icon

Sex ako zážitok len pre jedného z partnerov

hugger
6. sep 2023

Je v milujúcom sa páre v poriadku mat aj sex pre potešenie len jedného z partnerov?

Ak by výsledkom rýchlovky určenej na potešenie len jedného bolo, že získate partnera ktorý vás miluje a hlboko si vás váži za to, že chápete a akceptujete jeho potreby, je to pre vás dostatočná hodnota ktorú tým pre vzťah získate alebo je potrebne niečo iné? Alebo je sex len pre potešenie toho druhého úplné no go.

Nehovorím o nejakých výkonoch nasilu, jednoducho sa bez hranej vášne a bez zahraného orgazmu odovzdať partnerovi a na par minút prenechať celú iniciatívu a aktivitu na neho. Téma je samozrejme obojstranná a rovnaké očakávanie by bolo aplikovateľné aj na mužov s cieľom uspokojiť partnerku, len tej aktivity by tam bolo treba viac, lebo muži nevedia pasívne poskytnúť sex.

Naozaj sa sex v páre musí podriadiť výlučne partnerovi s nižším drajvom? Lebo v situácii keď je (dočasne alebo dlhodobo) rozdiel v potrebe fyzickej intimity, ak by sme išli striktne podľa pravidla, že sex ma byt chcený a dobrovoľný tak frekvencia sa vždy zníži na úroveň partnera ktorý potrebuje sex menej. Žiadne hľadanie kompromisu, pretože akýkoľvek kompromis by znamenal nechcený sex pre partnera ktorý má potrebu nižšiu.

Je len malá šanca že dvaja budú mat rovnaky sex drajv; je lepšie pre vzťah nechať partnera s vyšším drajvom riešiť si svoj situáciu sám, bez možnosti vytvorenia puta a pocitu blízkosti v páre, alebo obaja partneri by mali prevziať zodpovednosť za všetko čo sa týka ich vzťahu a riešiť to spoločne?

Tí z vás čo takýto postoj neakceptujete:
Čo je tou bariérou ktorá vám v tom bráni? Akú hodnotu by ste vo vzťahu museli získať aby to pre vás bolo akceptovateľné riešenie? Čo by pre vás musel váš partner robiť aby takýto sex bol bežným doplnkom ku sexu v ktorom sú obaja partneri rovnako vzrušení?

Neriešim žiaden aktuálny problém, len sa snažím porozumieť či a čo som vo svojom predchádzajúcom vzťahu urobil nesprávne. Téma si nevyžaduje zdieľať ako to máte doma, len ma zaujíma váš názor.

Strana
z5
marca12
24. sep 2023

@foterlotor To,ze je pre teba dolezite uspokojit partnerku,neznamena,ze to robi kazdy muz. Je vela sebeckych muzov,ktori si potrebuju vyprazdnit vajcia a je im jedno,ci partnerka predstierala orgazmus. Nastastie to moj pripad nie,takze nie,nesudim podla seba.

hankm
24. sep 2023

@marca12 co vedie zeny, s takymito muzmi spolunazivat ?

maranta_leuconeura
24. sep 2023

@hankm nemaju kam inam ist, lebo si s nimi narobili 3 deti, dufajuc, ze sa muz zmeni. A teraz nevedia najst pracu na HO, lebo deti nemaju kam dat, ale inak najom nezaplatia, lebo muz ma dom napisany cely na seba a ich kariera bola vlastne rodit deti, takze ani nic nevedia zamestnavatelovi ponuknut. Ved je tu taka tema kazdy den.

anketkarka
24. sep 2023

@hankm ľudia sa aj časom menia. Či už z pohodlnosti, alebo sebeckosti, keď si je chlap istý, že tá žena nemá veľa možností.

Strana
z5