Rozmýšľate nad dieťaťom s homosexuálnym priateľom?
Ahojte,
zaujima ma Vas nazor,
mam kamarata, velmi mileho, dobreho, vzdelaneho, relaticne mladeho (ma tesne pred 30) ja mam 34 rokov.
Je homosexual, ale velmi tuzi po dietati a netvrdim ze ja nie.
Nemam ziadneho partnera a myslim si, ze po poslednom zlomenom srdci, ani po ziadnom netuzim.
Obaja sme zabezpeceni (auto byt dobra praca….)
On by so mnou to dieta chcel, a ja nad tym zacinam tiez uvazovat.
Poprosim len o slusnu komunikaciu … nadavky a osocovanie tu nehladam (prijmem aj kriticke nazory, ale nie nadavky)
@simsalabim nesúdim,len som bola zvedavá. 😱
A co to dieta?
Z jeho pohladu to bude ake? Ze raz som tu s tebou, potom tam s nim....jeho potreby, psychika.
To nie je,.ze chcem domace zvieratko, tak si ho zabezpecim...
Poznám jeden taký pár. Veľmi zle rozhodnutie, veľmi nešťastní ľudia, celé zle, nerob to. Dieťa má prísť na svet z lásky nie z rozhodnutia dvoch sebcov.
A potom si bude narokovat na dieta viac a ty sa udes musiet zmierit ze tvoje dieta budu vychovavat dvaja teplosi.To si naozaj taka zufala ze to chces takto?Ono v zivote vie byt clovek stastny aj bez deti.Tie deti z teba neurobia stastnejsieho cloveka.
Chod do toho.
Ale samozrejme môže sa stat aj to, že vaše priateľstvo dieta ovplyvní aj negatívne. Napríklad rôzne názory na výchovu atd., že to nebude ideálne, ale to, že dieta príde nasvietiť ako vytúžené je najlepší základ pre všetko.
Čo si o mne myslia ľudia vôbec neriešim. Ale môžem ti povedať, že som síce iný, ale podobný prípad a ľudia vyhľadávajú moju spoločnosť, dokonca aj takí viac konzervatívni. Ak to niekoho vyselektuje, dobre pre teba. A ani po rokoch ani z 1% neľutujem svoje rozhodnutie.
Jedine, čo by som na vašom mieste zvážila je, že každý pôjdete do svojho sna samostatne a budete sa na vašich cestách za dietatom podporovať. Môžete ist niekam do zahraničia, kde kliniky pomáhajú aj samostatným ženám a muzom. Potom mozete mat každý svoje dieta a riešiť spolu nové veci čo prichádzajú s rodicovstvom. Ak to bude klapať, bolo by to dosť fajn, že sú 2 deti - blízki kamaráti a budú mať okrem rodiča aj tu osobu druhého pohlavia v živote. A keď o pár rokov sa niečo stane, že sa vaše cesty rozídu, ušetrite si možné súdy a pod.
Skor si najdi psychologa. Dieta nie je barla pre teba do zivota, ze ked nemas normalny vztah tak aspon budes mat dieta. Dieta nerodime pre seba a pre uspokojovanie svojich (emocionalnych, socialnych) potrieb. Vidim tu vysoke riziko, ze ako matka ktora nema na svete nikoho ineho, budes prilis fixovana na to dieta a s takymto (prepac, sebeckym) pristupom nakoniec vychovavas z neho choru osobnost.
Dieta sa ma narodit do usporiadaneho zivota, a teraz nemam na mysli materialne veci.
Za mna ano. Len neviem, ako to technicky chcete previest.
Inseminacia, alebo sa ponizi hetero stykom? 🌀
Nechce sa mi čítať všetky odpovede, ale ako dieťa rozvedených rodičov, z ktorých jeden sa o nás prakticky prestal zaujímať, ti napíšem, že nevidím nič zlé na tom, že o tom uvažuješ. Za mňa, je lepšie mať radšej dvoch plnohodnotných rodičov akejkoľvek orientácie než dvoch hetero rodičov, ktorí nevedia, čo od dobroty a pomsty voči tomu druhému
@heeedka osobne poznam tri duhove rodiny a ziadne z deti nepocituje ziadnu krivdu a svoju rodinu miluje. Aj nasa skolka je inkluzivna a su tam deti z roznych rodin, aj duhovych, aj cudzinci, adoptovane deti, deti zo zdravotnym znevyhodnenim a vsetci spolu krasne vychadzaju, pretoze to odzaciatku povazuju za normalnu sucast spolocnosti ze sme roznorodi. To deti od dospelych preberaju nazory, ze kto vybocuje z normalu je hodny posmechu. Deti same by to nenapadlo. Mali by sme deti viac ucit k tolerancii.
