icon

Posunutie vzťahu

25. mar 2023

Ahojte.. včera sme mali s priateľom tretie vyrocie, z toho skoro tri roky spolu aj zijeme. Dufala som, ze ma poziada o ruku.. nestalo sa tak a tak som sa ho spýtala že ako to vidí. Povedal mi že sa ženiť teraz nechce ani najbližších pár rokov to riešiť nebude, ale že raz určite. Že keby so mnou nechcel byt tak nie je a či si myslim že by sme boli spolu keby so mnou nerata do buducna. Ja by som sa rada niekam posunula, veď zijeme spolu tri roky a pozname sa veľmi dobre. A mrzi ma to, pretože sa bojim že k tomu ani nikdy nepríde. Aký máte vy nato nazor?

Strana
z2
deedol
25. mar 2023

@matkahelka ved ale preto pisem, ze sa musia oni o tom pobavit. ale zaroven si myslim, ze kazdy - aj zena, aj muz - ma pravo na svoj nazor na to, kedy svadba a kedy dieta (a ci vobec). treba sa o tom skratka porozpravat a dohodnut sa. a ked si v tom nesedia, tak asi by nemali byt spolu. nemam pocit, ze by som mala nejaky kontroverzny nazor na vec.

reanda
25. mar 2023

@deedol no ved ok, to je ten pripad, kedy niekomu nezalezi na svadbe ako na tom pravnom akte a statuse byt 'manzelom/manzelkou'.. (ja som tiez nebola s partnerom v manzelstve).. ale to by som necharakterizovala vetou 'nechcela som sa vydavat' .. to mi skor znie ako ten druhy pripad, ze si proste nie som ista, ci ho za muza chcem..
v autorkinom pribehu ale ide o to, ze chlapik nepovedal, ze sa nechce zenit, lebo pre neho svadba ako taka, nie je dolezita.. on sa vyjadril, ze sa zenit ESTE nechce a mozno o par rokov.. tak tam som teda zvedava, aky ma na to dovod, ked si je teda partnerkou isty a pocita s nou do buducna

luciaaaaa
25. mar 2023

@katarinka89 plne sa s tymto nazorom stotoznujem. A presne o tom som pisala, v okoli mam kvantum takychto parov, ktore sa po 5,8, 10 rokoch chodenia rozisli a po roku, ci dvoch uz boli v manzelstvach s inymi a su spolu roky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
joannita
25. mar 2023

Autorka, mala som toto iste. Aj toto iste mi hovoril, ze raz urcite ale teraz este nie. Ze ved jasne ze raz ano, ved preto sme spolu. Nakoniec to nebolo nikdy (rozisli sme sa) a to sme boli teda starsi od vas.
Na druhej strane, ja sa 27rocnemu chlapcovi ani necudujem, je to skoro podla mna 🤷‍♀️ ja som sa v 27 rokoch tiez este nechcela vydavat.
Ale zaroven ti poradim, cimviac budes na neho tlacit, tym viac to nebide chciet.
Uplne ale chapem aj teba a ten pocit ktory mas.

zorkahorka
25. mar 2023

Tvojim 27 nie je jeho 27. Chlap moze potrebovat dlhsi cas na rodinu ako zena.
Zasnubit sa mozete, ved mu to navrhni. Svadba do roka nemusi byt

deedol
25. mar 2023

@reanda okej, myslela som to tak, ako pises v tomto prispevku - ze mi nezalezalo na statuse byt manzelkou. zaroven som si ale bola (a stale som si) ista, ze ho chcem za zivotneho partnera, s ktorym budem vychovavat deti atd. atd.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
25. mar 2023

no veru neviem či z tohoto vzťahu nejaká svadba aj vôbec bude... však prečo aj - má všetko, vrátane sexu tak kde by sa náhlil...
Kamarátka tak čakala na svadbu a ... mladý pán sa zaľúbil do mladej kočky ktorá prišla do susedov na návštevu - do pol roka bola svadba...

