Odpustenie nevery
Ahojte baby chcem počuť názor a takisto sa potrebujem vyrozprávať...pred pár dňami som prišla manželovy na nevěru..priznal sa je vidno že ho to mrzí snaží sa napraviť vzniknutú bolesť situáciu...prosil do slova na kolenách o odpustenie ...urobil to raz hneď som to vedela iné správanie atď ..bolo to v night clube s k...u. ako otec manžel bol super nikdy by ma toto nenapadlo no stalo sa rozhodnite je na mne a popravde neviem čo mám robiť či dať šancu ako sa vysporiadať s bolesťou sklamaním a týmito pocitmi ...alebo či zbaliť deti a odísť ..nie som na ňom závislá ľúbim ho ale prácu mám a deti seba utiahnem b pohode ..čo by ste robili by ako to riešili ? ... poprípade je tu niektorá ktorá odpustila neveru ? Vďaka za každú normálnu odpoveď
Moj bývalý muž takto bol s kamarátmi ženatými na víkendovej akcii s 50% zľavou🙄 žiadny nebol na izbe len moj 2x! Vybral si tú ,,najhoršiu,, lebo na ostatné bol poradovník😫 povedal mi to jeho kamarát, že nechápal, išli sa tam len navnadiť a mali utekať domov.. odvtedy som nemohla na neho ani pozrieť, nikdy som mu to nepovedala že to viem, aj keď som sa všemožne snažila a obkecávala som si to všelijak, že napr orál mi nerobieval tak hádam nerobil jej, že určite mali ochranu.. ja som panikarila a vymýšľala som si, že musíme mať ochranu, lebo mi Dr niečo zistil atd.. nepreniesla som sa cez to a nakoniec vysvitlo že mal toho za ušami na doblvanie a tento prešľap nebol vôbec ani prvý, ani posledný.. buď to chlapovi nerobí problém, alebo má svoje zásady cez ktoré nejde vlak a mohli sa černošky ponúkať za 1€ Viac menej od tej doby som myslela na rozvod a vedela som, že s tým človekom do konca života nebudem.. Tebe však drzim palce nech sa cez to prenesieš..
A žiaľ si myslím, že taký človek si jednoducho vždy nájde zámienku ako hádka, odmietnutie sexu, zlý obed, škaredý pohľad… nerozumiem načo ti to povedal vôbec?! Čo ho prezradilo?
Podla mna sa prilis pitves v pribehu a sama to zamotavas este viac. Neries. Ty si rozmysli co chces a co nie, ci to vies prekonat, alebo nie. Ja som neveru prezila, odpustila, neriesila, nie je to lahke, pri kazdom konflikte to bola prva vec na rane a pritom je to po rokoch vec "premlcana" uz. Nema vyznam sa v tom rypat, on ani neviem co bolo a nebolo, kde bolo a dalej sa v tom ryjes a on bude pritakavat vsetko co povies...
Ty sa rozhodni ako to dalej poriesis, uz si do toho zamontovala dalsiu osobu, cize to uz ani nie je vec medzi vami, je to vec verejna aktualne. Cize daj si pauzu, rozmysli si co a ako a uvidis. Mas cas.
Ty sa neponizujes ziandym rozhodnutim, on sa ponizil a strapnil, jeho k***a sa ponizila. Ty si nikoho nepodviedla. Teraz sa len ty musis rozhodnut co s tym.
@martina2021 ja by sok neodpustila. Pre mňa je toto niečo neodpustiteľné. Mohol by aj kľačať na kolenách, ale jednoducho nie. Viem, že by som sa cez toto nedokázala preniesť.
@hugger slovo uboziak takmer nepouzivam. ten chlap s 50% zlavou je ho ale hoden na celej ciare. uplna ostuda.
@macatt 🙈
Poznám pár ľudí pre ktorých fyzické povyrarazenie nie je nevera. Obzvlášť v stabilnom vzťahu. Je to však o dôvere a samozrejme treba dbať na zdravie. Ja osobne by som z obcasnej, jednorazovej nevery nerobil taky problém keď ostatné funguje. Ale ako píšem, každý to ma nastavene inak. Horšie jem keď muž rozbije spolocne peniaze alebo je alkac
Plakal a prosil to mal robit predtym ako skoncil v bordeli, fuj hned vidim pohlavnu chorobu, boze zase dalsia naivna zena co vsetkemu uveri a chce odpustit, spravi to znova aj ked sa na hlavu postavis alkohol nieje pre mna ospravedlnenie, ked chlap hodi slzicku neverila by som mu ani nos medzi ocami, pre dobro deti by som ukoncila vztah
@harrisson máme stabilný vzťah, ale ani jeden z nás by neakceptoval takéto povyrazenie si. A som rada, že obaja vyznávame spoločne hodnoty. Pre mňa je aj bozk niečo neakceptovateľné.
