icon

Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje

daniel1988
25. aug 2023

Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.

h2
25. aug 2023

@tamta Ty by si to urobila? Uprednostnila stabilitu vzťahu, kde sa s odporom odťahuješ, keď sa ťa ten druhý len dotkne?

daniel1988
autor
25. aug 2023

@karolinakr Pravda. Len sa bojím, že takú dobrú babu nenájdem. Ale hej toto asi tiež nie je správna cesta.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
h2
25. aug 2023

@daniel1988 Dobrých báb sú milióny. Aj takých, čo sú okrem toho, že sú dobré, ešte aj sexi a príťažlivé pre teba. Je blbosť myslieť si, že takú už nenájdeš. Nenájdeš, keď nebudeš hľadať, lebo budeš s touto. A možno prejde pár rokov a takú nájdeš, zalúbite sa do seba a tejto tvojej súčasnej "kamarátke" tým ublížiš ešte viac.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@h2 Viem. Nechcem ju stratiť ako človeka ale ona sama sa vyjadrila že keby nie sme pár, kamarátkou zostať nechce. Radšej žiadny kontakt a zbohom. A to zase mňa bolí.

h2
25. aug 2023

@daniel1988 To úplne chápem a asi žiadna žena v jej situácii by nechcela zostať kamarátkou. Každý rozchod bolí. A každá bolesť časom prejde. Ja osobne inú možnosť nevidím.

martul
25. aug 2023

@daniel1988 nikto netvrdí, že ju týraš. Fantazíruješ akurát tak ty. Ale mať rád nestačí, mal si to ukončiť skôr a nie jej 8 rokov dávať nádej.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@martul Tú nádej som nedával len jej. Ale aj sebe. Boli sme v tom vzťahu dvaja. Aj sme ešte. Zatiaľ.

karolinakr
25. aug 2023

@daniel1988 len nechapem, ako si sa prinutil k sexu s nou, ked ti nesedi..Neni to tak, ze ta omrzela, rad by si okusil ine kočky, ciže si len prelietavy? Ako s niekym mozes raz spavat a potom sa ti hnusi To celkom nerozumiem ako sa dá

veverickav
25. aug 2023

A ked ste sa ten 1x rozisli, mal si dake ine baby v ten cas?

lenkakravcova
25. aug 2023

@daniel1988 ja toto asi nepochopím.
Ako si mohol s ňou spať keď ta vôbec ale ze vôbec nepritahovala?
Ako napíšem to trochu vulgárne, ale neverím, že keby ta úplne nepritahovala, teda žeby ti bola ľahostajná alebo ta odpodzovala, tak žeby sa ti vôbec podarilo s nou vyspať..
Fakt neverím.
Takže niečo ta na nej muselo priťahovať, ak si to "dokázal".
Skús porozmýšľať co to bolo. Alebo co to je. Pripadne co sa zmenilo, či nerozvinulo viac.
8 rokov nie je len tak. Za 8 rokov ste už mali byť svoju a mat deti, keď si s nou toľké roky vedel sexovať.

nika23t
25. aug 2023

Och, keď čítam tie komentáre, ako ju autor obral o 8 rokov a neviem co ešte, tak sa mi rozum zastavuje... Véd im nezničil životy, take veci sa stávajú. Nemáte deti, žiadne záväzky, prežili ste spolu 8, predpokladám, že celkom pekných rokov. No a keď to nejde, tak to nejde. Snáď obaja rýchlo nájdete niekoho, s kým to bude klapat po každej stránke. Určite aj sam cítiš, čo máš robiť. Tu zbytočne hľadáš rady 🤷‍♀️

daniel1988
autor
25. aug 2023

@karolinakr Ja som nikdy nebol prelietavý. Mal som vždy len vážne vzťahy. Úlety som neriešil nikdy. Ani v minulosti. Spávali sme spolu istý čas lebo mi dávala pochopenie, oporu, proste si ma získala tým aká bola a to prevyšovalo ostatné veci. Ale teraz je to iné... neviem to vysvetliť. Skrátka na začiatku nebola chémia, potom ss prehĺbili city a spávali sme spolu a teraz sme zase na bode mrazu. Ona rodinu nechce ani deti takže to tu zbytočne riešite.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@nika23t Cítim. Len je ťažké povedať zbohom. Nikdy som to nevedel. Ale asi budem musieť.

nika23t
25. aug 2023

@daniel1988 no, rozchody také bývajú. Ale na konci dňa zistíš, že to takto bolo najlepšie pre Vás oboch.

kitycat
25. aug 2023

@daniel1988 a na koho myslis ked s nou mas sex? 🤦‍♀️

harrisson
25. aug 2023

Mal som to podobne ale časom sa to upravilo k lepšiemu a začalo to klapat. Je vsak dosť možné aj to , že časom to dopadne zle u každej, takže sa skus zamerať na to, co je vo vasom vztahu a sexe pozitívne. Môj otec vravel, že tam dole je každá aj tak rovnaká... 🙂

alickapusinka
25. aug 2023

Ja si myslím že nevieš čo chceš. Stratila zbytočných 8 rokov. Ja keby že som v tvojej situácii tak si jej to mal povedať po 2 alebo 3 rokoch a nie vodiť ju za nos. Načo si išiel vôbec do vzťahu ak ani na začiatku tam nebola chémia. Nechaj ju ísť aby mala s niekým iným vzťah a dieťa. Si myslíš že s tebou bude mať vzťah a vzdá sa deti .Tomu never. Určite odíde a založi si novu rodinu. Priviesť dieťa do nefungujúceho vzťahu najhoršie čo môže byť.

harrisson
25. aug 2023

Povedz si, co od vzťahu očakávas a co je tvoja priorita v živote . podla toho sa rozhodni, kamo.

