icon

Osamelá v manželstve

30. jan 2022

Ahojte, potrebujem to len zo seba dostat..citim sa strasne osamela v manzelstve. Manzel je fajn chlap, zodpoveny, mily, stara sa o nas, vlastne o rodinu, o mna ako o zenu nezakopne, pride len ked ma potrebu🙄 dost mi tym znechutil intimnosti, prestali sme sa rozpravat, ked tak len o detoch, o nakupoch a vareni. Nemame na seba vobec cas, ak aj ten cas sa najde travi ho pred telkou,pred xboxom,kuka film alebo je na fb. Citim sa strasne smutna, odmietana, prazdna. Mam pocit,ze ho uz ani nemiluje😔je toho viac, vobec neviem ako moje pocity opisat, mame dve deti, sme spolu 18 rokov.

karolinakr
31. jan 2022

Možno vam na čas prospeje odlúčenie, každý vo svojom a prejsť si hlavou, či takto dalej alebo nie, Muž zistí, či mu chybaš alebo nie ,či chce alebo nechce niečo zachraňovať, a povedať, že on to nevie, je najjednoduchšie A ked sa všetko končí hádkou, značí, že ste na seba alergický, ponorka, nuda, nezáujem, prejedení sami seba, Dočasne odlúčenie vás alebo nakopne alebo sa vzťah uplne rozbije a každý si pojdete vlastnou cestou, ešte predtym by som skumala, či si nahodou nevypisuje s inou ženou, preto ten nezaujem a neochota z jeho strany niečo meniť

ahaknaj
31. jan 2022

Akoby som o bývalom počúvala. Radšej sama s dieťaťom, než psychicky vyčerpaná pri chlapovi ktorému je jedno či som pri ňom...

lala123
31. jan 2022

Sama si úprimne odpovedz:Ľúbiš ho? Ak áno tak sa snaž ak nie odíď. Ak by na dva tyzdne zmizol chýbal by ti? Alebo keď sa nanho pozrieš tak už vidis na ňom len to zle. Podľa mna ty si citlivá duša a túžiš po láske a prejavoch lasky. On je asi skôr chladnejší . Sú ženy, ktoré si nepotrpia na prejavy lasky a pre nich by bol ideál muza. Ťažko ti radiť , ty musíš vedieť či to das alebo či si ešte ochotná zabojovať. Ja si skôr myslím, že máte deti na ZŠ milion starosti hlavne čo sa týka domácnosti , deti , krúžkov a pod a vy dvaja ste sa v tom niekde stratili. Skús si vážne odpovedať či ho ľúbiš a podľa toho sa zariad.

lala123
31. jan 2022

Vieš ešte má napadla jedna vec . Keď prídu v zivote ťažké situacie( choroba spod) tak je dôležitejšie mat sa o koho oprieť vedieť sa na niekoho spoľahnúť ako mat pri sebe človeka z ktorého mas motýle v bruchu a tým to konci.

autor
31. jan 2022

@lala123 ja neviem, ci ho lubim, presne to potrebujem zistit, ci je to iba momentalna kriza, alebo koniec vztahu. ako spominas, deti,kruzky povinnosti. Ano som citlivejsia dusa a on chladnejsi typ a veru pre inu by bol pomaly dokonaly.. ale mne velmi chyba ze si ma nevsima ako zenu.. nechcem motyliky v bruchu, len mat pocit ze som milovana.

lala123
31. jan 2022

Chapem ta, vieš nikdy asi nemôžeme mat v zivote vsetko. Otázne však je , že či to čo nám chyba je pre nás na prvých miestach v rebríčku hodnôt alebo až kdesi dole. Podľa mna, si frustrovaná a znechutená z celého vášho spolužitia. Napr. my sme taka talianska rodina doma boli ( emócie, radost aj zvýšený hlas extrémne kontaktný - pre niekoho mozmo až na hlavu) manžel úplný opak( aj keď viem , že ho vlastná mama miluje najvic na svete aj pusu na narodeniny mu dáva ako cudziemu pomaly - neriesim mala ťažké detstvo) ale aj on s mužom ka neviem či som ich vidlea sa aspoň dotknúť. A teraz si zober j zvyknutá na prejavy lasky a on studený cumak lebo iné ani nepoznal z detstva. A myslím, že nie sme jediní , teda aspoň v nasom okololi je plno takých párov . Musíte si sadnúť a porozprávať a obidvaja na tom popracovať keď to chcete zachrániť. Musíš si sama povedať koľko si toho schopná zniesť a čo už je za čiaru. Napr ja keď som začal s mužom debatu tak mi povedal, že či mi sibe a že som stále nespokojná a hľadám problém aj kde nie je. Píšeš , že spolu spíte a keď ho len tak na gauci obimes alebo sa pritúlisodtiahne sa alebo je v pohode? A ja neviem aj pri sexe to podľa mna zena citi či je to o láske alebo len čisto fyzická zalezitost

autor
31. jan 2022

@lala123 teraz si ma pobavila,lebo mam tu istu odpoved vzdy ked nieco chcem riesit🤣 ked ja idem za nim on sa neodtiahne, to skor ja sa poslednu dobu odtahujem ked sa priblizi, nejak mi to neni prijemne..