Takže neverim, že v stabilnom vzťahu sa niečo takéto toleruje. Skôr si to jeden z partnerov vydupal a druhý drží hubu, pretože musí.
@aurora33 tak uchylky su rozne. jemu sa to mozno aj paci ta predstava.
@harrisson akoze dobre asi mas nejaky zvlastny okruh ludi. ja v stabilnom vztahu nepovazujem toto za normalne. kazdopadne ak tebe padne dobre ked si tvoja manzelka povyrazi s inym chlapom tak fajn. je v pohode ked po navrate da pusu tebe aj detom po tom co mozno fajcila vtaka niekomu inemu, ked sa ho dotykala a on jej. staci ked si umyje zuby a osprchuje sa vecer si spolu uzijete vy dvaja. zujimavy pohlad. u mna v stabilnom vztahu neakceptovatelny.
ale ako som spominala ludia su rozni. moze to takto fungovat v pripade ze si toto povedali partneri pred svadbou alebo na zaciatku vztahu a nie ze jeden veri v stabilny monogamny vztah a druhy ma predstavu ze obcasne sexovanie s inym clovekom je v pohode. zaroven by v takomto volnom vztahu mal druhy clovek vediet o moznosti prenosu roznych pohlavnych chorob. tak je to fer. treba si to vyjasnit, ale malokto ma gule na to, to povedat priamo na zaciatku. v podstate klame aby sa vztah nerozpadol hned a potom vznikaju taketo nedorozumenia. vzdy by mala byt druha strana oboznamena aby mala moznost vyberu. ak niekto podvadza v pohode ale nech to povie a nech ma druhy sancu sa rozohodnut ci chce dalej taky vztah alebo nie. pretoze potom je to mrhanie jeho casom a doverou. pretoze ak by druha strana chcela nieco ine ma pravo ist si hladat niekoho kto by mu vyhovoval v tomto.
konkretne tito dvaja to ocividne nemali takto vykomunikovane. nedohodli sa ze obcasne zahnutie je ok. navyse chlapik vystavuje manzelku zdravotnemu riziku. uz som to raz pisala. kolegyna takto prisla o zivot vdaka svojmu debilovi ktory si neudrzal vtaka v gatiach a nakazil ju. nevera nie je len o ohrozeni dovery ale aj zdravia.
@pralinka25 súhlasím, že choroby predstavujú vazne riziko prečo by som do podobných veci asi osobne nešiel. Inak po 20 rokoch manželstva ma žena dakedy sama nabáda, nech sa idem vyburiť dakde na eroticku masaz aspoň, kým je preč. Neviem ci žartuje alebo nie :D zatiaľ som však nebol ani sa nechystám.
Muži co vystavia partnerku pohlavným chorobám sú prasce. Inak vtipné je, že väčšina prostitútok ma normálne partnera a vzťah. Na rozlucke so slobodou kamosa som poznal jednu, co tvrdila, ze s tým skonci po svadbe, ale predáva sa za 50e doteraz. Manžel o tom vie. Ženy v tomto vedia byť ozaj pekne mrchy. Robia biznis popri štúdiu alebo praci, kým chlap sedí doma
@harrisson ak ti mozem poradit 😀 radsej to ci zartuje ani nezistuj. obavam sa ze by si skoncil nie podla svojich predstav 😉 to su take reci.
u nas je to po 17 rokoch lepsie ako niekde v polovici a to sme vo veku autora. kazdopadne ak by moj muz isiel zistovat o "dum dal" velice frisko by som ho tam nechala.
@martina2021 ja som neveru odpustila ( dlhodobejsia namotavka to bola, nie jednorazovka) ale predtym som zbalila po vianociach kufre a zavrela za sebou dvere nasho spolocneho bytu, nech pride sam na to, ze aku chujovinu urobil. po par mesiacoch som ho pustila naspat do zivota, a dnes (po 10tich rokoch od nevery) mi stale dakuje za tu pauzu, vravi ze vdaka tomu uz vie o co by prisiel.. sme 2 tyzdne od svadby a cakame babatko ;) kazdy vztah je iny.specificky. kazdy chlap je iny. a aj kazda zena. urob tak ako to citis. najdi konsenzus medzi hlavou a srdcom. drzim palce.
