Odpustenie emocionálnej a fyzickej nevery
Vedeli by ste odpustit neveru emocialnu aj fyzicku? Po case
Zalezi od toho ako dlho trva vztah rok dva asi cau ale 15 rokov? Viac. Urcite. Lepsie aj tak uz nic nepride na stare kolena
ostala som aj po nevere, ale bola som uz ina.. v momentoch ked nieco nebolo ako zvycajne hned som upodozrievala.. inak som ho vnimala, inak som rozmyslala.. bolo to ubijajuce.
2.5 roka a mam pocit ako by to bolo včera.
Nezabudneš a neodpustis.
Ak nemáte deti, tak odíd.
@gerber58 nie, už by som mu neverila a nevedela by som s nim už nič mať, hnusil by sa mi
@gerber58 Urcite nie a je jedno kolko rokov by sme boli vo vztahu. Raz ked je dovera znicena, tak by to viac neslo. Stare zname, ze "bez dovery nie je vztah" - nie je len tak do vetra. Mozno sa najdu jedinci, ktorí by to dokazali tak zit a fungovat dalej, ale za cenu neustalych pochybnosti? Alebo ze uz viac by na vztahu nezalezalo a aj podvedena strana by si nasla milenca? To sa mi zda pekne mimo tak fungovat. Za mna by som urcite neostavala v takom vztahu, kde by sa toto udialo.
Fyzické jednorázové zlyhanie áno. Emocionálnu, dlhodobú, opakovanú, plánovanú neveru by som odpustiť nedokázala.
@gerber58 nie, už by som mu neverila a nevedela by som s nim už nič mať, hnusil by sa mi
@anonym_d01c8e ja tak isto, neverila by som mu a protivil by sa mi, takže nemalo by zmysel v tom vzťahu ostávať
Pravdepodobne nie. Vzťah by ostal v troskách.
@gerber58 Ja nerozumiem…Ako môže niekto odpustiť neveru…Je jedno, či si matka, či si bezdetná…
Ja sa mám rada natoľko, že žiadna “výhovorka” by nemala šancu…Mám svoju hodnotu…
To už ste tak zúfalé, že si neviete predstaviť byť samy so sebou?.No za každú cenu s mužom, ktorý trtkal s inou?…Fuj, dievčatá…
@gerber58 Ja nerozumiem…Ako môže niekto odpustiť neveru…Je jedno, či si matka, či si bezdetná…
Ja sa mám rada natoľko, že žiadna “výhovorka” by nemala šancu…Mám svoju hodnotu…
To už ste tak zúfalé, že si neviete predstaviť byť samy so sebou?.No za každú cenu s mužom, ktorý trtkal s inou?…Fuj, dievčatá…
@nikoletta1712 netáraj a neodsudzuj. Okolnosti môžu byť rôzne a taktiež rôzne životné situácie....
Ja nie. Ani keby som mala 5 detí. Odpustiť by som odpustila, otcom deti by bol stále a kvôli tomu by som chcela mať s ním respektujuci kamarátsky vztah, ale už by sme spolu neboli ako pár. Ibaže každý človek je iný, ma iné dôvody, preco ostáva. Ženy často peniaze a bývanie.
@gerber58 ja áno. Odpustil som neveru. Trvalo to pol roka a nebolo to ľahké, ale odpustil som a nikdy som sa k tomu už nevracal. Teraz keď si na to nejakou náhodou raz za niekoľko týždňov spomeniem pri takej príležitosti ako tento tvoj dotaz, tak to vo mne nevyvoláva žiadnu negatívnu ani pozitívnu emóciu. Len mi je ľúto, že som ten pol rok trápil aj seba aj manželku a nedokázal som odpustiť hneď a zaraz. Ké by to bolo krásne. Lenže sme ľudia a odpúšťať je božské. Taký silný nie som a aj teraz by ma to vzalo. Ale snažil by som sa odpustiť rovnako ako vtedy.
@nikoletta1712 odpúšťať je božské. Neodpustiť také ľahké.
Odpustila by som, časom, možno,len kvôli sebe,ale už by sa to nemal ako dozvedieť, pretože by som s ním neostala.
ja sa snazim odpustit online neveru skoro rok trvajucu, zistene 2 mesiace, zatial sa mi to nedari, upadla som do depresii a uzkosti a prestala som citit radost zo zivota, cize ty mozes chciet nieco odpustit, ale nemusi to tvoj mozog vediet urobit, kazdopadne sa pozri na vas celkovy vztah a zhodnot ci nebude lepsie odist, alebo sa rozhodnes odpustit s nejasnun vysledkom, taku vez nevymazes
@gerber58 ja áno. Odpustil som neveru. Trvalo to pol roka a nebolo to ľahké, ale odpustil som a nikdy som sa k tomu už nevracal. Teraz keď si na to nejakou náhodou raz za niekoľko týždňov spomeniem pri takej príležitosti ako tento tvoj dotaz, tak to vo mne nevyvoláva žiadnu negatívnu ani pozitívnu emóciu. Len mi je ľúto, že som ten pol rok trápil aj seba aj manželku a nedokázal som odpustiť hneď a zaraz. Ké by to bolo krásne. Lenže sme ľudia a odpúšťať je božské. Taký silný nie som a aj teraz by ma to vzalo. Ale snažil by som sa odpustiť rovnako ako vtedy.
