Priateľ navrhol tabletky na oddialenie menštruácie. Čo robiť?
Každú dovolenku alebo víkendový pobyt keď v podstate priateľ môže niekam ísť,mám menštruáciu. Samozrejme tie výlety k vode v tomto case nejako nemusím a zasa to takto vychádza pričom mi povedal,že by som si mohla vziať tabletky na oddialenie menštruácie. Ako by ste sa vy zachovali ?
Vzala by som si tabletky na oddialenie MS
Ja by som si tabletky nebrala, ved sex mozte mat hocikedy nie iba na vylete ci dovolenke. Ale sak je to tvoje telo a tvoje priority, rozhodnut sa musis len ty sama 🙂
Wow, tak toto sa mi este nestalo, aby mi chlap kazal oddialit si menstruaciu kvoli jeho dovolenke... Posli mu kedy mas mat menst. a nech tie vylety riesi mimo tvojej menst.
Vzala by som si len raz rocne ak by sa jednalo o dovolenku k moru. Ale aby som si nastavovala menstruaciu podla toho, tedy ma chlap volno... kde proboha hladate takychto magorov.
Sama by som si vzala ani by mi nemusel hovorit. Akoze kazdu dovolenku alebo pobyt riesit menstruaciu. No to uz mi je len dovolenka.
Vzala by som bez rozmýšľania, ako každú dovolenku si chcem užiť so všetkými stránkami. Myslím si, že spontánne nápady apod keď môžete byť spolu celý deň sú naozaj dni, kedy by som mať svoje dni nechcela. A z druhej strany ak stále ti to tak vychádza tak mu aj rozumiem a už po prvom takomto výlete by som sa snažila vyriešiť tento problém bez toho aby mi to priateľ musel ponúknuť ako možnosť.
nevzala by som si, nikdy nevies ako tvoje telo zageaguje na tabletky, ved to ani gynekolog nevie. raz som tak spravila, lebo som sla k moru. Skoncilo to tak, ze uz od zaciatku mi bolo strasne zle, ako ked zjes nieco co ti nesadne a cely pobyt som nemohla normalne jest, jedina vyhoda bola, ze som bola extra chuda na dovolenke :D pokial si nikdy nebrala antikoncepciu, tak je tam to riziko, ze ti to rozhodi cely tvoj organizmus a dovolenka bude taka, ze budes na nu do konca spominat ;)
Samozrejme, môže to byť aj naopak. Pred dovolenkou môžete skúsiť vyvolať menštruáciu skôr, aby ste si potom mohli užiť dovolenku bez obmedzení. Je pravda, že lieky na oddialenie menštruácie môžu spôsobiť bolesti a nepríjemné pocity. Tu sú niektoré metódy na vyvolanie skoršej menštruácie:
Teplé kúpele: Pomáhajú uvoľniť svaly a zlepšiť krvný obeh, čo môže stimulovať menštruáciu.
Teplé obklady: Prikladajte teplé obklady na brucho, čo môže pomôcť vyvolať menštruačné krvácanie.
Karotén: Potraviny bohaté na karotén, ako sú mrkva a sladké zemiaky, môžu podporiť menštruáciu.
Zázvor a kurkuma: Tieto koreniny majú protizápalové vlastnosti a môžu podporiť príchod menštruácie.
A preco si mas posuvat menzes? Ak len kvoli sexu, tak to nech sa laskavo prisposobi on tvojmu cyklu. Ak je to ale kvoli tomu, ze na tom vylete fnukas, si protivna, 100x za den pocuje od teba co vsetko nemozes lebo menstruujes a podobne - tak pre vlastne dobro s tym nieco rob. A nemyslim tym zrovna posuvanie tabletkami…
Nikdy som si ms neposuvala, ani kvôli sebe (na dovolenke) a už vôbec nie kvôli chlapovi. Veď dovolenka sa dá užiť aj počas menštruácie ...
Achhh,mohol by trosku brat ohlad na Tvoje dni,preco by si si mala kazdy vylet posuvat cyklus?jasne chapem,on sa hormonalne trepat liekmi nemusi,ale Ty niekedy nie prijemne neziaduce ucinky znasat mozes
Väčší egoista už nebol v ponuke? Nech sa prispôsobí on termínmi...tuší vôbec niečo o fungovaní ženského organizmu a o hormonoch.ktorymi sa do toho zasahuje? Asi ťažko...
No sak a čuduješ sa ? Si odial menstruaciu, na to je noretisteron
.. a nemusi to ist iba o sex, ale uzit si dovolenku nez menstruacie je preč mňa dôležité
Tak skuste do buducna uz planovat tie vylety a dovolenky tak aby si tam menstruaciu nemala. Chapem, ze rok dopredu to nejde. Ale mesiac, dva snad hej. Mna by samu stvalo keby som mala mat na kazdej dovolenke menstruaciu.
Ja som bola na viacerých dovolenkách s menštruáciou, a vždy som si ju užila tak, akoby som ju nemala. Ale zas ja mam jeden den silnú, a potom tri dni slabu čiže chápem ženy, ktoré majú bolesti, silné krvácanie a neuziju si dovolenku :/
Ja by som si liek nezobrala.