@brezza ja toto hovorím vždy... deti sú schopné veriť v ježiška, santa clausa, mikuláša, atď.. tak nech mi nikto nehovorí, že v ich hlave vznikne myšlienka vysmievať sa niekomu, lebo má dvoch ockov... alebo dve mamky. To sa deje len v prípade, že im to do hlavy natlačia rodičia. Bohužiaľ, na východnom Slovensku je takýchto ľudí neúrekom :(
@autorka Ešte by som do toho určite nešla v Tvojom veku, keď máš nádej tomu dieťaťu ponúknuť úplnú usporiadanú rodinu a splodenie z lásky. A Ty tú šancu máš. Mne príde logockejšie ešte pár rokov investovať do intenzívneho hľadania vhodného partnera. S tým máš aspoň nádej na rodinnú budúcnosť a kompletnú rodinu pre dieťa. Keď tak veľmi túžiš po dieťati, že by si si ho urobila takto ,,neusporiadane ako obchodný vzťah", tak sa skús zoznamovať a investuj svoj čas do možnej krásnej budúcnosti pre seba a dieťa. To je zatiaľ bez citov presne tak ako ten terajší plán na dieťa. Ale aspoň máš nádej časom, že si najdeš milujúceho partnera a kompletného otca pre svoje dieťa.
Tento plán by som brala len ako poslednú možnosť, lebo keď sa vcítiš do toho dieťaťa, že aký život mu už pred počatím vyberáš, tak to nie je voči tomu malému férové. Ja som rozvedená a s exmanželom vychádzame nadštandardne, asi tak ako Ty by si vychádzala s "pánom plánovaným ockom". Možno. Ale keby som vedela, že naše mamželstvo skonči takto, nikdy by som s ním tie deti nechcela.
@fido69 neskutočný pohľad na vzťahy máš. Keď si napísal výrok svojej mamky, tak ani nie čudo, keď si v takom vyrastal. Bohužiaľ je to vačšinový názor ľudí keď vstupujú do vzťahov a zakladajú rodiny. Veľmi smutné, že sa to berie ako ,,obchod".
A hlavne pre dieta je asi lesie mat komplernu rodinu,nie raz byt u otca a frajera ,druhy krat zasa s mamaou ajej frajerom.A ťy to tak planujes.Dalej mate rovnake nazory na vychovi?Si dost tolerantna aby si tolerovala jeho vychovu,kolko zien tu neznasa ked sa jej do vychovy stara svokra.Vy to mate sko?Nebude to vasit ked ty po ies a a on b?Si taka flexibilna a vies sa odosobnit od toho?
Pre všetkých čo tu tvrdia, že dieťa je splodené z lásky... možno v idilických predstavách a dievčenských snoch. V reálnom živote byva dieťa splodené až v polovici prípadov náhodne (necielene) pri pohlavnom styku, často "nezáväznom". Rovnako však býva splodené pri znásilnení ženy alebo umelom oplodnení v skúmavke. Zázrak počatia je biochemická reakcia.
Štatisticky až 50% manželstiev (každé druhé) končí rozvodom! Tak o akých tradičných a usporiadaných rodinách tu vlastne hovoríte? 🤔
@fido69 mas z casti aj pravdu alw tam ide aj o hodnoty a vychovu,ako bolo splodene na tom az tak nezalezi,dolezite je ako bude vychovane.A tito dvaja ci maju robnaky nauor na vychovu je otazne.
@anketkarka fúha, toto by som ja napríklad v živote nepovedala, že keby som vedela ako naše manželstvo s ex dopadne, nikdy by som s ním nášho syna nechcela. Práve naopak, tiež som rozvedená a ex sa o syna nezaujíma absolútne, aj keď som sa zo začiatku veľmi snažila, aby syn neprišiel o otca, no aj napriek tomu by som rozhodnutie mať ho s ním spätne nezmenila.
