Rešpekt a súhlas v intímnych chvíľah
Súhlas ku ktorémukoľvek sexuálnemu aktu nikdy nemožno predpokladať -
nedlžíš partnerovi alebo partnerke vždy automaticky súhlas ku každému typu
sexu preto, že spolu chodíte.
Ani preto, že veď minule si povedala áno.
Ani preto, že veď ten druhý, iný akt ti nevadí.
Ani preto, že ste zasnúbení.
Ani preto, že ste zosobášení.
Ani preto, že je piatok! Súhlas musí byť vždy jasný, priamy, nadšený. To znamená, že vždy, keď si vaša sestra chce požičať vašu mikinu, musí sa opýtať a vy máte právo povedať niekedy „áno“ a iným „nie“. To isté platí pre sex a vášho partnera, s ktorým ste šesť týždňov, mesiacov alebo rokov... bez ohľadu na to, koľkokrát ste v minulosti na niečo povedali „áno“, nabudúce máte absolútne právo povedať „nie“. Alebo „áno“. Je to na vás a v zdravom vzťahu bude súhlas vždy prioritou. Takže budúci piatok zvážte, či sa predtým, ako sa pustíte do svojich predpokladov o plánoch na večer, neporozprávate so svojím partnerom.
Právo povedať NIE však platí v ktoromkoľvek okamihu a NIE ZNAMENÁ NECHCEM POKRAČOVAŤ:
https://www.zastavmenasilie.gov.sk/fakty-a-myty...
väčšinu znásilnení páchajú muži, ktorých žena viac alebo menej poznala. Môže to byť manžel, partner, kamarát, sused, spolupracovník, spolužiak, tréner alebo známy. Na základe výsledkov reprezentatívneho prieskumu o sexuálnom násilí na ženách na Slovensku až 88 % žien páchateľa poznalo.
Chcela „to“ – poznáte to známe: „Ak žena vraví možno, myslí áno, ak vraví nie, myslí možno“. Tento mýtus odmieta základnú definíciu sexualizovaného násilia a to vyjadrenie nesúhlasu. Čím viac sa situácia násilia podobá na situáciu normálneho sexu (rande, pozvanie na byt, párty, znásilnenie vo vzťahu), tým menej má spoločnosť tendenciu pomenovať toto správanie ako sexuálne násilie. Ak žena akceptovala danú situáciu, prípadne súhlasila s erotickými dotykmi, je predsa pravdepodobné, že chcela aj súlož. Právo povedať NIE však platí v ktoromkoľvek okamihu a NIE ZNAMENÁ NECHCEM POKRAČOVAŤ.
Budeme zase propagovať tvoju knižku Vikina?
No takže muž pred každým sexom si ma pýtať povolenie?a pokial jasné nepoviem áno,tak sa nepokračuje 🫣a to isté aj chlap,pokial mi jasné nepovie, že môžem pokračovať k sexu,tak je to nie
🤭
My si pred kazdym sexom nechavame sudne overit potvrdenie. Kedze zijeme v zahranici, tak normalne aj s apostilou a vsetkymi nalezitostami aby platil aj na SK, kedze este stale sme slovenski obcania. Este dobre, ze je to len 2x do roka 🙂
My si pred kazdym sexom nechavame sudne overit potvrdenie. Kedze zijeme v zahranici, tak normalne aj s apostilou a vsetkymi nalezitostami aby platil aj na SK, kedze este stale sme slovenski obcania. Este dobre, ze je to len 2x do roka 🙂
@anonym_1d5fd9 2x do roka? Keby sa môj muž zmohol len 2x do roka, tiež by potreboval safeword 🎇⚰️
@anonym_1d5fd9 2x do roka? Keby sa môj muž zmohol len 2x do roka, tiež by potreboval safeword 🎇⚰️
@anonym_54b962 no viackrat sa nam teda na urad overovat papiere nechce. Staci na Vianoce a na vyrocie 🙂
@anonym_autor ja s mužom som nemala sex tiež 4 roky už. Lebo nikdy mi nepovie áno, a ak povie tak nie je overené notárom, aj keď mu stojí vták, vždy teda cuvnem, aby ma náhodou nezavreli za znásilnenie. Ale je mi jasné, že toto tu propaguje tá žena, ktorá je len proti pohlavnému styku, len orál schvaľuje. A oplodnenie jedine cez umelé...

Web je nedostupný