zdenka11081983
25. aug 2023

@daniel1988 možno to nie je o chémii. Ale jednoducho nie si typ na sex. Možno to nepotrebuješ a zvalujes to na chémiu. A vážne rozid sa s ňou, nemôžeš niekoho oblbovat vzťahom,lebo ho "máš rad".. Nie ty si len slaboch, ktorý čaká na niečo chemické wau a potom ju pošleš so slovami mam ta rad a bla bla... keby si ju mal rad ako píšeš dávno by si dal veci na poriadok.

candii
25. aug 2023

Ja nechápem ako môžeš byť s niekým 8 rokov keď ťa fyzicky nepriťahuje, ako s ním môžeš spávať atď .. mne by sa to nedalo.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@harrisson Vždy som tvrdil ze chémia nie je dôležitá. Možno aj preto teraz sa to vo mne tak bije. Hľadal som pochopenie, toleranciu, spoločné záujmy a dostal som to. A myslel som že postupne všetko bude super a klamať. A že sex nehrá veľkú úlohu. Ale očividne som sa mýlil. A fyzická stránka je dôležitá. Ja ju budem mať vždy rád, aj keď ona zrejme so mnou už nebude chcieť mať nič. Ale spomienky máme krásne a tie zostanú.

monika185243
25. aug 2023

@daniel1988 Neber to v zlom ale ja si to neviem predstaviť, ako môžeš mať s ňou sex, keď tam nie je chémia. Teda aspoň ja by som to nedokázala. Jediné východisko je rozísť sa...

daniel1988
autor
25. aug 2023

@monika185243 U mňa možno prevládala vďačnosť a že som sa cítil tak ako som sa cítil v tej dobe nad chémiou. Neviem sám. Proste je to ako to je. A zrejme už naozaj nie je iná cesta len to zobrať tak ako to je. A nejako jej to normálne povedať.

salamistka
25. aug 2023

Pekne o nej píšeš....keď si porovnám iné príspevky, kde manželia vykrikujú svojim ženám vulgarizmy a nevážia si ich, u vás je to iné, cítiť tam úctu, máte sa radi, vychádzate spolu....lenže bez dobrého sexu to nebude nikdy fungovať, dá sa tak spolu žiť, teda skôr vedľa seba, ale ja si neviem predstaviť, že takto môžu byť dvaja ľudia šťastní.

nevenka
25. aug 2023

Tak ja len z tej druhej strany. Nech by chlap bol akykolvek dobrak a rozumeli sme si, tak to by nestacilo. Mala som par takych skusenosti, ze sme si napriklad v jednom kuse pisali, lietali iskry hore dolu, no a ked sme sa stretli, ako ladova sprcha. Nic, nic tam nebolo. Ziadna chemia. Slo to len cez slova.
A ked som stretla mojho muza, tak bum, ako blesk z jasneho neba a to mal 15, ja 17. Ale este zo 2 roky trvalo, ze sme sa len kamosili a skusila som chodit s jeho starsim bratom. A ani tam nic nebolo. A par takychto pokusov ako som spominala vyssie.
A potom sme zazili jednu akciu, kde sa odvazil, pokusil sa o bozk a lietalo to na kilometre, uz sme sa od seba neodtrhli a ta chemia medzi nami funguje dodnes. Sme spolu celkovo 20 rokov. Nie je to ako na zaciatku, jasne, ze nie. Ale je to presne ta moja druha polovica, co ma doplna.
Nevedela by som mat sex a zit s nim pod jednou strechou, keby tam nebola fyzicka pritazlivost. A to nie sme krasni absolutne. Nevnimame sa tak. Ale pritahujeme sa navzajom.

monika185243
25. aug 2023

@daniel1988 Určite to treba riešiť čím skôr, ja som zažila zase iný prípad. Fungovala chémia, sadli sme si ako ľudia, ale nedokázali sme si spolu predstaviť vzťah, skôr to bolo o chémii. Ale vždy sa to dá vyrozprávať 😀

toskanka
25. aug 2023

Tolerancia, pochopenie a spoločné záujmy sú výborným predpokladom na dlhodoby vzťah. Ale základnym pilierom je práve tá intimita, na ňu sa všetko len nabaľuje. Zarazil ma tvoj opis vášho intímneho života: Na začiatku tam nebola žiadna chémia, ale časom sa to trocha zmenilo a spavali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Nechápem, ako dvaja ľudia môžu byť tak dlho vo vzťahu, kde sex nebol nikdy dobrý. Čím skôr to ukonči a choďte si každý svojou cestou. Skúsili ste to, nevyšlo, nic strašne si nespáchal, len škoda toho času pre vás oboch.

romi0310
25. aug 2023

@daniel1988 podla mna ju to zlomi, ak jej povies, ze si s nou osem rokov zil len ako kamarat a vobec ta nepritahovala. To je extrem. To je este horsie, ako nevera. Ale tak mozno to ona citi rovnako a tiez ta brala len ako niekoho, s kym jej je dobre. Lebo neviem, ktora zena by sa tolke roky doprosovala niekomu, kto to musel davat najavo. Ak nie verbalne, tak urcite neverbalne. Rec tela clovek neoklame

joannita
25. aug 2023

@daniel1988 ja ta chapem, jednoducho to tak necitis. Niekedy si clovek proste najde vztah aj bez lasky, lebo po sklamaniach ju uz az tak nepotrebuje kedze sa boji dalsieho sklamania.
Za tie roky ste neplanovali deti? Kolko mate rokov?
Skor ci neskor narazis na babu, ktora ta bude tak pritahovat, ze tu tvoju podvedies. Mal by si to asi ukoncit.