icon

Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje

daniel1988
25. aug 2023

Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.

kika2565
25. aug 2023

@pininka1 no veľmi dobre napísané... len je rozdiel 8 rokov vzťahu u ženy a chlapa🤦‍♀️

daniel1988
autor
25. aug 2023

@joannita 35 mám, ona tiež. Máte pravdu. Snaha bola, šance boli. Takto to bude lepšie. Aj pre ňu aj pre mňa.

h2
25. aug 2023

@daniel1988 Máte obaja 35, ste spolu 8 rokov. O budúcnosti, deťoch, rodine... ste sa nerozprávali? Vieš, možno jej pri tebe odchádza vlak, čo sa týchto vecí týka. Ty si chlap, ty môžeš mať dieťa pokojne aj o 10, alebo viac rokov. Ona už veľmi nie.

ropucha6
25. aug 2023

@daniel1988 prosim Ta, hlavne jej to povedz narovinu. Bude to hnusne, ale nech naozaj pochopi, ze nie je sanca na napravu. Obaja si zasluzite nieco lepsie.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@h2 Ona nemôže mať deti, takže nechcela ani žiadne riešiť a ked povedala že možno raz adopcia.

h2
25. aug 2023

@daniel1988 A ty? Čo ty a deti?

daniel1988
autor
25. aug 2023

@h2 Ja som chcel ale sám som uvažoval že až po 35, skôr nie. Kvoli práci a vybudovaniu domova spoločneho.

h2
25. aug 2023

@daniel1988 Tak vidíš, z pohľadu nových informácií sa ona už nezdá byť pre teba až taká ideálna, ako si neustále nahováraš v snahe ospravedlniť to, že si stále s ňou.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@h2 Vždy ju budem mať rád ale skôr ako najlepšiu kamarátku než partnerku. Necítim to čo by som mal cítiť. A to sa zmeniť nedá. Takže dakujem za rady. Viem,čo musím urobiť.

liv1
25. aug 2023

Podla mna si mohol este skusit nejakeho sexuologa. V kazdom vztahu sa to pociatocne iskrenie zmeni, nie si ako naspeedovana vrtula 24/7, 8 rokov vkuse. Ale ani to co ty popisujes, jednoducho nie je spravne.

nikpa
25. aug 2023

@daniel1988 dosť dlho ti to trvalo. Načo si doteraz čakal?!

gaborka28
25. aug 2023

Casto ľudia neukončia vzťah, lebo je to o zvyku a o tom, že si to nevedia predstaviť inak. A potom sa trápia. Je fajn, že o takomto pocite dokážeš písať, dovolim si povedať, že mnohi ľudia to presne takto majú, akurát to dusia v sebe, lebo veď “nefajčí, nepije, netula sa, vlastne je o fajn partner/ka”… ale celkom urcite by bolo férové, aby ste si s partnerkou sadli a porozprávali sa. Ono mat rad niekedy vo vztahu aj stačí, ale len ak to vyhovuje obom. Že proste chémiu ani jeden nepotrebuje, chce mat len pokoj a istotu v tom, že ma partnera. Mne to ale príde tak, že tebe práve ta chémia fakt chyba a tak je na mieste zvážiť, či by nebolo lepsie odísť z krátkej cesty, až si neubližujete ešte viac.

A vidím, ze ti tu celkom nakladajú, ako partnerku natahujes atd. Nevidime do vášho vztahu, ale celkom urcite ta partnerka toto vníma a aj tu plati, ze sú vo vztahu dvaja. Možno jej to nevyhovuje, možno áno, keďže tiež vzťah neukončila. Ale urcite nežije v oblakoch, ze je všetko super krásne. Proste ta chémia tam bud je alebo nie a ženy to vnímajú oveľa intenzívnejšie ako muži 🙂