Nečítala som diskusiu, ale ak on veľmi túži po dieťati, tak zrejme netúži ho len splodiť a potom ti až do jeho dospelosti posielať peniaze, ale zrejme sa chce na výchove dieťaťa aktívne podieľať, byť s ním... Možno, ak by ste to dieťa mali, by mohol časom chcieť striedavú starostlivosť. Ja viem, že tak žije nie málo rodín, ale niečo iné je, keď sa to proste stane a niečo iné zase, keď sa to od začiatku takto plánuje. Zvládla by si to? Byť v podstate polovicu času bez dieťaťa? Každé druhé Vianoce bez neho, na dovolenky by chodilo bez teba, s otcom a možno jeho prípadným partnerom? Či plánujete s kamarátom žiť spolu a mať voľný vzťah?
Mali by ste to mat právne ošetrené.....kvôli budúcnosti....výživovaciu povinnosť....aj v prípade ze sa niečo nepodarí....
Inak vám môže byť jedno co kto si myslí....každý si môže robiť čo chce....pokiaľ neobtazuje druhých....pokial si nesie zodpovednost.....ved uz teraz je zabezpecene na dva zivoty dopredu.....
.ako to bude dieťa vnímať v budúcnosti....je otázne....no každý máme nejaky rodokmeň.
Kľudne ak sa Vam táto myšlienka pozdáva dlhodobo...( nie emocna iluzia)..tak každý má právo na život.....môže z neho vyrásť človiečik, ktory pomôže ďalším 1000 prostredníctvom svojho života. Bez ohľadu na legislatívu.
Mna napada iba pripad, ze ak si ten kamarat najde kamarata, a kedze chce to dieta tiez, tak budete ako rozvedena rodina. Ale tak zase dieta bude milovane z oboch stran, zrejme nebudete mat medzi sebou konflikt ako vacsina parov po rozvode, kt.riesia iba, ako co najviac vycucat tu druhu stranu, a okrem toho byvate pri sebe (horsie ak sa jeden z vas odstahuje, tak pre dieta bude horsie to pendlovanie). Ci ste sa rozpravali o vychove za vsetkych okolnosti (ty si najdes partnera alebo on si najde partnera, co bude, ak sa jeden odstahuje...)?
Ja ti fandim a myslim, ze aj to dieta sa bude mat dobre. Trochu nechapem, ako to moze skomplikovat okolie, ved za par rokov tu budeme mat x prikazanych rodov, cize ked si bude chciet niekto vybrat, ze je ziarovka, tak ostatni mu budu mat zakazane nieco nato povedat 😂. Teraz zarty bokom, podla mna aj neprajnik voci homosexualom ked uvidi, ze sa o dieta naozaj prikladne starate a dieta je ovela stastnejsie ako v nestastnej rodine, tak sa nebude navazat. Drzim palceky, nech vam to vyjde 🙂.
Nevidim dovod na “vzatie” v najhorsom pripade aj keby sme sa o dieta neviem ako sudili, v akych pripadoch daju dieta otcovi (som Vs vzdelana, zabezpečena, ziadna alkoholicka cii feračka a podobne)
Nazor na vychodu? Aktualne ho mame rovnaky, ale ako saa bude vyvijat s vekom dietata to teraz neviem ani ja a ani on. A čo “svokra” ? Ktora z Vas ma rada vychovne metody babičky? Och ziadna (mozno tak male percento) a čo spolocne dovolenky?
Moja velmi dobra kamoska je rozvedena a deti su cele stastne lebo chodia na 2 dovolenky (s ockom a s mamkou), a ak si po case najdeme partnerov, pripadne on partnera ci ja partnera nevidim dovod k nejakej nenavisti, uz len tym ako sme obaja nastaveni, urcite si ja nenajdem nejakeho “mladeho kotlebu” ktory ma odpor k homosexualom, nakolko s takymto clovekom by som veru nevydrzala, bez ohladu nato kto bude otcom dietata.
A nakolko ano on chce dieta, a je lekar, viem, zeby mi s tym dietatom na 10000% pomahal, nie je typ cloveka ok teraz splodim ty ho vychovavaj sama a ked bude mat 15 vezmem ti ho…. takto nie je nastaveni ani jeden z nas 🙂
Ale čas ukaze.
