icon

Prečo nepovedať o nevere partnerovi?

9. jún 2024

Viackrat tu v roznych diskusiach padlo, ze keby viete ze muz zenu podvadza (alebo naopak) nepovedali by ste jej to. Preco nie? Pride Vam to moralne tajit to? Ste s tym ok pozerat sa na zenu z ktorej robi manzel blbku a nechat to tak? Vy by ste nechceli aby Vam to niekto povedal ak by to robil Vas manzel?
Lebo to nie je Vasa vec? Ved denne sa tu miesame do zivota inych a rozdavame supermudre rady.
Dakujem za Vas pohlad.

petronela1985
9. jún 2024

Ja som počula o nevere zo strany manžela bývalej kolegyne, cez spoločných známych, takže niekedy je to aj o tom, že keď nevidíš na vlastné oči, tak radšej neriešiš. Ale napríklad kamarátka bola veľmi namotaná na jedného z našej dediny, tak som jej povedala, že strieda ženy rad za radom. Býval hneď vedľa mojej babky, tak som to videla. Tak bola z toho nešťastná, ale nestihli začať vzťah, len paktovali, zišla z ľahšej cesty.

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2024

@enmery to mi je luto ale podla mna si spravila spravnu vec. Ono sa hovori ze kazdy dobry skutok bude nalezite potrestany ale to podla mna neznamena ze by sme nemali zasiahnut ak vidime ze sa deje nieco nespravne.
Ked vidime na ulici ze niekto bije niekeho slabsieho je ok ze nezasiahneme? Lebo to nie je moja vec? Lebo mozno sa ujde aj mne?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
petronela1985
9. jún 2024

Ešte jeden zo života napíšem. Manželov kamarát sa pripil a poukazoval mu a iným kamarátom fotky svojej mladej milenky, už dokonca mali spolu aj malú dcéru. Doma mal manželku a syna prváka. Doslovne viedol dvojitý život. Manžel mal výčitky, že o tom nepovedal podvádzanej, ale všetci, ktorí tam boli sa zhodli na tom, že jej nič nepovedia. Napokon sa to vyriešilo samo. Samozvaný vedúci predajne 14-ky v skutočnosti neťahal a holt, zabudol vybrať z vačku blok s detskými plienkami, manželka si to spojila. A viete, čo sa stalo? Po prevalení dali dohodu, že sa pánko bude venovať obom rodinám. Trávi čas s manželkou a synom a tiež s milenkou a dcérou. Jednoducho sa s tým manželka naučila žiť. Stretávam ich v škole, je to veľmi bizarné pre nás, ktorí vieme... Ale zúčastnení sa cez to nejako preniesli. Minule sa pánka môj muž pýtal, že ako tú situáciu zvládajú a že každá "z jeho žien" chce mať otca pre svoje dieťa, tak to manažuje, aby sa venoval obom deťom.

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2024

@enmery ja sa zase na to pozeram tak ze je to nejaka forma obrany tej podvadzanej zeny. Ze je lahsie zvalit vinu na tu osobu co jej to povedala alebo na milenku (nie na manzela). Mozno to tak potrebuju aby sa nezosypali a nie vsetky sme dostatocne silne aby sme vedeli spravne a racionalne reagovat v tom momente. Ale tak to su len moje teorie. Este som nezazila tuto situaciu ani z jednej strany.

minenkak
9. jún 2024

@petronela1985 krásny príklad spolupráce

wolf_
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
9. jún 2024

Lebo tomu človeku môžeš zmeniť život k horšiemu. Dáš mu informáciu s ktorou musí pracovať. Predstav si napríklad, že by kvôli tomu niekto spáchal samovraždu. Alebo žena s deťmi by musela ísť do krízového centra a o dva týždne by jej zomrela aj mama. Takže by mala extrémne naložené kvôli tebe. (Lebo si si potrebovala vygrcať svedomie) Dá sa milión príkladov vymyslieť. Keď to dotyčný človek bude chcieť vedieť tak si to zistí aj sám.

milos81
9. jún 2024

Zažil som to vo svojom živote aj na vlastnej koži viackrát. Ak si vo vzťahu, kde je zo strany partnera, či partnerky nevera, zistíš to sama a relatívne skoro. Ak máš informácie o nevere niekoho cudzieho, priamo to určite nehovor, iba, že by sa niekto priamo opýtal, pretože to môže dopadnúť zle pre teba, najmä ak tá podvádzaná osoba uverí rečiam podvodníka. Ak chceš pomôcť, skús nepriamo naznačiť, opýtaj sa čo by robila keby, alebo skús vymyslieť príbeh čo bude kopírovať situáciu, aj zamestnania ale mená budú iné. Možno jej to docvakne. V minulosti som tiež chcel "pomôcť", no a tá osoba ešte sľúbila, že ok, nepovie odkiaľ to má, no a hádaj čo, pri prvej príležitosti ako zistila že to čo som hovoril je pravda povedala že som to povedal ja, na čo sa na mňa zosypala hromada vyhrážania, takže takéto veci už ignorujem a nikomu nepomáham v tomto smere.

