Podvádza ma môj muž počas pobytu v zahraničí?
Ahojte, s mužom sme spolu 7 rokov, mame 5 ročnú dcéru. Posledne 2-3 mesiace je iný, podráždený, atď. Robí v zahraničí. Príde domov raz za mesiac. Posledne dva razy,čo bol doma so mnou ani nespal. Teraz je už druhy týždeň doma, no ledva so mnou o niečom prehovorí. Keď sa snažím o niečom hovoriť ja,tak je hneď podráždený a akoby chcel vyvolať hádku. V pondelok ráno odišiel vraj na zváračský kurz. Neviem ani kedy sa vráti. Nielenže som sa dozvedela o jeho odchode až v pondelok ráno,keď si balil veci (dovtedy ani slovo o tom), ale v utorok mi napísal,že príde asi až v piatok. Dnes z účtu odišli peniaze za kurz. Myslím,že ho dnes aj ukončil. No domov neprisiel. Neodpísal mi ani na bežnú správu, je vypnutý. Myslím,že ma inú. A s ňou teraz je. Nemôžem sa zbaviť toho pocitu. Mam pravdu?
@h2 napriklad sposobil autonehodu a hrozia mu z toho financne i nefinancne problemy. Alebo mu povedali, ze ked si nezvysi kvalifikaciu, tak ho poslu k vode. Pripadne firma ide do kytek a on sa musi rozhliadnut inde. Alebo investoval vela penazi na nieco co ho nahovoril niekto a prisiel o ne ... atd...atd.. Je vela veci, ktore dokazu byt dost zasadnym stresovym faktorom a s ktorymi sa musi vediet popasovat, lebo po vzore zien z MK by mu mohlo vo vela pripadoch hrozit este aj vykopnutie zo vztahu... 😉😁
@egonsk teraz hľadá novú prácu, to sedí.
@egonsk Normálny človek v normálnom vzťahu by o všetkom tom, čo si tu spomenul, nemal problém povedať partnerke. Tento jej o žiadnych takýchto problémoch nehovorí, je podráždený, vyvoláva hádky, ide vraj na nejaký kurz, ale ani o ňom dopredu nič nepovie, ani dopredu nedá vedieť, dokedy na tom kurze bude, nekomunikuje, vypol telefón... Ja už radšej nenapíšem, čo je z toho podľa mňa úplne jasné, lebo zase z toho niekto vyvodí, že zo mňa hovoria moje zlé skúsenosti. 🙃
Ze hľadá novú prácu, to ho neopravnuje sa takto správať. Stačí povedať, že je unavený, v strese, že chce len kľud pár dní, ale ze sa porozprávate. Takto ti len podsuva negatívne myšlienky, nahováraš si. A možno ten šiesty zmysel ženy naozaj majú.
@h2 presne takto to vnimam
@h2 ale prosim ta.. normalny chlap ma predsa pravo chovat sa k partnerke ako kkt, ked ma problemy.. ved on ma, chudak, PROBLEMY!!! co to nechapes?? normalna zena by to mala chapat a neotravovat ho v takej chvili este nejakymi vztahovymi a rodinnymi nepodstatnymi hovadinami.. alebo ho, dokonca, podozrievat z nevery - fuj, hysterka
😝
@h2 nevyvraciam moznost, ze v tom moze byt ina, ale zaroven otvaram aj optimistickejsiu variantu, ze proste sa toho nanho zrutilo dost a potrebuje sa dat dokopy. Chlapi niesu zeny, aby si to pisali na MK a cakali rady, chlapi si problemy riesia rozne inak. Niekto alkoholom, niekto vyspanim, niekto jedenim, atd.. ale hlavne vsetci casom. Takze netreba hned malovat certa na stenu. Spravna zena dava zvacsa chlapovi ten cas, nez sa ustali, nespravna zacne na neho tlacit, cim mu to zhorsuje az to napokon vybuchne... Pocujeme pribeh len z jednej strany, preto nemozeme vediet ako to vnima ta druha strana a ja ako chlap mozem pisat iba zo skusenosti svojich a svojho chlapskeho okolia.
Mozno je uz aj nezamestnany, len ti to nepovedal, ze to "posral"... chodi na kurzy, lustruje mobil a ponuky prace...
