Prečo sú ľudia závislí na sexe?
Mam este celkom malo rokov takze moj nazor moze zniet divne ale mozno tu najdem odpovede....
Uz dlho vnimam aj okolo seba aj inde ze ludia su zavisli na sexe. Pritom sex je len kvoli tvoreniu potomstva, nic ine. A ludia to z nejakeho dovodu stale chcu. Mozno to viem pochopit ked je to v partnerstve. Ale mimo neho?
Alebo aj celkovo, preco ludia zo sexu spravili nieco ako potrebu ktora automaticky v zivote/vztahu musi byt, inak rozchod, nevera, .... kvoli nejakej zavislosti ktora rovnako ako cigareta prinesie chvilkove potesenie a v podstate nic ine do zivota (stale nemyslim dieťa teraz). Da to cloveku chvilkoveho stastia a to je vsetko. A kvoli takejto chvilke je ochotny spavat s kadekym alebo podvadzat.
Preco je to vlastne tak. Preco je spolocnost nastavena ze kazdy to automaticky potrebuje a ked povie ze sexualne nezije tak je za blbca.
Vidvam tu temy aki by ludia boli stastni spolu ale kvoli jednej zavislosti (sexu) sa hadaju rozchadzaju. Ale zabudli na to ze nebyt tohto tak su spokojni vlastne. Potrebuje to clovek ak nechce dieta?
@anonym_autor Lebo sex má nie len plodivy, ale aj zjednocujuci účel. Počas s duálneho aktu sa dve telá zjednocuju do jedného.
Tak nesexuj. Zomrieš ako stará neukojena dievka. 🤷🏻♀️
priroda to tak zariadila, alebto, ze su ludia nevereni je uz o charaktere tych ludi
@anonym_autor lebo nejde (nemalo by ísť) len o mechanickú kopuláciu, ale o nežnosti, pohladenie, súznenie, najbližšiu blízkosť partnerov, spojenie nielen tiel. A najvyššiu rozkoš, ktorá by mala byť obojstranná, venovaná nezištne jeden druhému.
Ale ved to je primarna potreba. Ako keby si sa pytala preco ludia stale chcu jest. Lebo nas tak priroda stvorila. Inak by sme vymreli. Ano, nie sme zvieratka, vieme sa ovladat. Ale skor je zle ked clovek sex nepotrebuje/nezaujima ho. A robit z toho zavislost…skor ty mas nejaky problem, ak mam byt uprimna.
Sex je aj veľmi prospešný zdraviu. Pálenie kalórií by sa dalo niečím nahradiť, ale reguluje to hormóny, ktoré potom ovplyvňujú celý tvoj system. Inak aj v obdobi menopauzy je dôležité to tam dole precvičovat, aby sa žene nestencila rýchlo ta sliznica tam vnútri, čo predchádza mnohým problémom. Kontakt koza na kozu - tým sa ovplyvňuje tvoj kožný mikrobiom, ktorý je zas spojený s inými sústavami. Dalo by sa pokračovať ďalšími benefitmi, odbúranie stresu, zníženie pulzu, …. Ťažko najst niečo v živote tak prospešné zdraviu a blahobytu ako sex 😉
Tak pokial si sex ešte nemala nevieš aké to je
takže za mňa skus napisať až ked budeš mat po lebo to budeš chcieť robiť znova a znova
nieje to zavislosť skor potreba v danom čase
a to že to niekto vyhladáva mimo vztazu nieje len o samotnom akte ale o pocite byt videni, nachvilu nemat stereotyp , sladke rečičky okolo toho a pod
Ale ved to je primarna potreba. Ako keby si sa pytala preco ludia stale chcu jest. Lebo nas tak priroda stvorila. Inak by sme vymreli. Ano, nie sme zvieratka, vieme sa ovladat. Ale skor je zle ked clovek sex nepotrebuje/nezaujima ho. A robit z toho zavislost…skor ty mas nejaky problem, ak mam byt uprimna.