lalala94
25. aug 2023

@nika23t ale on ju naozaj obral úplne zbytočne o 8 rokov. A teda nie, takéto veci sa nestávajú, resp. áno, stane sa, že medzi mužom a ženou neprebehne chémia, ale nebudem to preboha s dotyčným ťahať 8 ROKOV. Pre mňa to je šialene dlho, autor je celkom dobrý srab, že to nestopol hneď v začiatkoch. Mohol to po pár mesiacoch ukončiť s tým, že to jednoducho nefunguje a bodka, ale 8 rokov? Jeho priateľka mohla byť za ten čas už vydatá za niekoho iného, kto by ju ľúbil, koho by priťahovala a nemusel by sa pri nej premáhať od hnusu.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@lalala94 Dôvod prečo som to nestopol v začiatkoch ako píšeš, bol ten že v tom čase mi zomrela mama a bol som psychicky tak mimo z toho že som vzťah ani neriešil. Ja som ju na začiatku nebral ako partnerku. Ale priatelku a časom to prešlo inam.My sme nemali vzťah hned ako sme sa spoznali. Ona vzťah chcela v tej dobe a sama hovorila že je trpezlivá a uvidí sa čo bude. Ja som bol uplne mimo v tom čase.

lalala94
25. aug 2023

@daniel1988 prepáč, ale toto pre mňa nie je argument. Keď ti bolo ťažko, tak ti bola dobrá, ale zjavne si už vtedy vedel, že z toho asi žiadne iskry nebudú. Neviem, na čo si dopustil to, že to "prešlo inam", ďalej... Je úplne normálne, že tá chémia nebude medzi každým a je to v poriadku, ale naťahovať to takto dlho mi príde úplne mimo. Hlavne jej prosím ťa nehovor, že ťa vlastne nikdy nepriťahovala, lebo to bude od teba riadna podpásovka. Vy ste mali zostať vždy len v rovine kamarástva.

daniel1988
autor
25. aug 2023

@lalala94 Mali. Ja viem. Zajtra sa s ňou porozprávam .Vulgárny k nej nebudem. Nechcem ju zraniť, nezasluži si také jednanie. Ona kamarátstvo chcieť nebude ako ja, takže pôjdeme každý svojou cestou. Iná možnosť nie je.

lalala94
25. aug 2023

@daniel1988 držím palce. Bude to dobré pre oboch.

nika23t
25. aug 2023

@lalala94 nemyslím, že sa pri nej musel premáhat od hnusu, toto sú podľa mňa silné slová. A autor celý čas pise o svojej partnerke pekne, ale keď v tom vzťahu od začiatku niečo chýba, tak prečo strácať ďalšie roky. Nie sú manželia, nemajú deti. Aj on stratil 8 rokov, ak je pravda, čo písal, nepodvadzal ju. Snáď je to rozumná žena, ešte sú obaja dosť mladí. Ja sa skôr čudujem, že sa potrebuje v tomto radiť na nejakom fore 🤷‍♀️

zuzanka.zuzu
25. aug 2023

sebec 👎 zabalené do pekných slov. avšak prázdnych. kiež by si stretol tebe podobnú a dopadol rovnako 😉 aby ti nejaká po 8 rokoch povedala že celý čas s tebou spávala len z ľútosti lebo ju v skutočnosti vôbec nepriťahujes.

jarmillka
25. aug 2023

takze ked ti bolo tazko, bola ti dobra..ostal si s nou dalej, lebo si nenasiel nic “lepsie”.. a radsej byt s kamaratkou ako sam.. Sorry ale si totalne sebecky idiot..

loliki
25. aug 2023

@daniel1988 Keď som čítala nadpis - už ma nepriťahuje, tak ma automaticky napadlo, tak si ju k sebe pritiahni ty.
Ak nemôžete mať deti, nazapadli ste do nejakej nudnej rutiny? Čo robíte spolu? Chodíte tancovať? Randíte spolu? Alebo len sedíte doma? Možno by bolo treba oživiť váš spoločný život, aby to u vás - medzi vami trošku zaiskrilo.

daniel1988
autor
25. aug 2023

Za všetky odpovede ďakujem. Už som sa rozhodol čo urobím. Chcel som len počuť iný názor takže niektoré vulgarizmy ste si mohli odpustiť niektorí ale budiš. Keď sa niekto nevie normálne vyjadrovať o niečom to svedčí. Každopádne ešte raz ďakujem za tie "normálne" poradcovské komenty.

