icon

Podvedie ma manžel?

21. máj 2023

Chcem sa s vami podeliť a vypočuť si vás názor

Mám super manžela 🙏🏼 pomáha mi s deťmi , je pozorný,uprace, navarí, hovorí mi ze ma lubi, takmer vôbec sa nehadame max z nejakej večernej nervozity keď nevieme uspať deti ale hneď ráno si voláme s úsmevom…no znepokojuje ma jedna vec … v práci majú kolegyňu ktorá je naozaj pekná žena a viem ze všetci sú z nej hotoví ( určite aj môj muž ) párkrát mi ju spomenul doma v zmysle ( boze Martina si zase vzala také tesne legíny do prace ze na ňu všetci čumeli) ta jeho kolegyňa si určite túto pozornosť užíva nakoľko je to dosť odvážna žena oblieka sa dosť odvážne … idem k pointe - pred týždňom mali v práci “teambuilding” spoločná večera + prehliadka nejakého kaštieľa on tam ani nechcel ist ešte som mu vravela chood bude super budeš tam s kolegami no môj muz tam strávil viac času pravdepodobne s jeho kolegyňou sám mi povedal že keď mali večeru hľadal
Volne miesto a Martina naňho kričala “ tu ti držím miesto “ ok to som ešte nejak predýchala a nedala najavo ze by mi to vadilo .. no potom som vzala jeho mobil anooo vzala a otvorila správy ( neriešte to prosím že sa to nepatrí ) a tam ich spoločná fotka on ju drzi okolo pása a ona ma svoju ruku na jeho stehne úplne fotka ako párik …poslala ju mužovi a v správe bolo len “❤️” baby neviem čo si mám o tom myslieť :( :( celý týždeň nato myslím :( nemyslím si že by ma muž podviedol ale veľmi sa bojím že k tomu v budúcnosti dôjde keďže majú často takého akcie z prace táto žena je presne ten typ ženy dotierava, neodbytna , sebavedomá a pravdepodobne ide po mojom mužovi pár krát som ju videla naživo :( úplne mám z toho žalúdok v háji

janush
22. máj 2023

mna takto muz podvadzal, syn mal pol roka a muz doma bol ukazkovy :( doteraz som to nespracovala...

ema22270
22. máj 2023

@janush a ste sa rozisli? Mrzi ma tvoja skusenost...

w3ronika77
22. máj 2023

@autor mam podobného manžela, mame skvelý vzťah, fešak, veselý, má rad ľudí, srandista - rad sranduje a pokeca každým, niektore ženy si to možu zle vysvetliť. Možno sa ta kolegyna pri ňom cíti dobre,preto mu držala miesto, ak ju ako jediný neopaľuje a je s nim sranda... ani to srdiecko v sprave nemusi nič znamenať, teraz každy mlady posiela srdiečka takmer v každej sprave hocikomu...nechapem tento trend🤷🏼‍♀️.... uplne chapem tvoje pocity... každopádne keď máte dobrý vzťah, prebrala by som to s ním, musí si uvedomiť a musí vedieť, čo cítiš, a že keby sa medzi nimi niečo stalo, ako by to zmenilo váš vzťah. Ďalej skúste rozvinúť pohľad z opačnej strany,ako by sa cítil on v tvojej situácii - Keby si ty chodila do prace a teambuilding so sexi kolegom, či by nebol ostražitý. Každopadne mu ukáž, že mu dôveruješ, lebo nedôvera býva kameňom úrazu,ale napriek tomu to musíte poriešit. Mal by vedieť ako ženy vnímaju komunikaciu mužov s nimi (aby sa doňho nezalubila). Prekonzultovala by som tie večierky,alebo aspoň alkohol na nich, lebo vtedy nedam ani za seba ruku do ohňa. A musíte popracovať na čase pre seba, je normalne, ze ste unavení,tak sex si nenechavajte na večer, radšej odlož riad,alebo iné upratovanie.... a ak si veriaca (alebo ak aj nie si) modli sa zaňho, za váš vztah🤗 držim palce

akiana
22. máj 2023

Boze autorka. Na zaciatku mi ta bolo luto a chcela som ta nejak podporit, ale teraz som na 5. stranke komentarov, a nie som o nic mudrejsia. Pises tu diplomovky, vyplakavas, analyzujes, trapis sa, kladies retoricke otazky, hadas, lustis svoju situaciu ako hlavolam.

