Pocit, že sa v manželstve zadusím
Ahojte baby, napíšte mi prosím názor na situáciu , mám 10 ročne manželstvo ,ale niekedy mám pocit že sa zadusim ..môj muž si myslí že proste je najdokonalejší, nič nie je dobre urobené , upratané , spravené .Upratujem každý deň , vážne každý deň musí byť u nás umyta zem , povysavane , ale on si asi predstavuje že ja budem prestať celý deň , od rána do večera..máme dve malé deti , ktorým sa treba venovať , ako upratuje aj on ale toľko picungov koľko sa napocuvam , ja sa desim toho keď je doma, naozaj nemám pocit že mi je s ním dobre..čo ozaj nerobím a nenávidím je žehlenie, teraz si zehli (len svoje veci,) ale stále počúvam či mi nie je kokotno, či som normálna atď...zhnusil sa mi , ja chcem aj žiť , nie len sporák , zehlicka..rozhovory nikam nevedú , vždy sa pohadame pretože s dokonalosťou ako je on sa ťažko žije ..je mi smutno
Keď chce mať upratané tak nech pre to niečo urobí. To je najľahšie dbať na čistotu, ale nestarať sa o ňu, čakať že to niekto urobí za mňa. U nás to tiež bolo tak, že si drahý myslel, že ja sa budem o všetko sama starať, no ale skončila som to v zárodku.
@elizabet173 Neviem akého muža ma. Píšem len o dvoch co som poznala. Možno je ona jeden prípad, možno iný.
Áno, je to aj jeho bordel, ale keď ona nepracuje, tak asi by nebolo fér keby ešte on po práci pratal.
Prdstav si to opačne: on by bol doma na rodičovskom a ona by chodila do prace. Bolo by fér ak by on doma nepopratal a potom večer požadoval od nej aby to dokončila, lebo je to aj jej bordel?
@autorka ja nerozumiem tym temam o upratovani zien na materskej/rodicovskej, hoci v tomto pripade, skvosty vznikaju v hlavicke tvojho muza.
Ani ked som bola bezdetna som neumyvala zem kazdy den. S dietatom som to tiez nerobila, radsej som dala varit, sla som s nim 2x von, pohrala som sa alebo som porobila nieco okolo domu alebo v zahradke. A to o sebe hovorim, ze mam rada poriadok, ale ked vidim ako den na to, co utriem prach by som ho mohla utierat znovu ide ma trafit slak.
V tvojom pripade vies ty sama ako sa citis vo vasom manzelstve a len ty sama vies, ake moznosti mas, lebo otazka je taka, ako budete fungovat ked zacnes pracovat po rodicovskej.
Nepises o mojej mame? 😂🤦♀️ toto som s nou zazivala cely zivot,vyluxovala som byt a aj tak to bolo na hovno a ked upratovala ona tolko nadavala a vrieskala,ako si vsetko musi urobit sama,ako ona nevladze byt otrokom domacnosti,ako uz nevladze...... no hroza,doteraz sa nezmenila,utiekla som od nej ked som mala 19,lutujem svoju segru,ktora s nou este zije. Akoze fakt hruza a des. Takyto clovek sa bez terapii nezmeni
@rebekamarcusko moja mama bola tiež taká , ale manžel až taký nie je hystérik, on vyžaduje všetko tip top , aj potom sám uznal že veď nemusí byť stále upratané , ale vieš to uzna potom , on v Tom momente že bordel a bla bla , a pokazí celú rodinnú atmosféru,pokazený celý deň , včera si zehlil, nenávidím žehlenie ,ozaj nenávidím , radšej 5krat povysavam za deň ako ozehlim. ..a to bola katastrofa vcera
@elizabet173
Podľa mňa je spravodlivé ak:
a.) sú v práci obaja - a aj o domácnosť a deti sa starajú pol na pol
b.) ak je v práci jeden, tak druhý má na starosti domácnosť a deti (tým nemyslím hranie sa, ale napr. kupovanie oblečenia atď. proste povinnosti).
Na tvoju otázku: "Otoč si to opačne, keby autorka témy chodila do práce a na MD by bol jej muž, čakala by po príchode z práce vyleštený byt, oprané a navarené? " - áno, presne takto som to očakávala keď som chodila do práce a muž bol na materskej 🙂 Rovnako to on očakáva odomňa, keď som doma ja a on v práci.