@anonym_3aaa0d prave tohto som sa bala. Ze tu niekto z tejto zavislosti spravi primarnu potrebu a porovnava to s jedlom. Bez jedla umries, bez sexu nie. Zvierata maju sex aby bolo potomstvo. Pretoze to je jediny ucel sexu ale ludia z toho spravili nieco co im uplne pohltilo mysel
Sex je aj veľmi prospešný zdraviu. Pálenie kalórií by sa dalo niečím nahradiť, ale reguluje to hormóny, ktoré potom ovplyvňujú celý tvoj system. Inak aj v obdobi menopauzy je dôležité to tam dole precvičovat, aby sa žene nestencila rýchlo ta sliznica tam vnútri, čo predchádza mnohým problémom. Kontakt koza na kozu - tým sa ovplyvňuje tvoj kožný mikrobiom, ktorý je zas spojený s inými sústavami. Dalo by sa pokračovať ďalšími benefitmi, odbúranie stresu, zníženie pulzu, …. Ťažko najst niečo v živote tak prospešné zdraviu a blahobytu ako sex 😉
@anonym_11875e vsetko co si vymenovala sa da aj inak riesit viac menej. Lebo ludia bez sexu tiez ziju a su zdravi. Inak pri menopauze a po, mi pride ze sa telo prirodzeme brani a uz nechce sex. Nepotrebuje ho.
@anonym_3aaa0d prave tohto som sa bala. Ze tu niekto z tejto zavislosti spravi primarnu potrebu a porovnava to s jedlom. Bez jedla umries, bez sexu nie. Zvierata maju sex aby bolo potomstvo. Pretoze to je jediny ucel sexu ale ludia z toho spravili nieco co im uplne pohltilo mysel
@anonym_autor prosim ta otvor google najdi si koľko zvierat ma sex pre radosť ,ako platbu ,ako poníženie
@anonym_autor Nie, tvrdenie, že zvieratá majú sex výhradne kvôli potomstvu, je mýtus, pretože mnohé živočíšne druhy sa venujú sexuálnym aktivitám aj z čisto sociálnych dôvodov, pre potešenie alebo na upevňovanie hierarchie. Hoci je hlavnou evolučnou hnacou silou rozmnožovanie, biológovia zdokumentovali nespočetné množstvo prípadov sexovania mimo reprodukčného obdobia či dokonca medzi jedincami rovnakého pohlavia.
@anonym_autor nie su vsetci zavisli. Vela zavisi od povahy, od hodnot a vnutorneho nastavenia cloveka.
Je to proste pud, niekto ho ma silnejsi, niekto slabsi, niekto sa vie ovladat, niekto menej. Ale tiez nechapem, a to som dospela a mam rodinu, mat sex na prvom rande. Sex je sprievodnym znakom lasky. Ked sa z toho stane zavislost, tak je to zavislost ako kazda ina.
Je to velmi silny pud, ked muzi vedia znasilnovat a pedofilia je dalsia skupina psychicky chorych ludi.
@anonym_autor ty nebyvas nadrzana? Nikdy? Ani napr na zaciatku vztahu?
@anonym_11875e vsetko co si vymenovala sa da aj inak riesit viac menej. Lebo ludia bez sexu tiez ziju a su zdravi. Inak pri menopauze a po, mi pride ze sa telo prirodzeme brani a uz nechce sex. Nepotrebuje ho.
@anonym_autor a ano, da za zit aj bez sexu.
Sex má dva účinky. Prvým je pohlavné rozmnožovanie. Keďže nie sme schopní sa rozmnožovať nepohlavne, ako napr. prvoky, alebo niektoré rastliny (napr. vŕba, malina, materina dúška, mäta...), musíme sa rozmnožovať pohlavne.
Prvý a hlavný zmysel sexu je plodiť - rodiť, zachovať náš živočišný rod. Či sa to dakomu páči, alebo nie.
No a druhý zmysel je slastný. Ale ten slastný zmysel je tu len preto, aby podporil prvý zmysel - rozmnožiť sa. Keby ten sex nebol taký super, prečo by sme sa mali rozmnožovať?
No a problémom dnešnej doby, ako všade inde, aj tu, je prekrútenie hodnôt. Ľudstvo si prekrútilo hodnoty, že orgazmus je vlastne zmysel č.1 a rozmnožovanie je len zmysel č.2. Takto začína každé zlo na svete. Takto Hitler prekrútil židov a označoval ich za zvery, ktoré možno slobodne zabíjať. Takto Stalin prekrútil Ukrajincov a vyhladoval ich na smrť. Takto ten aktuálny izraelský premier (neviem meno) prekrúca obyvateľov Gazy - že nie sú hodní života. A nikdy z takého prekrútenia hodnôt nevznikne nič dobré, vidíme to všetci, ale všetci egoisticky zatvárame oči... lebo dôležitý je MOJ orgazmus. Že pri tom zničím rodinu, podvediem manželku, to je na nižšom rebríčku dôležitosti.