lala123
31. jan 2022

Vzdialil sa ti svojim správaním....podľa man už ti zacina byt aj ľahostajný...teraz je to na tebe či ides zachraňovať alebo ujdes

adka176
31. jan 2022

Treba si tu len uvedomiť, že nič netrvá večne...ani spriaznenosť, zamilovanosť a všetko príjemné niekedy skončí...potom nastupuje reálny život s problémami aj osamelosť....deti odrastú, prestanú spoločné výlety, zrazu sa cítiš sama... začínať nový vzťah? Veď budovanie vzťahu trvá celé roky! Odísť a hľadať lásku? Spriaznenú dušu? Druhý, tretí, koľký krát? Niekto ju nevie nájsť celý život....a čo ak sa budeš cítiť ešte osamelejšia, ešte neštastnejšia.... človek hľadá vždy len svoje šťastie, svoje výhody....ak máš deti venuj to šťastie im, nájdi si svoju spriaznenú dušu a nemusí to byť práve manžel...nájdi si koníčky, musí byť súčasťou tvojich koníčkov práve on? Niekedy mám pocit, že ľudia už od radostí nevedia, čo by chceli...ak nie je alkoholik, netýra ťa... stará sa o rodinu ako píšeš, tak čo vlastne od neho chceš? Rozvod kvôli NUDE vo vzťahu? Manželstvo v dobrom aj v zlom a potom v kostole treba doplniť, že ešte aj v nude, stereotype a nezáživnosti....a s druhým to môže dopadnúť ešte horšie...ale ak si takého našla tak držím palce....

ckocka
31. jan 2022

Mrazí ma keď čítam nepije, nebije ťa, peniaze ti dáva - čo by si ešte chcela?

kp7333
31. jan 2022

@ckocka A mna zas mrazi, ked citam rady v style: nenosi ta na rukach, odid od neho. To uz ozaj mame kazdy problem vo vztahu riesit rozchodom? Zahodit vsetky tie spolocne - aj pekne - roky za hlavu kvoli prechodnej krize, resp. nedostatku pozornosti? A co deti, na tie nemyslime? Budu stastne, ak budu pendlovat od matky k otcovi a naspat? Zda sa mi chora tato doba, kedy ludia myslia len na seba a vlastne stastie. Nasi rodicia a stari rodicia spolu prezili v dobrom aj zlom, nezvykli utekat pred kazdym problemom.

karolinakr
31. jan 2022

Toto je univerzalna rada pre ženy v manželstve, že maju znižiť zo svojich narokov na muža pripadne zaprieť sama seba, aby manželstvo fungovalo, Pri tom na ženu ake naroky sa kladu v oblasti napr, sexu, čo všetko musi a nemusi , ake veci robiť aby bol muž spokojny, a pre chlapov je povedať lubim ťa a objať niekoho neskutočne náročna praktika, pri ktorej pridu o život ? Všimam si to dlhodobo, pri ženach latky treba zvyšovať a pri mužoch a kladenych narokoch znižovať a to je chore.jedna žena raz pisala, že jej manžel by radšej umrel, ako by jej on povedal, že ju ma rad a takto žiju roky a ona to túži počuť a on jej to nepovie a nepovie,,,,nechapem, čo je na tom ťažke,,,preto som do predchadzajuceho prispevku spomenula ponorku, presytenie sa samych seba, namiesto toho sa dočíťam, že autorka ma vlastne muža na rukach nosiť na rukách , za to, že je dlhdobo nešťastná,,,,Chbyba jej prejav lasky, tak nech zdvihne chlap riť z gauča a kupi ružu a pozve na romatnicku večeru--moja byvala kolegynka povedala, žeby rada šla s mužom na rande aj po 30 rokoch manželstva a bolo to milé

karolinakr
31. jan 2022

To je druhá vec, čo k tomuto viedlo, neviem ako sa autorka doma sprava, niekedy su ženy tak protivne, my mame 3 take v baraku, že tým by som ušla, nie ešte lasku vyznavala, ale to je take vzajomne - ty niečo davaš a čakaš aj naspäť niečo...Niektorí muži by si tiež medailu zaslúžili za tie poniženia, čo doma musia počúvať a okrikovania

ckocka
31. jan 2022

@kp7333 Žijem s jedným mužom už 25 rokov. Na rukách ma nenosí, na to nemám kilá. Máme úplne rozne záujmy, koníčky, jednu dovolenku v roku trávime každý inde.
Ale keď sme spolu, ja čítam, on pozerá telku - automaticky sa k sebe pritúlime. Keď niečo majstruje a ja varím alebo šijem, pýtame sa jeden druhého dám si kávu, chceš tiež? a potom si ju spolu vypijeme. Keď prejdeme okolo seba, pohladí on mňa alebo ja jeho. Usmievame sa na seba len tak, dáme si pusu len tak. Rozprávame sa o hlúpostiach, mňa zaujíma čo robil celý deň a jeho zaujíma o čom som kecala s kamarátkou. Pýtame sa jeden druhého či nepotrebuje s niečím pomocť.
Hlúposti, maličkosti, každodenný život, nemusíme na to vyvíjať žiadnu námahu.

