Prečo je to stále takto?
Žienky, mám 34 rokov, som slobodná mamina. S manželom sme sa rozviedli po 11 rokoch, proste nám to nevyšlo, o dieťa sa riadne stará aj po finančnej stránke aj po citovej. Som 3 roky slobodná. Stretla som sa s 3 mužmi za tie 3 roky. Ale každý jeden bol v istom smere rovnaký. Po pár (2-3) stretnutiach už lásku vyznávali, hneď na všetko išli veľmi rýchlo. Ja som si to spoznávanie predstavovala ináč. Spoločné aktivity, spoločný čas na spoznávanie, komunikácia atď. a nie hneď po týždni už vzťah a nenormálna láska. Mne to nepríde ok. Tí muži ma v podstate ani nepoznali, asi som staromódna, ale vždy ma tí muži vyplašia. Prečo to takto musí byť? A napíšem úprimne, nie som modelka, sú oveľa krajšie ženy ako ja, som baculatá, hanblivá...Takže nemyslím, že im išlo len o tú fyzičnosť. Je mi z toho trocha smutno, keďže mi chýba spoločnosť muža, je to nejaký nový trend - ísť na všetko takto rýchlo? Samozrejme som ich s dieťaťom nezoznámila, v tomto som zásadova. Ale príde mi to dosť čudné povedať niekomu po 3 stretnutiach, že ho ľúbim, keď ho vlastne ani nepoznám...mali/máte to takto aj vy?
@sense
Tak to sa s tebou teším, ja netvrdím, že všetci chlapi sú rovnakí, nikto nevidí do toho druhého ako to myslí, možno to jeden z tých 3 aj myslel vážne, a možno aj všetci, kto vie...len mňa to odradilo...jeden dokonca už o svadbe sníval...lebo on mal cez 40 a chcel sa ženiť, ale tak po 3 stretnutiach? toho som hneď zrušila, lebo som vedela, že on by vzal hocikoho, len aby nebol "čierna ovca" v rodine, ako to sám tvrdil...nezahadzujem každého, netvrdím, že všetci sú rovnakí, lebo nie sú, každý je iný a každý svojim spôsobom unikátny...to len aby nedošlo k nedorozumeniam, že hádžem každého do jedného vreca...Mne čisto išlo o tie slová "Ľúbim ťa" na 2 či 3 stretnutí...
Ja viem co myslíš, ved ty mu nemusíš vyznávať lásku, môžeš ho viac spoznať.... Lebo nedať ani šancu ak ti je niekto sympatický len na základe tohto... Možno sa naozaj zaľúbil, možno si myslí že to chceš počuť... Chlapi sú rôzni. A potom sú chlapi kt ti to nepovedia nikdy
@toskanka Lebo som to skúšala...a oni si išli svoje...nie som blbá, že hneď si pomyslím, že sa do mňa zamilovali až po uši...ale aby mi chlap, potom po stretnutí vypisoval ako mu veľmi chýbam, ako chce byť so mnou, bombardoval ma správami a telefonátmi každú minútu, lebo on ma ľúbi a chýbam mu a chce ma počuť...a 10krát za deň sa pýtať, kedy sa uvidíme...nechcela som zachádzať do takýchto detailov, aby ma tu opäť niekto neobvinil z ohovárania...a aj keď som im povedala, že chcem ísť na všetko pomaly, že mám aj svoj život, prácu, dieťa...domácnosť...že ja nemôžem každý deň sa roztrhnúť, tak už som bola zlá ...nevďačná...vysvetľovala som im, že uprednostnila by som stretávanie sa napr. 3-4krát do týždňa a nie každý deň...tak že načo strácať čas...🤷♀️
@sense Veď ja som šancu chcela dať, ale nechceli ubrať z tempa...pre mňa to bol hrozný nátlak na niečo, s čím nie som stotožnená...vysvetľovala som, povedala som svoju predstavu o spoznávaní sa...vždy som bola milá, chápava...jasne, stane sa, že sa človek zaľúbi...ale oni napr. nedali šancu mne...nech idem svojím tempom...neakceptovali to, robili nátlak...možno nepriamo, ale robili...
A na to aby si sa uistila že je to (minimálne pre teba) nepoužitelný materiál potrebuješ grémium MK?
Tak to je už potom o inom nielen o vyznáva i lásky na treťom rande.
@ckocka Nie nepotrebujem, chcela som len vedieť, či sa s tým stretli aj iné ženy, nevidím na tom nič zlé 🙄
To bude tým že ja za svoj už dlhý život som stretla toľko zvláštnych ludí, že keby som mala vždy rozoberať ich pre mňa nepochopiteľné správanie, tak nerobím nič iné.