Bohužiaľ, nikto z nás s tým nevie nič spraviť v globálnom meradle. Ale vieme s tým niečo robiť vo vlastnom živote.
Moja a ty máš koľko rokov? 13? Mala si už sex?
@pr85 😄 obzvlášť po tom co o tvojom sexe vie celý modrý kôň toto vyznieva minimalne zábavne ale skor tragicky
@anonym_15d73f tak on to berie, ze aj sex raz za uhorsky rok je splynutie dvoch tiel a praktizovanie
@anonym_autor keby ľudia neboli závislí na sexe tak by ľudstvo už dávno vymrelo. Ty nepociťuješ takéto potreby?
Chlapi by mali mat obriesky a zeny tiez,tam sa daval kedy si prec klitoris,aby si to ludia neuzivali,ale aby to bolo naozaj len na plodenie.Len neviem,ako to riesili,ked zeny mali vnutorny orgazmus.Hm??
Chlapi by mali mat obriesky a zeny tiez,tam sa daval kedy si prec klitoris,aby si to ludia neuzivali,ale aby to bolo naozaj len na plodenie.Len neviem,ako to riesili,ked zeny mali vnutorny orgazmus.Hm??
@anonym_f5a730 no muzska a zenska obriezka nie je to iste. muz nestraca schopnost orgazmu kdezto zena scasti ano. u zien to malo iny dovod ako u muzov. zasadny. to sem ani neplet.
@anonym_f5a730 fuj. Videl som dokument o žene z Afriky, ktorej v detstve vzali kvôli náboženstvu klitoris. Hrozne tým v dospelosti trpela, lebo nedokazala realizovať túžby., obriezka je mrzačenie.
@anonym_autor faktor hormonov - hormonalny koktejl mame kazdy iny. a tym aj chut na sex. v roznych obdobiach zivota sa to meni. rozne vplyvy.
emocny faktor - zblizenie, pre muzov a zeny to ma rozdielny ucinok.
evolucny faktor proste povedzme si tuzba mat dieta je prirodny odrb. je to drina, namaha, bolest, nepohodlie a napriek tomu do toho ideme a este si myslime ze to chceme. realne ked si to rozmenis je to uplna haluz ako nas to zmanipulue a vtiahne. sme ochotni obetovat zdravie, pohodle, niekedy aj zivot za potomstvo. priroda sa poistila ak by nezafungovalo toto este stale tu je sex a neplanovane tehotenstva vdaka rozkosi. pre istotu aby nas to bavilo a pritrafilo sa.
a niekto proste nema take libido, alebo nestretne pre seba chemicky spravneho cloveka. je o tom milion slankov, knih, publikacii, ak ta to zaujima chod do kniznice a studuj. najdes odpovede.
@anonym_f5a730 fuj. Videl som dokument o žene z Afriky, ktorej v detstve vzali kvôli náboženstvu klitoris. Hrozne tým v dospelosti trpela, lebo nedokazala realizovať túžby., obriezka je mrzačenie.
@slovakboy no hej. itez si ten film pamatam aj kniha je. je to hnus. kolke miiony zien to absolvovali, kolke kvoli tomu umreli ...
inak u zien sa da dosiahnut orgazmus aj bez toho len trochu tazsie. oni ich este aj zasivaju no des a este vacsi ze sa to deje stale.
@slovakboy no hej. itez si ten film pamatam aj kniha je. je to hnus. kolke miiony zien to absolvovali, kolke kvoli tomu umreli ...
inak u zien sa da dosiahnut orgazmus aj bez toho len trochu tazsie. oni ich este aj zasivaju no des a este vacsi ze sa to deje stale.
@pralinka25 no ved ako to riesili,ked zeny mali vnutorny orgazmus.Toto je jasne ako,ale pri tomto??Asi jej zakazali sa mnozit,teda nemohla tym padom deti.Hm??

Kazdeho baví niečo iné