icon

Priateľ nechce používať prezervatív

kaja118
3. apr 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť, resp. vidieť názory iných žien na túto problematiku. Mám 20r, som ešte panna, študujem na VŠ, mám priateľa, ktorý má 25r.. Aby som to príliš neobkecávala, prišlo na tému prvého sexu. Ja som zásadne za použitie prezervatívu, nakoľko antikoncepciu užívať nemôžem. Priateľ má však voči prezervatívu výhrady, vraj s ním to nie je ono, atď... a nemám sa báť, dá si pozor (je skúsenejší, partnerku už mal..). Ja nechcem nič riskovať, keďže ešte študujem, školu si dokončiť chcem a ak by sa náhodou niečo stalo, tak by som na školu mohla zabudnúť a celkovo, ešte mám čas.. Keď sme sa už konečne dopracovali k tomu, ze by na prezervatív pristúpil, spraví to pre mňa, nebol z toho nadšený (a mala som pocit, že by to nevedel praktizovať dlhodobo, časom by ma začal prehovárať)... Z čoho zasa nie som rada ja, nechcem ho obmedzovať, ale bez ochrany len s jeho ubezpečením, že si dá pozor, mi to pride ako risk, nezodpovednosť..
Ako to vnímate vy, aký postoj by ste zaujali? Dá sa mužom v tomto veriť alebo radšej vsadiť na ochranu?
Ďakujem všetkým za odpovede k veci.🙂

betty_image
3. apr 2021

Jednoznačne mu na to neprikývni a trvaj na kondóme. Budeš pokojná, že ste sa chránili a nemusíš čakať celý mesiac, kedy príde menštruácia. Ja som mala výrazne staršieho prvého priateľa, určite by radšej fungoval bez kóndomu, ale jednoducho rešpektoval, že som nebrala antiku, od prvého momentu to bral ako fakt a keď chcel sex, kóndom bola nutnosť, bez ktorej to jednoducho nešlo. Tvoj priateľ by ťa mal mať natoľko rád, že ti vyhovie a užijete si sex aj s kondómom. 🙂)))

sorciera24
3. apr 2021

nedaj sa odbiť....vidno, že si zodpovedna baba....v tvojom veku som začínala s mojim (teraz uz muzom).....a ked doslo do vaznejsieho stadia, tak autoamticky on bol ten, co vytiahol kondom...uplna samozrejmost .....(tiez sme obaja studovali, mali co to pred sebou).....a vlastne po 18ltich rokoch (co sme spolu), sme pri tych kondomoch ostali (pre nas je to najelspie, najrychlejsie, najzdravsie a nabezpecnejsie riesenie)...nikdy by ma nenutil brat HAK (kvoli zdraviu) a dat si pozor na zaciatku (a vlastne hocikedy)...no nie, pre nas velky stres.....inak to tiez nieco hovori o danom chlapovi....ked este aj hned v zaciatkoch toto odmietne...mal by to chapat z tvojho pohladu.....a vyhovorka, ze to nie ej ono...je pre mna smiesna (ak nie je super extra alergicky na latex, tak ziadnu vyhovorku neberiem)...je to len o zvyku..... z toho vsetkeho mi vyplyva, ze chlap by mal v tomto pripade mysliet hlavne na teba (este aj ked si panna), na tvoju bezpecnost, zdravie a a aby si sa citila v pohode.....ak ide robit taketo caviky....tak potom treba zložiť ružove okulaire, lebo podobny bude aj v inych veciach.....

number19
3. apr 2021

Ak ta nechce s kondomom tak ta nechce vobec. Niet co riesit.

ravenman
3. apr 2021

ja by som dal primak

janulka1802
3. apr 2021

Na prerušovanú by som pristúpila jedine vtedy, keď by prípadné tehotenstvo nebol problém. Teda, ak by sme to mali 100% vydiskutované, čo ak... Inak, ani náhodou...

ravenman
3. apr 2021

aj v manželstve používa váš manžel primeros?

janulka1802
3. apr 2021

@ravenman neoznačil si, koho sa pýtaš. Ak mňa, tak my fungujeme len na prerušovanom styku celý čas. Nestalo sa, žeby som tŕpla, že nedostanem, ale som si vedomá, že možné to je...

