Sex až po svadbe
Ahojte,
mam 36 rokov, priatelka 32, je velmi veriaca a od zaciatku prezentovala jasny postoj k tomu, ze plnohodnotny sexualny vztah si vie predstavit az po svadbe. Zo zaciatku som to vedel viac tolerovat, ale sme spolu uz skoro rok a som coraz frustrovanejsi. Mal to niekto podobne a naozaj sa to svadbou zlepsi?
A este dodam, ze katolici teda rozhodne nemaju mat sex len za ucelom plodenia deti, ale aj s vasne, z lasky, len tak, pre radost a kolko sa im raci, ale maju iste pravidla teda.
Moj muz je ten z tych vasnivejsich muzov, ale vie sa ovladat, ma pochopenie, ked ja nechcem. Niekedy vydrzi fakt dlho, ale viem aj o tom, ked si to spravi sam. Nie je na to hrdy, no ale tak co ma robit? Niekedy okolnosti proste nedovoluju mat sex casto, pri 4 detoch to mame tazsie. Plus aj choroby a ine zivotne situacie, ked proste jedna strana nema chut.
Naucit sa sebaovladaniu, nie je potlacanie pudov, ale vediet byt ohladuplny k druhemu, nie je to na skodu...Len treba sa rozpravat, ci mate rovnake alebo podobne predstavy o fungovani po svadbe.
My mame stastie, ze mame jeden voci druhemu neskutocnu pritazlivost aj po rokoch, sex sme sice zazili aj pred svadbou, ale mali sme iba jeden druheho, nemali sme inych partnerov a zo zaciatku to bola dost bieda, ale casom sme si nasli sposob, a je to coraz lepsie a lepsie. Ale musi tam byt vasen, pritazlivost a tuzba druheho urobit stastnym. Ako to pises, ja mam ppcit, ze ona vasen voci Tebe ani nema 🤔...
Problém vidím v tom, že vy dvaja máte úplne iné hodnoty. Ja vravím, že vzťah vám fungovať nebude. Mala by si nájsť niekoho veriaceho ako ona s rovnakým zmýšľaním.
Mas 36 a este stale musis zarobit aby doslo k svadbe?
Sex až po svadbe? Za mňa určite super, odporúčam... S nejednou ženou som mal sex až po svadbe a oplatilo sa počkať, bolo to úžasné. Jediná nevýhoda je, že manželke to trošku prekáža...
A keď spravíte deti,tak už sa nesexuje? 🤔
Necitala som vsetky prispevky. S manzelom (sme hodnotovo nastaveni rovnako) sme cakali az do svadby. Ziadne hrozostrasne scenare sa nekonali, sme obidvaja stastni, spokojni, aj po rokoch je sex cim dalej lepsi a krajsi. A halucinacie o tom, ze budete mat sex iba cez plodne dni a aj to iba vtedy ked budete planovat dieta…. fakt mi to to totalne dviha tlak tieto zvasty, ktore su vysmechom z veriacich ludi. Je to presne naopak. Ked neplanujeme babatko, vyhybame sa plodnym dnom.
Je mi luto tvojej priatelky, lebo ty nicomu nechapes a ani nechces a cely zivot s tebou bude trapenie, kedze ste hodnotovo niekde uplne inde. Ona naivne asi veri ze vsetko bude ok. Pravdepodobne je zalubena. Mam rovnake skusenosti so vztahmi pred mojim manzelom, a nastastie som z nich vycuvala. Vydala som sa za rovnako zmyslajuceho cloveka, takze sme jednotni, stastni a “netrpi” nikto.
@igiana a je v norme zakazovať alebo teda obmedzovať partnera prípadne manžela v masturbácii? Môže to robiť aj opačne manžel?
