Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?
Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?
už to až príliš príliš riešiš 🙈 a čo sa mužov týka, tak nedávno som mala s kamošom tému o saunach (ja ich neznášam, on zbožňuje) a som sondovala akí ľudia tam chodia a vypadlo z neho že práve "včera" tam bola mladá baba okolo 20 ktorá bola komplet neoholená a on z nej bol totálne nadržaný, že takto nebol aj niekoľko rokov 😁 má cez 40. a že takéto niečo by čakal skôr u starších žien a práve preto ho tento kontrast úplne rajcol 🤭 čiže ani o mužov sa báť nemusíš 😉 podobné čuňatá sú aj mladší čo istotne ako skúsená žena vieš 😀 takže chlpy dôvod nebudú, ak nemá žiadneho tak preto že ona nechce, nie že by ju nechceli a nechceli kvôli chlpom
ale doplnam ze mi mame obe minimalne uplne svetle chlpky
Najviac sa mi páči ako sa k tomu vyjadrujú tie ženy, ktoré podobné veci nikdy nezažili a ženu s chlpatymi pazuchami nevideli ani z rýchlika, nie to ešte aby sa jednalo o ich dcéru. Pre zaujímavosť od puberty dcéry to riešim nevzniklo to tak že zrazu mám potrebu dospelej dcére nakazovať čo a ako má so svojim telom robiť. Otázka bola o inom, žiaľ podaktoré to absolútne nepochopili, iba majú potrebu sa vyjadriť o tom, kto kedy rieši alebo nerieši svoje dieťa.
Keby som napísala že som si to všimla iba teraz tak by ste mi písali čo som to za mater že som sa o decko nezaujímala a ze už dávno mala byť poučená o tom ako sa má holiť.
No čo už, ďakujem za všetky odpovede.
@fantaghiro21 ako vies, že sa holim?;) napr. ....stale som sa neodzvedela o tej ucte...tak sa opytam krajsie....co je neucitve na tom, ak by som sla niekam s chlapom a nestihla napr. oholit nohy?....alebo on sa ucesať?...možno len inak chapeme slovo "úcta"...
nechcela by som ta za mamu
napisalinsme ti aj normalne prispevky a ty si ides stale svoje
dospele dieta tu nie je na to aby naplnalo tvoje predstavy
@mamina7070 súhlasím, normálne sa tu vyjadrili reálne ženy a ona si ide svoje 🙈
@mamina7070 nie, tie normalne si vážim, posledný príspevok môj som reagovala na gerduscha, ostatným vám všetkým ďakujem
Mrzí ma to.niekedy je fakt najhoršie ani nie to ,či na niekto chĺpky,ale ľudia nevedia komunikovať.
Pokiaľ sa názor nezhoduje s nimi,hneď idú do útoku...
Môj názor poznáš... Dcérky mám síce malé,ale budem ich nejakým spôsobom viesť k tomu,čo je u mňa tiež prirodzené....
Ako ich vediem teraz ...
Žijeme v spoločnosti,kde sú ľudia fakt rôzni.
Dám krk ,že 99,99% žien, ktore.tu píšu,sa holia...
Aj keď píšu možno o inom.
A neskúsila si jej nejak epilator poradiť?
Ja mam fakt citlivú pleť ale epilator znesiem,osetrim,premastim a idem 😉
A nemusím sa tak často epilovat....
@zuzanka.zuzu nie prepáčte, ak to tak vyzerá, všetky normálne odpovede si vážim a ďakujem. Reagovala som na iný príspevok len som neoznačila konkrétnu osobu
Neodsudzujem ludi za nic, ani za to, ze su tucni, chudi, chlpati, prerobeni, absolutne neriesim.
Podľa mňa väčšinová spoločnosť to odsudzuje. Mne osobne chlpy vadia (na mne alebo na mužovi), ale neodsudzujem druhých - som zástanca toho nech si každý (dospelý) robí s telom čo uzná za vhodné.
Pridávam sa do klubu, ktoré zanedbávajú svoje "nohy" počas zimy 🤭😁. Ale keďže som bloncka, stratí sa to v priestore 🤣.
@fantaghiro21 vidíš aj ja si stojím za svojim názorom momentálne s chlpatými nohami aj pazuchami 😁
@fantaghiro21 skúšala som všetko už od 12tich. Mne už to nevadí, ja som si zvykla. Len som chcela vedieť, ako to vníma spoločnosť, lebo reálne teda všetky dievčatá v mojom okolí a aj ženy sa holia. A tiež som si tu viackrát prečítala príspevky, ake je to nechutné a podobne. Citlivá pokožka je skôr taký dodatok, to máme viaceré si myslím pod pazuchami, moja si neholí ani nohy čiže je to vidieť aj v lete že proste sú chlpaté, a tam nemá citlivú pokožku. Skôr je to také presvedčenie, že to čo prirodzene narástlo na tele má svoju úlohu a nechce sa prispôsobovať keď ju holenie otravuje a berie to ako stratu času. To som chcela vedieť že ako to spoločnosť vníma, a teda ako som už písala že ako to vnímate ako mamy.
ale vieš... "spoločnosť" rieši VŠETKO 🙈 napríklad aj keď ženy nie sú namaľované, lebo to vyzerá zanedbano "veď stačí len rúž a špirálu, veď netreba makeup" no nie, ja nemám ani ten rúž ani špirálu a ani som NIKDY nemala 🤷 vrátane svojho svadobného dňa 😁 a čo? reči sa ma nikdy nedotkli, takže svojim spôsobom tvoju dcéru chápem a dokonca aj chápem že jej to môže byť jedno a reči "ustojí" neboj sa o ňu 😉
Pazuchy a nohy mi v lete pride prirodzene, ze su oholene. Chlpate nohy a pazuchy mi nepridu u zien pekne, ale kvoli tomu nebudem nikoho odsudzovat ani si nic zle mysliet. Je to jej volba.
