icon

Orálny sex a zdravotné riziká

28. júl 2023

A nebojite sa rakoviny ust??

Strana
z2
autor
28. júl 2023

@annm81 nie niesme infikovani

kvetinka75
28. júl 2023
autor
28. júl 2023

@kvetinka75 takze je to pravda

kvetinka75
28. júl 2023

@zuzidr pre pobavenie 😆. Ale asi americki vedci zistili .....

kvetinka75
28. júl 2023

Autorka asi si nepochopila pointu

annm81
28. júl 2023

Tak AK naozaj ani jeden nie ste prenášačom (pozor, pretože nemusíš mať príznaky infekcie) a AK naozaj ste si verní, nemáš sa čoho báť. Rakovinu spôsobuje len malá časť spomedzi všetkých typov HPV a dostať ju inak ako sexuálnym stykom je extrémne nepravdepodobné.

@kvetinka75 Že HPV spôsobuje rakovinu sa vie už dlhú dobu a je to lekármi všeobecne prijímaný fakt. Pri rakovinách krčka maternice je to dokonca hlavná príčina zodpovedná za drvivú väčšinu prípadov. Pri rakovine ústnej dutiny sú najčastejšími príčinami myslím fajčenie, alkohol, a vírusy (HPV a EBV).

autor
28. júl 2023

@kvetinka75 pochopila ak ten clanok je fake

annm81
28. júl 2023

Inak autorka, výsmech si nevšímaj. Bukovský má v tomto prípade pravdu. Ale zdôrazňujem, že "v tomto prípade". Do budúcna si na odporúčania ohľadne zdravia nájdi nejakú kompetentnejšiu a všeobecne uznávanú autoritu.

kvetinka75
28. júl 2023

@annm81 ano sposobuje HPV vorus rakovinu. Ale kolko je na SK rakoviny ust u zien? Vaginalneho styku sa neboji a oralu ano?

viestta
28. júl 2023

Autorka, Bukovsky je uz teraz aj onkoimunolog? Pokial viem, ma atestaciu z interny a dietologie. Kedy on stiha tak rychlo robit nove specializacie, ked furt nataca "edukacne" videa? Zazracny clovek, zazracny doktor...

annm81
28. júl 2023

@kvetinka75 Nemám tieto štatistiky v hlave ani sa mi ich nechce nejako podrobne študovať, takže len 5 sekundové googlenie - prvé rakoviny pohlavných orgánov, druhé úst a hltana. Stále máš pocit, že je táto otázka dôvod na výsmech? Inak, tom, či majú vaginálny styk autorka nepíše. A ak aj majú a k nej sa nedostala informácia, že HPV spôsobuje aj iné rakoviny ako úst, tak čo? Je to také divné, keď podľa tejto diskusie zjavne zďaleka nie je jediná, ktorá nevie, čo môže reálne HPV napáchať?

kvetinka75
28. júl 2023

@annm81 rakovina ust nie je iba z HPV virusu. Vela zien napr fajci a pije alkohol. Robit paniku ze chytim rakovinu z oralu je ako chodit cely rok zahalana pretoze sa obavam rakoviny koze. Ak sa roho obava nech vyuziva ine formy. Nikto sa jej nevysmieva ale fakt uz ludia robia paniku zo vsetkeho. 90% sexualne aktivnych ludi ma HPV virus. To by sme v panike museli zit cely zivot ci mi nieco nehrozi.

autor
28. júl 2023

@annm81 okey

autor
28. júl 2023

@viestta no to je pravda ale dobolil si to napisat vo svojej knihe

tetapetra
28. júl 2023

@zuzidr je kopec článkov,že hpv spôsobuje rakovinu. Môže a nemusí samozrejme

kvetinka75
28. júl 2023

@tetapetra tak isto ako kopa inych ,,veci,, ak chce mat 100% istotu ze nema HPV virus a chce eliminovat rakovinu ust v buducnosti je nemat pohlavny styk. Ak mal partner pred nou partnerky nikto nevie ci ten virus uz nema. To by clovek musel zit cely zivot v strachu.
Ovela viac zien ma rakovinu krcka maternice ako ust. Takze skor by som sa zamerala na prevenciu ako robit paniku z oralu.

skumavka
28. júl 2023

Mnohé sa smejete, faktom ale je, ze hpv stoji za mnohými prípadmi rakoviny krčka maternice u žien a rakoviny dutiny ústnej a hltana u mužov. Ako? Práve oralom, ktorý robí muz žene, ak je ona infikovana. Cize opačná situácia ako popisuje autorka, potvrdene od lekára.

nelina1
28. júl 2023

Ženy si tu z toho robia prdel, ale je tam veľmi slušné riziko rakoviny.
Známy prípad bol Michael Douglas, ktorý to podľa jeho tvrdenia tiež dostal z orálu.

kvetinka75
28. júl 2023

@nelina1 prdel si tu nikto z toho nerobi ale sanca ze dostane rakovinu ustnej dutiny je podstatne mensia nez umrtie na kardiovaskularne ochorenia alebo onkologicke pchorenia traviacej sustavy. Tam.je ovela vyssie percento narastu. Ak chce riziko znizit alebo uplne vylucit je nemat cely zivot sex. A stresy tiez robia svoje. Neviem ci autorka fajci pije ako sa stravuje ale to tiez patri k rizikovym faktorom. Presny spustac u konkretnej osoby ti nikto nepovie. Vzdy je tam viacero fsktorov. Ak sa niecoho obavam tak sntym prestanem.

nelina1
28. júl 2023

@kvetinka75 Sex má aj svoje riziká. Ak sa niekto cíti bezpečne, je to len jeho subjektívny pocit bezpečia.
Ja som sa tiež cítila bezpečne. Počas svojho života som mala len jedného sex. partnera a aj tak som prekvapivo ochorela na pohl. chorobu😅

kvetinka75
28. júl 2023

@nelina1 to ze ty si mala jedneho neznamena ze aj ty si bola jeho.jedina. takze istotu clovek nikdy nema. Ako som uz pisala ak chce mat clovek 100% istotu nemohol by mat ziadny sex. Inak musi ratat v podstate so vsetkym. Ale.nie stale na to mysliet a stresovat kvoli tomu

nelina1
28. júl 2023

@kvetinka75 Tak ak chce mať sex. život, v podstate veľa toho nevymyslí.
Viem, že existuje niečo podobné ako prezervatív, čo sa používa aj pri orálnom sexe, ale fakt si to neviem v praxi s tým predstaviť.

kvetinka75
28. júl 2023

@nelina1 ani to nie je 100% ochrana.

tetapetra
28. júl 2023

@kvetinka75 Preto som napísala,že môže ale aj nemusí 🤦🏻‍♀️.

iceberg
29. júl 2023

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

sticker
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2