Odpustili by ste jednorazovú neveru?
Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?
@aurora33 ja som pisal nieco v zmysle: planovana nevera, vedome nejako si predstavovat, ze ak by bola prilezitost s tou a tou osobou ...ak by na fir. vecierku ta a ta osoba ...
Pride mi to troska divne, davat na rovnaku uroven, rovnake odsudenie bez moznosti odpustenia, daku 1 razovu neveru po 30tich rokoch,
co sa dako zomlela v dakom alkoholovom opojeni ...s neverami co maju ludia systematicky, riadne pestuju paralelne vztahy atd,
rovno su aj na zoznamkach a aktivne hladaju atd.., ...aj dako od zaciatku ...a nieze po 30tich rokoch 1 zakopnutie ! ...tak teraz nekompromisne 30 rokov zahodit, lebo predsa mame byt strojovo neomylni ??
Preto sa priklanam - v takom pripade - na stranu tych co by odpustili.
@aurora33 ono vo väčšine dlhoročných manželstiev ktoré máš okolo seba, bola odpustená nevera ver mi. V drvivej väčšine.
Buď sa o nej ten druhy nedozvedel, alebo odpustil (väčšinou žena odpustila).
To čo vidíš ty, že 70 a ceny párik sa vedie za ruky a máš romantické predstavy o tom aké je to zlaté, je len povrch. Netušis čím všetkým si prešli. A ja som presvedčená o tom na 99%, že si odpustili aj neveru.
Ja osobne sa klaniam pred takými pármi, lebo ja som neveru neodpustila nikdy (vždy som dala následne kopačky).
Je rozdiel odpustiť a odpustiť. Odpustiť v zmysle "hodiť za hlavu a tváriť sa, že sa nič nestalo" je iné ako odpustiť v zmysle "mám to v sebe spracované a naozaj odpúšťam". Odpustiť hlavne neznamená zabudnúť.
Autorka, na tému nevera má každý svoj názor. Každý má tie svoje hranice nastavené trošku inak. Ty teraz musíš zistiť, kde sú tie tvoje hranice. Čo ešte dokážeš spracovať, tolerovať a žiť s tým... a čo už nie. Ideálne by bolo si to s partnerom vydiskutovať. Zistiť prečo sa to stalo a ako to budete riešiť ďalej. Vyhodnotiť si v akom stave ten váš vzťah naozaj je a či sa dá napraviť alebo nie. Pokiaľ to dokážete obaja spracovať, vyrovnať sa s tým a zabojovať o udržanie vzťahu, tak to môže klapnúť. Ale ako rovnocenní partneri.
@aurora33 ona jednoducho nerozumie tomu, že môžu byť aj zasadovi ludia, ktorí si jednoducho ctia nejaké hodnoty a proste akákoľvek nevera je pre nich červená čiara. Vo väčšine prípadov je vzťah, kde sa akoze odpustila nevera neodvratne poškodený ci narušený a v podstate mŕtvy. Môžeme ho pokojne nazvať akýmsi status quo. A v drvivej väčšine prípadov je snaha o jeho záchranu iba kvôli majetku - bud nedostatku (teda žena nema kam ísť a je teda nútená odpustat a neveru napriek všetkému tolerovať) alebo potom aj nadbytku, kedy muz by rozvodom prišiel o veľa a žene potom zase vyhovuje životný štandard, o ktorý by rozvodom prišla. Cize sa vlastne nejako "dohodnu", ale ich vzťah je v podstate koncoch.

@aurora33 halavne netreba nikoho odsudzovať ,je to len medzi tými dvoma a nik nevie akú majú povahu a či sa u nich doma deje.Nik z nevery nie je nadšený,to mi ver a ani ten čo podviedol .To ,že niekto odpustí neveru neznamená ,že je slaboch ,rozchod nie je vždy riešenie .Vies čo sily je potreba na odpustenie a ďalší život .To teraz ty ,keď neodpustíš si úplne nič lebo nevieš bojovať za to čo už je vybudované??Nie, je to len o človeku