autor
9. jún 2024

@dominikamacakova ale mozem aj k lepsiemu.

dominikamacakova
9. jún 2024

@autor ty si sa pýtala prečo nie...

autor
9. jún 2024

@milos81 asi radsej budem zit s pocitom ze sa na mna niekto hneva aj ked som spravila spravnu vec nez da tvarit ze sa nic nedeje. Sama so sebou by som asi nedokazala vydrzat. A ako vidis aj kd nic nepovies a dozvie sa to tak bude na teba ta osoba nahnevana.

zuzanka.zuzu
9. jún 2024

cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami 😉 nikdy by som to nikomu nepovedala a ocenila by som keby sa nikto nemiešal ani medzi mňa a muža... ale vždy sa nájde nejaký dobráčik ktorý chce len vaše dobro a má svoju potrebu riešiť cudzie vzťahy 🙄

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jún 2024

@zuzanka.zuzu toto je pre mna nepochopitelne ale dakujem za tvoj nazor

pralinka25
9. jún 2024

to je tazko. kazdy sme iny. tu je to vidiet dokonale
ja by som to vedeit chcela a keby som sa dozvedela ze to vedeli dalsi ludia a nepovedali by mi to skoncili by aj kamartstva. strasne by ma to mrzelo. citila by som sa podvedena nie len jednym clovekom ale kazdym dalsim co vedel a nepovedal.

beataxxx
9. jún 2024

Ked to nabonzujes poskodenej strane, tym ju nepriamo vyprovokujes to riesit, co nikdy neprinesie nic dobre, ublizi to hlavne detom, pretoze ak sa nahodou nerozidu, budu si to do nekonecna vycitat….kazdy zazrak trva tri dni a vacsinou nevery dlho netrvaju…a mozno im to nevadi, nezabudaj, ze existuje aj nevera pre udrzanie manzelstva, Ty nemusis poznat dovod, mozu mat obidvaja znamost a su spolu kvoli detom ako kamosi, poznam par takych manzelstiev, nie je to idealne, ale deje sa to,….a este neverim, ze podvadzany partner o tom nevie….kazdy musi zbadat zmenu chovania….ked to neriesia, asi nechcu

autor
9. jún 2024

@beataxxx ak im nevera nevadi, tak im nebude vadit ked to poviem nie?

janulka1802
9. jún 2024

Nejakým cudzím určite nie. To nie je moja starosť, avšak blízkej osobe by som povedala 100% aj s rizikom, že by sa to mohlo obrátiť proti mne.

stanislavicenka
9. jún 2024

@sheila121 to sa ti iba zda. Lebo sa tu zisli svedkovia, ktori to vzdy od niekoho poculi🤷

sheila121
Odpoveď bola odstránená
beataxxx
9. jún 2024

Vies, v ramci nasej velkej partie sme mali takyto pripad, nieco sa popilo a jedna dobra dusa to povedala podvadzanej manzelke bohuzial pred vela ludmi,dopadlo to tak, ze sa nerozviedli, ale on sa odstahoval k frajerke, pretoze mal doma peklo a deti boli nestastne…najprv sa zamysli nad dosledkami, az potom konaj

autor
9. jún 2024

@beataxxx ale nikdy dopredu nemozes vediet ake to bude mat nasledky. Moze to dopadnut zle a moze aj dobre.

beataxxx
9. jún 2024

To je uz vec Tvojho svedomia, ver mi, ze to prinesie viac nestastia ako stastia pre tu konkretnu rodinu

simona20201309
9. jún 2024

Vieš o koľkých ľuďoch viem ze podvadzaju svoje manželky? To mam teraz prísť k nim a obrátiť im život hore nohami? Prečo? Ty by si sa cítila ako hrdinka???
Jediná situácia keby som šla s pravdou von je, keby išlo o začínajúci vzťah BEZ záväzkov.
Ten kto podvádza nech si situáciu rieši sám. Zrejme nechce rozvod a na rodine mu záleží.
A ak je chlap čistý suknickar a podvádza ženu na každom kroku, ver tomu ze jeho manželka to vie a vie aj dôvody, prečo s nim ostáva.
Takže pokiaľ nejde o prípad kedy ešte zena/muž môže zísť z kratšie cesty tak do toho nepchaj prsty!

lenkakravcova
9. jún 2024

@autorka
Ako si písala, že niektoré ženy keď na to prídu, tak zaútočia na toho/tú, kto im to povedal.
Asi to bude zo zúfalstva. Vpodstate sa jej vtedy obráti svet naruby a jediná osoba oproti na ktorú je možné sa vyvrieskať je tá čo to povedala. V realite sú ale určite nahnevane na toho, kto ich podviedol. Len niekto iný vošiel skôr pod ruku..

candii
9. jún 2024

Záleží aj kto by to bol. Určite by som nejakej neznámej alebo len z videnia známej žene nerozprávala že ju jej chlap podvádza. Podľa mňa by to ani tá žena nepriala. Ale kamoške by som povedala.

reddflowerlife
9. jún 2024

@zuzanka.zuzu Miesat medzi teba a muza? Dobre cize keby mal milenku tak nechces o tom vediet hej?