icon

Prečo je toľko agresívnych mužov?

18. sep 2022

Otazka znie jasne. Ved to by nebolo dna,kedy by tu nebol prispevok ako sa manzel/partner zmenil, zacal zenu urazat, byt agresivny atd. Ako je toto mozne?? Ku mne keby sa takto spraval muz, tak skonci v ciernom vreci. Aj kamaratky,rodina mi vravia aby som sa nevydavala a neriskovala , stači sa len stretavat. Uz mam nato rovnaky nazor. Poznate vela takych parov , kde je muz debil?

liljana
18. sep 2022

Agresivita a manipulacia sa da vypozorovat aj z jeho rodiny, najma ak ziju spolu dlhsie a neberu sa po roku. Tym sa da vyrazne vylucit prve kolo moznosti, ze zena skonci s tyranom (chodi s fetakom, alkoholikom, zlym chlapcom, nezamestnanym a dufa, ze ho zmeni). Druhe kolo je, ze zena svojim spravanim (kritika, urazky konflikty, zhadzovanie na dennej baze) dotlaci normalneho muza do agresivity.
Ak si pozorne vyberie muzom s normalnou povahou a sama nie je rypava povaha, ma velku sancu na normalny vztah. A aj normalny a slusny koniec vztahu, ked to prestane fungovat. To co sa tu casto rozobera, su vztahy pred rozpadom, ked su nervy na dranc, obaja stracaju zabrany a eskaluju sa dlhorocne konflikty a krivdy. Z toho sa neda automaticky vyvodit, ze vsetci muzi su agresivni.

babovka2321
18. sep 2022

Kazda minca ma dve strany. Staci si pozriet zamenu manzeliek, tam ani chlap, ale ani zena casto nie je normalna (zjednodusene dve socky), ale kazdy ma svoju pravdu a uhol pohladu... A toto co citame tu na konikovi je vzdy len strana zeny, tak sa neda pausalizovat, len aki su muzi a zeny su svate, ubohe, trpiace, zmanipulovane...

elizabet173
18. sep 2022

@liljana niekedy sa to vypozorovať nedá, lebo nie je čo vypozorovať, myslím v rodine. Moja sesternica mala takého blba. Jeho otec s mamou, jeho traja súrodenci boli a sú úžasní ľudia. On nebol ani jediným synom v rodine, ani najmladším ani najstarším, ale ešte kým spolu chodili, bolo každému normálnemu človeku jasné, že toto nie je partner do manželstva, iba jej nie. Takže signály z rodiny neboli, nemali byť aké, ale on vysielal signály veľmi silné, no žiaľ ignorovala ich

matabb73
18. sep 2022

Na Slovensku bolo a ešte často aj je tolerované násilie voči žene. Hlavne na dedine to tak bolo. Chlap, ktorý ženu sem tam nestĺkol, akoby nebol chlap. Tak to v niektorých chlapoch aj ostalo. Otec bil matky, tak aj syn bije svoju ženu. Alebo keď ju nebije, tak vyžaduje, aby ho poslúchala. Pred svadbou sa samozrejme správa inak a ked už majú deti, často sa tie ženy z toho nevedia dostať. Sú finančne závislé a chlap má pocit ešte väčšej moci nad ženou. Často sú aj psychicky závislé a ani nevedia z toho prostredia odísť. Videla som dobrý dokument o jednej takej žene. Všetci vedeli, že ju chlap bije a nikto jej nepomohol. Až raz prišla jedna známa a tá jej povedala nech odíde bývať k nim, lebo ju inak zabije. Až to jej otvorilo oči a odišla. Bola to žena, ktora mala predtým normálne vztahy, len mala smolu, že narazila na manipulátora a násilníka. Preto je úbohé obviňovať tie ženy, že si za to môžu, tak ako tu píšu niektoré prispievajúce.

julish
18. sep 2022

Testosterón a výchova. Tento problém je veľmi vážny, ved zvážime, koľko percent trestných činov je pachanych mužmi, domáceho násilia... dôsledky toxickej maskulinity

liljana
18. sep 2022

@matabb73 Zase je alibisticke hadzat vinu za to, co sa mi stane na niekoho ineho. Ked si vyberie zena pozorne partnera, sama je normalna povaha, snazi sa cely cas o financnu samostatnost a odide (aj s detmi) pri prvej agresii, tak je ako vacsina zien, v pohode. Tu sa zvykne pisat o opacnych extremoch. O zenach, co vacsinou porusia kazdu z tychto zasad. A nazyvaju to radsej smolou, ako si priznat, ze si trocha za to mozu aj same ...

