Odpustili by ste jednorázovú neveru?
Ahojte. Dokázali by ste odpustiť jednorazovú neveru? Spolu 6 rokov, manželia 3 roky, deti. Žiadne dlhodobé problémy v manželstve, len alkohol a vraj skrat.
Ja nie. A chlas,je akože poľahčujúca okolnosť? Chlap bez mieri v alkohole,a potom "nevie" čo robí. ...
@alexka89 Lebo aj keď je človek v partnerstve, môže raz stretnúť niekoho, kto ho bude priťahovať . A je len na ňom či podľahne a vyhovorí sa na alkohol a skrat.
Nie som sice psychológ, ale myslím ze to tak je 😁
No neviem
Ja som odpustila, a urobil to znovu 🤷
Kolegyňa v práci to isté 😐
No po väčšine, keď to niekto urobí raz, urobí to zase.
No ty si poznáš muža,ty musíš vedieť, či to myslí úprimne s tým odpustením. No pochybnosti budeš mať stále...
Áno vedela.
Neviem,nebola som este v takej situacii,ale snazila by som sa odpustit. Jednorazove nevery castokrat pomozu vztahu. Pokial mate pekny vztah,tak je sanca na zachranu a stoji to za snahu ustat takuto skusku vztahu.
Ťažko povedať. Myslím, že mnohé, čo napísali Nie by sa v reáli zachovali inak. Ak by to bolo skutočne 1raz, čisto fyzická rovina, žiadna láska, chcela by som tomu vzťahu dať šancu. S manželským poradcom to prebrať, hľadať príčiny, čo tomu predchádzalo, či bol manžel nespokojný, v čom, prečo to neriešil so mnou, ak riešil, akú vinu na tom mám ja. Nie hneď bezhlavo utekať a hodiť všetko za hlavu, aj keď manžel sa zachoval ako zbabelec. Možno by sme si našli späť k sebe cestu, postupne sa obnovila dôvera a možno nie. Ale vedela by som, že som tomu aspoň dala šancu. Pokiaľ nie je muž vyslovene k...vnuk, tak sa treba pozrieť, či aj žena svojim správaním k tomu neprispela.
Áno ja som ju odpustil. Dá sa to ale chce to trochu chcenia z oboch strán a nejde to hneď. Odpustenie ma niekoľko fází a trvá to 3-6 mesiacov. Ten čas treba brat nezhody ako normálny prejav hojenia sa rany. Nevera je zranenie človeka ktorý bol podvedený. A je to aj zranenie vzťahu ako tretej osoby medzi vami dvoma. Vzťah nie je nič nie je to len abstraktne slovo. Vzťah je akási duchovna bytosť medzi vami dvoma. A chce aby ste ju vylicili. Tvoja rana aj rana vzťahu sa musí liečiť podobne ako zlomená noha alebo rana po operacii. Najprv to boli človek trpí sústreďuje sa na tu ranu pripomína si ju musí o nej hovorit. Ma pocit že sa nikdy nevylieči. Ale keď sa správa k vzťahu a k druhému pekne a citlivo a robia veci ktoré robiť sa majú neubližuje druha strana vzťahu nevyhovára sa nepripomína tak to potom vždy boli menej a menej. Teraz budú normálne aj žiarlivostne scény. Je to normálna reakcia a hoci vyzerajú choro prejde to. Ten čo ublížil bude musieť strpieť výčitky a scény ale dôležité je v nich nedostať a veriť v lásku ktorá nezomiera len ju teraz necítite. Pocity sa vrátia. Len treba veriť. Pomôže si aj pripomínať pekne chvíle z minulosti hoci sa zdajú byt pochmúrne teraz a nepodstatné. Pripominajte si ich robte si romantické posedenie pri sviečke a vínku hoci sa vam nechce. Trosku sa treba prinútiť ale nič nasilu. Je to ako tréning. Začiatky sú ťažké no stačí urobiť prvý krok.
Za mňa nie v žiadnom prípade
Väčšina žien ti tu napíše, že by neodpustila... Ale jedna vec je povedať svoj názor, čo by som robil,keby a druhá je byť v situácii, v ktorej sa teraz nachádzaš. Ja som vždy bola presvedčená, že by som neodpustila a potom som prišla na manželovu neveru a teda odpustila som. ... Veľmi som to oľutovala, keď ma zase podviedol. Našťastie krátko po prvej nevere, tak som s ním nezabila veľa času, ale predsa. Po zistení prvej nevery bola dôvera fuč, moje dni boli už iba o strachu, že má zase podvedie. Nedokázala som s ním fungovať, ubijalo ma to. Najšťastnejšie momenty môjho života boli, až keď som nabrala silu odijsť už navždy. Tvoja situácia je trochu iná, sama musíš vedieť či máš silu vytrvať, ale urobiť hrubú čiaru, nevyčítať a dôverovať alebo odijsť... Je ťažké sa rozhodnúť... Veľa síl ti prajem ...♥️
@slovakboy ďakujem ze si rozpísal tvoju skúsenost. Moje pocity sú presne ako píšeš, teraz mam pocit ze ta rana je tak veľká ze si neviem predstaviť ze sa vylieči. Dám tomu čas par mesiacov a uvidím.
@mell27 presne tohto sa bojím ze by sa tiež stalo. Momentálne nemám silu bojovať, dám tomu pár mesiacov a rozhodnem sa.
@slovakboy Klobúk dole, že si to dokázal...podviesť niekoho s kým žiješ, máš deti, spoločnú minulosť, prítomnosť....nechápem...viem, že NIKDY nehovor NIKDY, ale aj v mojom manželstve boli všelijaké momenty aj take, keď sme jeden druhému robili zle, ale aby som svojho manžela, deti "zahodila" kvôli "jednorazovke" ? Tak to nie....preto by som neveru neodpustila....