svetlonos
25. mar 2023

Autorka,
ten vztah ma buducnost len ak si v pohode s prvym porodom minimalne po 35tke aj to len mozno...
Keby mi toto priatel povedal po 3rocnom vztahu a ziti v jednej domacnosti, hladala by som dalej.
Nema vas vztah vyznam, on je egoista.
My sme sa spoznali v praci, asi po 2 rokoch som
sa ho pytala na deti. To ked viac x hovoril ako si predstavuje nasu svadbu.
Povedal, ze este aspom rok chce aby sme si uzili seba, potom zmenime pracu, co sme obaja planovali. Najdeme byvanie, a potom smelo do toho. Neboli to keci, pretoze som sa ho pytala, ci by bol pokojnejsi, keby som brala antikoncepciu, povedal nie. Ze pozna 5 kamosiek, ktore otehotneli aj s nou. Nechcel, aby to malo neg. nasledky na dieta, keby som napriek nej otehotnela. A keby sa stalo skor, ze nevadi vobec, plany zmenime na rodinne. To mi ako dokaz stacilo. Ale ja som sa hi priamo pytala, ci so mnou chce zit a mat rodinu. Uz sme mali po 30tke, vedel ze mladsia nebudem. Ten rok dodrzal, prestahovali sme sa do ineho kraja, nasli byt, pracu a prislo aj dieta aj svadba. Keby mi zahlasil co tebe, tak by som to riesila odchodom.

reanda
25. mar 2023

@deedol no.. len potom to netreba porovnavat s takymi pripadmi, kde 'nechcem sa zenit/vydavat' znamena prave tu druhu moznost - ze si clovek nie je isty, ci vobec chce s tym druhym byt.. lebo to potom skresluje ten vyrok.. ja som sa napriklad ani nikdy neprezentovala ako 'slobodna', ani som muza nenazyvala 'priatel' - ako je to dnes vo zvyku, pokial sa zena nevyda.. mne to pride dost smiesne - ze mam deti s 'priatelom' 😀 .. raz s nim zijem, mame deti, tak je to moj muz, nie 'priatel', ci uz je manzel alebo nemanzel.. a ani by ma, ako nevydatu, nenapadlo, davat sa na jednu uroven so 'slobodnymi' zenami

madeline1
25. mar 2023

podla mna tri roky su dost a 27 je zrely vek...ale par rokov to riesit nechce, rodinu chce? asi sa na to este neciti, kazdy to ma inak...je to zavazok...myslim si vsak, ze uz je dost dospely...

majusik1304
25. mar 2023

Ahoj autorka, môj názor je, že tvoje tušenie je správne, aj podľa mňa ku svadbe v tomto prípade nikdy nepríde. Ja som o dva roky staršia od teba a v manželstve už pomaly 7 rokov....môj manžel sa ma na druhom rande opýtal, či to myslím vážne, že on sa chce so mnou oženiť....a na druhom mi povedal, že určite chce byť pri pôrode našich detí 🤩, po roku sme sa zasnúbili a po troch vzali. Ja by som na tvojom mieste hľadala inde.... toto nemá budúcnosť. Hlavne to, že chlapec má naozaj všetko, načo manželstvo.....a to je podľa mňa chyba, dosť vážna. Nabudúce treba správne poradie... určite sa mu neprisposobuj, a nečakaj na godota.... držím palce,aby si mala silu ukončiť tento neperdpektivny vzťah.

reanda
25. mar 2023

autorka, vies co? ja by som mu povedala, ok, tak teda ale pojdeme byvat kazdy do svojho a budeme dalej spolu iba chodit.. ved ked nechces byt zenaty, tak preco by sme mali byvat v jednej domacnosti? a uvidis.. on sa nepotrebuje posuvat, lebo sa vlastne nema kam.. deti este nechce a papier so stemplom, ze je zenaty, mu evidentne tiez nechyba

mirko84
25. mar 2023

@diamondsspaces tak ja neviem, ale svadba a deti su jednoducha tema? Ved to su jedny z najzavaznejsich rozhodnuti zivota, hlavne teda tie deti

panelacikova
25. mar 2023

nečítam diskusiu. 3 roky randenia a prakticky aj spoločného bývania by mu mali bohato stačiť na to, aby si bol istý. on sa ešte niekoľko rokov ženiť nechce, ale raz určite...
v preklade: drahá, raz sa ožením, ale nie s tebou. zatiaľ mi však vyhovuje s tebou žiť, lebo mám kde zasunúť a mám čistú bielizeň a celkovo je o mňa dobre postarané...

