icon

Odpustili by ste jednorazovú neveru?

14. feb 2025

Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?

Strana
z9
marca12
14. feb 2025

Nezazila som neveru v dlhorocnom manzelstve. Odpustenie by zalezalo na okolnostiach. Preco podviedol a podobne. Volakedy som tvrdila,ze by som nikdy neveru neodpustila. Ale dnes vravim,ze ak by to bolo jednorazove posmyknutie,mozno by som dokazala odpustit. Jednorazove nevery vedia pomoct vztahu,kde to nefunguje,aby si partneri uvedomili,co maju a vazili si jeden druheho. A az cas ukaze,ci vas to zoceli alebo pokazi manzelstvo. Je skoda kvoli jednemu posmyknutiu zahodit vztah,ak je to inak dobry muz a otec. Ale nechala by som ho riadne vytrpiet. Nech chodi este odprosovat a nech si poriadne uvedomi,co spravil.

sima189
14. feb 2025

Ked to urobil raz urobi to znova… nikdy by som neodpustila neveru aj ked je tam dieta .. aj keby mu to odpustis tak nikdy nato nezabudnes .. a ak by bol ako manzel super tak by ta nepodviedol

subartic
14. feb 2025

@sima189 to nie pravidlo . niektorí áno a niektorí nie. Ja by som jednorazovku odpustila , ale iba raz ,viac šancí by nedostal . Odpustila som manželovi ďaleko horšie veci .

sima189
14. feb 2025

@subartic no ja by som si nevedela vecer lahnut do postele k chlapovy ked viem ze ma podviedol… to si potom asi zena nevazi sama seba ked nieco take odpusti

betulinka1
14. feb 2025

Jasne, nemas co stratiť. Poslat ho do riti vies kedykolvek. Ak ľutuje, snazi sa, tak je jasne, ze ta miluje. Daj mu to vyzrat, pytaj sa na zaruky ale odpusti. Tych 30 sekund nestoji za 30 rokov manzelstva.

marca12
14. feb 2025

@sima189 To nie je o vazeni si sama seba,ale o egu. Ludia s vysokym egom nevedia odpustat. V 30 rocnom manzelstve preskaces aj horsie veci ako jednorazova nevera.

sima189
14. feb 2025

@marca12 ale chlap ked miluje svoju zenu tak aj keby modelka isla po nom ju odmietne … neviem si to predstavit , ved zena ked aj odpusti tak potom toho chlapa bude podozrievat stale

pralinka25
14. feb 2025

ja neviem. kazdy to mame inak. daj si cas. je to horuce asi este tak chvilu pockaj, utried si myslienky, emocie, nechaj ho bojovat ... urob tak aby tebe bolo dobre. schvane nepisem svoj pohlad na vec pretoze nie som v tvojej kozi ani nepoznam okolnosti. nalad sa sama na seba. pocuvni svoju intuiciu a svoj vnutorny hlas. ale chce to cas.

subartic
14. feb 2025

@sima189 práveže váži, po 30ročnom manželstve sa na veci dívaš už inak .

sissy27
14. feb 2025

@sima189 to mas asi velmi malo odziteho, ked si myslis, ze ked chlap miluje, tak odmietne aj modelku 😂 takto jednoducho to naozaj nefunguje. Sexualna pritazlivost a laska nie su jedno a to iste a u chlapov obzvlast…

Autorka - pravdepodobne mate cez 50r, alebo ste tesne pred 50, deti uz asi aj dospele. Fakt sa ti chce v tomto veku rozvadzat, delit majetok, zacinat od nuly, kvoli jednej noci? Ak ano, tak smelo do toho, poznam aj takych, co sa rozviedli v pokrocilejsom veku a su spokojni (aj ked dovody boli ovela zavaznejsie ako jedna noc v inej dierke). Daj si na jednu stranu vyhody manzelstva, co by si rozvodom stratila, pozitivne vlastnosti tvojho muza a hlavne to, ci ho este milujes, alebo je to len zvyk a istota a na druhu stranu vyhody single zivota, zle vlastnosti tvojho muza, co by si rozvodom ziskala… a uvidis 🤷‍♀️ ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa uvari, nemusis sa rozhodnut hned teraz.

