Priťahuje ma iný typ žien ako je moja priateľka
Chcel by som poprosiť o radu. S priateľkou sme spolu už 6 rokov, ale začínam cítiť stále viac, že ma viac priťahuje iný typ žien, priateľka je brunetka, páči sa mi, ale proste som začal vnímať na sebe, že ma viac priťahujú ryšavé ženy s inou pleťou. Neviem čo robiť, cítim sa zle pretože mám priateľku naozaj rád a rozumieme si, sme tu pre seba a nechcem o ňu prísť, nechcem ju podviesť, ale neviem ako sa vysporiadať so svojimi túžbami po iných ženách. Prosím o radu, nie o súdenie.
Baby podla mna je uplne normalne mat sexualne fantazie... dolezite je to komunikovat s partnerom, ak sa da - najst spolocne riesenie... najhorsie je, ked to jeden v sebe dusi, lebo sa mu jeho fantazia zda "cudna, uchylna, urcite na to zle zareaguje" - tym myslim teraz rozne fetise - a potom toto nahromadene "cosi" prepali do rozchodu alebo uletu s niekym inym a polovicka ani nechape, co sa vlastne stalo, kedze jej o tom, co si zela, partner ani nikdy nepovedal...
@anjelicek26 ja si neviem predstavit ako by som povedala frajerovi, co ma normalnu postavu, 175cm a tmave vlasy ze ma sexualne vzrusuje presne opacny typ muza...
@matqa411211 ale asi z toho nerobíme takú vedu a vieme s tým žiť. Ale keď je to pre niekoho také silné, možno by sa mal zamyslieť nad tým, že či je ten človek pre neho ozaj pravý, keď tak strašne túži po iných
@anjelicek26 a teda mne keby povedal ze ho pritahuju chuducke blondiny a ja som tmavovlaska s velkym zadkom tak by sa ma to riadne dotklo a urcite by to poznacilo nas vztah...
@dominikac321 ono je to aj tym, ze zena miluje celok, povahu, srdce, spravanie voci nej, zazemie, ta optika je casto len pozitivny doplnok... ja mam obcas pocit, ze chlapi idu toto vsetko v opacnom poradi priorit.
Skôr by som povedala, že ty máš pocit, že "je to už nuda, priateľka mi je opozerana, tak wow, vzrušujú ma ryšavky, lebo je to proste dačo nove iné". Nepíšeš, že priateľku miluješ, ani že plánujete svadbu, rodinu a podobne. Neviem koľko máte rokov, ale podľa všetkého ste"prechodili vzťah ". 6 rokov to už je najvyšší čas, ak nie už neskoro to posúvať inde nie len do roviny "moja priateľka". Aj keby to bolo opačne že máš rysavku, teraz by ta začali priťahovať brunetky, lebo proste je to dačo iné. Takže sa skus skonsolidovat, zamysli sa, či reálne chceš s nou ostať aj naďalej a podla toho konaj. Lebo sa ľahko stane ze nabalis rysavku, stroskota to vzťah s brunetkou a potom zistíš, že ťa vzrušujú blondínky. A co potom?
@anjelicek26 sexualne fantazie su jedna vec. Ale co by mal urobit moj plesaty muz napriklad, ak mu poviem, ze ma neskutocne vzrusuju dlhovlasi muzi? Snad si nekupi parochnu🤷♀️ načo by mu bola táto moja informácia?
Niektore neovplyvnitelne veci hlavne tie vizazove, si musi spracovat kazdy sam v sebe. Teraz neriesime pancusky a lodicky a eroticke pomocky...
@dominikac321 tak takto by to povedat nemusel 😂 Ale ze ho vzrusuju rysave vlasy mi prijde proste uplne neskodne.. Keby ju nemal rad, tak to tu na fore ani neriesi...
@michal3457 Záleží veľa aj od toho aké si mal sexuálne skúsenosti pred svojou priateľkou, či ona je tvoja jediná? Možno keby si mal viac príležitostí sa trocha vybiť a skúsiť viac žien, trebárs aj tie ryšavé, zistil by si, že to vlastne za moc nestálo a prestalo by ťa to tak priťahovať. Susedova tráva je vždy zelenšia, všakže.
Máte prechodeny vzťah, treba ho okoreniť, možno posunúť ďalej (svadba, dieťa), takisto okoreniť v sexe, na vzťahu treba pracovať obaja, ste spolu 6 rokov, čo budeš robiť o 15 rokov? Vlasy nerieš, tebe vadí niečo na súčasnej priateľke, preto vymyslas
@marcellka32 presne toto si myslim aj ja... sest rokov je strasne dlha doba na "chodenie" a treba to poposuvat dalej, svadba, deti, dom...
