Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?
Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?
@bonboniera a tiež nechápem prečo 4 strany reagujú ľudia na tému, na ktorú by som teda nemala reagovať ani ja podľa tejto logiky. Témy sa zakladajú na to, aby sa v nich diskutovalo. Keď niekto založí tému a potom sa už neozve, tak je zle, keď sa ozve a diskutuje o tom, je tiež zle.
@fantaghiro21 je správne sa holiť a je správne sa neholiť.nech si každý robí,ako mu vyhovuje.
V tej debate som tej dievčine napísala,nech sa jednoducho oholí,je to jej vec a matka jej nemá do toho čo kecať.
V tejto debate napíšem,nech sa dievča neholí.je to jej vec a matka jej nemá do toho čo kecať.
Autorka....nechaj ju.Ona zmení názor.Mozno je to len obdobie.Spozna chlapa,vyskúša veci a všetko sa zmení.Je mladá
@doriiis ale veď samozrejme, ja sa nestarám do toho, je dospelá. Otázka znela inak a to, že ako na to reaguje okolie. Je to moje jediné dieťa a je normálne, že sa obávam ako ju bude prijímať okolie.
Keďže viacerým vadí celkovo táto téma, aj to, že 4 strany to riešim, uzatváram diskusiu a všetkým ďakujem za komentáre.
Prajem pekný večer.
Štyri strany ti píšeme ze to nikoho nezaujíma a ty furt melies svoje a ešte si dovolis nám hovoriť ze sa nemáme nejako tváriť. Keď som mala 20 a brigádovala vo firme, nastúpila tam brigádnicka co sa neholila. Som s ňou kamarátka doteraz a to prešlo viac ako 10 rokov ;) ale sak ty vieš lepšie, keď sa teda nemám tváriť žeby mi to nevadilo. Odporúčam nájsť si iné hobby ako riešiť dcérine neexistuje problémy.
Neodsudzujem,ale príde mi to nechutné.
Tak ľudia si pomyslia a týmto to končí.Aj ja si pomyslím,keď vidím ženu s chlpatymi rukami a tvárou,ktorej dermaplaning nič nehovorí.🤷🏻♀️
A to je všetko.Ja na sebe neznesiem ani jeden chlp.Niekto áno.🤷🏻♀️
Čo sa týka konverzácie, tak ja nezačínam priateľstvá s neznámymi na ulici, bez ohľadu na chlpy. Ale keď mi je niekto v práci super sympatický, vznikne z toho priateľstvo a ja teda netuším, či sa moje kolegyne holia...
Ak má dcéra problém, alebo nechce nadväzovať kamarátstva, nie je to o tom, či sa holí.
Moja 17rocna povedala že oni holenie moc neriešia a aj si všímam vo fitku ze dosť mladých báb sa neholi. Ja to obdivujem že nejdú s týmto spoločenským diktátom kt je aj tak úplne nezmyselny. Ale zas oni nosia nezmyselný full face make up, tak každá má nejaky svoj nezmyselný výstrelok.
Autorka prepáč,ale riešiš úplnú blbosť. To čo by si sa mala pýtať, chcieť poradiť,čo by ťa malo trápiť je oveľa dôležitejšie,ako také chlpy a to je,že prečo moja dcéra nevie nadviazať priateľstvá...
Neodsudzujem, ale nepáči sa mi to. Hlavne pazuchy.
@ahhola to sú koľké roky asi? 😆🤭.... bohyňe 👍
je mi jedno, ci sa niekto holi alebo nie. Kedysi som nechcela mat navyse ani jeden chlp, cim som starsia, su mi viac u prde*e a takisto aj nazory ostatnych.
@zuzanita1609 to je merkelová na fotke 😉
@zuzanka.zuzu no tak teda 😃... rešpekt a teraz sa niektorí pohoršujú,keď ma žena o trošku väčší dekolt-výstrih v tv 😅
@ahhola mala skvelú postavu,fešanda 👍.
@zuzanita1609 ale tie ploché bruchá, toto v dnešnej dobe nevidíš. Samozrejme pokiaľ necvicis
@fantaghiro21 myslím že základ je pochopiť, že o svojich chlpoch môže rozhodovať človek sám a nemá mu kto rozkazovat či chce alebo nechce byť chlpatý, tak nerozumiem prečo by nemali ženy podporiť holenie, alebo aj neholenie u svojich detí.. vôbec sa to nevylučuje..
Inak môžem sa dúfam vyjadriť keďže som žena a občas sa neholim tak dlho ako sa mi chce.. a potom sa raz za čas zase holim ak sa mi chce.. čiže nie som človek čo neoholeneho nevidel ani z rýchlika, v zrkadle sa vidím každý deň..
no a čo si o Tom myslím? Že toto je vážne vec do ktorej sa nemá kto čo starať.. môže to trápiť Max sexuálneho partnera, pretože tam už ide o vzájomnú príťažlivosť - každého iného do toho kto aké chlpy a kde nosí do toho veľké nič.. ani mama do toho nemá právo rozprávať..