number19
3. apr 2021

@ravenman Ja som mala pocit, ze sa tu nebavime o manzelstve, ale o prvom pohlavnom styku...

ravenman
3. apr 2021

@janulka1802 prerušovaný styk je najlepší a asi aj najbežnejší medzi partnermi

number19
3. apr 2021

@ravenman a asi aj naj-menejbezpecny!!!

ivka21
3. apr 2021

Určite sa nedaj vydierať aby si si dala antikoncepciu teda hormonálnu keď to nechceš a ani na sex bez ochrany normálny chlap to nerobí. A áno prerušovana súlož není 100 percentna veľa žien tak otehotnelo

leuchtturm
3. apr 2021

Trvaj na svojom, bud s gumou alebo vobec.

siska53
3. apr 2021

@kaja118 no..je fakt, ze bez kondomu je to lepsie.. ale.. my sme si davali pozor, no aj tak sa podarilo otehotniet. Ale v nasom.pripade to nevadilo, mala som uz 34 r. a babo som mala v plane o pol roka riesit. ( Este sme potrebovali vyriesit rekonstrukciu bytu a ze potom, no..nestihlo sa 🙂 ).

Takze.. v tvojom pripade urcite odporucam kondom.. ujst mu moze...

bluehorsee
3. apr 2021

Navrhni mu vazektómiu a uvidíš aký bude rád za prezervatív🙂to len tak pre pobavenie. Ale ak by si chcela, gynekológ ti vie predpísať aj antikoncepčnú náplasť.
Každopádne je fajn čítať, že mladé žienky sú aj zodpovedné a myslia na budúcnosť. Držím vám palce

lubimmisku
3. apr 2021

@kaja118 s mužom máme 14r skúsenosti s kondomom, aj bez a aj napriek tomu sme neplanovane splodili dceru. A ani o tom nevedel, bol si isty, ze to stihol. Takze ubezpecovat ta moze, ale opatrnost je na mieste.

evkamotka
3. apr 2021

Kamoska takto verila ako si daju pozor, su z toho 2 neplanovane deti... Narychlo sa brali...

opica_skorica
3. apr 2021

@bluka2 ak by mal alergiu, uz existuju aj kondomy bez latexu.

evkamotka
3. apr 2021

Ked sa budes s niekym chystat milovat, VZDY majte ujasnene, ci ste ochotni mat dieta. Lebo jedina 100% antikoncepcia je s nikym nespat. A akýkoľvek sex - ano aj s antikoncepciou/kondomom-moze skoncit neplanovanym tehotenstvom.
Konik je tu plny zien, ktore prietel opustil, ked zistil ze je tehu... Dalsie riesia ci ist na potrat (co je velke zdrav riziko do buducna a velka trauma)
No cele zle. Zvaz priatela, co chce spavat bez ochrany s babou, co este studuje

bluka2
3. apr 2021

@opica_skorica hej, toto nebude tento prípad

ravenman
3. apr 2021

@lubimmisku no už keď chlap necíti kedy ho ma vytiahnuť tak ja už neviem 😆😆😆😆

evkars
3. apr 2021

@lara8888 ani ten pharmatex nie je celkom istota, ja som otehotnela aj napriek tomu ze sme ho pouzivali😉

chances
3. apr 2021

@kaja118 presne ako pise @struhanka Tento priatelov postoj hovori za vela, asi by mi trochu blikla kontrolka. Tiez by som asi este cakala s pohlavnym stykom a snazila sa ho lepsie spoznat v dalsich situaciach.

lubimmisku
3. apr 2021

@ravenman si predstav, že vie. Ani kvapka nešla dnu. Skús si niečo doštudovať o tom 😉

ravenman
3. apr 2021

@lubimmisku myslel som to všeobecne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ravenman
3. apr 2021

@elizabet173 s kondómom je to také akokeby si sa bozkávala cez rúško 😆😆😆

sorciera24
3. apr 2021

@ravenman ale prd....neznašam tieto klišé otrepané frazy (rezen v alobale, med cez sklo, teraz uz aj bozkavanie cez rusko)....aj ked tato je asi aktualne novo moderna v tejto situacii......

ravenman
3. apr 2021

@sorciera24 tak muž to vníma inak ako žena

sorciera24
3. apr 2021

@ravenman mam muža už niekolko rokov a nikdy takuto frazu nepoužil....hmmm...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal