Prebúdza sa láska u mužov až po sexe?
Tento vzťah sa skončil už dávnejšie, rozchod nebol bolestivý, lebo v ňom neboli takmer žiadne emócie, ale aj tak sa sem tam zamyslím nad tým, akú teóriu tento muž presadzoval. Často hovoril, že u muža sa láska prebúdza až po dobrom sexe. U neho to zrejme aj tak bolo, za celé tri mesiace boli jeho dotyky čisto sexuálneho charakteru, žiadne objatia, pohladenia, ako by sme si to my ženy želali. Ani zo slovného prejavu nič nenasvedčovalo tomu, že ku mne niečo cíti. Pritom išiel po mne od samého začiatku, stále mi hovoril, že mám všetko, čo má žena mať, výzor, dobrú povahu, inteligenciu. Skôr ja som bola zdržanlivá, bol o 13 rokov starší (má 59 rokov) a až tak ma fyzicky nepriťahoval. Ja som ho fyzicky priťahovala od samého začiatku.
U mňa to bolo presne opačne, potrebovala som si k nemu vytvoriť nejakú citovú väzbu, aby to v intímnom smere klapalo. A tu sme sa nestretli a bol to aj dôvod rozchodu, po 3 mesiacoch na jednom viacdňovom výlete náhle úplne ochladol, úplne sa zmenilo jeho správanie, ako keby som bola cudzí človek. Dával si pozor, aby sa ma ani náhodou rukou alebo nohou nedotkol. Povedala som mu, že nie som v pohode, že mám dojem, ako keby sme išli úplne od seba, na čo on reagoval, že nad čím to ja nerozmýšľam.... jednoducho hral mŕtveho chrobáka, ako keby sme nikdy spolu nič nemali. Po 3-dňovom výlete som mu pri aute zaželala všetko dobré v živote. Jeho reakcia bola neskutočná, že čo to má znamenať, či mi včely uleteli, či mám zlú náladu a pod. Už som nereagovala, presadla do svojho auta a šla domov.
Na druhý deň mi prišla sms-ka, že nikto nie je dokonalý, ani on nie, že sa v ňom náhle niečo zmenilo. Ale .... že to nebola svadobná cesta, ale výlet a on sa snažil, aby sme ho mali pekný, nech nie som odmeraná, že sa môžeme ďalej stretávať bez zbytočných očakávaní.
Len som mu odpísala, že s ním už nechcem byť v kontakte, lebo mi jeho správanie ublížilo. Ešte to chcel riešiť cez telefón, ale rovnako som to odmietla. Odvtedy sa neozval, za čo som mu vďačná.
Inak sme si celkom dobre rozumeli, mali sme spoločné témy aj záujmy. Celé to krachlo práve na intimite. Teraz už viem, že sme mali ostať len priatelia, on to tlačil do vzťahu "so všetkým" a nakoniec, keď som si ja k nemu vytvorila nejakú citovú väzbu, ma nechal tak.
Čo si myslíte o takýchto mužoch?
@lily246 ona to berie prudko osobne, kedze tiez ma takeho stareho partnera.
K nazvu temy odpovedam, ze nie.
Mne to tiez pride normalne tak, ze sa spoznavate a zistite ze si rozumiete a vztah sa postupne vyvija. Sex ma byt az ta ceresnicka na torte.
Ja som to tak s mojim manzelom mala a aj ine pary co poznam.
Kolko je ludi, tolko chuti a nazorov, kazdy to ma inak.
Hladaj takeho, s ktorym si v zakladnych veciach budete rozumiet.
46-ročná a takého deda ,to je načo dobré ?S tým si mohla rátať ,že už tam niečo nebude fungovať ako má …Ešte kebyže máš 30 a on 43 budiš.Ale v tomto veku už určite nie .Bol to citovo vyprahnutý človek a zrejme dedo miluje len sám seba .
@panelacikova ja mám oči dobre otvorené a aj 60 roční muži sa môžu správať k žene pekne a starostlivo, so záujmom, pohladiť ju a mať pre ňu pekné slovo, priateľ mojej mamy je vzdelaný láskavý gentleman vo veku 60+, s úplne iným správaním ako autorkin ex...ty otvor oči ak máš doma podobného, lebo nechať si so sebou toto robiť je smutné.
takže ešte raz a naposledy. lebo vidím, že ste tu viaceré nie úplne v pohode.... autorka sa rozišla so svojím priateľom (úvodný príspevok som pôvodne zle pochopila, nevyplývalo z neho doslova, že sa spolu vyspali), pretože aj po sexe bol na ňu chladný a mala pocit, že ho nezaujíma. OK. vyriešila to. autorka - teraz už budeš spokojná, tak nerieš, nekontaktuj sa s ním, ak si to cítila ako krivdu, urobila si dobre.
k ostatným komentárom.... svoje som snáď po prvýkrát vymazala, pretože vidím, že niektorí ľudia sú tak tupí, že človek im napíše "obraz" a oni prečítajú "mafia". skrátka a jasne. ja osobne nepovažujem 59 ročného človeka za "dedka". a myslím si, že drvivá väčšina ľudí 40+ nepovažujú túto vekovú kategóriu za dedka či babku. autorka má sama 46 rokov, nevidím dôvod, prečo by ho ona mala takto vnímať.
áno, chápem, že nejaká 20 či 30-ročná žaba ho takto vnímať asi bude. zrejme tak, ako ja vnímam povedzme 75-ročného človeka.
čiže ja som reagovala len na toto vaše oslovenie. ak už ste jej chceli pohladiť ego, mali ste napísať "hovado", "debil", "hlupák", ale narážať na vek? aj vy raz budete staré a zrejme vám nie veľmi dobre padne, keď vám vo veku 55 rokov niekto povie: hentá babka 🙂
@retatka To bolo presne naopak. To ja som potrebovala čas na zblíženie, u neho to funguje, aj keď "tam dole" nie je moc vybavený. Mne to len prišlo nefér, že o tomto vedel, že v intimite má am na začiatku zábrany a keď sa mi to konečne podarilo prekonať, tak bez jedného slova ochladol a tváril sa, že mi spolu nič nemáme. Zo dňa na deň. Doslova. A ešte očakávania, že budeme priatelia.
@panelacikova mne je strašne vtipné ako tu nazveš 30 ročné ženy žabami, prepáč, s tebou sa fakt nedá rozumne diskutovať 🤣 ale 60ročný nie je dedko, kdeže...🤣
@lily246 Keby sa ku mne bol pekne správal, nevadilo by mi, že je dedko 🙂
Presne tak, správanie je dôležitejšie, vyberaj takých, pri ktorých sa budeš cítiť príjemne a ich spoločnosť ti bude prinášať radosť, pocit pochopenia, lásky...😊 Tento ti to nechcel a nevedel dať.
Ďakujem všetkým za príspevky. Komentár od @kandelabra bola trefa do čierneho.

ja sa ti v prvom rade cudujem, ze ty, 46 rocna si vobec zakopla o takeho deda. moze sa o seba starat, ako chce, ale ved vek neodrbes a u chlapov dvojnasobne. nechapem, co si taky 60-nik ide dokazovat, dobre som sa zasmiala.
A odpovedam na otazku - moj muz sa do mna zamiloval tiez az po sexe. Najprv sme spolu pol roka len spavali a potom u neho doslo k zamilovaniu. Ale teda ani zdaleka nenacvicoval take teatro a nehral sa na takeho doleziteho ako ten tvoj dedo, lebo to by som ho davno poslala kade-lahsie.