icon

Robí váš partner niečo pre inú ženu?

28. mar 2023

Ženy aký by ste mali postoj ku tomu, keby váš chlap niečo zadarmo urobil inej žene? ( nebudem konkretizovať čo, nie je to podstatne, ide o to ze si niečo dala vykonať už vedome s tým že ho poprosi či môže zaplatiť až o nejakú dlhsiu dobu)
S touto ženou je v našom vztahu stále problém, mala som dôvody na to aby s ňou prerušil kontakt a celkovo sa správal voči nej inak ako ku ostatným. už ubehla dosť dlha doba a stále od nej peniaze nepýta, odkladá to. Ja sa do jeho financií nestaram-sú to jeho peniaze, no tu ide o princíp. Je x veci ktoré by namiesto toho čo urobil pre ňu mohol urobiť pre mna ako pre partnerku, zaplatiť mi niečo čo potrebujem a podobne. Vždy sa niečo nájde tak preco by mal dávať inej žene? Jasne som povedala- s kamaratmi rob čo chceš, nech ti platia kedy chcú ked to tak chceš ale INÁ ŽENA vyslovene zena s ktorou prišli len problémy, to si neprajem.v tomto jedinom prípade mal urobiť výnimku vzhľadom na všetko čo bolo predtým.ani nekomentujem to, že jej samej to malo byt blbe no budis, aspoň on sa k tomu mal postaviť zodpovedne.
Vždy sa mi dostane len to ze to nie je moja vec. Povedala som mu, či aj ja mám byt taká ze teraz pôjdem niekam za inými chlapmi a tiež budem toto využívať, nech platia niečo oni mne. Viem ze keby chcem nasli by sa takí, no bolo by mi to proti srsti keď ja mám svojho partnera. Dotyčná má tiež svojho priateľa, neviem ako si to vôbec predstsvuje zvlasť po konfliktoch ktoré už kvôli nej prebehli. Len ma provokujú.
Stále sa mi len dostava pocit že ja som ta divná, ja nič nechápem a podobne. Nedokaze jednu osobu vyškrtnúť z nášho zivota alebo lepšie povedané správať sa tak aby niečo napravil a dokázal mi ze môžem byt kludna, a ja mám byt so všetkým v pohode.

Strana
z7
autor
29. mar 2023

@kiki23 záleží ako široké okolie sa ráta 😂😂😂ale z východu nie je 😂

mandarinka555
29. mar 2023

Píšeš také omáčky okolo toho, čo sa vlastne stalo...Načo potom zakladáš diskusiu, aby ti poradili? Možno mu za tú "službu" zaplatila fajkou, preto od nej teraz nepýta peniaze 😝

