Riešenie frustrácie vo vzťahu: Potreba na milenku?
Ahojte dievčatá, chcel by som sa zdôveriť a hádam si aj nechať poradiť - žijem sporiadaný život s manželkou, ktorú naozaj aj po 9 rokoch manželstva strašne milujem a máme spolu 2 deti. S manželkou si rozumieme hodnotovo, osobnostne, pri výchove detí a dokonca aj v sexe. Sme vnímaví jeden k druhému. Ale deti (7r a 5r) sú strašne naviazané na manželku a často s ňou spia v posteli - tým dosť trpí náš sexuálny život. Mne sa so všetkými v našej (hoci aj veľkej) posteli spí veľmi zle, mám ľahký spánok, deti spia na "hviezdicu" skoro vždy v noci kopu a často sa zobúdzam na úplnom okraji postele tesne pred spadnutím - nevyspím sa dobre. Často rezignujem a idem spať do detskej izby - ktorá je paradoxne prázdna. Vinu kladiem na manželku, že nevie rázne deti odrezať a zanechať ich v detskej. Na druhej strane mám potrebu na sex 1x denne, maximálne 1x za tri dni. Ale manželke stačí 1x za týždeň a častejší kontakt nepovažuje za dôležitý. Keď k tomu dôjde, tak je to super. Ale je to pre mňa málo, strašne tým trpím a som frustrovaný. Keď boli deti malé, tak som to chápal a snažil sa to nejako prečkať. Ale deti už malé nie sú a mňa to rozožiera vo vnútri. Mám šialené myšlienky a chcem/potrebujem sex. V poslednej dobe mám čierne myšlienky na iné ženy. Viem, že je to nesprávne, sám som z toho nesvoj, lebo máme vzťah založený na dôvere a určite to nechcem takto primitívne pohnojiť. Ale neviem si pomôcť ... tie myšlienky vychádzajú z môjho vnútra a aj keď mi moje rácio hovorí, že to nie je správne ... neviem si pomôcť. Je to čim ďalej tým neúnosnejšie. Naozaj nechcem aby to zle dopadlo a celý život by som si to vyčítal. Čo by ste poradili? Vzťahovú komunikáciu máme na dobrej úrovni - manželke o svojom nedostatku so sexom hovorím opakovane - ona už to ani nechce počúvať. Som bezradný.
@dankanka treba nájsť spoločnú cestu.
Ani mňa by nebavilo byt na jeho mieste.
Nikdy u mňa nebol sex na prvom mieste, ale prepáč, aby takto veľké deti spali pri mame v posteli... Keď to tak hnusne napíšem, na čo sa má on večer tešiť?
@karolinakr áno ale je presne typ ženy čo celý deň niečo robí a nakoniec si na neho nájde čas. Cise vlastne je opak manželky toho co tu diskusiu otvoril. Každí sme iní áno. Ale ja len píšem že on by mal ubrať a ona trosku pridať. To je cele. Lenže na modry koník niečo napísať (preto tu mam asi 3 veci co som tu napísal, teda témy je rovno si uviazat slucku).
Je tu kopa dokonalosti vo všetkých smeroch. Stačí si otvoriť fórum za dnešný deň a len sa to hemží ľuďmi co majú odvahu radiť. A najmä kázať.
A pritom. Od začiatku stačilo napísať nech trochu sa chlapec ukludni a ona keď tak nech sním nemusí mať sex ale využije inú formu na ktorú jej zas toľko energie netreba.
Ja sa už ani nedivím, že hromada mužov hľadá útočisko u mileniek, nie každý ustoji takéto správanie manželiek, ktoré nedokážu odstrihnúť pupocnu šnúru ani pri 6-8 ročných deťoch a majú potrebu ich uspávať a ešte sa aj cuduju ze na tom nie je nič divné.
Podľa mňa najintimnejsi čas pre partnerov je práve ten čas, kedy uložia deti spať, a bud si niečo spolu pozrú, porozprávajú sa, pomiluju sa atď, alebo len jednoducho jeden vedľa druhého zaspia. Jednoducho chvilka len pre nich dvoch, bez detí
@kitycat preto hovorim kompromis. On sam pise, ze aspon 1x za tri dni. Takze 2x do tyzdna sex zdravy clovek zvladne.
