icon

Priateľ nechce používať prezervatív

kaja118
3. apr 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť, resp. vidieť názory iných žien na túto problematiku. Mám 20r, som ešte panna, študujem na VŠ, mám priateľa, ktorý má 25r.. Aby som to príliš neobkecávala, prišlo na tému prvého sexu. Ja som zásadne za použitie prezervatívu, nakoľko antikoncepciu užívať nemôžem. Priateľ má však voči prezervatívu výhrady, vraj s ním to nie je ono, atď... a nemám sa báť, dá si pozor (je skúsenejší, partnerku už mal..). Ja nechcem nič riskovať, keďže ešte študujem, školu si dokončiť chcem a ak by sa náhodou niečo stalo, tak by som na školu mohla zabudnúť a celkovo, ešte mám čas.. Keď sme sa už konečne dopracovali k tomu, ze by na prezervatív pristúpil, spraví to pre mňa, nebol z toho nadšený (a mala som pocit, že by to nevedel praktizovať dlhodobo, časom by ma začal prehovárať)... Z čoho zasa nie som rada ja, nechcem ho obmedzovať, ale bez ochrany len s jeho ubezpečením, že si dá pozor, mi to pride ako risk, nezodpovednosť..
Ako to vnímate vy, aký postoj by ste zaujali? Dá sa mužom v tomto veriť alebo radšej vsadiť na ochranu?
Ďakujem všetkým za odpovede k veci.🙂

Strana
z5
nika23t
3. apr 2021

@kaja118 určite s ochranou. Bez debaty. V tomto smere asi nenájdeš muža, ktorý Ti hneď prikyvne na kondóm. A spoliehať sa na to, že ho stihne vytiahnuť je nezodpovedné a hlúpe. Každopádne Ta to nechráni len pred nechceným tehotenstvom, ale aj pred pohlavnými chorobami.

lara8888
3. apr 2021

Odporúčam pharmatex v kombinácii s prerušovaným...

katulienkax
3. apr 2021

Nuž na modrom koni je veľa žien čo verili mužom a nakoniec skončili v dome so svokrou aj s bábätkom a potom o 2 roky budeš písať tému nemáme kde bývať bývame so svokrou 😅

nina255
3. apr 2021

@kaja118 urcite by som ziadnemu muzovi neverila a nestacilo by mi jeho slovo “neboj dam si pozor”, takych uz tu bolo 🙂 musis si stat za svojim ze ked chce sex bude ho mat len s ochranou alebo vobec... ked vidi ze inak nepochodi nebude mat na vyber... alebo si treba vybrat inu spolahlivu ochranu potom 🙂

simsalabim
3. apr 2021

Urcite s ochranou. My pouzivame prezervativ roky rokuce a nemam pocit, ze manzel pri tom trpi. Na slovo chlapa, ze si da pozor, by som sa absolutne nespoliehala.

puklica13
3. apr 2021

@kaja118 dievča, vieš koľko detí beha po svete s menom: nebooooj, dám si pozooooor... nebuď hlúpa, ak už mal partnerku môže byť pokojne prenášať HPV vírusu...chceš sa nakaziť? Okrem neželané otehotnenia...

lara8888
3. apr 2021

@kaja118 vygoogli pharmatex, je voľne predajný, som cca v tvojom veku, prezervatívy nám nevyhovujú, tak sme zaobstarali pharmatex a sme spokojny, chráni aj pred chorobami, je tam toho viacej čo sa týka výhod...my preventívne kombinujeme s prerušovaním, a sme spokojny obaja

martinaju
3. apr 2021

Skus pharmatex a prerušovaný sex. Žiadna antikoncepcia nie je 100% ale budeš kľudnejšia

asia83
3. apr 2021

@kaja118 Treba zvážiť, či je vhodný do budúcna partner, ktorý už teraz nie je schopný ustúpiť, navyše v takejto opodstatnenej veci. Príde mi to veľký hazard.