autor
29. mar 2023

@kittykat22 s prvou časťou súhlasím, sme spolu dlho a je veľmi ľahké mat túžbu ba niekoho iného ( lenže to by sme museli striedať partnerov snáď každé 2-3 roky aby sme vždy mali ten pocit novosti )
Druha časť manželstvo deti..takto. Sme ešte mladi, nemáme ani 30, ja po výške čiže nemám ten pocit ,,nudy,, ako možno keby od 18pracujem a v 25ke by už zuvot bol stereotyp a museli by prísť tieto veci. My sa rozprávame veľa o všetkom a sme nastavení rovnako, ja po svadbe deťoch ešte Netúžim, on tiež nie pritom vieme že raz ich mat budeme ale momentálne mame iné priority. Neberiem to tak ako väčšina ľudí keď sa povie koľko niekto spolu je a reči typu /: to ste sa nikde neposunuli aji nič.. pre niekoho je zmyslom života oen toto a všetko musí v nejakých časových úsekoch prísť ale my to tak neberieme. Čo by zmenilo to že teraz by boka svadba? O rok by to už bola hotová vec, boli by sme manželia a čo dalej , uz by sa nič zle stať nemohlo? To nie je nejaká ochrana pred týmito vecami. Takto smd ešte stále mladi a stále sú tieto všetky veci pred nami na ktoré sa raz môžme tešiť. Nie je to povinnosť že teraz musí byt svadba lebo uz sme spolu toľkoto a teraz dieťa lebo toľkoto. Keby to bolo uz za mnou, nevolo by tu uz nič na čo by som mohla čakať a tešiť sa. Má to cas, my si uz dávno žijeme ako nejako manželia ( známi si z nás takto robievali srandu uz dávno ešte keď sme boli veľmi mladi )
Mame spoločnú domácnosť aj všetko robíme tak, že keby manželia sme , rozdiel by bol naozaj len v tom papieri a mojom mene. Viem, že keby mu poviem že túžim trebárs po zásnubách tak by to aj prišlo, pritom nie pre to že on len na to čaká ale jemu ako chlapovi je to myslím celkom jedno práve preto že si žijeme aj bez toho dobre. Nebyť tohto problému iné proboemy by sme ani nemali.
Je to ukážkový chlap, starostlivý , vie sa uzasne postarať o všetko.. až na tento prep
Ono keby ju nepoznáme osobne tak by si takúto kamarátku ani inde nevytvoril. Za celé rokY nemal potrebu si hľadať niekoho cudzieho cez socialne siete a pdoovne ani nič take. Až tu keď s dotyčnou sme sa stretavali denne a prebiehala taká ta bežná komunikácia atd+ hneď teda využila jeho služby pracovné tak uz jasne že si museli aj číslo vymeniť a celkovo niekde komunikovať ohľadom toho navyše jej šéf je s partnerom výborný kamarat, robia pre seba mnoho veci veľmi partnerovi na ňom záleží a stále mi hovori, te aj ju berie len tak ako jeho a chce aby tam tie vzťahy boli dobre… lenže to si nemal inú ženu takto pripustiť k telu . A bolo by dobre, aj tie vztahy

groana
29. mar 2023

Ja si neviem predstaviť , žeby mal môj muž nejakú ženu kamarátku a poskytoval jej akékoľvek služby. Ani keby si s niekým vypisoval ani nič 😂

mamusa123456789
29. mar 2023

@number19 to samozrejme nie... Ja som najskôr reagovala a až teraz som dočítala diskusiu... Nemam slov na toho jej chlapa

michmich
29. mar 2023

@rawmamka Ďakujem. Je to casto makačka tie vzťahy medzi muzom a zenou 😅
Ano, mrzi to, ze bol ochotny stratit nas vzťah, ublížiť mi kvoli nejakemu pobluzneniu. On na to, ze on si nemyslel, ze mi tym ublizi. Lebo si myslel, ze na to nikdy nepridem 🤦‍♀️🤷‍♀️😅 Muzska logika alebo len nemal na to co povedať. Neviem ale nikdy na ten argument nezabudnem 🙄😀

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sccarlet
29. mar 2023

A čo chces od nás počuť? Nie je to ok,že to pre ňu robí a vie že teba to zraňuje. Ale zrejme ho to k nej ťaha, ak ju nevie odmietnuť a odseknuť zo svojho života. Aj to sa niekedy stáva, že chlap ľúbi svoju partnerku a všetko je ako má byť, a zároveň je v jeho hlave ešte niekto s kým rád trávi čas a nechce o to prísť...on to ako pociťuje? Hrozí opäť že sa niečo medzi nimi udeje? Prečo jej to neodmietne keď pozná tvoj názor na vec...nechce sa mi veriť že je len "dobrák" a neodmietne pomoc kamoške keď vie že ty si to nepraješ🤷toto nie je od neho pekné. No ktovie ako to presne bolo, len vy traja, my nie...tak sa nám ťažko súdi z neurčitých vecí

luizina
29. mar 2023

@autorka pozri, vas vztah uz je nefunkčný a je len na tebe, kedy to ukoncis. Kontaktovat ju, alebo jej priatela je pod tvoju úroveň a hlavne ked ten tvoj nerespektuje teba a tvoje prianie. On sa tej zeny nezbavi a to ti je hadam jasne. Cize do kedy chces vies tento boj sama so sebou a cakat ci sa on nahodou nespamata? No nespamata, lebo nechce a nevidi v tom nic zle. Teba momentalne vidi len ako ziarlivu hysterku, ktora mu chce len hanbu narobit a to ta dostalo do uplne najhorsej pozicie vo vasom vztahu a len tak sa z nej nedostanes. Ona je na koni a ty v kute, on spokojny, tak naco chces cakat, zazrak sa nestane. Nebola by som s chlapom pre ktoreho nie som prvorada a nevazi si ma.