subartic
14. feb 2025

@sima189 aj chlap ktorý miluje svoju ženu môže proste urobiť krok vedľa. Koľko rokov žiješ v manželstve ?

vorkola
14. feb 2025

pri nevere netolerujem ziadne okonosti,to je jedno ,kedy ako preco ,.Bola to nevera a dost,To sa zvratit neda,ako ani UPT,,.Viem,o com hovorim,,,Tu neveru uz nevynahradi nicim ,kludne sa to da porovnat aj spodtupenim UPT,,mamicka sa spamäta, prijme dalsich nveviem kolko narodenych ,ale vzdyy to zabite dieta sa jej pripomina,a uz to zabite ma stale v podvedomi vycitky svedomia,skor ci neskor Tak isto,,,,Aj palac ked ti postavi moze byt,super laskavy obetavy muz,,aneviem aky bohaty, ale je to zrada do smrti. neda sa to zvratit,,,a neda sa to nicim ani vynahradit Rana na cely zivot a takym sa uz ani neda verit, spravi to raz , spravi to aj druhy. stale budes mat na pamäti, ak niekde povedzme sluzobka, neskore prichody z prace, a rozne okolnosti, ineho druhu, Vsak nebudete zit ako siamske dvojcata,,ale uz sa ti to v hlave bude kruzit.. co ak zas ta nevera ?..Preto v zivote sa nedaju zvratit 2 veci ,NEVERA,, a UPT

lienka.7
14. feb 2025

@autorka vieš, odpustiť môžeš, ale zabudnúť nezabudneš... po tom, čo teraz vieš, budeš schopná s nim ďalej normalne fungovať? Lahat si s nim do postele akoze nič? Pretvarovať sa pred deťmi, ze ste jedna šťastná rodina?
Inak by ma zaujímalo, ako vieš, že bola iba jedmorazova .. lebo ti to on povedal? Tiež chlap môže byt super otec, ale na nic manžel. A po 30tich rokoch bol teda tém dôvod nevery aký? Osobne neverím, že to bolo prvý a jediný krát.

vorkola
14. feb 2025

@vorkola A este, ako vies, ze to bola jednorazovka,,? No neverim

sima189
14. feb 2025

@subartic mam muza 2 roky.. a aj keby ma podvedie po 30rokoch tak neodpustim, ved s tym zena musi zit potom ddookonca zivota ze bola podvedena.. to radsej rozvod a najst si chlapa ktory si tu zenu bude vazit a vzdy sa da zacat novy zivot

sissy27
14. feb 2025

@sima189 vies co, prid o tych 28 rokov nam porozpravat nieco na tuto temu 😃 to je take to, ako ked ti bezdetna stara dievka bude mudrovat o tom, ako najlepsie vychovavat dieta 🤣

joannita
14. feb 2025

On sa ti priznal, či ty si na to prišla?
Ono povedzme si pravdu po 30 rokoch vztahu sú asi všetci aspoň raz neverní, len sa to druhý partner nikdy nedozvie. Chlapi teda obzvlášť.
Je možné že to prvý x nebolo.
Ja osobne som neveru nikdy nedopustila a vždy som sa rozislay ale vždy závisí na okolnostiach a vzťahu aký máte.

simonecka008
14. feb 2025

Neveru by som neodpustila. Nedokázala by som bývať v jednej domácnosti s chlapom ktorý po toľkých rokoch manželstva skončil s inou v posteli.. 😬

guliver19
15. feb 2025

@vorkola ty si dobry fasista😊troska sa ukludni a predychaj sa!