Ďakujem damy a pani za plodnu debatu. Vaše nazory si vezmem k srdcu a kazdy jeden postreh (pozitivny aj negativny) spravne prehodnotim 🙂
Lwn aby ti to niekedy neprislo luto ze si doeta obrala o moznost,pisem moznos vyrastat v uplnej rodine.Tie deti nie su ziadne psy,ci macky s krorymi mozes narabat ako sa to prave tebe hodi.Deti tiez chcu mat kompletnu rodinu a mamu tata pri sebe nie inde.Ved pockaj este rok,mozno dovtedy niekoho stretnes ,ja by som skor nedala na reci nejakeho oblbovaca ktory vie ze bez teba deti nikdy mat nebude.Ako sa vravi ked vtacka lapaju pekne mu spievaju.
A to ze dieta nezveria jemu nemusi byt na 100% minimalne udete mat striedavu starostlivost,zvlast ak na tom dietati bude lionut a bude chciet mat uplnu rodinu len nie s tebou ale s nejakym dalsim teplosoˇ.Mne by aj to vadilo zeby moje seri vyrastali v domacnosti s dvoma muzmi.Ale ty sa zdas liberalna mozno tebe to prekazat casom nebude,len ci ti nebude smutno za dietatom ked ude tyzden u dvoch milujucich muzov.
Ja keď vidím aký máš autorka postoj k dieťaťu, zaobstaraj si radšej psa ako toto šaškovanie tu v diskusii. Fakt žasnem.
Toto je podľa hesla - Zúfalé ženy, robia zúfalé činy.
A peniaze na IFV radšej obetuj na kvalitného psychológa a terapeuta. Možno si potom aj uvedomíš, prečo si vyberáš takých životných partnerov akých si vyberáš.
@katkami123 zvieratko mam 🙂 skus poradit nieco lepsie 🙂
Poradila som - namiesto dieťaťa ísť za psychológom.
Si tu z toho robíš srandu autorka teraz, ale až pridu problémy, potom uvidíš. 👌 a keď ti ten tvoj milý "kamarat" povie, že chce striedavku, a bude trvať presne na rozdelení času trávenia na polovicu, som zvedavá aká budeš potom "hrdinka"👍
@katkami123 presne, stačí jej aj pes. Takúto matku mat, no chuda dieta 🤦♀️
Ona to vlastne všetko robí kvôli dietatu, o ktoré sa ako sa bude dat deliť s ďalšou rodinou v podstate. Byt jej budúcim chlapom, kukám jak puk, keď sa toto dozviem
V prvom rade, XY psychológov sa už neraz vyjadrilo, že striedavá starostlivosť je to najhoršie na psychiku dieťaťa. Vyhovuje iba rodičom, nie dieťaťu.
@katkami123 ona nepochopila, ze žena dieta môže mať aj sama, ale chlap ho sám mat nemoze (nevynosi si ho)... tento našiel nejakú ochotnu husicku, tak sľubuje hory-doly samozrejme 🤦♀️ nebude ani čakať kým bude dieta ako tak veľké, akonáhle nebude kojiť, bude ho chcieť. Potom som zvedava, co bude autorka robiť. Ale ona je tak vymleta tým, že jej niekto urobí dieta, ze absolutne nerozmýšľa nad dôsledkami. Ešte nám tu vitazoslavne napise, ze bude mat ocinkov rovno dvoch 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ detto koľko žien tu bojuje proti striedavke, a ona v pohode ju chce od úplného začiatku. Ja si toto neviem predstaviť.

Pocitas aj s tým, ze on na to dieta budete taky istý narok ako ty???
Ako ti tu niektoré píšu, co keď bude chcieť napr.striedavku? Budu s nim chcieť chodiť napr.na dovolenky?A s jeho partnerom ho normálne vychovávať??? Co potom??? Toto mas premyslené? Si s tým ok? Aj keď samozrejme teraz ti odprisahne, ze toto nehrozí. Lebo tento chlap dieta chce, a nemá iný spôsob ako sa k nemu dopracovať.
Keď chceš dieta, to si radšej nájdi niekoho s výhodami a spávaj s nim, kým neotehotnies. Potom sa s nim jednoducho rozid a dieta bude len tvoje.