A je jasne, ze budu vynimky. Menzes, choroba. Ved pise, ze zvladal cas, ked boli deti male, aj jej aktualnu neochotu a potrebu mat sex iba 1x za tyzden. Takze kompromis moze pomoct a myslim, ze obcasne vypadky ako ten spominany menzes prezije bez toho, aby hned hladal inde.
Nerozumiem, preco si hned taka nabrusena, akoby tu milenku uz mal a vyjadrila si sa k nemu tak urazlivo a dehonestujuco.
Nemozes klast na niekoho naroky, ze ked zena nechce, tak sa ma prisposobit a ja neviem, davat si do kavy brom najskor.
Rovnako nikto nemoze jeho zenu nutit, aby sexovala kazdy jeden den (i ked si myslim, ze keby to od nej mal, tak do mesiaca sam znizi frekvenciu na 1x tyzdenne 😁 . Ze terajsia velka chut je do istej miery podmienena aj tym, ze maju sex velmi malo.)
A preto obaja bud najdu kompromis, alebo to mozu ukoncit, lebo ak by obaja trvali iba na svojom, priesecnik nenajdu. To proste krachne.
A kedze on je ochotny na kompromis (2x tyzdenne), tak lopta je teraz na jej strane, co urobi. Stastie je v jej rukach.
Z jej strany ale aktualne vnimam, ze sa snazi tej odpovedi vyhybat, ako to ide. Deti v spalni su jej udrzovanie legalnej vyhovorky.
Z jej strany je to pocit, ze perfektne oddaluje rozhodnutie a nikto jej nic nemoze vycitat. V realite netusi, kolko casu jej naozaj ostava, a kedy bude na vsetku ochotu zrazu robit kompromisy neskoro.
v sexe maju byt ludia uprimni sami k sebe aj partnerovi, vela x sa tu rieši, že muž nechce, žena nechce, ale ked odmietaju o tom hovoriť, ako ma druha strana vedieť na čom je, identifikovat problem a snažit sa ho odstraniť? tu už žiadna hanba ani okolky nie su na mieste,..ale ked sa to dlhodobo nerieši, môže si druha strana najsť milenca/ku alebo požiadať o rozvod, potom už je neskoro plakať
samozrejme, niekto o tom hovoriť nebude, lebo mu daný stav vyhovuje, to je jasné
Deti nemajú čo robiť v manželskej posteli v takom veku .Podľa mňa vôbec ,ale dobre.Otazka je,či ich tam nemá naschvál aby sa vyhla sexu ,alebo ich máte len takto zle naučené .
@1ryba myslím ze tvoj komentár vysvetľuje veľa. Pekný večer
@lentilka78 mozno na to, na co sa ona tesi cely den :D. Neoaci sa mi, ked sa takto prihliada na blaho muzov a zena si to ma cele oddriet a este vecer sa k nemu pritulit, lebo ved aby neodisiel..kde sme?
@dankanka a kde berieš, že ona si to všetko oddrie sama? To je len take všeobecne konštatovanie mnohych žien, ktoré asi robia sluzku mužom, alebo len potrebujú ponizovat potreby muža, lebo JA som matka, kto je viac🙄🙄🙄
Aj muži aj ženy majú svoje povinnosti aj potreby a ak chcú mať zdravý vzťah, tak ich musia navzájom napĺňať a rešpektovať.
Môj muž sa snaží rovným dielom prispievať k starostlivosti o deti a aj o domácnosť, samozrejme maximálne povysava a niekedy navarí, ale zase zastane mužské práce ktoré ja robiť neviem, ak niekto z nás je unavený, chorý, alebo ma nejaké iné povinnosti, ten druhy ho zastúpi, ja neviem ale podľa mňa je to normálne. Ale občas tu na MK mam pocit akoby všetci muži boli len stvoritelia detí, ktorý donesú peniaze domov a hotovo a všetko je na pleciach žien, len často mám pocit, že to je tak len prezentované tými ženami, reálne nepoznám asi v okolí muža ktorý doma fakt nič nerobí, nevenuje sa deťom vôbec, len chodí do práce a sedí s mobilom v ruke, neviem ci žijem v inej dimenzii, ale každí otec rodiny v okolí sa snaží, niekto viac, niekto menej
@vampir00 skusil by som po takom nocnom prebudeni zobudit zenu a presunut sa za tymto ucelom na gauc, deti nechate tam kde su, nie je to trvale riesenie, ale urcite schodne. Jej by som to ale vopred nehovoril, ak s tebou o tom nechce rozpravat, poznas odpoved uz teraz. Takto ju tak mesiac skus budit, ona nakoniec sama uzna, ze je to hovadina co robi a mozno sa to u vas da na spravnu cestu. Ak aj nic, aspon si budes isty, ze si spravil vsetko, co si mohol...