POROZPRAVAJ SA SO SVOJIM MANZELOM.

Uz ma nebavi dokola od teba citat, aky mate vy najuzasnejsi vztah na svete, najspolocnejsie zaujmy, najplanovanejsie deti, najvacsie byty, a neviem co este. Tak asi nemate najvacsiu doveru a transparentnost na svete, ked si uz tyzden na prasky a jemu si nepovedala ani slovo.

Ries to s nim najprv, a potom daj vediet. Vela zdaru.

moonlight1210
22. máj 2023

@doriiis "Co ty vieš,možno tie hejtujuce sú samé také blízke kolegyne." odvazne trvdenie. Skor take povrchne.
Preco citis potrebu naznacovat, ze su vlastne take ako ona kolegyna z pribehu, len pretoze nezdielaju tvoj nazor?

Vies, ze tvoja prezieraviost moze byt len cisto zufalstvo, ze vlastne nikomu neveris?
Pretoze uplne o vsetkych muzoch si mozes polozit sama sebe otazku: Ako si mozem byt ista, ze ma uz nepodvadza/nikdy nepodvedie?
Odpovedz znie jednoznacne: Nijak. Jedine ostat navzdy slobodna, bez vztahu.

"hlavne by tu fotku už dávno ukázal tebe alebo vymazal." vies, pre ludi, co vidia vo vsetkom neveru este aj toto znamena dokaz, ze je neverny. Lebo ju dopredu zaslepuje, aby si myslela, ze o nic nejde a nepatrala.
Sorry, takym nie je pomoci.

cippi
22. máj 2023

@mandzula No ale ty si zena muzi to maju inak nemozu zeny cakat ze muzi budu vidiet svet ako zeny, lebo tak to nefunguje, muz vseobecne ma vacsie sklony v polygamii a promiskutie omnoho vacsie ako zena. Keby muzi boli uprimni ale to sa nehovori, mozno by doma povedali no dnes sa mi pacili zo 4 zeny v meste napr co som videl 🙂. Ale su veci co muzi nikdy nepovedia hlavne ak poznaju zeny, klebo zena sa bude v tom sparat potom do konca zivota. Verim tomu ze keby muzi maju moznost realne neboli by proti tomu aby mohli mat viac zien a mileniek. Prave preto su manzelstva v spolocnosti a monogamne nastavenie aby to ako tak fungovalo a krotilo muzsku tuzbu a tlmilo ju ). Zeny su paradoxne omnoho majetnickejsie a podozrievavejsie ako muzi vo vztahoch to uz mam odsledovane a tuna diskusia nie je tiez vynimkou 🙂. Malokedy pocujem , ze muzi kontorluju mobily, sleduju, zakazuju zenam chodit tam kde su muzi a tak, taketo halo robia skor zeny. Ja mam tiez chut na mnohe zeny a keby bola moznost a spolocnost tak nastavena vyuzil by som ju samozrejme. A to sa pomerne krotim, som nenapadny normalny. Ale niekedy mi hlavou prejde ake by to bolo moct mat vsetky pekne zeny a ver tomu ze vacsina muzov takuto myslienku bude tiez mat sem tam.

akiana
22. máj 2023

@cippi Netrep, muzi nemaju ziadne vacsie sklony k nicomu, tato teoria bola vyvratena ak nie aspon milionkrat, tak ani raz. Akurat zijeme v spolocnosti, ktora ma dvojaky meter na muzov a zeny, a u muzov toleruje viac.

cippi
22. máj 2023

@akiana Nie poznam muzov som muz 🙂. Tak viem. Muzi maju casto skryte tuzby po zenach 🙂. A nie jednej ale ako zena to nepochopis vlastne lebo ty mas zensky pohlad. Rozpravam sa s muzi a travim cas s muzmi ). Myslis ze muz povie zene vsetko hlavne frajerke, ved velakrat aj zeny hovoria viac kamaratkam ako partnerovi 🙂

Toto by si mala pozriet kazda zena tu je to vysvetlene ako muz vnima svet a zeny 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=A9WZFeA4FzI
akiana
22. máj 2023

@cippi Muzi maju skryte tuzby po zenach, muzi maju skryte tuzby po muzoch, zeny maju skryte tuzby po muzoch, zeny maju skryte tuzby po zenach. Co z toho vyplyva? Ludia maju skryte tuzby po ludoch, a ziadne pohlavie/sexualna orientacia v tomto nema nejake vyssie tendencie. Su len ludia s vyssou alebo nizsou urovnou istych potrieb, pripadne sebaovladania, a je uplne jedno, co maju medzi nohami a co s tym radi robia.