Ja si myslím, že si divná.. tí muži vedeli že máš dieťa a napriek tomu ťa chceli a nedala si tomu šancu, lebo si opatrná, si hlavne mama a to je pre teba priorita a všetci sa ti budú zdať divný, lebo rozmýšľaš inak..nie si na vzťah asi pripravená, lebo sa tomu brániš…a myslíš že každý chce z teba odkusnúť😋
A áno, niekedy neboli ľudia taký spontánny, city boli pod pokrievkou, teraz je doba iná, aj rýchlejšia, aj sa ľudia ,,nehanbia,, vyjadriť.. treba sa tomu len prispôsobiť..čím ďalej je menej chlapov ako ,,zo starej školy,,
Ja som sa stým párkrát stretla, takže ti rozumiem, keďže tiez nemám rada tieto hrr a dotieravé typy mužov. Ale nie sú všetci takí, len si mala zrovna na takých šťastie. Či skôr smolu 😅
@macatt ja si nemyslím, že sa autorka bráni vzťahu, to by sa s nikým ani nestretla a už vôbec neabsolvovala druhé či tretie rande. Len je rozdiel medzi spontánnosťou, keď ti druhý prejavuje sympatie či náklonnosť a keď ti hneď vyznáva lásku, rozpráva o svadbe alebo ťa bombarduje správami a telefonátmi.
@macatt
Možno máš pravdu...možno to je tak, ako píšeš...ale ja som sa snažila dať šancu, aj spomaliť ich tempo...vyslovene som im povedala, že je to pre mňa všetko také rychle...a áno ako si spomínala, som matka...a práve preto si musím byť mužom istá, pokiaľ ho vpustím nie len do svojho života ale aj do života môjho dieťaťa...aby nebolo aj ono zmätené...takže som asi chcela veľa od tých mužov, keď som ich žiadala o spomalenie...o nenasačkovanie sa do môjho osobného priestoru...myslím, že ak by urobili kompromis v tom, že na mňa nebudú tlačiť, tak by z toho aj niečo bolo..veď dieťa je 2 víkendy v mesiaci u otca...2 víkendy by som strávila s nejakým mužom...aj cez tyždeň nie je problém, keďže bývalý manžel si dieťa berie aj počas týždňa, keď má voľno..ale hneď po 2-3 stretnutiach vzťah, spoznávanie môjho dieťaťa...
@kristiii
Ďakujem za názor. Ja sa nebránim ani láske, ani vzťahu...veď som mladá žena, ktorá potrebuje pri sebe muža...ale asi som mala smolu, ako si napísala 🙂
Mna by tiež toto hneď odradilo. Tiež som toho istého názoru že povedať niekomu ľúbim ta po tak krátkom čase je šialenstvo. Mne to manžel povedal možno po roku randenia a spoločného bývania a ja jemu asi po 2 rokoch dovtedy sme sa mali radi.
Nie si divná, ale ani ti muži. Možno sa netreba plašiť ale nejak sa naučiť na to reagovať, napr úprimne, že na teba je to.rychlo a nech trochu spomalí, ze sa potrebujete viac spoznať atď. A potom uvidíš ako to s tou láskou myslia. Samozrejme ak si idú svoje, nie je o com..
Zase 30tnik nie je malé decko a asi vie co chce, a áno človek sa môže zaľúbiť aj hneď. Pripadne nechce sa im zabiť roky v ich veku chodenim okolo horúcej kaše. Je to teda len na tvojom pocite a ako si to zariadiť, ak napr dostaneš paniku a už viac nestretnes a nevadí ti to, tak asi ani nebol nejak extra tvoj typ. Lebo.mne keď sa nejakému muž páči, a stretávame sa, tak by ma takéto niečo nevyplatí, proste by som to zobrala tak ako to je a ved uvidi sa co bude ďalej. Hranice napr co robiť, kde kedy ako, sťahovanie atď.mas v rukách aj tak ty, čiže môže ti lásku vyznávať koľko chce 🙂
@3petka
Veď áno, vyjadriť náklonnosť žene sa dá jednoducho inými slovami alebo gestami, myslím, že problém je v tom, že som "stará škola"...nejdem s dobou, neponáhľam sa...a možno to je chyba a unikne mi niekto pre mňa "správny" popod prsty...alebo som možno očakávala reakciu, "že fajn, ty vieš ako to cítim ja...netlačím na teba, necháme tomu voľný priebeh, budeme sa spoznávať a uvidíme, či sa "zaľúbiš" aj ty..."