@martina2021 ved sa nemusis rozhodnut teraz... Mas cas... Premysli si to a sprav ako to citis ty. To sa tazko radi. Kazda sme ina, kazda inak milujeme, mnohe sme take nic neprezili a verime, ze ani neprezijeme a mnohe prezili. Tvoj zivot je to... Poznas manzela ty najlepsie. Ty musis vediet aky je. Kludne to viac krat spravit nemusi... Nie je pravdilo,ze urcite spravi. Tu ide o to, co to v nom sposobilo a kludne to moze byt aj to, ze vie, ze by Vas nedal zanic na svete a bude to mozno este omnoho lepsie....ty spravpodla svojho usudenia a pocitu. Ale nedaj sa zlakat tym, ze pride niekto lepsi po nom... Nikdy totiz nepride otec deti... Takze to skuste prebrat a preberat pokial sa to stane menej bolestive....neviem.(nemam vlastnu skusenost)
Mam vsak skusenost s tym, ze som si myslela, ze nas vztah je v troskach z inych dovodov... A nie nie je. Sme na tom tak dobre ako nikdy pred tym.)
Podla mna cas ukaze ako to budes citit...to je aj o tom, ci mas vieru. Ci dokazes dat druhu sancu cloveku ktory pochybil...a hlavne neskryvat nic, byt otvoreny, uprimny, dostat to zo seba von a hlavne to zatial nevesat nikomu na nos.
A po dalsie, ked ti to povedal, pre neho je dolezite, prijatie a odpustenie. Keby to bol hajzel zatlkal by a nikdy by nepoklakol na kolena...urcite citi strasnu vinu..
@martina2021 ahoj urcite dat sancu
Už len to, že vedome šiel do bordelu, by bol dôvod na rozchod. Nik normálny bez bočných úmyslov tam nepôjde.
@martina2021 poznám pár, či si prešiel neverou . Zdalo sa že je všetko zažehnané, neskôr aj ďalšie dieťa mali a keď malo 2r tak sa rozviedli. Stále sa nevera ich vzťahom ťahala, celé roky až sa nakoniec rozviedli... Ja sa tiež nebudem bit do prs či odpustiť neodpustit.. myslím,že kto nezažije na vlastnej koži ani nepochopí a tiež každá situácia je individuálna
@martina2021 ja by som odišla s deťmi na týždeň, dva, mesiac.... Aby som si to v hlave v kľude upratala. Neviem, či by som odpustila alebo nie. Fakt neviem. To podľa mňa pokiaľ sa nestane, tak človek nevie. Každopádne, nejak by som sa počas toho času rozhodla a potom by som sa s ním porozprávala, ako to ja (možno) vidím ďalej. Alebo -ak by som sa rozhodla ostať, ale ešte to nemám ujasnené, tak by som mu povedala, nech na mňa nemá žiadne manželské nároky, ešte som sa nerozhodla (ono to odpustenie a vnútorné spracovanie môže určite aj trvať a on má byť teraz ten, ktorý má jednoducho len čakať).
@martina2021 nikto ti neporadi, pretoze nikto nevie ake to je medzi Vami. Ja som tiez zazila neveru… povedala som si ze odpustim, samozrejme nebolo to zo dna na den, stale mam niekedy take pocity, je si vedomy vsetkeho. Povedala som, prvy krat sancu dam, ale az by sa zase “rozhodol” riesit si nieco mimo tak ma kufor pred dverami. Mame spolu jedno dieta. Tak co… ked tak potom budem sama s malym. Je od toho uz rok a mam pocit ze je to lepsie a lepsie medzi nami ako pred samotnou jeho neverou. Toto je o tom ako to kazdy citi.
@harrisson Poznám pár ľudí pre ktorých fyzické povyrarazenie nie je nevera.
Predpokladam, ze su to len chlapi a tykat sa to moze len z ich strany. Keby to chcela zrealizovat ich partnerka, predpokladám že by vyskočili z kože. Aj ja poznám takých tolerantných chlapov, čo sa týka nevery ,ale týkat sa to má zásadne vždy iba ich.😁
@martina2021 rozhodnutie je len na tebe. Ak by sa dalo ísť s deťmi na nejaký čas od neho(šťastie že sú prázdniny) a možno si každá strana uvedomí svoje chyby. Potom uvidíte
@martina2021 v dlhodobom vzťahu síce bez detí ale odpustila som neveru a bola to najväčšia chyba. Urobil to po rokoch zas. Zbytočne som mu darovala len ďalšie roky z mojej mladosti. Viem, že je to veľmi ťažké keď si nič také nečakala a ľúbiš ho ale ja s mojou skúsenosťou hovorím, odíď. Kto ľúbi, nepovedie a môže sa dušovat koľko chce, že je to inak. A čo ma ešte na vašom prípade zarazilo, že s kur*ou, to je úplné dno.
To co mas za muza ze sa spije ako prasa a chodi po bordeloch?Mi nerozpravaj ze to bolo 1x.Na take miesta muzi bezne nechodia a nesexuju s kurvami.

ženy, už len z energetického hľadiska - s partnerom sa sexualitou prepojíte a to na všetkých možných úrovniach. ak Vám toto dôverné pole naruší tretia osoba, je to nenávratné, to je presne krásny príklad ako pohár, ktorý rozbiješ a zlepíš. už to nikdy nebude ono.