@lubossi 😁asi nie...že ,zobudiť ženu a presunúť sa na gauč ,možno unavenú 🤭😆
Ale vies o tom ze sex mozete mat aj inde nielen v posteli?
@maminkadeticiek písal na prvej strane :
Po deťoch som rád, že manželka to robí rada aspoň v manželskej posteli. Experimenty už so mnou nezdieľa.
@lubossi bolo by nefér, keby s nočným budením nemala trpezlivosť. Pri deťoch má trpezlivosť a pochopenie, keď ju v noci zobudia a lezú ku nim? Autor napísal, že sú na ňu naviazané. On nemá právo byť naviazaný na svoju manželku? Má sa radšej naviazať na milenku?
@anketkarka pravda, komunikacia je zaklad kazdeho vztahu, on sa snazil, na druhej strane, podla toho co pise, prisposoboval sa uz predtym, kvoli tomu, ze deti boli male, ale podla niektorych nebude predsa budit zenu, aby sa nahodou nenahnevala 🙂 radsej si najde inu s ktorou mu bude mozno lepsie, deti pridu o otca, mozno aj o strechu nad hlavou pri vyporiadani a kazdy urcite povie, ze na vine bol on, pritom on zenu nemohol ani chytit lebo spala na druhej strane postele a medzi boli 2 deti, nemohol s nou hovorit, lebo sa jej to nepacilo, takze boli vlastne co ? fwb ?
Nie, kludne by som ju zobudil, co moze stratit ? ze ho vyhodi zo spalne ? no a co ? aj tak spi vlastne v detskej...
Inak, ja si nemyslím, že keď budú deti späť samé v detských izbách, že to čokoľvek vyrieši..
Toto nebude príčina vášho problému.
Sám píšeš, že jej stačí sex raz za týždeň.. že to vysvetluje hormonálnymi zmenami...
Nuž, nech je za tým cokolvek, zostava vám iba otvorený rozhovor.
@anketkarka súhlasím že morálne by mal nárok ju budiť pre sex rovnako ako deti pre hocičo. Len skôr ako dlhodobo ženatý som sa na to pozrel z reálneho uhla pohľadu 😁
@walentina7 Neviem, či to ženy prežívajú odlišne, ale rozdiel medzi masturbáciou a (normálnym, nie že žena leží ako gumená Anča) sexom so ženou je asi ako rozdiel medzi vlašákom s rožkami a jedlom v luxusnej reštaurácii.
@lentilka78 beriem to tam, ze deti su na nu naviazane a uprednostni ich mat v manzelskej posteli namiesto neho. Evidentne je s nimi v drvivej vacsine casu, v chorobe, zdravi, riesi ulohy, nakup potrieb, oblecenia, stravy. Inak by jednala omnoho raznejsie a vysvetlila im, ze vo vlastnej posteli im bude lepsie a vsetci sa lepsie vyspia.
Autor,riad sa radami v príspevku nad tebou.Tá už milenca má a už aj odobreného.Smelo do milenky,držím palce.👍
@lubossi však aj ja som to napísala tak trochu s nadsazkou. Viem, že by mu to neprešlo, ale potom sa nečudujeme, že ho láka milenka, keď tá by pre neho do dovrodružstva išla. Pri manželke sa možno z úcty nepokúsi. A možno práve takto by u neho ,,zabodovala", keby sa na to dala.

@jozeffezoj počkaj, to bol čisto Instagram, tam niekedy nejake ženy hovoria nazory na rande, a maju pod tym 1000 nadavok od chlapov, to sa da ešte zniesť, ale bola som v konflikte už 2x, a teraz, ale s takými chlapmi je škoda reči, to je hruby primitiv, možeš mu dať 100 argumentov a on si ide svoje, to nema zmysel sa s nimi doťahovať..tu zatiaľ take reči neboli naštastie
toto ma napadlo, jak tu rozpisala na stranu bežny deň matky, že ženy to nemaju tak ľahke, jak sa to veľa krát perezentuje