katkazocele
29. mar 2023

Je to malá šanca, ale Čo Ak mu už zaplatila daná žena? len to nebolo peniazmi ale povedzme v ,, naturáliách,, 😉 Preto možno nepýta peniaze, lebo už výslužku dostal, aj opakovane 😕

terezka1947
30. mar 2023

@autorka čiže čo vlastne chces robiť teraz?
Budeš bojovať o svojho 10r.priatela?
Lebo vlastne na vine je ona a vy dvaja ste a bude šťastní a nijaký problém nemáte?
No už keď ti kopa žien,kt.ta nepoznajú a nemajú ti prečo klamať napíše,že problém máte a veľmi veľký,tak by som sa zamyslela.
10r.je veľmi veľa na vzťah,kt.je ešte aj teraz v situacii,že sa najbližšie roky vlastne ani nič diať nebude. Svadba nie je iba papier,keby bola,ľudia sa neberú,veď je to iba papier. Ani po 20,30r a 3detoch by sa nebrali,načo.
Ty na jednej strane sa cítiš hrdinsky,veď je s tebou 10r.,ale na druhej sa bojíš rozísť a tak vidíš nepriateľa vášho vzťahu a jediný problém v tej žene. Ani si nepripustis možnosť,že problém môže byť u tvojho priateľa. Ale v jednom dodávam za pravdu,či vo vašom vzťahu,či v manželstve,muža neukontrolujes a vlastne,načo by si aj musela,ci mala kontrolovať muža,kto.by ťa mal ľúbiť?keby ťa ľúbil,nerobil by nič,čo by ťa zranovalo. Fakt jednoduché,netreba filozofovať a hľadať teplú vodu.
Keď teraz,čo neriešite nič vážne,si mladá,nemáte deti,atď vidí čaro inej ženy,čo bude neskôr?

eeffka
30. mar 2023

Nuz precitala som vsetko a ako 45r zena ti napisem ze panko sa namotal, tu je jedno ze jej pomaha, to je len taka pretavena zalubenost do cinov. Mozete sa rozpravat kolko chcete, diskutovat, analyzovat ale zaver je ze tvoj priatel sa citi ako poloboh leboje tu nova zena, co sa mu nuka, boc aj debilnymi palacinkami. Ja osobne by som mu oznamila, nie diskutovala, ze bud pojde slecna do prec navzdy alebo pojdem ja. Mas 30r dievca, teraz je to tato, neskor bude ina. Moj muz mal svojho casu tiez taku kamosku co bo zrala, prisla som na to, jemu som rovnooznamila ze sa z neho uz neposeriem, a ak neskonci okamzite tieto trapne vypisovacky tak balim deti a cau debile lebo ho poznam ako svoje topanky a slecne som nalozila co do nej voslo, tiez sirsia znama, odvtedy ma obide na chodniku az ma vidi.

mk22
30. mar 2023

Píšeš že svadba a nejaký papier..
Že vlastne fungujete ako manželia.. Omyl.. Môžete sa tak tváriť.. Budovať hniezdo ale v prípade rozchodu odchádzas s čím?
10r si niečo budovala.. Verím ze si posichrovana aj pre takúto situáciu.. Nedajbože žijete v jeho nehnuteľnosti.. Niečo sa mu stane, odchádzaš s holým zadkom.. Život vie prekvapiť.
A pre mňa by bolo veľmi dôležité to, že on, napriek tomu, že vie, že si to neželás, opakovane ho vyzývas, aby ukončil, prestal stopol smerom k nej cokolvek..nspriek tomu v tom pokračuje.
Lebo chce.. Si na rovnakej vlne ako kamoška..dist smutné.
Nie si nič viac.
Tvoje pocity, čo chceš, ignoruje.. A to by mi stačilo.

moonlight1210
30. mar 2023

Mas moznost poziadat o sluzby inych muzov v case, ked on venuje cas inej? Neokúňaj sa. Poziadaj. Nepaci sa mu to? Vsimla si si, ze uz nie si pre neho specialna ako kedysi, vies, ze pre teba uz nema tolko casu a nie si zena, co sa bude naviackrat doprosovat vlastnemu muzovi, aby pre nu konecne daco urobil.