mikasa_ackerman
15. feb 2025

@betulinka1 keby ju miloval, tak ju nepodvedie

la_dolce_vita
15. feb 2025

Uz si v zrelom veku ako ja a ano, je pekne mat idealy, ale treba si pozriet statistiky. Nevera je takmer v kazdom manzelstve. Chces zahodit tolko spolocnych rokov, zacinat odznova? Ak ti zalezi na tom manzelstve, tak daj tomu cas a sancu..

ina2405
15. feb 2025

@sima189 tak sme doma...dva roky 🙂 to preto tie slová ako NIKDY a podobné hrdinské reči.
Aj podľa mňa je to len urazené ego. Lebo v manželstve sa vyskytnú ťažké choroby, smrť, nezamestnanosť a veľa vecí sa dá prekonať, ťažších než je jednorazovka. Ideálne je, keď k takej somarine ani nedôjde pravdaže.

slovakboy
15. feb 2025

@sima189 kopec ľudí žije s tým že ho partner podviedol a funguju šťastne. Neverím že si nič nikomu v živote neodpustila. To sme kresťanský národ?

hankab
15. feb 2025

@mikasa_ackerman ja som teda soplana a nemam 30 rocny vztah, ale..
Po 30 rokoch a x odchovanych detoch sa ludia stale tak velmi miluju? Vazia si jeden druheho, drzi ich spolu rodina, puto vytvorene za tak dlhy cas, zvyk, to ze spolu nieco prekonali. Pre mna je toto viac nez nejake slovo “milujem ta”, ktore patri do prvych rokov vztahu ked je vsetko idealne. Preto argument “keby miloval, tak nepodvedie” je pre mna taky zvlastny.. aplikovatelny v prvych 5 rokoch vztahu, ked je vsetko krasne a idealne.
Dosadila by som za to slovo: keby si ta vazil a vas spolocny zivot, roky stravene bol po boku, tisice problemov vyriesenych spolu, puto medzi vami, tak ta nezradi a nesklame.
Ale napriek tomu sa stalo. Ak mu je to naozaj luto a citit z neho uprimnost, zostala by som.