@misiak7777 tu nejde o normu. Masturbacia je sebecke sebauspokojovanie. Sex by mal byt darovanim sa jeden druhemu. Ako hovorim, mas uplne ine hodnoty. Nikdy si rozumiet nebudete. Ja na tvojom mieste by som jej vysvetlila, ze by si mala hladat niekoho veriaceho, neda sa nikoho nutit do niecoho, ked to sam nechce.
@igiana čiže kresťania vlastne zakazujú masturbáciu..
Nuž myslím že autor by mal zvážiť či ostane v takom vzťahu... Ja si neviem predstaviť že muža by som kontrolovala koľko krát si natiahol káčera
@misiak7777 jaj prepac, myslela som si ze ty si autor, tak som priamo tebe pisala 🙈
@autor Nečítam celú diskusiu, ale mne to príde, že ty absolútne nerozumieš "jej svetu".... Tebe pomôže jedine komunikácia. Rozprávať sa s ňou a rozprávať. Si zaľúbený, vidíš všetko 'ružovo' respektíve vidíš aj tie rozdiely, ale tie rozdiely sú veľké medzi vami. A v budúcnosti Ti budú prekážať, na 100%.,Si ochotný akceptovať jej pohľad? Lebo rozchádzate sa v zásadných otázkach....musíte to mať odkomunikované celé. Aj pre praktizujucich veriacich nie sú tieto témy jednoduché, bez viery je to ťažké žiť. Ak ju nelubis takú aká je, a nechceš ju prijať aj s jej vierou... Nežeň sa. A ešte to je pekné, že chce dve deti, alr sleduje si cyklus? Pozná metódu STM, vyzná sa vo svojom cykle? Lebo učiť sa to už v 'manželstve e
Za pochodu, nebodaj po pôrode a bez podpory milujúceho a chapaveho' manžela to je fest ťažké a priprav sa, že nebudú iba dve deti. Si ochotný mať viac detí? A to ti vravím ako praktizujúca katolíčka, šťastne vydatá, čakajúca do svadby...a radím ti, nehľadaj odpovede na modrom koňovi, ale rozprávaj sa so svojou priateľkou. Pýtaj sa jej na tieto témy .. Nech ti to ona vysvetľuje... Nejakú literatúru si zožeň aby si pochopil jej správanie a rozmýšľanie... Lebo tu sa dozvieš len, že kresťania sú hlúpi a bigotni, a neznášajú sex 🤩... Čo je podľa mňa dosť hlúpa a naivná predstava....
Ak ti tikaju biologicke hodiny a zaroven chces otestovat zenu s ktorou chces stravit zvysok zivota, tak ich po Slovenku behaju kvanta... neviem preco si so zenou, ktora chce na sex pockat po svadbe a ktora ho ma len za ucelom spravenia si deti...
A ked ti to nebude vyhovoat sa budes rozvadzat? Svadba v kostole ta caka to vies?
Ja byt vami, tak idem za knazom a necham si do detailu vysvetlit manzelsku cistotu a toto cele. Lebo to moze byt aj pre nu nie spravne vysvetlene a pre Teba to moze byt rozhodujuce.
@autor poznám takýto prípad. Môj kolega. A dopadlo to presne ako píšu baby predo mnou. Sex len kvôli plodeniu deti, podarilo sa im hneď (nanešťastie). Vrzol si možno 20x za 10 rokov čo sú spolu. Inak nič. Keď ho pristihla, ze si to robí sam, do satanov mu vynadala... nechce ju opustiť len kvôli deťom. Je mi ho veľmi luto. Cize s týmto jej postojom by som bola, ale ze velmi opatrná.
@lienka.7 dvaja zdravi normalni ludia nemaju mat preco problem. Musia si to vykomunikovat. Ja sa pohybujem hlavne v prostredi veriacich ludi, rozpravame sa s babami normalne o vsetkom, a este som sa nestretla s tym, ze by niektora normalne nespavala so svojim muzom. Ved to je brane ako hriech ked odmietas sex v manzelstve, takze fakt nerozumiem tie utoky. Takze si myslim ze pricina bude niekde inde, ked zena v manzelstve odmieta sex, nie to, ze je veriaca.