A az sa budete o tom bavit povedz mu (no nie sarkasticky, ale s uplnou vaznostou), ze je zialbohu neprehliadnutelne, ako si mysli, ze je pre tu zenu nejak specialny. Ako muz, ci kamarat.
A nech sa zamysli, preco mu ona rada dava taky pocit.
Ci si nevsimol, ze vsetka ta pozornost a obdiv a ponukanie protisluzbiciek (nosenie palaciniek, navrhovanie upratania - ktore vie, ze on najskor nikdy neprijme, atd.), este aj tie flirt-smsky su spolu skor forma uceloveho konania, ako si ho namotat, aby pre nu robil veci rad, ochotne, mozno aj prednostne a citil sa hlupo si za to od nej vypytat peniaze.
Ci si nevsimol, ze prave preto udrzuje priatelstvo len s nim a nie s vami oboma. Ze to nie je jej tajnym obdivom k nemu.

A povedz mu, ze ani ty nemas problem si niekoho namotat, hovorit mu, aky je skvely, aby potom ochotne bezal pomahat zadarmo, cely nadseny, ze ho chvalis ako vycviceneho psika. Pretoze to je ponizujuce aj pre teba takto sa k niekomu chovat.
Ze z ucty k praci dotycneho a zo slusnosti k nemu radsej za sluzbu zaplatis, pretoze si jeho pracu vazis a ide o biznis.
Pretoze jedna vec je priatelstvo a druha biznis. Kamarati budme, no dlhy si platme.

Nech jej skusi povedat, ze tie peniaze chce. Uz teraz hned, ze uz dlho cakal. Alebo ze prijima ponuku na upratanie prevadzky. Ale upratanie, ze ju tam necha, nech robi a pojde prec.
Nie, ze tam bude pri nej sediet a ona polku roboty odflakne, lebo bude nenapadne cukrovat s nim, aby si nevsimol, ze nic dokladne nerobi.
Hned uvidi, ako sa jej vztah k nemu postupne zmeni. Ked ona zisti, ze aj on od nej naozaj daco chce. A neuspokoji sa iba s vecami, ktore sa ona rozhodne, ze mu ponukne, lebo jej najlahsie vyhovuju (trebars doniest tie palacinky, co jej ostali doma navyse a tvarit sa, ze to specialne jemu z vdaky nesie).
Ako rychlo prestane byt pre nu ten specialny uzasny kamarat.
Mozno potom z toho osialu vytriezvie.

Lebo ano, po 10 spolocnych rokoch uz nie si vynimocna, nova, nepreskumana. To je fakt.
Navyse robis tu hlupu chybu, ze ako nahle sa on od teba “trha”, ty sa na neho upriamujes a svet okolo prestava byt dolezity. Cim len posilujes jeho pocit, ze ak toto robi, nijak sa tym neohrozuje. Prave naopak, prinasa mu to vyhody. Moze si vybrat, ze sa chce tahat za druhou a teba nestrati. Ty sa budes tahat za nim. Nadavajuca, vycitajuca, ufrflana, nahnevana, ublizena, ale stale v tesnom pevnom zavese, ako karavan za autom. Pripravena na pouzitie kazdy raz, ked sa k tebe obrati.