PragerU je ultrapravicovy kanal, takze ich teorie o muzoch a zenach by som urcite nebrala vazne, tak ako ziadne ich teorie.

banderaska29
22. máj 2023

Autorka ja Ti držím palce. nech je to akokoľvek tažké a naročné, pokus sa prosím ostat racionálna. ak sa niečo stalo, už to nezmeniš, čo ale zmenit možeš je to, čo bude.

necchem ti pridavat, ale nebud moc naivna v zmysle, že on by ta nepodviedol a on by toto a hento... chcem ta len nastavit na to, že sa to moze stat, že to vobec nemusis vediet a vidiet a ani na nom poznat. môže byt ešte milší dokonca, to je ich hra aby sa to nespozorovalo. proste pozbieraj všetku svoju sebeuctu, posad si ho a vyloz karty na stol.

poslala mu fotku so srdiečkom.. no to už celé neni ok. ale ano suhlasim, ona ti vernost neslubovala. daj nam prosím vediet ako to dopadlo.. ty si toto nezaslužiš, to si pamataj !

mandzula
22. máj 2023

@cippi to, že nepočuješ o kontrole ženských telefónov mužmi, bude zrejme tým, že si na ženskom fóre. Jedna vec sú sklony, tie sú zrejme biologicky dané, druhá vec je však celkové nastavenie spoločnosti a to je jednoznačné - monogamia (s výnimkou párov, ktoré sa dohodnú inak). V každom prípade žijeme v týchto končinách, či chceme alebo nie, mnohé naše hodnoty vychádzajú z kresťanstva, a keď sme sa rozhodli v týchto podmienkach zotrvať a nie odísť niekam, kde je možné mnohoženstvo, rešpektujme to a nevyhovárajme sa na to, že muž je muž a teda má akési právo na niečo viac ako žena. A to, že sa mu v meste páčia 4 ženy - ok, nech sa mu páčia, aj mne sa môžu páčiť iní muži, no musím si byť vedomá toho, že tam to má aj skončiť, inak to bude mať následky v podobe toho, že sa mi rozpadne to, na čom väčšinu života pracujem. Je za tým veľmi jednoduchá matematika.

akiana
22. máj 2023

@mandzula @cippi K tomu by som dodala, ze zatial co zena muzovi kontroluje telefon, muz jej radsej rovno jednu vytne, ked ma podozrenie, ze na nu zazera sused. Muzi a zeny maju rovnake sklony k ziarlivosti a kontrole, iba to vyjadruju inak.

mandzula
22. máj 2023

@akiana trošku zveličené a pritiahnuté za vlasy, ale v zásade s tebou súhlasím.

cippi
22. máj 2023

@akiana Nemas pravdu sa sa pohybujem na miestach kde su zeny a vsimol som si jeden fenomen, muz ak si najde zenu mimo tychto miest zvacsa sa tam casom neukaze. Zena ho odstrihne od tychto zien. Naopak zeny aj zadane a vydate chodia tu aj bez partnerov. Tj je viac zien vo vztahoch co im to muzi v pohode dovolia 🙂 Ale malo vztahov, kde to zena dovoli muzovi minimum 🙂. Odsledovane v priebehu rokov 🙂. A zena nie je z tej oblasti komunity priamo muz zvacsa tam skoncil 🙂. Zeny aj zadane v pohodke chodia dalej 🙂, Takze tolko k tomu kto vuiac obmedzuje vo vztahu 🙂. Menej vidim tiez ziarlivych muzov, muzov co kontroluju mobily, a vytvaraju scenare 🙂. Dalej mam kamosov, mam aj kamosa co po svadbe bol mozno tyzden sme boli von ako chlapi a on videl peknu babu a vravi podme za nou nech sa trosku pozriem. Mam kamosa co ma vztah a ma aj milenky a ked sme chlapi spolu hdned sleduje baby. Ono muzi sa pred muzmi casto chovaju a spravaju inak 🙂. Ale ostante si vo svojej predstave ze muzi myslia presne ako zeny a ked ja to tak robim tak ajon predsa to zlahka dokaze 🙂

maciatkolulu
22. máj 2023

@ema22270 a niekedy to tu ženu práve vyhecuje a dá sa do boja, keď vidí, že dosiahla co chcela a to žiarivú manželku s bonusom. Ver tomu, že aj takéto sú, že ich hecuje ten pocit víťazstva.