@michal3457 Pošli ju ku kaderníkovi nech si dá vlasy na rysavo a namaluje si pehy a je po probléme
@michal3457 Tu Angličania vravia, že siedmy rok je "itchy", to znamená, že ťa "svrbí" 😄 v tom zmysle, že sa pozeráš po niečom inom a špekuluješ (nie že ťa "svrbí" tam dole 😉😄). Sama som to s bývalým zažila, povahovo sme sa k sebe perfektne hodili, ale ja som chcela od vzťahu, od chlapa, niečo iné, moje priority sa zmenili a tak to potom aj dopadlo, akoby sme ten vzťah "prechodili", špekulovala som stále, bola nespokojná a rozišla sa s ním. Som rada, že sme sa rozišli, teraz mám skvelého manžela, presne môj typ aj výzorovo 😊 a už ma ani "nesvrbí" 😃😃 Treba porozmýšľať, či váš vzťah je perspektívny, aby si nemárnil aj jej čas, aj čo ona očakáva od vzťahu, a ty si urči priority. Myslím, že v tom bude asi niečo viac, keď ťa takto intenzívne priťahujú iné ženy
@anjelicek26 toto nie je len pocit, ze chlapi maju tie priority trosku inak, to je proste fakt, to vidim aj pri kamaratoch aj ked si vezmem aki boli moji ex 😉 my zeny sa na to uplne inak divame 🙂
hmmm len aby sa ti nestalo, ze si najdes zenu podla svojich predstav a nebude to ono, bude ti zas chybat to emocno. nikto nie je dokonaly, no podla mna by si si mal vazit ine veci, ako farbu vlasov a podobne
@michal3457 zameraj sa na priateľke na veci, ktoré sa ti na nej páčia, či sú to oči, úsmev, povaha.. A snaž sa vnímať to, že sa ti páčia (priťahujú) ryšavky ako niečo, čo jednoducho nemôžeš mať (ako drahé auto, alebo luxusná vila, ktoré si nemôžeš dovoliť). Človek sa vie mysľou nastaviť na čokoľvek. Iné ti neostáva, keď o ňu nechceš prísť... Určite to, že si rozumiete a aj sa ti vlastne páči, je viac ako to, že ťa niekto priťahuje. Ešte sa mi natískajú dve otázky- miluješ ju? Priťahuje ťa aj ona?
Ved si mozes najst novu, rysavu... len je dost mozne, ze o 6 rokov tu budes opat pisat, ako ti vo vztahu nieco chyba a ze ta zacali pritahovat blondinky... 🙃
lebo zivot je raz taky - chemicka laska trva tak 2 roky a potom je to uz o vedomej praci na vztahu...
Vždy vždy vždy bude susedova tráva zelensia...
Tu nejde o to, čo sa ti páči, tu ide o to, že si nevážis, co máš.
Inak,po 6 rokoch by to už mala byť manželka alebo aspoň snúbenica... Ale to iba svedčí o tom, že si vo vzťahu, lebo ti vyhovuje byť s ňou, je to pre teba výhoda...
Zamyslel si sa nad tým, či je tento vzťah výhodný pre ňu? Napĺňas jej potreby, robíš ju šťastnou? Aj sa zamýšľas, či je ona pri tebe šťastná?
Asi nemáš kedy, lebo riešiš ja ja ja a mne mne mne sa páčia rysavky...
Vzťah resp. Láska je o tom, že chceme toho druhého urobiť šťastným...
asi by si mal byť k priateľke úprimný a hlavne sám k sebe, nemyslím, si, že ju ľúbiš, ak by to tak bolo, nerozmýšľal by si nad inými, lebo očividne na tým rozmýšľaš neustále...potom vedomky-nevedomky vstupuje do vášho vzťahu niekto úplne cudzí (žena, ktorá je len predstavou) a ničí ho zvnútra, či chceš alebo nie... môžeš ju mať rád, ale myslím, že je to skôr len zvyk....áno, vždy bude niekto krajší, lepší, bohatší, ale ak u teba prevyšuje chémia či fyzično, potom ona si zaslúži niekoho iného, a ty by si jej to mal umožniť
@michal3457 ja si myslím ze to nevyrieši.. Jediná možnosť je rozísť sa.. Ty si nájdeš ženu podľa tvojich predstáv a ona muža ktorý ju bude mať rád a bude preňho tou pravou.. Takto ty nie si to vo ona chce a čomu verí.. A ty tiež nie si šťastný... Zasa.. Kým nie sú deti tak je to len o vás dvoch... Priznaj sa
@michal3457 Nečítala som zatiaľ všetky komenty, ale ďalší príspevok, z ktorého mi je opäť smutno. Keď ju nechceš meniť ,tak nevymýšľaj debiliny a venuj sa tej, ktorú si si vybral. Myslíš, že ona po čase nevycíti, že špekuluješ? Hrozne nesympatický príspevok, Čo chceš počuť? Že sa máš vyspať s ryšavou? Tebe by sa páčilo, keby si vedel, že ona sníva o inom type chlapa, možno iný typ charakteru?