@lienka.7 ja som si tiez, ked som chodila s neveriacimi vypocula, aka som frigidna a nenormalna, za to ze som s nimi nevliezla do postele, to je uplne bezne.
Na druhej strane ma clovek aspon istotu, ze ten muz ma o zenu skutocny zaujem, ked to respektuje, ze mu nejde iba o sex. Minule tu bol prispevok, ze zena je nestastna, lebo ze ked sa aj s niekym zoznami a odmietne sex, tak sa na nu vykaslu
Teraz je to sex až po svadbe,a potom to bude len sex za účelom splodenia deti,keď bude chcieť splodiť dieťa tak áno,a ak nie tak sex nebude vôbec. Z kresťanského hľadiska to funguje tak,nie že si povieme svoje áno a sme ako dva zajačiky,ale sex je prípustný len za účelom splodenia dieťaťa,žiadny kondóm,žiadna antikoncepcia,to všetko sa považuje za hriech,bráni to počatiu,niečo si o tom naštuduj a odpovec si,či si ochotný ísť do niečoho takého.Ja by som to nedala.
To vážne uvažuješ nad svadbou? Čiže sex nie, až po svadbe a svadba nie, lebo si na to ešte nezarobil? 🤦♀️ to je snáď zlý vtip. A ak k tej svadbe aj dôjde, tak budete sexovať kým nebude mať 2 deti, to je cca 2-5 rokov a potom budeš už len chodiaci bankomat. Keby si nebol zaľúbený, sám by si videl, že toto nedopadne dobre. Je mi ťa trošku aj ľúto.
@igiana nemyslím si, že by ťa niekto považoval za nenormálnu, lebo sex po svadbe. Je to tvoje rozhodnutie ale nieje o nič lepšie a správnejšie ako mať sex pred svadbou. Sama si písala, nasla si rovnako zmyslajuceho muža, predtým si vzťahy ukončila. A o tu ide, nie o sex po svadbe. Ide o vzájomnú symbiózu 2 ľudí, ktorý to tak chcú a citia, nie, že ma to niekto učí a chváli, aká som super ze som zdrzanliva.
Sex budeš mať iba vtedy, ak bude chcieť otehotnieť...inak nie😝
Nečítala som všetky komentáre.
Mala som predmanželskú náuku a veru ťažko sa niektoré veci počúvali, ešteže to bola iba nutná povinnosť pre spokojnosť rodičov z manželovej strany.
Naštuduj si niečo o jej viere. Ak je to z jej strany naozaj také vážne ohľadom viery, mal by si vedieť, že sex je povolený len za účelom splodenia potomka. Kondómy, antikoncepcia, ani vyvrcholenie mimo pošvy nie je dovolené. Môže si akurát merať teplotu pre zistenie plodných dní, ale aj to niektorí považujú za špekuláciu.
Nezabudni, že v jej viere bude viesť aj vaše deti, čo vie silne ovplyvniť rodinný život ak je jeden z partnerov neveriaci/inej viery.
Čaká vás rozhovor. Priprav si otázky.
@plamienka555 prosim ta nesir bludy ze sex je dovoleny len za ucelom splodenia potomka. Nechcem ta urazit, ale asi si na nauke niektore veci nepochopila
A toto ťa vôbec neodradilo od vzťahu? Wau. 😳 Ešte je otázne či tie deti stihnete mať keď má už teraz 32 a ty ešte len šetríš na zásnuby. 🫣
mam skusenost - nezlepsi 🙂

Ja len toľko k tomu ze keď sa spolu mazlite bozkávate a vzrusi sa je to taky istý hriech ako sex pred svadbou keby bola taka striktna nedovolí ti ani to 🙈😁 cize pes je zakopaný uplne niekde inde