dzulli1980
3. apr 2021

Je to Tvoj život, keby si náhodou po tom jeho "dám si pozor" zostala tehotná, Ty musíš riešiť ... on sa môže zbaliť a odísť ... neustúpila by som ... buď sex s ochranou alebo vôbec ... si mladá, máš pred sebou školu atď. ... na to treba myslieť ... chlapov je dosť.

stanislavicenka
3. apr 2021

@kaja118 wau. Ja som prekvapena, ze si skutocne zodpovedna. A skutocne dobre robis. A nenechaj sa opit rozkom. Po svete beha obrovske mnozstvo deti, kde si muz povedal, ze si da "pozor". Trvaj na svojom. Bohuzial, nie kazdy muz to chape.
Ja som vydata 6 rokov, s manzelom sme spolu 10 rokov, a pouzivame kondom. Sam nechce, aby som zbytocne brala antikoncepciu.
Drzim ti palce, aby to partner pochopil

sense
3. apr 2021

Je super ze si taka zodpovedná... Predpokladám že nie ste dlho spolu..... Určite by som trvala na prezervatív... Po svete beha veľa detí kedy si dali chlapi pozor... A nie každý sa k tomu postavil zodpovedne..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bluka2
3. apr 2021

Ak nemá nejakú alergiu, nevidím dôvod s normálnym mužom na diskusiu. Normálnemu mužovi je ochrana partnerky samozrejmá, keďže dôsledky prípadného neželaného tehotenstva znáša v prvom rade ona. Brala by som to ako varovný znak. V iných aspektoch berie na teba ohľad?

bluka2
3. apr 2021

Alebo kľudne bez prezervatívu, ale potom test hiv, hep a vazektomiu...

basullinka
3. apr 2021

U mňa jednoznačný postoj - nechce kondóm, nebude žiadny sex...

goodidea
3. apr 2021

@kaja118 skusit nejaky tenší, s vyššou citlivosťou

dkethe
3. apr 2021

Ale prosim ta. V tom veku som aj ja s frajerom veselo isla metodou 'dam si pozor'. Nie je na tom nic hrozne. Fakt. Ale kedze ty s tym nie si stotoznena, mal by pre tvoj pokoj a uvolnenie ustupit a pouzivat ho. Aspon isty cas. Ver mi, ani teba nebude bavit kondom furt 😂

luckalukas_1
3. apr 2021

kondomy su vselijake, su uplne tenucke, ani nebude vediet ze ho ma

janka_23
3. apr 2021

Existujú také voľnopredajné čipky alebo krém. Vyskusaj

kaja118
autor
3. apr 2021

Ďakujem všetkým za odpovede.🙂
Nie, nie sme spolu dlho. V iných veciach na mňa berie ohľad, je inteligentný, chce raz rodinu, nemyslím si, že ak by sa niečo stalo, vykašlal by sa na mňa, ale to je teraz vedľajšie. V tomto ma však riadne zarazil, myslela som, že to bude samozrejmosť aj uňho. Stále argumentuje tým, že v predchadzajúcom vzťahu sa nič také nestalo, dal si pozor a potom sa akoby „urazene” spýta, prečo mu neverím. Ja mu verím, ale ak by sa niečo stalo, bez školy nemienim zostať a taktiež nie mať dieťa v mojom veku, kedy som nezabezpečená, ešte nevyzretá na výchovu dieťaťa.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
hopsadobrandejsa
3. apr 2021

Ako ide stare zname porekadlo: "men will say anything just to get laid..."

Vela ludi si "davalo pozor" a raz sa smyklo a hned bolo kurca v trube.

Vcera tu akurat bola tema, ze baba mala nechraneny styk s prerusovanou sulozou a uz jej meska.