kp7333
31. jan 2022

@karolinakr Autorka sama pise, ze sa odtahuje, ked ju objima. Cize aj z jej strany doslo k ochladnutiu citov. Nic zvlastne v 18-rocnom vztahu, kde sa posledne roky riesili hlavne deti a starosti okolo nich. Z partnerov sa stali rodicia a postupne zabudli byt partnermi. Problem sa da riesit aj inak ako rozchodom. Zakladom je otvorena komunikacia a spolocne straveny cas vo dvojici. Ist spolu von sa prejst, dat si vecer pohar vina pri telke a rozpravat sa o tom, co komu vo vztahu chyba a preco. A zamysliet sa spolu nad tym, ako to zlepsit. Nie je hanba vyhladat pomoc u paroveho terapeuta. Skor nez bude neskoro a vkradne sa do vztahu tretia osoba.

karolinakr
31. jan 2022

@kp7333 no, takže párový terapeut, na tom sa zhodneme a ked muž nechce ísť, tak aspoň autorka sa pozrieť na veci zvonku

kp7333
31. jan 2022

@ckocka Aj ja mam vyse 20-rocny vztah a presli sme si roznymi fazami, aj vaznymi problemami. Keby sme pri kazdom zdupkali, uz davno nie sme spolu. Momentalne sme na tom tak, ako opisujes ty. Ale museli sme na tom obaja tvrdo zapracovat.

autor
31. jan 2022

@ckocka pozornost,smiech, komunikaciu, sudrznost,intimitu..ci ma stacit vo vztahu,ze ma nefacka?

nnnuuunnn
31. jan 2022

Moja babka mala tiež tento názor 😀 nepije, nefajči, nebije, milenky nemá, stačí 😀

nnnuuunnn
31. jan 2022

Ty nemáš vzťah ziadny. A keď je taký citovo chladný muz, možno to ani on nevie, že takto vzťah nevyzerá. Alebo sa zmieril s tým čo má a je spokojný. Mne ex až pol roka po rozchode priznal že vlastne má už 2-3 roky nelubil, ale aj tak chcel byť "so mnou".

ckocka
31. jan 2022

No evidentne to mnohým ženám stačí, očakávať viac je rozcapenosť.
Ale šokuje ma kolko žien je v takom vzťahu spokojných.

juliet86
31. jan 2022

co sa stalo pred 7 rolmi ked sa to zmenilo,? chodtr do poradne. ak odmietne ist s tebou chod sama

autor
31. jan 2022

@ckocka ze, ja tiez tomu nechapem. Asi som narocna, ale ja som si vyberala muza do zivota tak, aby sme si navzajom ten zivot zlepsili, aby sme boli stastnejsi a spokojni spolu vedla seba a ked sa sere chcem vediet kde, preco a ako zachranit.. urcite neni mojim cielom ho opustit..ale nechcem ani takto v tom pokracovat. potrebujeme si to zrovnat, len neviem este ako..som unavena z toho, negunguje to dlhsiu dobu a on je v citoch jak slon v porcelane..a ja som tiez ochladla voci nemu🤷‍♀️

autor
31. jan 2022

@juliet86 stali sme sa rodicmi.. pre mna on bol na prvom mieste, ale on sa utiahol a nechal mi priestor az priliz sa stat mamou..pre niekoho sen, pre mna utrpenie, chybal mi, ..ked som bola tehotna nespal so mnou, ked som dojcila tiez nie.. mozno 2-4krat za cely cas mojim naliehanim..potom pracovne bol rok mimo, potom nevedel naskocit na rodicovtvo z ktoreho vypadol..potom sme si to zrovnali, narodilo sa druhe a scenar sa opakoval..a sme vzdialeni mile od seba😔

juliet86
31. jan 2022

rozumiem. a zjavne tomu rozumies aj ty. smer poradna. psyvholog. psychoterapeut. parovy terapeut

juliet86
31. jan 2022

a cim ste si to zrovnali orvykrat? neviete to pouzit znovu?

lala123
31. jan 2022

Zásadná chyba, riešiť problém vo vzťahu dieťaťom . Dieťa krízu nikdy nevyriesi len prehĺbi. Partneri sa zase stanu rodičmi a partnerský zivot, ktorý ako tak dali do poriadku je zase na konci. Ale to si už asi zistila

autor
31. jan 2022

@lala123 mozno sme urobili par chyb, ale jedno je iste, ani jedno z deti neni nalepka na krizu..

julka21
Autor odpoveď zmazal
lala123
1. feb 2022

Tak potom je to len dobre... drzim ti palce aby si sa rozhodl spravne