Vzala by som si tabletku osobne by sa mi nechcelo ťahať z vloškami a tampónmi máme deti čo chcú byť v bazéne tak je to najlepšie riešenie problému
Keby som mala mať menštruáciu každú, alebo na väčšine dovoleniek, tak si tie tabletky dám aj dobrovoľne 😃
Nechápem ako môžeš mať VŽDY na každom pobyte ms, veď mu to oznám už pri plánovaní a choďte inokedy. Či on je typ riaditeľa zemegule a voľno má len a práve vtedy?
Nie kvôli tomuto by som lieky nebrala
Na dovnútra raz za rok ny som si dala tabletky. Ake vzdy ked pánko ma voľno a velacnene on môže ísť, ty si mas rozhadzat cyklus??
To je to iste ako keď mu povieš, že idete na welnes keď musí pracovať z domu. Ved a co? Zoberie pc a ofskoci z vody, čísiel porobi a sup spet do bazéna!
To je nejaký magor.
Takže dovca ojedinele, áno áno chcem mať komfort. Ale pravidelne? Ani omylom, nech si preloží milostivý termíny ako si mas ty prekladať ms, blb.
Nedávala by som si žiadnu tabletku na oddialenie menštruácie. Rozhádzať hormóny, nie! A čudujem sa ženám ktoré tu ochotne radia ,že aj oni by si dali bez problémov. Treba si založiť menštruačný kalenár a podla toho nech si zoberie dovolenku keď nemáš menzes.
Ani by mi to hovoriť nemusel a vzala by som si tabletku...na dovolenke chcem sex je to zmena prostredia je to fajn ...
Ked si nemoze naplanovat dovolenku tak aby si ty nemala menzes, verim, ze su povolania, kedy sa to neda, pretoze je tam XY faktorov, tak by som si bez problemov posuvala menzes kvoli sebe, nie len kvoli sexu. Kvoli svojmu pohodliu a z cisto sebeckych dovodov aby som si tu dovolenku alebo pobyt uzila a neriesila, kde a ci vobec niekde bude moznost "prebalit sa".
Sama by som si nechcela kazit dovolenku menzesom a oddialila ho. Zase neubudne z teba.
Raz za rok by son si dala ale urcite nie kazdy pobyt do seba cpat lieky...bud by si to naplanoval ked neman ms alebo smola
Prečo práve on je Egoista? Ak ma autorka silnú ms, kde je unavená, nevládze, nepríjemná. Tak on je celkom zatiaľ tolerantný ak ju mali doteraz všade a ozval sa až teraz. A celkom pádnym argumentom a to vôbec nejde o sex, aj keď podľa mňa zdravý pár uvíta práve ako dovolenku na obzvláštnenie aj tejto stránky. Nie každá má 3 dni slabé a ani o tom nevie, ja som pod liekmi a napína ma z jedál, keby sme na dovolenke, viem, že by ani priateľa nebavilo sa pozerať na mňa ktorá je prispata a unavená, ubolena a rieši každú chvíľu ako čo vymyslieť ako ísť či neísť do vody...Veď to je odveci. Iné je ak raz ročne "hups, smola". A iné ak jej to vychádza často a každá dovolenka je o tom istom
@matkamirko Čo ak majú obaja práce, kde si len tak nevieš vybrať dovolenku? Ak sa nevie ozvať autorka ako on má tušiť kedy presne ona má svoje dni? Načo toľko útoku na chlapa, keď vôbec nevieme kde je realita? Za mňa je ok to aj presunúť hlavne ak sa jedna o nejakú väčšiu dovolenku. Ale autorka nie je nesvojpravna a ak vie, že vtedy má svoje dni, má sa ozvať. Prečo voči jeho potrebam? Ak sa bavime o sexe aká je to jeho potreba? Neviem ale je to aj potreba žien ak sa nebavime o frigdridnych či asexualnych.😀 Ale bavme sa o vecnych veciach, kde je faktom ze žena ktorá mestruuje nemusí byť sama sebou, môže byť naladova, ubolena a tak ďalej. A áno nie zas zas dovolenku, každý mesiac oddialovať ale 2x ročne na špeciálne príležitosti je to v poriadku. To nie sú len jeho potreby. Ťažko sa mi chce veriť, že chlap zámerne plánoval víkendy a dovolenky cez jej dni aby jej povedal nech použije tabletku. A ani štatistický trafiť to stále na rovnako mi je tiež zvláštne. Ale ak si ani jeden veľmi nemôže vyberať termíny oddychu, je v poriadku to riešiť rôzne. Mne by intimita na dovolenke chybala ale najmä by mi vadilo, že som utlmená a nie úplne vo svojej koži. Ale keďže viac informácií nevieme, tak iba spekulujeme.

Tak keby kazdy vylet, ktory naplanujem mi partner povie, ze sex nic, tak asi no... pochop aj jeho... nehovorim, ze stale, ale raz dva krat do roka...