Kazdopadne kludne moze mat inu, tieto vztahy na dialku su na dve veci, proste to nie je rodina. Viem,ze tak vela ludi zije, ale rodina to nie je. Je to navsteva. Ked si muz najde pracu v zahranici, co najskor by mal presunut rodinu k sebe, proste tak to vnimam... co maju deti s tych penazi, ked vyrastaju bez otca? Co ma zena s tych penazi, ked jej prijde prakticky cudzi chlap a je na vsetko uplne doma sama cely tyzden-dva-tri? Rodina a zivot je prave o tom, davat spolu deti spat, spolocne ranajkovat, spolocne riesit a ked ten druhy v inej krajine riesi len pracu a na ubytovnu a vecer von... su to uplne ine svety...
@anjelicek26 v tomto máš úplnú pravdu
Povedzme,že máte pravdu v tom,že ma len problémy. Ako sa mam zbaviť tej hroznej žiarlivosti? Teraz je jedno,či v tomto vzťahu alebo v akomkoľvek inom. Tento muž ma roky drží v takej obrovskej neistote,že sa zo mňa stala jedna žiarlivá ženská. Ako byť nad vecou? Ako sa prestať suzovat žiarlivosťou?
autorka, za mna - je uplne jedno, ci ma milenku, alebo "len" nejake ine problemy.. zasadne je, ako zijete, ako sa s nim citis, ako viete komunikovat a spolupracovat.. ako viete riesit tie problemy.. vam to nefunguje..
co sa tyka ziarlivosti, tazko povedat, nakolko je tento problem tvoj a nakolko vznikol iba jeho spravanim.. bola si ziarliva aj pred tymto vztahom? .. ziarlivost sa da riesit, ale ty momentalne musis vas vztah riesit komplexne a nezameriavat sa len na jednu cast problemu..
@reanda co sa tyka problémov, iné ako jeho neexistujú. Iné ako on neexistuje. Všetko ostatné ma okrikne,aby som ho tým nezatazovala. Vraj mu to lezie cez lakeť a pod. Všetko riešim sama. Na všetko som sama. Veci okolo rodiny ho nezaujímajú. Všetko je len na mojich pleciach a nemám sa o koho oprieť. To je na dlho. A ci som bola žiarlivá predtým? Nie. Práveže nie. To zažívam až teraz
@reanda pri nom sa cítim ako ta posledná na svete. Nedostanem dokonca ani žiaden darcek na narodeniny, meniny, Vianoce,či deň žien alebo deň matiek. Je to až trápne.... proste cele zle
no vidis.. ved sama musis vidiet, ze problem vasho vztahu rozhodne nie je iba o tom, ci ma milenku.. ten vztah ta nici.. ziarlivost teraz neries.. to sa poriesi, az poriesis odchod z toxickeho vztahu
@reanda toxický vzťah...tiež mám tento pocit
@reanda nikdy tu pre mňa nie je,keď ho potrebujem. Keď som smutná,ešte mi pridá,aby som sa cítila ešte horšie. Keď som vyčerpaná, ešte mi nákaze ísť riešiť nejaké jeho veci (napr uctovnictvo). Atď atď. Áno. Ubíja ma ten vzťah čím ďalej tým viac
@fido69 41
Tak potom platí čo som napísal. 😉
poslala by som ti srdiecko, ale anonymne sa to neda, tak aspon takto ❤
mozno skus nejakeho vztahoveho terapeuta, pomoze ti sa v tom zorientovat a poradit, ako to riesit.. mozno vztah napravit - ale to, podla toho, co pises, nevidim moc ruzovo.. skor pomoct z toho von.. a poriesit tvoju psychiku
@reanda ďakujem za srdiecko
A je vôbec na nejakom kurze???
@lienka.7 áno je. Ci ešte stále to neviem. No v pondelok tam odišiel. A aj tam bol. No koľko vlastne ten kurz trvá, neviem
@lienka.7 tak teraz som našla,že ten kurz zvyčajne trvá 2 tyzdne
Tak mu možno ozaj krivdim a ké to len moja chorá ziarlivost

@reanda obávam sa ,že máš pravdu