Určite daj tomu čas a uvidíš, ako sa budeš cítiť ... Či budeš schopná mu dať druhú šancu a veriť mu alebo odijdeš a začneš žiť odznova... Ja som to mala jednoduchšie, boli sme manželia iba dva roky, som ešte relatívne mladá a nemali sme deti... O to ťažšie to bude pre teba ☹️... Úplne rozumiem tvojej bolesti, neviem či ju dokáže pochopiť človek, ktorý si neverou neprešiel...
Jednoznačne nie.
Odpustila, ale len v tom pripade, ze by som neverna bola aj ja, taka hlupana by som nebola ze skrat, ten moze byt este 200 krat, a cely zivot budes v krci, radsej rozist a najst niekoho co ta nebude mat za handru
Neviem. Teraz by som sa mohla dušovať že áno, alebo že nie. Ale až keby to reálne zazijem by som vedela povedať. Šancu dať mozes a už uvidis ako to dopadne. Držím palce
Ako si na to prišla, priznal sa ti,..? chce ostať s vami a ty sa mas rozhodnúť? Poznas tu ženu?
Jednorazový skrat áno, dlhodobú neveru nie.
V mojom prvom vaznom vztahu som si vravela, ze neveru by som neodpustila za ziadnych okolnosti. Ked prislo na lamanie chleba, dala by som cokolvek za to, aby ostal so mnou. Proste som ho milovala viac, ako vsetko ostatne, viac ako samu seba. A to sme nemali zavazky, deti.
Keby to urobil teraz manzel, tiez si hovorim, ze uz poucena skusenostami by som sa v zivote tak neznizila, aby som zila s niekym, kto ma podviedol. Ale potom pomyslim na nase 2 deti, na dceru, ktora otca neskutocne miluje (maly by si to este neuvedomoval), ked je v praci, stale sa pyta, kedy pride, kedy sa budu hrat,...a neviem, ci by som to len kvoli sebe dokazama vsetko zahodit. Ano, otcom by neprestal byt ani po nasom rozchode, ale predsa len to uz nie je to iste, ako ked byva rodina pokope. Pravdepobne by som to neriesila s horucou hlavou, nechala by som, nech zivot plynie, ci si k sebe dokazeme opat najst cestu alebo nie. Ak sa s niekym rozhodnem mat rodinu, uz to nie je len o mne. Ale ak by som dlhdobo trpela, boli kvoli nevere hadky a deti by vyrasti v takom prostredi, tak by som po case samozrejme volila rozvod.
Nerobila by som z toho velku vedu..
@amelie2017 preto treba odpustiť. Aby neboli hádky a bolo všetko fajn.
Zbytocne su zeny striktne, mozno aj podvedene len o tom nevedia, stopy sa dobre zahalia. Ked ide muz raz za rok na služobku ako viete, ze zrovna vtedy sa nic nestalo. U nas v praci sef isiel skorej z prace za babou, zena sa nemala ako dozvediet, lebo prisiel domov na cas a tych zien mql habadej Ona chudinka zalubena len si vybrala suknickara..Takze po 1 nevere vsetko zahodit...?
Mozno uz sa udiala len vy o tom neviete..a žijete šťastne až do smrti..
Tu ti teraz každá napíše co by robila, keby bolo keby. Ale je velky rozdiel predstavit si to, alebo realne zažiť. Ja som v úplne inej situácii roky búchala do pŕs, že ja by som v tejto a tejto situácii robila to a to. Čo čert nechcel, ja som sa do tej situácie reálne dostala. A hned to bolo iné. Iné pocity, iné zmýšlanie. A ti poviem, úplne ináč som sa rozhodla, ako vtedy, ked som si to len predstavovala. (bola to dost vážna vec). Teraz, po rokoch, chvala Bohu mozem povedat, spravne som sa rozhodla. My nepoznáme co a ako funguje u vas doma, ale urcite tomu nechat cas, nie rozhodovat sa s horucou hlavou. Vyspat sa na to, 1x,2x,5x.....neospravedlnujem tvojho manžela to nie, chápem aj teba, uprimne poviem, neviem co by som robila.
Ja určite nie…
Tie ktore to nezazili Ti v 99% povedia, ze by neodpustili a odisli by od muza, lebo spoza klavesnice a hypoteticky je to velmi jednoduche rozhodovanie…
Ja som to zazila. Po styroch rokoch vztahu nevera. Rozum mi hned vravel, je to debil, odid, kamoske by si povedala, ze je sprosta, ked s nim zostane. No a zostala som, lebo x dovodov… Zostali sme spolu este dalsie 3 roky. Tie tri roky boli uplne naprd. Vzdy ked prisla nejaka hadka, mala som sto chuti mu vykricat, co urobil. Proste aj ked som odpustila, tak som nezabudla. A samozrejme casto som sa pristihla, ze som rozmyslala, ci jej opat nepise, ci s nou nahodou nie je, ked zostal dlhsie v praci atd. Toto Ta bude nicit…. A taky zivot je o nicom, psychika trpi. Rozisla som sa s nim teda po 7 rokoch vztahu 3 roky po jeho nevere. Myslela som si, ze svet sa zruti atd. Bola som sama zo seba prekvapena, ked som to ponala ako oslobodenie. Ako keby som zhodila tazivy kamen zo seba, uzasne nieco. Nelutujem ani po 10 rokoch, ten vztah bol raz nastrbeny a ja som nedokazala zabudnut….

Nie. Dokázala by som odpustiť veľa vecí, no neveru nie.