Som chlap a poviem ti, ze len na dobre slovo ho neber ani keby bol zo zlata. Chces dokoncit skolu a rodinu tiez este nemas v plane cize ja byt tebou tak sa chranim.

meluela
3. apr 2021

@kaja118 presusovany je fajn vtedy, ked uz by vam dieta nevadilo, da sa tak vcelku spolahlivo fungovat dlhu dobu. Ale vzdy sa moze nieco prihodit. Za 10r sa nam stalo dost vela krat ze sa pomylil a cast sla dnu a par krat (asi 3-4x) z toho bolo biochemicke tehotenstvo. Kym neskoncis skolu, tak urcite kondom (nechapem co mu tak velmi vadi na tom), alebo pharmatex, pripadne vnutromaternicove teliesko bez hormonov

struhanka
3. apr 2021

@kaja118 Píšete, že s priateľom nie ste spolu dlho. V začiatkoch vzťahu sa väčšina chlapov zdá byť úplne super, sú ohľaduplní, inteligentní atď. Funguje taký systém "ružových okuliarov". Či ak taký partner naozaj je, sa ukazuje pri podstatných veciach. Partnerská ohľaduplnosť je aj o tom, že druhého nenútim k niečomu, s čím nie je sám stotožnený a či je dvojica schopná spolu robiť kompromisy. Ako antikoncepciu môžete používať tabletky, vaginálny krúžok, krém (ako bolo písané v predchádzajúcich príspevkoch), prezervatívy. Nespoliehala by som sa na partnera, s ktorým nie som dlho, že si "bude dávať pozor". Najmä, keď rozumne chcete najprv doštudovať.

tani777
3. apr 2021

No,vo ja viem,moj muz,ked sme spolu zacali chodit a casom aj spavat,sa ani nepytal,automaticky sam od seba vybrat kondom..a to som ja uz mala po skole,pracovala,ani nehovorim o nom (je dost starsi)...az ked sme si boli isti,ze pripadne babo by nebolo prekazkou,tak sme presli na prerusovanu suloz..ale keby som mala este skolu pred sebou,a nebola stotoznena s tym,ze pripadne babo nie je problem,tak by som to nedovolila..

bluka2
3. apr 2021

@struhanka presne.

hankm
3. apr 2021

@kaja118 ber to zatial ako upozornenie, ze sa nesnazi v istych veciach hladat kompromis. Skus si ho nenapadne testovat ci sa neobjavia aj ine situacie. Ty si medzicasom nastuduj aj ine formy ochrany, uz tu bolo spomenute kadeco a skus si TY vybrat co by bolo pre teba najprijatelnejsie (mimo kondom). Mozno by som ho aj trochu podrazdil tym, ze ho poprosis, aby absolvoval testy na STD. Ak si je sebou isty a chce s tebou realne fungovat, namal by s tym mat problem. Rataj s tym, ze to moze rozduchat problemy.
A trochu mimo temy. Je zaujimave, ze aj napriek tomu, ze v spolocnosti funguje isty uzus, ze vo vacsine berie ulohu ochrany (proti otehotneniu) na svoje plecia zena a ze muzi su v tom zvyhodeny (opat muzska nadradenost) tak aj napriek tomu, ked sa najde situacia kedy zena vyzaduje nieco od muza, tak sa najdu nazory, ze to netreba riesit. Teraz neviem, drzia zeny spolu alebo nie?

eli43
3. apr 2021

Určite radšej vsadiť na ochranu. Toto je typická výhovorka, že je im to nepohodlné. Určite trochu áno, ale na vašom mieste by som neriskovala, postav sa sa za seba. Nechcem byť hnusná, ani ho odcudzovat ale zamysli sa, ak by si zostala tehotná, či by on nebol ten prípad čo ťa nechá v tom.
Pokombinuj to ešte prípadne so spermicídnym krémom/ capikmi. Napríklad pharmatex... Prípadne nehormonalne a neinvazívne formy antikoncepcie ako pesar. Aj keď ten vyžaduje prax pri zavádzaní.

larisa
3. apr 2021

Nespoliehaj sa na slovo chlapa. Ked chceš dostudovat preto neriskuj. Sex len s kondomom. Veď už tu sa vela žien sťažovalo, ze ich chlap si daval pozor a ostali tehotné.

Strana
z5