Priateľ nechce používať prezervatív
Ahojte, potrebovala by som poradiť, resp. vidieť názory iných žien na túto problematiku. Mám 20r, som ešte panna, študujem na VŠ, mám priateľa, ktorý má 25r.. Aby som to príliš neobkecávala, prišlo na tému prvého sexu. Ja som zásadne za použitie prezervatívu, nakoľko antikoncepciu užívať nemôžem. Priateľ má však voči prezervatívu výhrady, vraj s ním to nie je ono, atď... a nemám sa báť, dá si pozor (je skúsenejší, partnerku už mal..). Ja nechcem nič riskovať, keďže ešte študujem, školu si dokončiť chcem a ak by sa náhodou niečo stalo, tak by som na školu mohla zabudnúť a celkovo, ešte mám čas.. Keď sme sa už konečne dopracovali k tomu, ze by na prezervatív pristúpil, spraví to pre mňa, nebol z toho nadšený (a mala som pocit, že by to nevedel praktizovať dlhodobo, časom by ma začal prehovárať)... Z čoho zasa nie som rada ja, nechcem ho obmedzovať, ale bez ochrany len s jeho ubezpečením, že si dá pozor, mi to pride ako risk, nezodpovednosť..
Ako to vnímate vy, aký postoj by ste zaujali? Dá sa mužom v tomto veriť alebo radšej vsadiť na ochranu?
Ďakujem všetkým za odpovede k veci.🙂
@petulda333 ano, nech radsej ide od sebca....prerusovany styk kocke na VS s partnerom, kt. nepozna poriadne?.....no dik, za taku radu......na toto by ma nik nenahovoril......ako pisem a stojim si az tym, normalny, racionalne uvazujuci chlap nerobi caviky kvoli kondomu......ak ano, chyba u neho bude....
@petulda333 len ty isto nemas 20 rokova si s chlapom 12 rokov, nie par mesiacov... Pristupil na sex, ale nadseny z neho nie je... A moc sa mu to nepozdava...
@guiseppinka ale ked sme zacinali mala som 21,mozno nepozdava ale pristupil nato kvoli nej a casom predsa mozu skusit nieco ine
@sorciera24 nemusi pristupit, ale treba hladat riesenia. Obaja maju byt spokojni. Ak mu to vadi, tak vadi. Nebudem ho tu urazat a navazat sa do neho zato. Az uz teraz nevedia najst riesenie, tak nech sa rozidu
@petulda333 zatial som tu ine vhodne riesenie nevidela, ked najdu, to by tu nepisala..... ano, obaja maju byt spokojni...este to ani nevyskusali,a le on už vie, že spokojny nebude....? ha?....co ak to bude super aj s kondomom? (lebo ako fakt zavazny dovod na jeho enpouzitie okrem obrovskej alergie nevidim...)
@sorciera24 on uz partnerky mal, tak zrejme skusil a vie. My s drahym alergiu nemame, skusili sme to raz a teda za mna nie, takze sa mu necudujem
@petulda333 ak am problem dosiahnut orgazmus, tak problem je v hlave alebo v byvalych partnerkach.... ano, skusili ste to raz.......ja pisem, ze aj toto je o zvyku a ked si partneri sedia a nemsylia pri tom na hovadiny si mozu uzit skvely sex.... ja by som rovno takeho poslala niekam.... nastastie takeho pri sebe nemam ani som nemala....
@sorciera24 ktovie ci to je o orgazme. Proste mu to takto nevyhovuje. Ja osobne ak by som nenasla riesenie, tak radsej zvolim koniec. Nemohla by som mat sex s niekym, komu nie je az tak prijemne..
nemôžem uveriť, že sa naozaj nájdu dospelé ženy, ktoré 20 ročnému dievčaťu, bez práce, bez VŠ navrhujú prerušovaný sex ako možnosť (ktorú ani sama nechce)???
a keby tu slečna založila tému, že je tehotná a s priateľom sa nijako nechránili, lebo ona HA nemôže a on kondón nechcel, tak prvé by tu písali o zodpovednosti...
autorka, daj na seba, trvaj na ochrane.
@pupavapampeliska pozri tato diskusia autorke aj tak nic neda. Kazda tu pise so svojim pocitom, zo skusenosti. Ja som na prerusovanom styku 12r a bez nehody. Tehotna som bola 2x a to planovane. Nemam dovod jej to neodporucit. Za dalsie, nik ju nenuti. Oni sa musia rozhodnut a dohodnut, ci uz na kompromise alebo konci. Je to na nich
@petulda333 no veď ale rám píše, že by na prezervatív pristúpil...to je také, akože no možno.. a potom príde na lámanie chleba, a výhovorky pridu
@puklica13 ale zas z neho nerobte blbca za kazdu cenu. Ak by to zrazu odmietol, tak to jednoducho ukonci. No ma aspon snahu sa prisposobit
@petulda333 nikto z neho blbca nerobí..
