Odpustenie nevery
Ahojte ženy…Odpustili ste mužovi neveru? Môj manžel s ktorým som 10 rokov ma podviedol, povedal mi to a prosí ma aby som mu odpustila. Naozaj neviem čo mám robiť. Keď to muz urobí raz tak to urobí aj druhý krát? Dá sa na niečo také vôbec zabudnúť a odpustiť ? Cítim sa úplne hrozne z toho.
@anonym_autor Odpustit by som asi mohla, ale bol by to koniec manzelstva, zit s nim by som uz nechcela.
Nerozumiem naco ti to hovoril.
Nerozumiem naco ti to hovoril.
@anonym_de32ef Aby sa nemusel trapit on, ale ona. Na druhej strane, je lepsie, ze to vie.
@anonym_autor to záleží na okolnostiach. Jednorazovú neveru niekde na večierku pod vplyvom alkoholu by som možno odpustila- teda chcela by som vedieť s kým a tej ženskej sa so širokým ironickým úsmevom a pozdvihnutim obočia pozrieť do tváre. Ale vedomú či dlhodobú neveru by som odpustiť nedokázala.
Neviem či by som odpustila. To je čisto tvoje rozhodnutie a tu ti nik neporadí lebo jedna by odpustila, druhá nie a keby sa to reálne stalo tak by obe reagovali úplne naopak. Ja si myslím že by som odpustila ale v reálnej situácii by som sa aj tak riadila aktuálnymi pocitmi a nie tým čo si myslím. Preto sme sa s mužom dopredu dohodli na túto tému a ak by sa aj niečo také stalo ktorémukoľvek z nás, a nechceme o toho druhého prísť, tak si to hovoriť nebudeme a budeme čeliť vlastnému svedomiu sami. Nebudeme to prehadzovať na toho druhého. Lebo čo ty s tým máš? Čo čaká že budeš robiť? Že ho pochváliš aký je zrazu čestný? Že on sa tým trápi a teraz to prehodil na teba nech sa ty rozhodneš a celú zodpovednosť za svoju chybu hodil na teba? Toto by ma omnoho viac štvalo ako to že to spravil a neviem o tom.
Raz mi aj sesternica povedala že ho videla vonku s nejakou ženou a tak som ju zhučala že na čo mi to hovorí, že či chce aby som sa trápila, či chce zničiť vzťah alebo jej ide o klebety alebo nechápem význam tej informácie iný ako ublížiť. Ona nevie ako sme dohodnutí, prečo ona sa rozhodla že vezme osud iných ľudí do svojich rúk. Poobede prišiel chlap domov a hneď medzi dverami spomenul že stretol bývalú kolegyňu na obede ktorú roky nevidel a hneď sa vyobjímali a šli pokecať na kávu šťastní že sa stretli a všetko mi porozprával. Tú ženu som poznala osobne a o pár dní sme sa stretli všetci traja. Takže nakoniec na tom vôbec nič zlé nebolo, ale niekto potreboval byť hrozne dôležitý. Nie, ak by ma môj chlap podviedol, nechcem o tom počuť ani slovo.
@anonym_autor ja by som veľmi ocenila že ti to sám povedal. Znamená to že ti dobrovoľne dáva na výber či s ním ostaneš alebo ho opustíš aj keď ta nechce stratiť, nechce váš vzťah mať založený na lži. V tomto prípade by som asi druhú šancu dala. Ale môžem len polemizovať mne sa to nikdy nestalo neviem aký je to pocit. A tieto MK odborníčky čo by najradšej vždy zatajovali neveru sa tu isto zas zbehnú
Odpustila som, už je to 5 rokov a hodnotím to ako dobré rozhodnutie. Bola to jednorázová nevera v opitosti, mali sme vo vzťahu dlhodobo jeden problém ktorý sme spoločne neriešili. Priznal sa mi, videla som že je mu to veľmi ľúto, nechal mi priestor.
Rozhodla som sa ostať, prvý rok bol ťažký stále som to riešila. Teraz môžem s čistým svedomím povedať že som odpustila a vôbec to neovplyvňuje nás vzťah. Veľa veci sa u nás zmenilo k lepšimu, je úžasný, pozorný partner a už aj otec.
Neviem či by som odpustila. To je čisto tvoje rozhodnutie a tu ti nik neporadí lebo jedna by odpustila, druhá nie a keby sa to reálne stalo tak by obe reagovali úplne naopak. Ja si myslím že by som odpustila ale v reálnej situácii by som sa aj tak riadila aktuálnymi pocitmi a nie tým čo si myslím. Preto sme sa s mužom dopredu dohodli na túto tému a ak by sa aj niečo také stalo ktorémukoľvek z nás, a nechceme o toho druhého prísť, tak si to hovoriť nebudeme a budeme čeliť vlastnému svedomiu sami. Nebudeme to prehadzovať na toho druhého. Lebo čo ty s tým máš? Čo čaká že budeš robiť? Že ho pochváliš aký je zrazu čestný? Že on sa tým trápi a teraz to prehodil na teba nech sa ty rozhodneš a celú zodpovednosť za svoju chybu hodil na teba? Toto by ma omnoho viac štvalo ako to že to spravil a neviem o tom.
