Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?
Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?
@fantaghiro21 o možných depresiách tu nebudem hovoriť, lebo sa to zvrhne na to, že riešim chlpy a nie iné problémy ktoré dcéra má alebo by mohla mať, vieme ako to tu chodí (pritom riešim všetko, zaujímam sa ako o fyzické tak i o duševné zdravie svojho dieťaťa, aj keď je už dospelé), no hneď by som dostala vyhubované od ľudí ktorí o tom nič nevedia. Ďakujem za tvoje povzbudzujúce príspevky k téme a tvoje pochopenie pre danú tému.
Chápem ....držím aj tak palce tebe a dcére (aj keď staršej).
Nech už tvoje "starosti "dopadnú tak,ako majú pre spokojnosť tvoju aj dcerinu
.... možno ju to tiež mrzí a trápi a ty ju ešte do toho deptáš...ak má fakt také hrozné ochlpenie, že to musíš riešiť zájdite za lekárom...niekedy aj hormóny vedia narobiť trable s ochlpením
Ak ti to pomoze, jedna z mojich dcer sa neholi. V lete pazuchy oholi, ale nohy nie… a dolu asi tiez nie 🤷♀️
Riesila by som to tak, ze by som ju ucila ako si ma stat za svojim nazorom a presvedcenim, aj ked by ju druhi odsudzovali. Ludia totiz odsudzuju vzdy, kto chce, dovod si vzdy najde. Nikdy nevyhovieme vsetkym. Niekto odsudzuje tych, co sa neholia, ze su nechutni a ini odsudzuju tych, co sa holia, ze idu proti svojej prirodzenosti a su povrchni, ked im ide len o vzhlad. Jednoducho kto chce, odsudzovat bude, dovod si vzdy najde.
Osobne by som sa necítila konfortne,predsa aj citlivé pokožky v dnešnej dobe sa vedia zbaviť ochlpenia ,ale keď to dcére vyhovuje nemáš absolútne co riešiť🙂
@miskakyska nie, ako som písala, ja už to neriešim, s tými hormónmi áno, má vyšší testosterón, antikoncepciu ale odmietla. To ochlpenie je ale normálne, ako u každej tmavovlasej ženy. Nič také, že by bola ako opica z pralesa, aj keď teda pre každého je "chlpatý ako opica" niečo iné.
Otázka bola iná, nie či to ja riešim a ju deptám, ale ako sa na to pozerá okolie, keď sa žena odmieta holiť a chodí po svete taká ako ju boh stvoril. Lebo ja som sa stretla len s odmietavým postojom k tomuto, a mám obavy z toho, ako ju bude prijímať okolie aj v budúcnosti.
@cervenaruza123 ďakujem za reakciu, áno, je to pravda, tí, čo chcú odsudzovať, si dôvod nájdu.
Ja nie žeby som to odcudzovala ale nechápem to, je mi to nechutné ale zase nejako extra to neriešim ani neukazujem prstom. Keby to zbadám pomyslím si fujky a o dve sekundy na to zabudnem.
No takto.. ak by za mnou prišla hoc 12 ročná dcéra, že ma chlpy, chce sa oholiť, poradím jej, podporím ju, kúpim čo treba a vysvetlím, len aby neexperimentovala sama či s kamoškami a nebodaj sa poranila. Rovnako aj s otázkou okolo tamponov a spol.
Ale v 21 ak by mala na niečo svoj názor, a napr. že sa nechce holiť, no tak nechce, neriesila by som.
A čo sa týka môjho pohľadu ako člena spoločnosti, tak keď sedím v preplnenom buse a všimnem si, že mladá žena vedľa mňa zdvihne v lete ruku s neoholenym podpazusim, tak si pomyslím asi, že HM, asi nejaký nový výstrelok, alebo zdravotné problémy, alebo si ráno v chvate vymenila krátky rukáv za tielko a neuvedomila si, že hupsi, chlpy, ale že by som ju odsúdila, tak to nie. Asi ako keď sa zacudujem.dnesnej mode tinedžerov, že všetci pôsobia dojmom zanedbanosti a trochu ako bezďáci a že aká škoda, keď dnes už majú X možnosti sa pekne a vkusne obliekať, a tak chcú vyniknúť a byť iní, že sú vlastne na jedno kopyto, ale nijak špeciálne neriešim, aj my sme nosili všelijaké úlety od potítok s nápisom punks not dead (môj ty bože 🙈) po bedrové džinsy (môj ty bože na druhú).
Moja mama ma rada buzerovala ešte pred rokmi (čiže už som mala 30, aj muža aj dieťa), že chodím podľa nej starecky oblečená. Čo vôbec nie je pravda, len máme iný štýl. Ona ešte aj v 70 zrejme bude nosiť čipkovanú spodnú bielizeň či tangá, a minisukne, lodičky na brutálne vysokom opätku, ale ja, keďže neholdujem.minisukniam, odkedy nemám 25, lebo jednoducho mi to príde vulgárne, a sukňa tesne pod kolená je podľa mňa vkusenejsia a navyše aj viac sexi, ak sa dobre nakombinuje, tam som v jej očiach automaticky starecky oblečená. A strašne ma to vytáčalo a urážali, že ma vôbec riesi v mojom veku.
"Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?"
Nuž, snažila by som sa ju presvedčiť, nech sa holí aspoň pod pazuchami, to je myslím už v 21.storočí úplný štandart, hlavne u mladej ženy. Keď aj cez zimu nie, ak jej to je zaťažko, ale v lete... fuuu neviem si predstaviť nosiť chlpy pod pazuchami...vrcholne nechutné. Už nie sme v stredoveku.
