Priateľ navrhol tabletky na oddialenie menštruácie. Čo robiť?
Každú dovolenku alebo víkendový pobyt keď v podstate priateľ môže niekam ísť,mám menštruáciu. Samozrejme tie výlety k vode v tomto case nejako nemusím a zasa to takto vychádza pričom mi povedal,že by som si mohla vziať tabletky na oddialenie menštruácie. Ako by ste sa vy zachovali ?
Skus ponuknut nejake tabletky ty jemu… 🙈
Prečo neriesite dovolenku mimo cyklu? Akože rozhadzat si cyklus kvôli sexu by sa mi veru nechcelo.
toto fakt?On má voľno vždy LEN vtedy,keď máš menštruáciu? Inak robí v kuse nepretržite 3 týždne?
No nechcem byť vtipná, ale napríklad mne tieto oddalovacie tablety a podobné veci vôbec nikdy nezabrali, akurát mi úplne rozhadzali cyklus na niekoľko mesiacov. Proste žena nie je robot, ktorý sa dá pre programovať ako si niekto zmyslí.
ja by som si svoje telo a zdravie kvôli chlapovi a jeho vajcam na dovolenke teda neničila..či kvôli čomu tomu chceš oddialovať? kvôli kúpaniu? Len raz som mala tabletku na oddialenie ms a trvalo dosť dlho aj niekolko mesiacov kym sa mi menzes znova znormalizoval že prišiel kedy mal prisť a prestal haprovať cyklus.Lebo dovtedy som ho mala ok.Takže Nikdy viac.Ale poznám aj ženy čo im táto tabletka nerobí nič.No skús a uvidíš
Brala som v Tom prípade,keď sme dovolenku mali zaplatenú pár mesiacov dopredu,a potom som zistila,že by som rovno dostala,tak som si dala predpísať.Ale pre nejaký víkend,či výlet by som to nerobila.To radšej nejdem do vody,ak je to prvé dni
Zobrala by som si tabletky na oddialenie. Raz/dva krát do roka by som nemala problém spraviť takýto ústupok aby sme si mohli dovolenku užiť aj v tomto smere.
Ale teda spravila by som to hlavne kvôli sebe.
No určite nie. Nepadla som na hlavu 😅
Autorka spytaj sa hlavne sama seba, ci to nevadi tebe... ako ja osobne som cez MS pouzitelna len na ibuprofene prvy den dva, nafuknute brucho, strasna nalada a chce sa mi spat 🙄 Teda to neni len kvoli sexu, ale aj... idete spolu niekam, aby ste si to obaja uzili a nie v dobe, kedy sa ty citis blbo...
Nezobrala by som si.
Nie, v žiadnom prípade, už roky mám cyklus ako hodinky, tým pádom vieme naplánovať dovolenku aj výlety na niekoľko mesiacov dopredu. A teda plánujeme tak aby to vyhovovalo mne.
Keď som išla k moru tak som si dala, inak nie. Výlety treba naplánovať mimo menštruácie. Viac ako 1x ročne by som si norethisteron určite nedala. Ono to aj posarapati cyklus na čas.

@matkamirko Tak jasné, ale ak to je stále tak je niekde "chyba" a ak naozaj on môže iba koncom mesiaca a ona ma neustále vtedy svoje dni, tak nevidím iné riešenie ako presunúť. Hlavne ja keď niekde ideme, priateľa vždy upozornim a buď sa snaží nájsť iný dátum alebo ja si posuniem (mam antikoncepciu) Keď som mala vzťah na diaľku a prilietal za mnou, videli sme sa konkrétne dátumy a vychadzali mi tam svoje dni a tiež keď sme šli na dovolenku som si oddialila, potom som mala už v iné dátumy svoje dni, keď sme neboli spolu až tak často. Takže možno keď "oddiali" bude to riešenie možno aj dlhodobé.😀 Len rozumiem aj mužovi, že prispôsobovať neustále plány menštruácii na ktorú existuje aj riešenie nemusí byť vždy príjemne. Do vody aj tampóny sú apod. Za mňa malo informácii dala autorka aby sa dalo objektívne zhodnotiť.