Raz mi aj sesternica povedala že ho videla vonku s nejakou ženou a tak som ju zhučala že na čo mi to hovorí, že či chce aby som sa trápila, či chce zničiť vzťah alebo jej ide o klebety alebo nechápem význam tej informácie iný ako ublížiť. Ona nevie ako sme dohodnutí, prečo ona sa rozhodla že vezme osud iných ľudí do svojich rúk. Poobede prišiel chlap domov a hneď medzi dverami spomenul že stretol bývalú kolegyňu na obede ktorú roky nevidel a hneď sa vyobjímali a šli pokecať na kávu šťastní že sa stretli a všetko mi porozprával. Tú ženu som poznala osobne a o pár dní sme sa stretli všetci traja. Takže nakoniec na tom vôbec nič zlé nebolo, ale niekto potreboval byť hrozne dôležitý. Nie, ak by ma môj chlap podviedol, nechcem o tom počuť ani slovo.
@sisamisaaa veď ale sesternica ti úprimne niečo povie lebo ti chce dobre a ty ju zhucis... Načo si zakladate takéto vzťahy bez úprimnosti založené na ružových okuliaroch a fantáziách to sa fakt tak bojíte čeliť úprimnej čistej pravde že sa ešte aj s mužom dohodnete že to nechcete navzájom o sebe vedieť?
@sisamisaaa veď ale sesternica ti úprimne niečo povie lebo ti chce dobre a ty ju zhucis... Načo si zakladate takéto vzťahy bez úprimnosti založené na ružových okuliaroch a fantáziách to sa fakt tak bojíte čeliť úprimnej čistej pravde že sa ešte aj s mužom dohodnete že to nechcete navzájom o sebe vedieť?
@nin12345 Lebo sme sa takto rozhodli a nechápem prečo druhí ľudia majú tendenciu rozhodovať za iných lebo oni to majú inak. V prvom rade sa mohla spýtať či by som chcela takú info vedieť a ako to mám, ak by sa naozaj zaujímala o mňa.
@anonym_autor nepíšeš okolností, či to bola jednorazová alebo dlhodobo, či ste mali krízu nejaký problém vo vzťahu, či máte deti, po akej dobe sa priznal?
@nin12345 Lebo sme sa takto rozhodli a nechápem prečo druhí ľudia majú tendenciu rozhodovať za iných lebo oni to majú inak. V prvom rade sa mohla spýtať či by som chcela takú info vedieť a ako to mám, ak by sa naozaj zaujímala o mňa.
@sisamisaaa lebo to je normálne že vidí tak ti povie ja by som sa tiež nikoho nepýtala že chceš to vedieť? Pripadá mi to absurdné vážne. Ja predpokladám že ľudia okolo mňa majú úprimne vzťahy. No ale nejdem sa hádať každý to má inak. Keby sa na mňa sesternica za takúto blbosť urazí asi by som aj bola rada že sa už nebavíme
Akože ja by som neodpustila, alebo si vždy vravim, že možno by som to zvládla zub za zub, proste keď on tak ak ja, a vtedy možno by som sa preniesla ináč nie, pekne krásne by som uzavrela túto kapitolu
@sisamisaaa lebo to je normálne že vidí tak ti povie ja by som sa tiež nikoho nepýtala že chceš to vedieť? Pripadá mi to absurdné vážne. Ja predpokladám že ľudia okolo mňa majú úprimne vzťahy. No ale nejdem sa hádať každý to má inak. Keby sa na mňa sesternica za takúto blbosť urazí asi by som aj bola rada že sa už nebavíme
@nin12345 Ja som sa nikdy do druhých nestarala aj keď som si myslela svoje a tí ľudia si to nakoniec vyriešili sami ako chceli. A bola som v rôznych situáciách, tiež som videla kamarátkinho muža s inou a tam zjavne niečo bolo. Ako sa ukázalo, kamarátka o tom vedela a tiež toho mala dosť na rováši. Možno že náš vzťah je úprimnejší ako ten ich lebo ja si dávam sakra pozor keď viem že ja s tým budem musieť žiť držať to klamstvo v sebe, že o tom nemám komu povedať, a on tak isto ako sa mi raz priznal - že ma nedokáže podivesť len z toho titulu že by sa mi musel pozerať do očí a vie že mi nesmie nič povedať a že toto by ho neskutočne ťažilo.