Proste deľba povinností, tak aby obaja mali po "práci" aj čas na oddych. Zase nehovorme si, že tá domácnosť, ak má ten, kto je v domácnosti potriedené, čo kde patrí a nemá zbytočnosti navyše, zaberie veľa. Ja som ráno vstala o 6:30 (s deťmi). Momentálne je 9:30 a čítam si po internete články, lebo už mám všetko upratané (rozumej urobila som raňajky pre rodinu, prezliekla deti, popratala som po raňajkách, vysávala som, vyprala som jednu práčku a povešala, uvarila som na obed polievku (tá ešte vrie)),) a aj som si nabalila balíky na poštu z môjho hobby. Momentálne mám voľno zase do obedu na čítanie si kadečoho a hranie sa s deťmi. 🙂 Takže zase netreba to preháňať, že tá práca v domácnosti je drina drinovitá. Väčšinou sa to dá zvládnuť za oveľa menej, než je muž oproti tomu v robote.
Autorka: najlepšie by bolo keby si dala reálnu fotku, čo presne kritizuje (či je to skutočne na kritiku), alebo preháňa. Ak je to na kritiku, tak musíš na tom sama popracovať (ťažko sa to niekedy priznáva, lebo človek si na bordel aj zvykne) :D ale ber to tak, že každý chce mať čisto. Pocit čistoty v domácnosti dosť robí na psychike človeka. Ja som ti všímam tiež na sebe. Ak je niekde neporiadok, tak ma to strašne ruší. A keď som unavená, tak mi to robí až zlú náladu. Možno to tvoj manžel má takto tiež. Skúste sa jeden do druhého viac vcítiť. Nebojovať proti sebe. Rovnako tak, keď to on preháňa, mal by sa nad tým zamyslieť. My tu nikto do vašej domácnosti nevidíme, takže každá rada môže byť vpodstate zbytočná a tie rady, že mu vynadaj - tak sa to vôbec nerieši. Nie v manželstve, kde sú dvaja partnermi. Musíte pozerať jeden na druhého. On na tvoje dobro, rovnako ako ty na jeho dobro.
Tak kazdy den umyvat dlazku mi pride zbytocne, az taky teror.
Ale zase udrziavat byt poriadeny a cisty by nemal byt taky problem. Fakt je ten, ze si cely den doma, tak kazdy den nieco pretriet sa mi nezda byt taka tragedia. (Neviem ake narocne mas deti, a aky velky byt/dom)
Uvarit sa tiez da na par dni. Vyber si jedla, ktore smaris na sporak prip do rury a varia sa "same".
Zehlenie vybav tak ze nech si to muzik nosi do cistiarne. Osobne nevidim dovod zehlit nic okrem kosiel. Aj bavlnene polo tricka sa daju vyvesit tak aby sa nemuseli zehlit. Susicka to poriesi uplne.
Ja by som muza upozornila na zmenu spravania a proste mu dala najavo ze sa mi to nepaci.
A s chladnou hlavou vzdy odpovedala, zemi ko...o nie je a spytala sa ho ci sa on neciti ako K...T ked ti kladie taketo otazky.
Mna vzdy vytoci ked tu zena pride riešiť problem s muzom a komentare - naco s nim mas dve deti, naco si si ho brala, ja by som s takym nemala druhe dieta, nemala si toto, nemala si hento. Mudrlantky. To jej isto pomoze. Ci teraz da deti do hniezda zachrany?
Ano, asi bola slepa a nevidela kontrolky, nuž ale treba riesit to, co je teraz, tak ak nemate napad a poznamky k veci, môžete naskočiť do stroja casu a vratit sa do minulosti a riesit svoje vlastne chyby.
Nuz a autorke - sice si spravila chybu, ako baby pisu, ze si to nechala zajst tak daleko, ale to neznamena, ze to takj musí ostat. Len musíš najprv vyriešiť príčinu - seba, svije sebavedomie, asertivitu. Ak by si aj teraz reagovala ostro alebo muza vysmiala, on vyciti, ak je to nasilu, ak o tom nie si pevne presvedcena. Musis posilnit obraz o sebe, aby si sa mu vedela pevne postavit. Teraz hlavne uz neustupuj este viac a pomaly men svoje navyky, nevysavaj dvakrat do dna, staci raz, potom raz za dva dni...
Vela stastia
To nevydržíš, buď to príde, keď budú deti väčšie.... a potom si povieš....mala som to ukončiť skôr
ako tiez si myslim, ze by ti bolo lepsie, ak by ste boli od seba. takto sa da zit nejaku tu dobu, no isto to pride do bodu, ked si budes priat co najrychlesji rozchod