subartic
25. aug 2023

@daniel1988 ja po svojich osobných skúsenostiach by som radšej volila stabilný vzťah pred nejakou chémiou . Tá tak či tak časom vyprchá , frekvencia sexu sa postupne zníži a v dlhodobom vzťahu je dôležité hlboké priateľstvo , porozumenie zažívanie pekných chvíľ. Človek ktorého máte rád vás vždy musí určitým spôsobom priťahovať, neexistuje aby sa vám hnusil . Dnes keby som mala voliť medzi dvoma mužmi kde mi jeden dá pociť porozumenia , stability a blízkosti a druhý by ma nesmierne priťahoval, páčil by sa mi , ale nemala by som tam pocit že sme si najbližší , volím toho prvého . Mňa o tomto presvedčil môj vek a moje životné skúsenosti .

pbra40
25. aug 2023

Az mi zovrela zlc...
Ty si len proste mega zbabely. Bojis sa byt sam. Uplne sebecky ju vyuzivas, lebo je ti lepsie byt aspon s nou, ako sam. A este si to ospravedlnujes tym, ze ta nepritahuje. Hnusne si ju vyuzil a este to obalujes do takych omacok. Zbabelec. Dala by som ti aj iny privlastok pred to slovo, ale mam predsavzatie, ze tento rok nehresim

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
26. aug 2023

Ako postupne pridavas dolezite fakty z vasho zivota, podla toho, akym smerom sa ubera diskusia. Este 2 stany a priznaz farbu. Na obzore je ina a tie motyle v bruchu uz nedokazes potlacat.

lienka.7
26. aug 2023

@daniel1988 presne ako ti tu niektoré napisali, si proste sebec. Rozmýšľam, ako by som sa cítila, keby si mi povedal to, čo tu píšeš. 🤔
Asi veľmi zneužitá. A sorry, po tomto by som ani ja s tebou nechcela ostat v kontakte. Ak je pravda, že si nikdy nič necítil, mali ste ostat v rovine kamarátstva a nie za to, ze ty si pri nej cítil istotu si sa premahal k sexu. V podstate je na tom horšie, ako nejaká "kamoska s vyhodami", lebo tam aspoň je ten sex primárny, ale tu?

jana_eyre_2
26. aug 2023

@lienka.7 ako že nikdy nič necítil? Veď dookola píše že ju má rád, len proste ho fyzicky nepriťahuje.. mal lepšie obdobie keď hej a teraz to skĺzlo do horšieho keď nie.. ale ani raz nenapísal že nič necítil.. zase tu z neho nerobte nejakého obludneho klamára..

asi žiadnu by netešilo keby toto zistila, ale to ani nikdy zistiť nemusí.. proste prišiel vzťah a odíde - tak ako sa to stalo miliónom ľudí, nie každému vzťahy vyjdú..

mandzula
26. aug 2023

Mnohe tu pisete, ze zena stratila 8 rokov, ze ten chlap je neviemaky, ale 1. akych stratenych 8 rokov? Je to vztah, ktory ich doteraz nejako naplnal, ked v nom su, podla autora si rozumeju, podporuju sa, maju spolocne zaujmy. Este by som to brala, keby ona chcela deti, ze vzhladom na vek mohla zmeskat vlak. A po 2. neverim, ze ta zena sama v sexe neciti, ze nefunguje ta spravna chemia, mozno teda uvazuje uplne rovnako ako autor - je nam spolu fajn, nebudeme sa rozchadzat pre chybajucu vasen plus vie, ze sa mozno boji, ze jej chlap zdrhne, ak sex nebude, tak sa snazi.
Nevidela by som tu teda chlapa ako jedine zlo, pokojne to moze byt tak, ze si ti dvaja nemaju co vycitat a ze kazdy z nich sa rovnako boji spravit definitivnu bodku.

la_dolce_vita
26. aug 2023

Tiez som bola vo vztahu bez chemie 3 roky, bol to inak skvely vztah plny spolocnych zaujmov a aktivit. Bol to aj dobry clovek a urcite sa nahneval na mna, ale casom som mala pocit, ze je skor brat ako partner. Teraz mam tu chemiu vo vztahu, sice bez spolocnych aktivit, ale aj tak som stastnejsia... ono to cloveka dobehne, ze to podcenil, pride niekto iny a koniec.