.
@bluka2 Suhlasim s tebou ze @vanda323 nie je sebestredna ale ma iba odvahu hovorit verejne a neanonymne o svojich problemoch. Prave preto je tak vela ludom symapticka. Okrem toho je to zena, ktora sa aktivne zapaja do inych diskusii, dava ludom rady a podporu. Nikdy ludi nezhadzuje a neuraza. Ona je vo vela veciach moj vzor.
@andreatytler ....a niektorým nesympaticka, lebo existuje kopec predsudkov, aká by žena mala byť a čo z toho vytŕča, to radšej zaraziť. Proste pochybujem, že konzervatívne zmýšľajúcim bude sympatická.
@andreatytler nezhadzuje a neuráža, lebo je empatická.Az príliš....nevie sa nahnevať či na svokru, švagrinú veď neraz tu písala aké majú s nimi problémy a dusi v sebe tie nervy a zlosť, až to praskne.
@vanda323 lieky si nemala vysadiť...či máš pocit, že či ich berieš neberies je Ti tak isto?Ty máš jednu veľmi zlú vlastnosť, že strašne každému veríš, čo povie, čo si prečítaš, elektrosoky sú bežný postup a robia sa vtedy, keď liečba depresie nezabera a má výborné čísla úspešnosti.
Ty máš v sebe neskutočne veľa úzkosti, ktorú neventilujes.Deti, rodina, prišla si o otca...COVID podľa mňa ty sa bojíš všetkého, ale, keď príde do tuhého zvládneš či COVID, či hospitalizáciu s dcérou či pôrod.Ved koľko si tu lamentovala🙂a nakoniec si všetko prežila a zvládla
Teraz ries, že AD sa len tak nevysadzaju znova si sa rozkolisala treba ísť k lekárovi nekojila si, lebo si mala brať lieky a teraz ich vysadis?
Veď Ti ani nestihli účinkovať a už si ich zahodila
Písala si, že si ich vysadila, že nevieš v noci vstávať k malej tak muž bude načúvať s tebou a možno si veľmi unavená veľa žien berie lieky a vstanú.
Ty by si si mala dať priority chcela si veľkú rodinu máš ju ...tak musíš byť v poriadku.Mna minule prekvapilo, keď si písala, že mala bude na UM, aby si mohla ísť do práce či školy?už neviem čo to bolo a ona bude s opatrovateľkou.Podla mňa už by si sa mala rozhodnut či si teraz mama, alebo budeš sedieť na 2 stoličkách.Uz si chodila do práce popri deťoch a písala si, že nebolo dobre, keď ich vychovávali ostatní
Rada nakupujes tak si sprav výlet po obchodoch začni sa liečiť a dakuj Bohu za takého muža a deti🙂
Smer psichiater ak sa toto nebude liecit prides o muza a mozno aj o deti.
Mne sa paci ako odpoveda ako komunikuje a fakt som nevidela ze by niekoho niekedy urazila alebo niečo škaredé niekomu povedala v tomto by sme si mali brať príklad... a je na nej co spravi dalej...niktora z nás nebude zit zivot tej druhej 🙃
@vanda323 ak ti nezaberajú lieky dlhodobo odporúčam Ti zmeniť lekárku. Nie každý lekár sa snaží problém aj liečiť, alebo mu je to jedno. V nemocnici Ta nebude nikto priväzovat k posteli, i keď pri ,,defekte,, ako rozbijas TV som si neni celkom istá.. 😉. Vanda pozbieraj sily a daj sa do poriadku. Si mama 4detí. Určite existuje liečba, ktorá Ti pomôže normálne fungovať a starať sa o deti, len musíš Ty chcieť. Držím Ti palce.

@ibrunova aha.. Chapem... Tak to uz potrebuje lekara nie modreho kona