@dominikac321 Keby len vlasy, on chce aj inú pokožku 😀
Napadol mi jeden stary vtip:
Pride muz do zoznamovacej kancelarie a povie: Hladam si zenu, ktora musi splnat tieto podmienky - musi byt pekna, mlada, mudra a bohata. Mali by ste nejaku v databaze?
Agent listuje a ukaze mu prvu - tato zena je pekna, mlada, mudra, zial, ma jednu chybu, je chudobna. - Kaslem na taku...
Tu je druha - pekna, mlada, bohata, len je hlupa. - Kaslem na nu...
Agent hlada dalej.. tu je dalsia - pekna, mudra, bohata, ale je starsia. - Kaslem na nu.
Tak este skusme tuto - je mlada, mudra, bohata, ale zial, skareda. - Kaslem na nu. Naozaj tam nemate ziadnu schopnu?
Agent teda nastvaty hlada v ponuke, az najde konecne dalsiu - aha, tato je pekna, mlada, mudra, aj bohata. Len aj ta ma jednu chybu...- No vidite, tak ta by ma zaujimala. Aku moze mat chybu? - Ona kasle na vas....
- - - - - -
Tym nechcem povedat, ze clovek musi s niekym byt vo vztahu naveky len preto, ze sa s nim pred x rokmi dal dokopy. Ale skus si v pravde prebrat v hlave a priznat, co ti vo vasom vztahu chyba, ci je to skor nejake vyprchane vzruso, alebo ci je to nieco podstatne, ze to uz nenajdes u terajsej priatelky a chces skusit stastie inde. Aby ste sa netopili dalsie roky vo vztahu len kvoli "sile zvyku".
Joj všetci svätí v tejto diskusii čo pred oltárom aj slepotu sľúbili 🙏😂
@michal3457 podľa mňa nie je nič čudné na tom, že sa ti páčia či priťahujú ťa iné ženy. Mne sa tiež páči kade kto, bez hanby pozriem aj na Bradleyho Coopera alebo nejakého neznámeho na kúpalisku a prebehne mi hlavou “čo by bolo keby” 😅 a takisto som nikdy nežila v rozprávke, že celý život chlap nepomyslí na inú ako som ja. Dôležité je “chuť si sprav kde chceš ale jesť budeš doma” ☝️
Jedna vec je fantázia, druhá vec je uvedomovať si nejaké životné a vzťahové hodnoty.
Ja si myslim, ze priatelka to viciti. Je nezrele radit ti, aby si vo vztahu zotrval, moze to byt v konecnom dosledku voci priatelke este krutejsie. Je to aj o tom, chcete sa posunut dalej, mat rodinu, dieta, chces dozriet ako muz a starat sa o rodinu, alebo chces este vzruso. Ak to prve, tak sa mozete krasne dalej rozvijat, dieta je velka zmena, velmi vyskusa vztah, pretoze aj v tehotenstve aj po narodeni babatka moze toho sexualneho byt pomenej, zato zena je staranim o babatko vystavena, muzovi sa moze zdat, ze je zanedbqvany, ze zena uz len dietatko vidi... To by tvoja rysava predstava viedla uz skutocne mozno do ineho vztahu, ked by si bol doma “zanedbavany”, lebo muzi nemaju prechodovy ritual z chlapca na muza, ak nemaju dobry vzor doma bo svojom otcovi, tak ostavaju chlapcami naveky, bez snahy o zodpovednost, bez snahy o urcovanie spolocneho smerovania rodiny, vztahu, bez planu pre svoju manzelku, deti... naveky si chcu robit len co sa im chce a len kedy sa im chce.... Ak to vsak vezmes zrelo a k zene sa budes spravat ako k matke vasich deti, vazit si ju a pomahat jej, tak to moze byt pekne pokracovanie.
6 rokov, to už bude asi tzv. "prechodený vzťah" a ten pocit, že človeka priťahujú iné, je len vedľajším účinkom.
@michal3457 povedz jej to a problém vyrieši za teba. Ručne, stručne
Ako nechapem, ze si to tolko v takej neistote a prakticky aj bez takej vztahovej naklonnosti a prejavovani naklonnosti z patrnerovej strany vydrzala. Ja by som to asi uz po prvom roku vzdala

@ella_price ja som ciernovlaska a mne keby frajer povedal ze chce rysavku tak bude mat asi rysave pod okom, jednak to neurobim svojim vlasom a jednak ta drzost ze co odomna chce, ja tiez neriesim ze mne sa pacia tmave oci a on ma modre...