slovakboy
15. feb 2025

Máš to ťažeké, veľmi to bolí, lebo ťa zradil najbližší človek v intímnej veci. To silno zasiahne city. Lenže city sú raz tak, inokedy naopak. Včera si ho neznášala, dnes ho miluješ. Neboj sa, tvoje city k nemu sa vrátia. Je dobré, že to tak veľmi ľutuje a vlastne je aj dobré, že ho hneď nedokážeš prijať. To je jeho trest, ktorý ho vychováva. Uži si to, že seká dobrotu, ale postupne mu budeš musieť tu neveru odpustiť. Keď mu to budeš pripomínať aj po pol roku tak už budeš ty vinná za stav vášho vzťahu a on bude trpieť kvôli tebe a nie kvôli nevere. Dôvodom bude tvoje nezvládnutie zranenia. Nedokazanie sa s tým vyrovnať. Čo je to za láska, keď nevie odpúšťať? Máš právo sa teraz hnevať, smútiť a všetko to čo prežívaš. Ale teraz je záchrana vzťahu na tebe. On len musí ľutivať a nosiť ťa na rukäch to ti pomôže v odpúšťaní, ale nemôže to robiť donekonečna. Nežiť v dôvere. To by nebolo fér. Teraz je za stratu dôvery zodpovedný on, potom to už môže byť naopak. Sú prípady keď hlavne muži nedokážu odpustiť neveru a ničia ženu svojou žiarlivosťou celý život. Pritom sú len slabosi, čo nedokázali zvládnuť zranenie. Ženy sú v tomto silnejšie. Poslednou fázou odpustenia je prijatie. K tomu sa potrebuješ dopracovať. Prijať tú možnosť, že ťa v budúcnosti znovu podvedie a aj tak ho milovať. Položiť hlavu na klát a aj tak veriť že ti ju nezotne. Poznáš slovne spojenie, dať ruku do ohňa za niekoho? Zaručiť sa za niekoho? Nikdy to nie je istota. Tá možnosť, že ťa ešte niekedy podvedie má byť malá ale nie nulová. O tom je dôvera. Ľudia, ktorí nedokážu prijat tuto možnosť v skutočnosti neodpustili a svojich partnerov zamykajú, sledujú a snažia sa všemožne bräniť proti ďalšiemu zraneniu. A tak zraňujú oni. Teraz ti moje slová o prijatí asi znejú v hlave veľmi bolestivo a nevieš si to predstaviť. Ešte je to skoro a ty potrebuješ čas na to. Spracovať to zdravo. Náš mozog funguje na fikciách a riadi sa predstavami nie realitou. Najprv si predstavíš, že niečo urobíš až potom to urobíš. Kľúčom k láske je vytvoriť si v hlave fiktivnu predstavu svojho partnera, zidealizovať si ho trošku aj s jeho chybami. A tú chybu, ktorú teraz vidíš ako niečo hrozné tvoj mozog postupne znenší a v budúcnosti ju uvidí už len ako nejaký fakt bez emócií. Už to v tebe nebude nevyvolávať bolesť. Ani to nebudeš považovať za niečo zlé čo urobil. Môj kamarát odpustíl manželke keď ju na rodinnej akcii na chate nachytal ako fajčí švagrovi pokým on on sa opil. Trvalo mu to pár mesiacov a teraz keď si na ten moment spomenie, tak ho to vzruší. Ešte si robí srandu. Jemu ta spomienka prináša dokonca príjemné spomienky. Žijú spolu krásne. To ti teraz tiež asi nepomôže odstrániť bolesť, len ti to píšem aby si to v budúcnosti pochopila a teraz len doverovala, že tvoje city k nemu sa určite zmenia. Vás vzťah dokonca môže byť po odpustení silnejší a krajší.

slovakboy
15. feb 2025

@hankab presne si to vystihla. On po čase si prestal vážiť čo má a na moment sa mu zdalo vzácnejšie si vrznúť. Pud je stále prítomný. On si však teraz tiež uvedomil čo môže stratiť a trápi ho to. Je to ako keď si dieťa rozbije hračku lebo túžili vidieť čo v nej je. Rozobralo ju a teraz plače že ju nevie poskladať. Hračka je drahá aj pre rodiča aj pre to dieťa. Ale neposkladá mu ju keď ho vidí tak plakať? Jej muž už zistil hodnotu na ktorej mu záleží. To je pre neho výchovná akcia. A teraz jeho manželka trpí aj on trpí a bolí ho že ona trpí. Dlho to tak nebudú chcieť trpieť. Preto si myslím, že to bude dobré, že to bude fajn.

minenkaa
15. feb 2025

Ja si myslím,že nevera nie je to najhoršie čo si ľudia môžu spraviť,sme len tak učení ,že je to zle a treba hneď rozchod .Tu ide len o to či to ty zvládneš a dokážeš s tým žiť a nedávať to každý deň tomu človeku pocítiť a seba s tým nezozierať.Ak to nedokážeš treba sa rozisť lebo nenávidieť partnera tiež nieje nič moc

minenkaa
15. feb 2025

@mikasa_ackerman láska a sex sú dve rozdielne veci

aurora33
15. feb 2025

@sima189 súhlasim s tebou. Neveru by som neodpustila. Ani po roku, ani po 30tich.

sasa1310
15. feb 2025

za mňa by bolo dôležité za akých okolností k nevere prišlo a za akých okolností si zistila o nej. Každopádne, ako je vyššie spomenuté. Je rozdiel byť v manželstve 30 rokov a 2 roky. Skôr sa zameraj na tie relevantné odpovede, kde sa prikladá na tento fakt.

Strana
z9