Ak moja dcéra nebude chcieť sa holiť, bude to úplne jej vec a rozhodnutie, nebudem jej do toho nijako zasahovať.. tak ako svojim deťom nezasahujem do toho ako sa obliekajú, alebo ake nosia vlasy, ich výzor je totálne ich vec..
jediné čo by som riešila ak by nedodržiavali hygienu, alebo sa nevedeli správať v spoločnosti - to sú veci ktoré sú premna dôležité.. ale o toto sa tu vôbec nejedná..
(Inak vtipné je, že pred 45rokmi by bola rovnako búrlivá diskusia o ženách čo si dovolili sa holiť.. u nás nepredstaviteľné v tých rokoch a vidíte karta sa rýchlo obrátila.. to kde sme aby sme sa pohorsovali nad výzorom iných ľudí ktorí chcú dobrovoľne nejako /akokoľvek/ vyzerať..)
@rozculena poviem úprimne,neviem čo si písala.
A v podstate píšeš tak,ako fúka vietor.Ziadny osobný názor.
Keď som už za holenie,tak v širokom spektre nie tak ako sa mi páči v nejaké diskusii a v inej negujem vlastne slová....
Podľa mňa je normálne a v lepšej pozícii ta matka, ktorá sa zaujíma o dcéru ako tá,čo chcela zakazovať holenia
A keď sa už jedná o to,že holenie je podľahnutie tejto doby,tak prečo tie dotyčné ženy vôbec využívajú moderné vynálezy tejto doby a používajú menštruačné vložky,tampóny,nohavičky,....
Veď nech ani to nepoužívajú a žijú ako v dávnej dobe...
Žena bola vtedy povazovane za nečistú,či si šiť vložky z nejaké látky a podobne ...
Ale zase ako komu vyhovuje.
Podľa mňa je úplne normálne,ak sa matka zaujíma o dcéru a o to,čo je v dnešnej dobe úplne prirodzené.
To,že tu ženy neodsúdzuju a sú za neholenie,ale napriek tomu sa asi 99,99% žien kokentujicich holi aspoň keď si dajú oblečenie, ktoré im odhaľuje telo,....je také pre mňa povrchné...
Ja asi odsudzujem. Nie preto, ze cielene chcem ale pride mi to nechutne a pomyslim si svoje o takej zene. Nejde o bobra, niektorym muzom sa to paci, ide skor o nevabne podpazusie a nohy. To na zene z mojho pohladu nema co robit. Nech si kazdy robi co chce, nosi co chce. Svojej dcere by som dohovarala a potom ju nehala tak.
@jana_eyre_2 o chlapoch môže rozhodca každý sám,to je úplne normálne, prirodzené.
Je ale úplne normálne,že sa matka zaujíma o svoje deti a nie je jej jedno následkov.A pokiaľ má na to opodstatnene obavy,to len sama autorka vie.My do toho nevidíme.
Ja mám sice zatiaľ malé deti,ale určite by mi nebolo a nikdy nebude hedno ich celkového vyvoja.Budu mať slobodnu vôľu , samozrejme...čo budem musieť rešpektovať (hlavne keď budú dospelé)
Ak by podľahli fajčeniu,tiež sa ich budem rozumnýn spôsob snažiť odovzat argumenty,prečo je fajčenie zle ale to ma dopady atď...
To sa tým aj neholenia a rizík dnešnej netolerantnej doby.....
@fantaghiro21 ako môžeš porovnávať fajčenie, ktoré ohrozuje zdravie s neholenim? To je už dosť silné preháňanie..
a že dnešná netolerantna doba? Ked sa mi dieťa zdôveri s tým že je homosexuálne tiež ho nebudem tlačiť aby to potlačilo len kvôli netolerantnej dobe..
Okrem toho, netolerantna doba je práve preto že toľki ľudia nie sú ochotní akceptovať že každý môže o sebe rozhodovať tak ako mu je milé.. dôkaz je aj v tejto diskusii..
@basulaak ja som sa tiež nad týmto zamyslela a aj keď si vravím a možno drvivá väčšina píše že neodsudzuje,v myslí som asi odsúdila pritom v tej chvíli či na druhý deň na to zabudnem .
Spomenula som si ,že som tiež v Chorvátsku na pláži videla takú dámu ,mala bobra a keď som to zbadala má to asi obarilo,až znechutilo,prekvapilo,ale nerozvijala som svoje myšlienky ani som ju s nikým neohovarala a nepoukazovala na nu...
Otázne je,odsúdila som tu ženu?
Nerobím rozdiely a snažím sa ľudí rešpektovať aj keď nesúhlasím s niečím....
Nesúhlasím s fajčením,ale predsa mám veľa kamarátov čo fajčí
Nesúhlasím s nadávkami,a predsa mám v okolí dobrých kamarátov,čo nadávajú....
Ale tiež si neviem predstaviť,že by mi bolo jedno mojich dcér.
Asi nie .

@bonboniera vidíš presne pre toto som nechcela zachádzať do detailov. Jej to nevadí, že nemá priateľov, ani chlpy jej nevadia. Tu sa ale o tom nerozprávame. Ani nepíšem, že nemá priateľov preto, že sa neholí, ale povedzme si pravdu, ak stretneš na ulici, v škole, v práci ženu, ktorá má pod pazuchami džungľu, budeš mať záujem pustiť sa s ňou do konverzácie. Netvárme sa, že áno. Čiže jedno s druhým súvisí.