akiana
22. máj 2023

@cippi Vies len tu narazame na jeden velky problem. Tvoje pozorovanie je extremne ovplyvnene tvojim svetonazorom bez toho, aby si si to uvedomoval, a tym padom do velkej miery vidis presne to, co chces vidiet. Inak by nebolo treba robit vyskum a zbierat data, stacilo by sa opytat cippiho na modrom koniku.

Tu mas k tomu velmi dobre zosumarizovany clanok, podporeny vyskumom https://theconversation.com/data-should-smash-t...

stanulienkat
22. máj 2023

@cippi muži bývajú častejšie žiarlivci ako ženy a sú oveľa väčší psychoši, čo sa tohto týka. A nesúhlasím, že chlapi sú polygamnenejší. Ono by boli aj ženy, lenže tým pádom, že majú starostlivosť o domácnosť, o deti, mnohé si tu hýčkajú chlapov ako chránený druh, tak nemajú ani pomyslenia na to ani silu. Maju 20 hod sluzby. Ty si myslíš, že zdravá žena si nepozrie na ulici pekného chlapa? Ale častokrát je tak vyflusnutá po celom dní, že nemá náladu ani na toho svojho, čo má doma. Takže ak by boli úlohy medzi mužom a ženou rozdelené v domacnosti pol na pol, ver mi že aj tie ženy by si užívali polygamny vzťah. Alebo naopak, muži by boli takí vyflusnuti, že by sa nevládali ani pozrieť na cudzie ženy. Len tu na koníku sa ženy predbiehajú, ktorá toho doma viacej stihne a ktorej chlap v domácnosti robí čo najmenej. A ešte je na to pyšná. Potom chlap nemá žiadne starosti, je unudeny, doma má znicenu manželku... Tak čo bude robiť?? Ide na prietrty.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
cippi
22. máj 2023

@akiana Vyvratim ti tvoje tvrdenie dalsimi studiami zasa aj viacerymi 🙂. Ja som muz a vidim muzov, travim cas s muzmi 🙂. Ty nie si muz a mas zensky pohlad, ze vsak ked ja to dokazem muzi to musia vnimat rovnako a dokazat to tiez 🙂. Ale nie je to tak muz pozera, sleduje, mysli aj na ine zeny casto 🙂. Neznamena ze bude z neho hned kanec ale tak to muzi maju. Ja som bol nevinny muz kedysi co sa hanbil a teda jedna zena a toto. Ale casom ako som sa prestal hanbit som sa zmenil tiez vnutorne a vnimam mnohe zeny, aj ked nie ze slintam nad nimi 🙂. A niekedy mi prebehne hlavou nie vzdy asle by to bolo keby mam viac zien ale nie ako manzeliek to je starost, ale mileniek 🙂. Druha vecpravda je ze zeny su majetnickejsie toto mam uz proste potvrdene aj par chlapov mi to uz povedalo 🙂. Omnoho viac kontroluju su tiez studie na to takze som zvedavy co mi k tomu povies 🙂. Ja proste som presvedceny ze zeny sa snazia viac muza odstrihnut od inych zien ako naopak muz zeny od chlapov. Videl som to za roky. Aj v mnohych knihach evolucnej psychologie sa to pise 🙂

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article...