@anonym_b61f4a a co ti pomohlo sa dostat z toho, veris jej? Ja uz nikdy nebudem
ja nie 😔
@nikoletta1712 povedat svoj nazor, ze ty by si neveru neodpustila - ok. Na to mas pravo. Nikto ta nemoze donutit citit opak.
Jednym dychom si pri rom ale rypnut do inych a pourazat ich - preber sa, kto si ty, aby si na taku zenu pozerala zvrchu, ak by sa niektora rozhodla neveru odpustit?
Na jej rozhodnuti a tvojom rozhodnuti nie je nic, co by vas robilo lepsimi. Kazda by ste si vybrali to, co by bolo pre vas prijatelnejsie.
Navyse, nikto nevie, aka skuska ho este caka a ako sa v nej nakoniec realne rozhodne.
Kopec z tych co povedia nikdy, moze tomu nakoniec dat sancu, a kopec z tych, co povedia, ze by boli zhovievavi, mozu bez milosti spalit vsetky mosty.
Zalezalo by od toho, aka by to bola nevera a hlavne, ako by sa choval po nej.
Su pary, co neveru rozchodili. Takze sa to da.
Ale chce to silu na oboch stranach.
To sa nedá odpustiť. S tým sa dá jedine tak vyrovnať a brať že sa to stalo a že to nieje vina podvádzaného. Nech by boli okolnosti akékoľvek, na vine je vždy ten čo bol neverný.
Je to veľká zrada, a najviac záleží na tom, ako sa k tomu postaví neverný, či má snahu a naozaj to ľutuje.
Ja to neodpustím nikdy, aj keď som sa to dozvedela po rokoch. Pre mňa to bolo obrovská rana 😔
Ked druhemu nestojí za to vzťah aby bol verný,tak mne nestojí za to niečo odpustat, zmierovať sa s tým, bojovať s tym, vysporiadavat sa s tým atď atd atd
kazdy človek vie čo robí aj ten co je neverný s takým nemám fakt o čom
Alebo niekto si myslí že neverný človek vlastne chcel len dobre pre partnera?😅nie ,dobre vedia, ze je to zle, že ublížia niekomu, len sa spoliehajú na to, že sa to nezistí
Charakter o 💩
@nikoletta1712 odpúšťať je božské. Neodpustiť také ľahké.
@slovakboy Tak ale určite nebudem odpúštať neberu!Nie som odpad!
@anonym_b61f4a a co ti pomohlo sa dostat z toho, veris jej? Ja uz nikdy nebudem
@anonym_d374cd pomohlo mi sa pozrieť aj na seba, že nie som dokonalý, že som uznal byť paroháč nie je hanba a netýka sa ma to. Že odpustenie sa týka mňa, nie jej. Že ona pri tom procese odpúšťania a bolesti stála pri mne a chápala ma. A to som žiarlil až chorobne ale len dočasne. Pomáha si aj uvedomiť, že ona tiež trpí. Divné, aké trochu aj to pomôže. A potom treba aj ďalej žiť. Aj keď to bolí treba fungovať a robiť to čo sa má. Kvietky výlety atď.
@anonym_d374cd pomohlo mi sa pozrieť aj na seba, že nie som dokonalý, že som uznal byť paroháč nie je hanba a netýka sa ma to. Že odpustenie sa týka mňa, nie jej. Že ona pri tom procese odpúšťania a bolesti stála pri mne a chápala ma. A to som žiarlil až chorobne ale len dočasne. Pomáha si aj uvedomiť, že ona tiež trpí. Divné, aké trochu aj to pomôže. A potom treba aj ďalej žiť. Aj keď to bolí treba fungovať a robiť to čo sa má. Kvietky výlety atď.
@slovakboy velmi pekne si to napisal, dufam, ze ti to uz neurobi, myslis, ze jej nieco chybalo?
@nikoletta1712 Odpustenie nie je potvrdením toho, že ten druhy konal správne, odpustenie hlavne uľaví nám. Už viac nebyť vo vzťahu s takým človekom, je niečo iné.
@nikoletta1712 ani ja nie som odpad. Kým si to budeš myslieť o sebe, tak neodpustíš. Práve naopak, keď som odpustil, moje sebavedomie vzrástlo. Upokojilo sa.

Odpustiť by som dokázala ... no u mňa by už bola tak naštrbená dôvera voči partnerovi, že by ten vzťah z mojej strany už nebol zdravý, už by som v ňom nevedela fungovať normálne.