Zmen dynamiku. Ukaz mu nepoznane nove stranky. Zburaj doterajsie istoty.
A nasad chrobaka do toho jeho zalaskovania do tej druhej.
No urob to sofistikovane. Nasad mu chrobaka do hlavy a prestan sa o nich dvoch zaujimat, ci dako sa k tomu vyjadrovat. Taky necakany obrat prispeje tiez.

ibrunova
30. mar 2023

@moonlight1210 Nech jej skusi povedat, ze tie peniaze chce. Uz teraz hned, ze uz dlho cakal. Alebo ze prijima ponuku na upratanie prevadzky. Ale upratanie, ze ju tam necha, nech robi a pojde prec.To určite s tým on bude súhlasiť 😂

kristinapetronela
30. mar 2023

Už ty musíš vedieť aki sú kamaráti ... Niekedy je to v pohode ,niekedy nie ...naozaj to už len ty vieš zbytočne tu budeme nieco také písať

moonlight1210
30. mar 2023

@ibrunova nerozumies, lebo nechces. Jasne, ze sa postavi na zadne.
Tu ale nejde o to, aby to siel naozaj hned pytat. Tu ide o uvedomenie si, ze je jej poskok zadarmo a par jej peknych reci. Aj ked sa najprv takej myslienke vzoprie a bude preto na autorku drzy.
To proste musi niekto do neho zasiat a pride to postupne samo.
Lebo on zatial funguje pod dirigovanim tej druhej, ze je super, skvely, sikovny, waw.
A nema zmysel na to tlacit. Cim menej ho priamo presviedcas, a ked len prehodis “napovedu”, tym skor sa nad tym zamysli. Ziaden clovek totiz nema rad pocit, ze si myslel, ze je ocenovany a pritom len niekomu zo seba robil blbca.

terezka1947
30. mar 2023

@moonlight1210 no ale prichádza otázka...mám bojovať o muža,kt.ani po 10r.nevie,čo vo mne má?
Ja som asi príliš hrdá,ale nebojoval by som.
Jednoducho skončím. A buď si uvedomí,čo stratil a spamätá sa alebo z krátkej cesty späť.
Ja by som potom nedokázala tomu človeku veriť. A strážiť muža,aby niekto opäť niečo neskúšal.....no tak hádam sme dvaja dospelí ľudia,je to môj partner,manžel,nie moje dieťa.

moonlight1210
30. mar 2023

@terezka1947 Nejde o bojovanie o neho naspat. Ide len o napovedanie: Nerobis dobre, co robis. Klames sam seba a riskujes.
A nechas to dalej na nom, nech s tou info nalozi, ako uzna za vhodne. Zena zas nalozi potom s jeho naslednou reakciou, ako uzna za vhodne.

Ak mu ale nemas potom verit, lebo na to neprisiel nejak sam, tak logicky je mudrejsie od neho hned odist a nic neriesit, ani neskusat. Lebo pre zmenu nasledne (ak by sa spamatal) by si peklo robila uz ty kvoli nedovere (to je nevyhoda podvedeneho cloveka, ze aj on musi zabojovat sam so sebou. Nie je to fer, ale je to tak.).
A taka nedovera a podozrievanie tiez nie je ani pre jedneho vyhra. Len trapenie pre obe strany.

terezka1947
30. mar 2023

@moonlight1210 veď preto píšem.
Keď raz niekto vie(a autorkinu priateľ vie,že jej tá žena a ich vzťah vadí),že partnerovi ubližuje a nechce to zmeniť,tak potom nie je dôvod bojovať.
Logicky sa vo vzťahu,kde došlo k sklamaniu nedá pokracovat,lebo neverím,že keď je niekto sklamaný,vie zabudnúť. Nech by aj odpustil.
Môžu pracovať na vzťahu,môžu tí ľudia ostať spolu,ale to ale tam niekde vždy ostane.....
Preto píšem,že dospelí ľudia si musia uvedomovať,čo riešia,ak sú s niekým v manželstve,či ako autorka,v dlhodobom vzťahu.
Alebo potom sú ženy,stíhačky,kt.si toho svojho celý život strážia a ten "chudák" má kopu bokoviek,lebo vie,že jeho polovička sa o nich postarať,čiže sa ani nemusí speci rozchádzať😃

Strana
z7