@svokrinjazykmonika takže by si napríklad nemala záujem tú ženu spoznať? Alebo by ti nebolo príjemné napríklad mať ju za kolegyňu? Vieš si predstaviť priateliť sa s takou ženou napríklad? Ísť s ňou dajme tomu na koncert, na kúpalisko?
Autorka neverím ze si žena matka a nie nejaký uchyl, riešiš úplne divne veci a tvoj posledný príspevok s otázkami či by niekto mal záujem spoznať ženu aj keď je neoholena ma v tom len utvrdil
@janka1011 a keď sa nedá presvedčiť? Čo by si robila v takom prípade?
Autorka, k poslednej otázke: mám kamošky aj známe, ktoré to neriešia, chodím s nimi aj na kávu, aj na víno, áno, aj v lete, a zrejme by som išla aj na kúpalisko a vôbec by som sa za ne nehanbila, preboha. Je to ich vec.
@bonboniera vôbec nie, pýtam sa na to preto, že veľa žien píše, že to neodsudzuje, pomyslí si svoje, nerieši, všetkým je to jedno. Ale ak by sa mali priateliť s takou osobou, tak reálne neviem, koľkí by sa s ňou priatelili, alebo vôbec nadviazali rozhovor. A tu sa dostávame k podstate mojej otázky, pretože moja dcéra nemá žiadnych priateľov. Ako matku ma to samozrejme trápi, ona je skôr introvert, má svoj svet, v ktorom sa cíti bezpečne a dobre (má aj vysoké iq). Čiže sa bojím o jej budúcnosť. Nie som žiadny úchyl.
No keď sa nedá presvedčiť, tak sa nedá. Holiť ju nebudem. Zrejme nemá priateľa a aj si ho ťažšie s týmto prístupom nájde. Chlpy pod pazuchami fakt nie sú moc lákavé.
@oblecenie99 to je super, rada to počujem resp.čítam aspoň od jednej ženy.
Tento trend u mladých báb som videla už u viacerých dievčat cez leto, v podstate mne je to jedno, ale áno okolie bolo dosť netaktné napr. na kupku ľudia sa otáčali komentovali boli takí netaktní. Chápem že sa ako mama bojíš že ju spoločnosť za takú hlúposť bude súdiť.
Ale ak je silná osobnosť určite jej napr.nejake pohľady od ľudí nebudú vadiť a sú muži ktorým to môže prekážať ale aj takí ktorí budú radi že sa tiež neholia a budú s tým ok.
Ak by jej to raz naozaj vadilo že je okolie k nej kvôli tomu nepríjemne tak sa oholí, treba to nechať na ňu.
@janka1011 založila som diskusiu preto, aby som diskutovala. Zaujíma ma názor ostatných, keďže ako som uz písala vo svojom okolí som sa stretla iba s odmietavým postojom. Či som mala založit diskusiu a už sa viac neozvať, ako je to tu zvykom?
@adka_bh ďakujem za odpoveď a za pochopenie.
@adka_bh nie oni si tu myslia, že som nejaký úchylák a že si asi leštím bambus pri tejto diskusii. Nestretli sa s takými vecami, preto ani nevedia niektoré pochopiť o čom hovorím.
....ja keď to čítam,tak som asi zlá matka,ktora prepadla módnym výstrelkom.a pritom nic moderné na sebe
nemam,nezaujímam sa čo je moderné ale v čom sa cítim dobre.(A ti sa týka aj holenia)
Nemám na sebe žiadny estetický zákrok,10 nausnic v uchu,žiadne tetovanie,nemám žiadne kabelky a i handry predražené.
Ale asi by som mala problém tolerovať to,že sa moja dcéra neholi.Nebolo by mi to jedno,ako to nie je jedno autorke.lroste by som sa bála a snažila sa ju nejakým spôsobom prikloniť k tomu,aby sa aspoň v lete oholila ....
Ale samozrejme nie nútiť.
Ale jedno by mi to určite nebolo ....
Akosi sa mi nechce veriť,že dámy, ktoré tu píšu že by im to bolo jedno,že by sa tak aj reálne správali a nebáli sa....
@adka_bh hmm ono môže byť silná osobnosť ale zial,je to uz normálne,že aj v práci sa vyžaduje nejakým spôsobom vyzerať....a byť samozrejme oholena a nepútat pozornosť,aj keď cielené by to dievča nechcelo.
To je aj v prípade tetovania atď....
Moju dcéru súdili v prvej triede keď mala 6rokov ! Za chlpy na nohách 🤦♀️
@fantaghiro21 presne ako píšeš. Ďakujem, že máš pochopenie.
Tým pádom k veci - nie naozaj si nemyslím ze nemá priateľov kvôli neholeniu sa 🙂 ak teda naozaj nemá priateľov, chapem ze ta to trápi ale keď píšeš ze je introvertnejšia, možno jej to ani nevadí. To už musis ty vedieť aká je. Chĺpky nechaj chlpkami.
A nie nechápeme prečo štyri strany riešiš chlpy svojej dospelej dcéry, to je pravda ;) mala si to napísať rovno ze ta trápi ze nemá priateľov ale dufam ze si teda pred touto otázkou vylúčila iných minimálne 100 relevantnejsich veci
Nie nevadilo by mi to sa s ňou spoznať, kamarátiť alebo v práci a ňou pracovať. Len by som si občas pomyslela fujky ak by mi na pazuchy padol zrak. Ale inak by som to vôbec neriešila ani nekomentovala a normálne s ňou fungovala.

Kebyže mňa teraz vidíš🫢…Orangutan z džungle je oproti mne bez chlpov…….A nie, nehanbím sa!..