ema22270
22. máj 2023

@maciatkolulu je to mozne, ale ja som sa vtedy uz nemohla na to divat, este ked vedela, ze je uz "zle" tak mu volala a ze si ide ku nemu auto dat opravit, tak on mi hned volal, ze proste toto mu zavolala, ze jej sibe. Bez hanby proste. Len chcela vyzvedat, ze preco som nasrata. Tak som jej povedala, nech si da auto laskavo opravit inde. Este aj pred manzelom to tu znovu skusala, ze ona potrebuje auto opravit, ale tak my nie sme na hlavu padnuti. Auto jej samozrejme uz neopravil, ani spolu odvtedy vobec nekomunikuju - aj ked byvame v jednej bytovke, dokonca som ju velmi dlhy cas po tom ani len nestretla. Predtym bola varena, pecena na balkone aj v garazi, vsade.

cippi
22. máj 2023

A este o tom kto je ziarlivejsi co potvrdzuje moje tvrdenia vyssie o tom ze zeny sa snazia muzov odstrihnut od inych zien pokial sa da potvrdzuje studia tu https://www.psypost.org/2022/05/study-finds-wom...
@akiana

maribell
22. máj 2023

@cippi nechcela som sa zapájať, ale normálne mi to nedá 😅 ty si muž a tráviš čas s mužmi takže "vieš". A naozaj si myslíš, že keď sa stretnú kamošky, tak sa bavia o receptoch, plienkach, ... ?

cippi
22. máj 2023

@maribell Urcite nie _🙂. Za ziadnu zenu by som ruku do ohna nedal 🙂. Videl som totiz aj zeny zadane minimalne flirtovat, ak tam nemali chlapa, nie vsetky ale videl 🙂.

mandzula
22. máj 2023

@cippi neviem, prečo stále riešiš, kto viac žiarli a kto koho ako obmedzuje v kontaktoch s opačným pohlavím, pretože jediným faktorom, ktorý v konečnom dôsledku rozhoduje o tom, či budeš verný alebo nie, je vedomé rozhodnutie - spočítam si plusy a mínusy a mám odpoveď - stojí mi to za to alebo nestojí.

ema22270
22. máj 2023

@cippi podla mna je jedno ake pohlavie, ziarlia obe pohlavia a podvadzaju obe pohlavia, zeny vraj dokonca podla vyskumov viac. Len sa k tomu nepriznavaju a muzi zas naopak sa tym pred kamosmi pochvália.

trdelnik234
22. máj 2023

Ahoj, jedna fotka este nic neznamena a teambuilduing tiez nemusi znamenat,ze sa tam ludia pelesia medzi sebou jak v antickom Rime.Teda aspon u nas vo fy nie, alebo su to dospeli a inteligentni ludia, co to robia tak,ze o tom nikto nevie.
Ja pracujem vo francuzskej fy, prevazne v muzskom kolektive uz 10 rokov.
Vsetci kolegovia su slusni, az n'a jedneho.

Ten do mna dobiedzal dovtedy, kym som mu razne nevysvetlila,ze som vydata (no jemu by to nevadilo)a ze som verna.Ze proste nema sancu.
Odvtedy klud.
Dokonca ked k nam prisiel niekto novy a isiel ma balit,tak tento kolega ho hned uzemnil😀. Ta kolegyna budé asi rovnaky typ.

S tym kolegom nic spolu nemame,ale ma v mobile par mojich fotiek zo spolocnych akcii.
A co teraz?
Moj manzel vie,co to je za firma,ze ma so mnou jednu fotku,kde sme sami a vyzera to tak vselijako a asi desat inych fotenych n'a roznych akciach, ale manzel vie aj to,ze by som ho s tymto nepodviedla urcite.
Proste firemny balic,nic viac.

Inak n'a Valentina mi tiez poslal fotku,ale to som sa nasrala teda a vycistila mu zaludok.

N'a inej pobocke sedi druhy kolega.Slusny, inteligetny,zadany,nikdy nikoho okato nebalil.
A viem o nom (nacapala som ho),ze ma vztah s jednou babou vo firme.
A presne je to t'en typ,ze by si to o nom nepovedala.

akiana
22. máj 2023

@trdelnik234 Mas francuzsky autocorrect 😀

trdelnik234
22. máj 2023

@akiana
Hej,diky.Oprus.Teraz som doopravila

trdelnik234
22. máj 2023

@akiana
Je te zrozumitelne?

makakova
22. máj 2023

Nezávidím ti situáciu.. inak ozaj je pravidlom zeak muž nejakú kolegyňu v praci pre ženou nemusí a nepovie na nu pekného slova tak ju prasi alebo minimálne sa mu páči?