@simca06022011
Toto je moja reč...veď som aj písala, že ja sa nebránim..ale vyplaší ma ten nátlak, ja som celkovo aj keď veľmi hanblivá, ale otvorená, priama a úprimna...nechodím okolo horúcej kaše...vždy na začiatku poviem, čo hľadám, ako si to predstavujem...a vždy tá samá odpoveď, že si rozumná žena...vieš,čo chceš..a po ďalšich stretnutiach buuuum Lúbim ťa a očakávajú to isté odomňa...ja som sa znažila zabojovať, vysvetliť, nech to nechajú na spontánnosť, že ak to má prísť, tak to príde skôr či neskôr...ale potom som sa z rozumnej ženy a ženy, ktorá vie, čo chce, stala žena nevďačná...a zase to bombardovanie správami a volaním a keď neodpíšem..tak mám 5 správ na iných aplikáciach...že "Haloooo halooooo halooooo"...🙄
🤣 Počuvaj a nebudeš to mat tym, že v mužoch vyvolavaš hotove šialenstvo, že zaslepeny laskou neznesu od teba odmietnutie? lebo možno si naozaj krasna a oni zufalí, že vypisuju a ty ako ladová královná 🤣
Sice si robim srandu, ale niektore ženy možno maju nejake fluidum na chlapov, tak urcite lepšie, ako by ti nukali sex
nečítala som to tu čo baby popísali vyššie.Ale niekedy je to aj ich taktika.Pretože vedia, že ženy sú citlivejšie tak hned vyznávajú lásku a pritom ťa chcú dostať najskôr iba vieš kde.. do akej polohy😀 nehovorím že všetci sú takí,to nie.Ale viem že to tak lúbia skúšať.A ked žena už dá..tak je kolkokrát po láske
@kristiii niektorí chlapi sú takí, ak niečo chcú tak si idú za svojim, sú ambiciózny v práci a aj vo vzťahoch( taká doba, každý tlači rýchlo rýchlo)v inom príspevku sa iná autorka pýtala, že keď chlap pol dňa neodpisuje a pritom videl správu ako je na tom a všetky prispievajúce sa zhodli v tom, že nemá záujem o ňu😅 treba trochu pochopiť aj dotyčných, je namotaný a ona správu prečíta a neodpíše, tak potlačia na pílu💁♂️ťažko nám hodnotiť..
@macatt No s tým rozdielom, že ja správu ani neprečítam ak nemám čas 🤷♀️ a áno viem o aký príspevok išlo, tiež som to čítala, ale napr. mne sa tiež stále nedá odpisovať, práca, dieťa, domácnosť, šoférovanie...vždy sa snažím odpísať hneď ako sa to dá...dnes mám napr. voľno...dnes by som vedela odpísať skoro celý deň aj hneď...aj tak sedím len na balkóne a užívam si slnko 😁 pokiaľ nepríde dieťa zo škôlky...
No môže sa aj stať, že spontánna už nikdy nebudeš, keďže sa riadiš rozumom a potom ti ani žiaden vzťah a gesto voňať nebude.. mala som to tiež tak niekoľko rokov po rozvode.. no našťastie som z toho vonku.. nie je na to liek, ani rada, už si sa premohla na randenie, už len počkať na tú iskru a veriť že príde..to sa len jedného dňa zobudíš a bude to úplne inak a budeš sa na tom smiať aká si bola opancierovaná netykavka🍀
@liusa82
Áno, aj takí sú chlapi...
@macatt Ďakujem krásne...som rada, že sme sa nakoniec pochopili...a áno, tu vidím problém aj ja...že proste sa riadim rozumom...a preto mi to mozog neberie...možno kebyže mozog vypnem...bolo by to úplne iné...Skúsim sa nad tým zamyslieť, a pri najbližšom spoznávaní nejakého muža, skúsim ten mozog vypnúť 🙂
@karolinakr
🤭 Nerob si srandu, už som počula od viac mužov, že nevedia prečo, ale strašne ich priťahujem...pritom ako som spomínala, mám kilá navyše, 3 pneumatiky na bruchu, ale že moju vôňu cítia na "kilometre"...v práci sa zo mňa smejú, že akonáhle príde nový muž do práce, tak sa točí len okolo mňa...a to teraz nesrandujem...ja to ovplyvniť neviem...ale zábavu z toho majú strašnú 🙄
@kristiii áno, chlap vidí zodpovednú ženu, ktorá každému nekývne( vraj takých je tiež už ako šafránu) a je odhodlaný o ňu bojovať a pritom si chudák neuvedomí, že bojuje vlastne s ňou a s jej zásadami🙈 ako prílišný tlak by som nezniesla ani ja a otravovalo by ma to, ale možno by sa časom zladili😊

@ckocka Áno máš pravdu, ale asi si nepochopila môj príspevok, ja nehovorím o konkrétnych osobách, síce som spomenula 3 mužov, ale ja som skôr chcela názor na to vyjadrovanie citov po 2-3 stretnutiach...nič viac a nič menej...samozrejme sa sama rozhodnem, čo so svojím životom, a je to len a len na mne...