Odpustenie by bolo irelevantne a bolo by to uplne jedno, pretoze by to bol koniec vztahu. Ani ak by to bolo v opitosti ….. ked je chlap uplne mimo tak by mu nestal, a ak mu este stal aby zvladol sex, tak este stale je schopny zapnut gate. Clovek nie je zviera, aby pudobo na niekho vyskocil, lebo mu prisla slina parit sa. Nieco nie je u vas v poriadku … keby bolo vsetko ok moze mu otrcit aj najkrajsia zena sveta a nechyti sa - nie, ze by sa mu nepacila, ale zapne rozum. To, ze sa priznal … preniesol len zodpovednost, aby si ty bola ta zla/ dobra nech sa rozhodnes hocijako. A ked mu to niekedy pripomienies zhodi to ne teba, ze si mu vtedy odpustila, tak naco to vytahujes …
Vždy som tvrdila, žeby som neveru nikdy neodpustila a nikto by ma nepresvedčil o opaku.
Keď sa mi to stalo, tak som trpela ako pes ale odpustila som... Zabudnúť sa nedá, to miesto už je navždy zlepené ale odpustila som.
Záležalo by na okolnostiach, s kým, kde, prečo, či použili ochranu.
Ja som neveru odpustila, ale vzťah už išiel dolu vodou, len som guľu tlačila pred sebou a už som nemala silu a nakoniec som bola ja za zlú, čo všetko pokazila.
Poslala by som ho o 3 týzdne na testy na pohlavné choroby, HIV
Toto bola hlavne moja nočná mora, ale odmietol a bol s tým v pohodičke, že niečo možem dostať od profesionálky..
U nás bol dovod rozlúčka so slobodou kamaráta a vraj všetci išli a priplatili si za orál bez🥹
K nevere sa nepriznal, ale dostalo sa to ku mne..
že musel isť, nebol by chlap a aj chcel vyskušať čo za terno to bude..
Rozprával o tom ako by sa previezol na ferrari, grc
zavisi... ja som odpustila a bola to jedna z najlepsi veci, co som urobila..
Vždy som tvrdila, žeby som neveru nikdy neodpustila a nikto by ma nepresvedčil o opaku.
Keď sa mi to stalo, tak som trpela ako pes ale odpustila som... Zabudnúť sa nedá, to miesto už je navždy zlepené ale odpustila som.
@anonym_70fb71 samozrejme, že tie, ktoré sme to nezažili, píšeme teoreticky. A záleží aj na okolnstiach. Inak sa rozhoduje žena, ktorá má tri deti, s najmenším je na RD a inak žena, ktorá má deti dospelé, finančne ne nezávislá. Ja som ten druhý prípad, ja by som už nevidela najmenší dôvod, prečo s ním byť.
@anonym_autor ja nie.
@anonym_autor Ja osobne by som mu dala šancu, lebo väčšinou platí,ze kto niečo prizná,je na ceste k "náprave,,/alebo sa o to aspoň snaží/
@anonym_autor nie neodpustila a boo by definitivny koniec, mne by sa hnusilo byt s nim v jednej miestnosti, nechutne
Toto je pre mna jednoznacne nie nie nie a prosit moze ist aj papeza do vatikanu
Nie neodpustila a ukončila by som manželstvo.. pre mňa nevera, agresia a alkoho je neodpustitelna
@anonym_autor to záleží na okolnostiach. Jednorazovú neveru niekde na večierku pod vplyvom alkoholu by som možno odpustila- teda chcela by som vedieť s kým a tej ženskej sa so širokým ironickým úsmevom a pozdvihnutim obočia pozrieť do tváre. Ale vedomú či dlhodobú neveru by som odpustiť nedokázala.
@anonym_0177de to ako standujes 😄 takú máš cenu,ze pod vplyvom alkoholu môže sle za triezva nie ? Ty kokos 🥥 masaker ako sú slovenské ženy vychovane
Odpustiť sa dá, zabudnúť nie....a dôvera sa získava oveľa tazsie ako sa strati
@sisamisaaa ako krásne napísané všetko ok až na to, že neviem či by som šla s kamošom na kávu sama podľa mna sa to nehodí ak by nás niekto videl zbytočne klebety.Ja by som určite nešla a ani mne by sa nepáčilo ak môj by šiel s kamoškou na kávu. VIES podľa mňa tvoj myslel ze sa mu postasti preto šiel. A to ze si vo vzťahu nechcete povedať,ak sa podvediete len ukazuje kde máte hranice vo vzťahu nikde ...co je smutné
@anonym_autor nie, neodpustila. U mňa by bolo hotovo.
@anonym_autor ja som mojmu manzelovi hned na zaciatku vztahu povedala ze ak sa niekedy vyspi s inou nech pouzije kondom a nevravi mi nic

@anonym_autor nie, neodpustila by som mu. Nedokázala by som mu už nikdy veriť a hnusil by sa mi.