zuzitko74
18. sep 2022

Určitá agresivita je nutnou súčasťou mužského dizajnu. Muž by mal byť bojovník a ochranca. Problém však je v tom, že muži sú zmätení a považujú svojich blízkych za svojich nepriateľov, proti ktorým bojujú svoj boj. Niekedy sú to bubáci v hlave, ktorých si muži priniesli zo svojej pôvodnej rodiny, niekedy je to frustrácia z iného bojiska (napríklad z práce), ktorú si chlap vybíja na svojej rodine a niekedy je to reálny domáci nepriateľ (agresívna svokra, alebo manželka), ktorí sú spúšťačmi mužovej agresivity.

liljana
18. sep 2022

Jediny priklad, co poznam z okolia. Sestra pred 20 rokmi mala takeho debila. Ze bol drbko povaha, bolo vidno hned, len to zalubena nechcela vidiet. Dve deti, pracovala, otec jej kupil byt, byvali teda v jej byte. Chodil opity, rozbijal nabytok, udrel ju. Brat, ked to pocul, rozbil mu hubu, vyhodili ho z bytu, vymenili kluce, rozvod a bolo rychlo po probleme.

kassandra25
18. sep 2022

Ked muz prestane lubit zenu a sam o sebe je agresivny, tak to zacne aj prejavovat.

matabb73
18. sep 2022

@liljana asi si nežila s manipulátorom. Ja žiaľ áno. To je človek, ktorý sa správa na začiatku vzťahu ako úžasný chlap a vydrží to aj niekoľko rokov pokiaľ mu na žene záleží. Ja si dovoľujem o sebe tvrdiť, že som inteligentná, mám vzdelanie a väčšinu času som bola finančne sebestačná, okrem materskej. Aj tak mi pár rokov trvalo kým som odhalila aký je v skutočnosti a bolo to až potom keď sa prestal pretvarovať. Keď som potom niekomu rozprávala ako sa ku mne na konci manželstva správal, v očiach som im videla, že majú problém mi veriť. Taky výborný herec to je.

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
18. sep 2022

@matabb73 ale ja nikde nepisem, ze tie zeny za to mozu. Ja pisem, ze mnohe nie su ok, ze su hlupe. Nie, ze si to zasluzia. Ty si prekrutila moje slova.

mandzula
18. sep 2022

@liljana asi si sa vo svojom zivote (bud rada) s manipulatorom nikdy nestretla, je to majster svojho umenia, ani sa zena nenazda a je bez sebavedomia, rodiny, priatelov, penazi a neraz aj psychickeho a nasledne fyzickeho zdravia. A "previnila" sa len tym, ze bola v nespravnom case na nespravnom mieste. Kto zazil, pochopi, kto nie, je to pre neho ciste sci-fi. A ako som pisala vyssie, nejde len o hlupe zeny, casto su praveze, naopak, velmi inteligentne.

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
18. sep 2022

@babovka2321 perfektna si to vystihla. Vzdy tu vidime len jednu stranu. A vsetky zeny tu unisono lutuju chudinku zenu. Bohuzial vacsinou nemaju kriticke myslenie a nepripustia, ze pravda moze byt aj inde. A to na strane muza.

aurora33
18. sep 2022

@mandzula Áno aj ti sa stáva.

heleninamama
18. sep 2022

@elbartoslava Detské domovy už ani je sú a za výchovu detí zodpovedajú rodičia. Dcéru treba vychovať, dať jej vzdelanie a naučiť ju pracovať. Potom sa v 19tich nezavesí na debila, nebude rodiť ako hruška a neskôr obviňovať celý svet zo svojho zbabraného života. Chybou žien je, že mnohé sú hlúpe, lenivé, neambiciózne a len hľadajú niekoho, kto sa o ne postará. Život si predstavujú tak, že budú len doma s deťmi, chlap bude robiť za dvoch, všetko zaplatí a ešte stihne aj robiť v domácnosti a venovať sa deťom... Potom majú obe strany pocit, že ich ten druhý len využíva a sú z toho konflikty. A ženy sa tu rady hrajú na chudery. Každý chlap je pre ne pri rozchode narcis a manipulátor.
Pričom väčšinou majú deti s mužmi, ktorí o ne samotné a ani o tie deti reálne nestáli a otehotneli náhodne alebo z dôvodu, že sa im nechcelo pracovať a ani nič poriadne robiť nevedia. Takéto vôbec netreba ľutovať.

stanulienkat
18. sep 2022
lenkasarka
18. sep 2022

@heleninamama 👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻

ivangeline
18. sep 2022

A zeny nie su pasivnoagresivne? Ustipacne. Neskutocne kriticke a vsetko chcu po svojom? :D Bud sa konflikty riesia alebo sa kopia. Cim menej sa komunikuje a viac sa od seba vzdialuje,tym horsie spravanie partnera moze byt.. To uz zavisi od temperamentu a naucenych vzorcov v rodine.. Ticho,odchody,milenky,agresia,klamstva,ignoracia,..