"keby niečo, tak sa postaráme" sú možno iba kecy, na ktoré si v tom prípade už ani nespomenie. Možno
@petulda333 Ide o ich prvy sexualny kontakt, ak mu kondom nevyhovoval v predchadzajucih sex kontaktoch neznamena to bezpodmienecne ze mu to nebude vyhovovat s autorkou...este to totiz neskusili a on to uz odmieta...a toto je dost divne...
Plus, ak ta chlap chce, tak by mu minimlane na prvy krat malo byt jedno za akych okolnosti. Ale vopred takto vyjednavat a urcovat podmienky ako u neho je nenormalne...
Bud ta chlap chce, alebo ta nechce. A ver mi, ak ta chlap chce, tak mu nevadi ani to co mu s predoslymi partnerkami mohlo vadit.
@number19 preco myslis, ze s nou mu to nebude vadit? Ak mu vadi samotny kondom, tak je jedno s kym. Mne zas nepride nic zle, ze sa chcel dohodnut, ved to ma byt prijemne obom. Mali by ste pochopit, ze su ludia kt ten kondom vadi a respektovat to. Naco sa do neho navazat a sudit ho? Ved ho ani nepoznate. Trosku tolerancie.
@petulda333 praveze nie je......ty si ho vyskusala "az" raz, ze toto tvrdis.....a pritom je kopu druhov, tenke, hrube, vlnkovane z roznych materialov....nie, že viem po jednom raze......a este s predsudkom......ja tvrdim, ze ak to ma v halve ok a baba ho vzrusuje, tak na cely kondom zabudne......ak nie, nieco nebolo ok...... nepoznam cloveka, kt. mu vadi kondom natolko, ze obetuje niekoho, koho chce...... (skusanie 1krat ozaj neratam....)
@sorciera24 nevyskusala som ho iba raz, viackrat s ex partnerom. Drahy so svojou ex tiez viackrat a rozne. Nie je to pre nas. Pozri, ved jej povedal, ze kvoli nej nato pristupi. Tak naco tato diskusia? Je to na nich a az cas ukaze ako na tom su
@petulda333 to je pravda, ak pristupi, vyskusaju, uvidia...potom je to o nicom diskusia
@petulda333 Takto, tých diskusií medzi nami ohľadom tejto témy bolo viac. Len raz, hneď prvýkrat, sa vyjadril, že ok, ochranu si teda dá, keď na to príde, spraví to pre mňa. Ale. Odvtedy, ak príde na túto tému, ktorú väčšinou iniciuje on sám, snaží sa ma nepriamo prehovárať, že on si dá pozor, mám mu veriť, lebo s ochranou nebude nič cítiť a bude to preňho utrpenie... Až som začala mať pocit, že to asi len ja príliš úzkostlivo vnímam.
Keby sme sa jasne dohodli v ten prvýkrát a nerobil by naďalej takéto nepriame nátlaky, nemala by som potrebu to viac riešiť, popr. sa tu pýtať iných na ich názory.
Ešte čo sa týka toho nútenia, o ktorom si písala. Určite nie je v poriadku niekoho nútiť, ale myslím, že toto by pre mňa spraviť mohol. Inú relevantnú metódu ochrany nenavrhol. Stále vraví, že takto (bez nejakej ochrany, prerušovaný styk) je to najlepšie a on si ten pozor dá. Nechcem, aby to vyznelo zle, ale príde mi v tomto sebecký, čo ma dosť mrzí. Akoby naozaj pozerá primárne na vlastné potešenie, ale to, že ja by som každý mesiac stresovala, ak by sa niečo stalo, to už nevidí. Taktiež, on už pracuje, školu má, ja nie. Takže jemu sa ľahko povie, že by sme sa postarali, keby niečo...
@kaja118 tak potom je jedina cesta ist od seba. A kazdy si najdete partnera kt vam vyhovuje. Inak mema zmysel sa navzajom do niecoho tlacit. A zvlast, ked pre teba to bude prva skusenost a mali by ste byt v pohode obaja. Drzim palce nech to rozumne vyriesite
@kaja118 áno, trvaj na svojom. Je to u teba prvý krát. Prečo hneď riskovať?
@elizabet173 uz som sa vyjadril a skutocne by malo pouzit prezervativ. Alebo inu formu ochrany. Ale ver ze s kondomom je to velky rozdiel aspon osobne to tak citim 😉 resp. necitim.

@tomyhardy tri za noc?
Ou...
moj ty...
boze...
Tak v takom pripade len v piatok. Aby som nemusela na druhy den vstavat. 😁