Mozno casom zmeni nazor a mozno ma len jemne chplky, ktore nemusia ani vadit. Ja by som bola rada, ze je sebavedoma, ide si za svojim a nejde s davom.
@zuzanka.zuzu ďakujem, napísala si to pekne
@euka210 ďakujem, veď ja to na nej obdivujem, ona vo všeobecnosti vyčnieva (aj oblečenie), je to taký jej štýl a ja by som nemala takú odvahu.
Budem sa na to od dnes pozerať inak, za všetky podnetné odpovede ďakujem.❤️
Tak ja som ti odpovedala na prvý úvod otázok -ako to vníma spoločnosť,my ženy.ako to vnímajú mamky,tak mám zatiaľ 2 malé dievčatá...zatiaľ riešime len základnu hygienu a hygienu intímnych partii.
Ak sa rozhodnú v takom veku inak,budem to musieť rešpektovať.
Len ,potom je asi bezpredmetné sa pýtať tu nás,keď väčšina ti povie,že to toleruje,možno dcéra dostáva podobne ohlasy,v respektíve nikto jej nič na to nepovie.alebo?
Otázne je,prečo to riešis teda.
Ak má vysoké sebavedomie,že je jej naozaj jedno a v svojom relankm živote to riešiť nepotrebuje ani skrz prácu,je odolná voči nejakým netaktnym ohlasom....
Potom jej nehrozia žiaden depresie,či?
Asi by ma to síce tiež trápilo,a bála by som sa o nejaké neprijatie ale je dospelá, svojprávna...
Ja ako čítam diskusiu som rada, že mladí ľudia možno už konečne zvrhnú tento neprirodzený trend ak pomaly človeka zavesia na šibenicu kvôli jednému chlpku, pričom je to prirodzené a zrazu má s tým každý problém. Mňa to tiež obťažuje v lete že sa oholím v pondelok a v stredu vidno už chlpky a všetci dokonale oholení a nemám guráž neoholiť sa a potom mám len vyrážky, nakoľko mám citlivú atopickú kožu. Vždy sa teším na jeseň, kedy sa nosia dlhé nohavice a tričká s rukávom a môžem sa začať holiť tak často ako mne sa chce a je mi príjemné.
@januska12323 vidíš,a ja som zase oholena a je to úplne v poriadku.
Ani tá za to neodsudzujem ani nekritizujem
Len by som tak v krátkej sukní chodiť nechcela🙃
Ja mám schizofrenicky názor. Za mňa je holenie úplne strelena spolocenska úchylka, neprirodzene a zbytočne. Ale napriek tomu sa pod tlakom spoločenských konvencií holim, vadilo by mi putanie pozornosti, ak by som behala ako orangután. Ak by moja dcéra bola ochotná a schopná tlak okolia ustáť, pokojne by som ju v neholeni podporila.
Odsudzujem smradľavých ľudí, je mi jedno, čie dieťa to je, aj voči vlastnému by som mala výhrady. Nikto ma nepresvedčí o tom, že neoholené podpazušie v lete zaváňa sviežosťou🤢
@marsmykkok každý si vyberá to,čo mu je blízke,v čom sa cíti komfortne..mozno tu niektoré píšu o tlaku spoločnosti a pritom nosia umelé nechty,pery, vytetované obočie, tetovania po tele, umelé prsi....a pritom by ani nemuseli🙃
Len samozrejmé, chĺpky nie sú" in "v dnešnej spoločnosti.
V podstate na mne nenájdeš absolútne nič umelé (okej,farbim si vlasy a robím make Up)
Rapídne zásady do tela som nikdy nemala
Ale pritom s chĺpkami sa nekamaratim či už pre komfort alebo spoločnost....
To ,že sa niektoré neholia je stále ich rozhodnutie ...
Keby šlo o moju dcéru,by ma vôbec netrápilo či sa holí,či nie.Iné veci sú dôležité.Možno má Vaša dcéra aj pravdu,sú to jej chlpy,jej telo,nech sa nikto nestará.
Mne osobne je to jedno,ale na mne by mi to vadilo
Neodsudzujem také ženy, prečo by som to aj robila... Nie je to moja vec či sa niektorá holí a kde všade a ani sa mi nepáči, keď sa snaží niekto iný do nich starať...

@sorciera24 písala si:
"neuctivé voči komu? čo maju ne/chlpy so cťou, preboha?"
Ten doplnok "preboha' je otázka?
To je skôr navázanie sa do odpovede iných, znevažovanie odpovede ..
Ja som ti odpovedala,že napíš jeden jediný dôvod,preco sa ty holis,keď ideš na rande s manželom,nebodaj do kina,na ples a nemáš saty až po zem,kde by si svoje módne doplnky zakryla....
Ale nenapísala si,lebo by si sama priala na odpoveď....(Okrem nejakého ostychu?)
Ja som ti to prirovnala k neholeniu chlapov atď ( a to nenzamena,že mužovi prikazukem a dávam kalendár,kedy sa má ostrihať ci oholiť).no keď je viac strapatý,ako treba ,sám má poprosí,či ho môžem ostrihať...