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
vevesh
18. sep 2022

@heleninamama ale to je pekne, ze niektore zeny su hlupe a neambiciozne atd., nie kazdemu bolo nadelene do vienka a osud aj doprial. Takto kategoricky supnut zeny v agresivnych ci patologickych vztahoch do jedneho mecha👏🙄🙄 novinka pre teba, agresivite su zeny vystavene bez rozdielu na mozgovu vybavu, zivotne ciele a schopnosti pracovat a nie vzdy je take jednoduche, aj ked mas vsetkeho priehrstim, zdvihnut kotvy a odist, pretoze hlavne v takych vztahoch a pri uz existujucich potomkoch to zena taha, lebo "snad to bolo fakt a naozaj posledny krat"....a kazda zena ma latku niekde inde. Takze nie, ani lenive neambiciozne hlupe socky, ako si to zhrnula, si to nezasluzia...

mimikarol
18. sep 2022

Ja poznám len jedno také manželstvo kde muž má agresívne prejavy. Či ženu aj bije neviem, ale tam to tiež nieje len jednostranné. Žena tiež neni krotka ovečka ktorá skloní hlavu a je ticho. S istotou neviem, ale myslím že vina je tam 50:50....

tahomi
18. sep 2022

Pretoze tu pribudla moznost anonymneho prispevku 🤷🏻‍♀️
Ovela lahsie to napisat anonymne do fora, ako si to priznat a riesit. Nebudeme si klamat, rodin, ktore neziju dobre je vela, ci uz agresivita, alkohol, naopak pasivita, nevera, malo financii atd.

dominikamacakova
18. sep 2022

@mandzula môj je ten najväčší 😀
@zuzitko74 v rodine nemám mužov a keď mi niečo vadí na bratovi tak mu to poviem

mandzula
18. sep 2022

@dominikamacakova nechcela by som zit s chlapom, o ktorom sa verejne vyjadrujem, ze je kkt, nuz ale kazdy podla svojho gusta.

dominikamacakova
18. sep 2022

@mandzula trochu nadhľad

marca12
18. sep 2022

Poznam,ale vacsinou takych muzov maju zeny,ktore sa idu v domacnosti pretrhnut,dokonale gazdinky,ktore nemaju svoj nazor,zivot podriaduju chlapovi,neprezili by byt same,rozvedene a podobne. A to ma najviac mrzi,ze takyto agresor sa vrsi na dobrych zenach. Tie zeny za to nemozu,ze su ich muzi agresivni. A najviac ma stve,ze spolocnost sudi taku zenu,namiesto toho,aby odsudili agresora.

viestta
18. sep 2022

@melanta @stanulienkat násilník nie je iba ten, čo ženu otlka. Sú rôzne firmy týrania, nie fyzické napadnutie. Manupulator, narcis, chorobný ziarlivec, drzgros, gambler, alkohik hladinkar... síce navonok vyzerajú fajn, ale to co robia za zavretými dverami je častokrát taky teror, že to ťažko opísať, nie to ešte prežívať. Dalsia vec, že vie sa tak možno o jednom agresívnym chlapovi z desiatich. Ženy o tom nehovoria pretože sa hanbia, lebo len veľmi vzácne nájdu oporu, či už v okolí a niekedy ani v rodine. Nezabudnem na vetu mojej kolegyne, keď sa raz preberal prípad žienky, ktorá odišla od manipulatorka, ktorý ju finančné týral, vydeloval jej peniaze, musela odkladať bločky od každého nákupu, za čokoládu pre deti bol cirkus a vyčítal jej aj to, že rozhajdakala peniaze na dva balíky vloziek. Ta veta znela: Naco od neho odchádzala, mala všetko a ani ju nebil. A takto sa mnohí na násilie v rodinách pozerajú. Kým žena nechodí s monoklami, tak žiadne nasilie sa nedeje.

stanulienkat
18. sep 2022

@viestta ano, su rozne formy nasilia. Bohuzial , ako tu niektora spominala, je to v mnohych este zakorenene taketo ospravedlnovanie. Hlavne na dedinach a u veriacich ludi. Socializmus tiez podporoval tento system, kde zena, ked sa stazovala, tak bola za zlu a povinnostou dobrej zeny bolo trpiet. Len uz tu mame 21. storocie, vzory emancipacie zo zapadu, mnozstvo moznosti.... Napriek tomu tu denne citame otazky typu: Mam s agresorom 2-3-4-5 deti, nikdy som nepracovala, nic nemam, nemam kde ist...Co mam robit? Zeny sa bud nezobudia, alebo sa zobudia velmi neskoro. S 3 a viac detmi by som sa nevedela ani ja osamostatnit, bez pracovnych navykov atd. Popritom im tu zeny na Mk drukuju, ze je normalne, ked sa zoberu po pol roku, ze je normalne mat deti s debilom po par mesiacoch, ved sa lubia. Ze je normalne mat bez financii 2-3-4 deti, lebo ved deti su zlate a naplna ich to.
Ked im napises, ze mali utekat po prvom decku, tak ta oznacia za bezcitnu.