po 3 rokoch a následne neposunutí vzťahu by som (s mojimi dlhoročnými skúsenosťami) už nemala oňho záujem. ako sa poznám, výrazne by som voči nemu ochladla. zjavne nie si jeho vyvolená.

spadnutaslivka
25. mar 2023

@mirko84 najvážnejších a predsa to ľudia podceňujú, lebo sex. Veď najprv si nájdem človeka, ktorý má rovnaké hodnoty a plány do budúcnosti a potom riešim sex. Nie, väčšina si najprv vyskúša sex, potom spolužitie a až po xy rokoch rozmýšľajú, či skúšať svadbu alebo radšej ani nie. A dieťa je zvyčajne len "nehodou".

panelacikova
25. mar 2023

@spadnutaslivka sex nemá nič spoločné s touto témou. v dobrom vzťahu musí byť aj sex super, musí fungovať chémia.
tento príspevok je o tom, že autorka sa ani po 3 rokoch fungovania nedočkala toho, žeby jej navrhol partner sobáš. on ju jednoducho nechce. z akého dôvodu, to vie už len on.

spadnutaslivka
25. mar 2023

@panelacikova sex má s tým všetko spoločné. Chémia je potrebná, ale ak začneš so sexom skôr ako spoznáš človeka, ovplyvňuje to tvoje rozhodnutia. Preto hovorím, že najprv si treba zistiť, či ten človek má podobné/zlúčiteľné plány s mojimi a až potom riešim zbytok. Nemusela zabiť 3 roky života s niekým, kto ani neuvažuje v dohľadnej budúcnosti riešiť veci, ktoré ona už riešiť chce. A teraz sa buď zmieri s tým, že nič v dohľadnej dobe nebude alebo to ukončí. Fakt super. A tipujem, že nemajú ani vyriešenú otázku "neplánovaného" tehotenstva, ktoré sa ľahko môže pritrafiť.

panelacikova
25. mar 2023

@spadnutaslivka ale v tom je podstatný rozdiel, za tým si stojím. ty píšeš o predčasnom sexe. o sexe predtým, než spozná hodnoty. ja píšem o tom, že či sex či nesex, za 3 roky sa navzájom už určite dobre poznajú a on ju jednoducho nechce. aj keby mali ten sex úžasný, niečo iné sa mu na nej nepáči, lebo ju proste nechce za manželku. skrátka a rýchlo: sú spolu 3 roky, majú odskúšané spolužitie, ona sa túži posunúť, on má na háku. len prázdne reči.
a ešte k sexu. nech by im aj všetko super klapalo, chceli by sa aj spolu vziať, ale sex by bol na figu, tak taký vzťah nemá význam z dlhodobého hľadiska. jednoducho ten sex vyskúšať treba.
plánované rodičovstvo s tým nemá nič spoločné. existuje antikoncepcia či už hormonálna alebo mechanická.

evelyn246246
25. mar 2023

.. to je len taka cakacia formulka kym pride ta prava .. nestracaj cas a najdi niekoho kto ta bude milovat, vezme si ta a zalozi si s tebou rodinu.. ved o chvilu uz 30tka..

hsjdudhdbd
25. mar 2023

Zalezi ci mate 23alebo35ak mate 23mate cas sa este spoznat a mozno zistite ze to nieje to prave a ak mate 35tak ak chce cakat nech caka ale s inou ˇˇˇˇ

darkswan
26. mar 2023

Zaujima jeho aj to co chces ty?

wivienka111
28. mar 2023

mozno mu treba na rovinu povedat, co chces ty, po com ty tuzis, mozno to ani nevie ako ti na tom zalezi, treba sa o takychto veciach bavit otvorene, lebo mozno ani nema tusenia, ze ti na tom az tak zalezi ;)

Strana
z2