icon

Som 15 rokov ženatý a myslím na svoju prvú lásku

2. máj 2023

Ahojte, som ženatý 15 rokov, ale stále myslím na svoju prvú lásku, moje city k nej neochladli, ani po toľkých rokoch, občas sa stretneme, prehodíme pár slov, z oboch strán je tam stále chémia a city. Ľutujem, že som viac nezabojoval o náš vzťah. Manželku mám rád, vážim si ju, ale nemilujem ju. Je to normálne po toľkých rokoch, niekoho tak ľúbiť?

autor
2. máj 2023

@viestta ja som ju do svadby nenútil, ona chcela silou mocou,čo povedia susedia atď., ja som bol k nej úprimný vedela, aká je pravda, a hovorila, že to zabudnem na bývalú, pri stavbe domu a dieťati nebudem mať na to čas atď. a veru to tak nie je, nezabudol som.

mikitilik29
2. máj 2023

Pre teba je to strašný pocit takto žiť. A tvoja manželka je tiež divná, ktorá žena by si brala muža co vie ze ju nikdy nemal rád. Nepochopím to. Bud si bohatý alebo ona je veľmi zúfalá

beronsche
2. máj 2023

Nie, nie je to normalne.
A podla mna ju ani nelubis, lubis len svoju predstavu o tej zene..
.. a tvoja zena si tiez , zrejme kvoli svojej naivnej predstave, ze ked sa dieta narodi, zalubis sa do nej, tiez dobre skomplikovala zivot.. a aj ty, ze si na to pristupil..
Ludia, preco si toto robite?

simona20201309
2. máj 2023

A čo chceš teraz robiť? Zničili by ste 2 rodiny. Keď sa chceš rozviesť, r9zved sa, ale nenic aj druhú rodinu.

autor
2. máj 2023

@beronsche ľúbim len ju, to nie je predstava ale realita.

autor
2. máj 2023

@simona20201309 žena sa rozvádzať nechce, lebo že to je hanba, nik v rodine nie je rozvedený.

maranta_leuconeura
2. máj 2023

Ja by som si to vyjasnila s tou druhou zenou. Pozvi ju niekam, porozpravajte sa uprimne. Mozno obaja zistite, ze zijete v nestastnych vztahoch a rozvediete sa, mozno to aj spolu skusite, mozno to nevyjde, ale aspon nebudete stale zit v nejakej predstave. Zijeme len raz, z toho co hovoris o svojom manzelstve, ty podla mna rozvodom uz nemas co stratit. A teda len aby bolo jasne, manzelka s rozvodom suhlasit nemusi, mate uz velke dieta, rozvedu vas aj tak.

autor
2. máj 2023

@maranta_leuconeura konečne rozumný komentár, žiadne obviňovanie, kto nezažije nepochopí, ďakujem.

maxalla
2. máj 2023

Ta tvoja prva laska je vydata, ma deti?
A chce s tebou vobec nieco riesit?
Nepaci sa mi, ako zvalujes vinu na zenu. Snad ti nedrzala noz na krku, ked si si ju bral. Sam si s tym suhlasil, siel si do toho aj ked si vedel, ze je to bez lasky. Bola to vzajomna dohoda. Tvoja zena nie je zodpovedna za tvoje rozhodnutia.
Na druhej strane, mat muza, co 15 rokov v sebe zivi tuzbu po prvej laske, nevie to v sebe uzavriet,... teda podla mna ziadna vyhra. Myslim, ze uz si rozhodnuty s tou svojou prvou sa zblizit a tu len hladas ospravedlnenie (opat) len a len svojich rozhodnuti. Vlastne ani neviem, ako by som to zhrnula. Na jednej strane nemam voci tomu ziadne sympatie ani pochopenie, na druhej strane si myslim, ze ten rozvod nie je taky zly, no nie z dovodu, ze si poblazneny do inej, ale kvoli tomu, ze vase dohodnute manzelstvo nicis. A ak nie je vola ho udrzat, nevidim v nom zmysel.

beronsche
2. máj 2023

S tou zenou si realne nebol 15r.. odkedy ona odisla na VS.. ludia dozrievaju, menia sa im priority.. Takze je tu riziko, ze naozaj stale milujes svoju studensku lasku, teda svoju predstavu o nej..
Ale pokojne si to zamienaj s laskou.
Tak ju skus konfrontovat, v najhorsom pripade si aspon nebudes vycitat premarneny zivot a prilezitosti, ktoru si nevyuzil..

pralinka25
2. máj 2023

@beronsche presne to som chcela napisat, ze ludia sa menia vyvijaju. po 15 rokoch ju ovplyvnilo tolko veci ... a pokial s nou autor nie je denne, nemusia riesit ziadne situacie tak ju vobec nepozna. miluje spomienku, predstavu. nie realnu zenu. nema s nou podla toho co pise intenzivny kontakt. toto je len nejake pubertalne poblaznenie nie skutocna laska k cloveku v dobrom aj zlom....

evka258
2. máj 2023

Ja ti neviem, proste clovek, ked stretne svoju prvu lasku, je taky vystekleny, usmiaty. Ja som to minule aj so sestrou zhodnotila. Pritom to boli lasky zo zakladnej. S manzelom som od 16-tky, uz to bude 20 rokov, mame deti.... mame sa radi. Ale pri tych skolskych laskach je clovek ako vymeneny, zrazu usmev od ucha k uchu ;) No vies, s tym clovekom nie si 24/7 ako s manzelkou, s ktorou zijes vsedne dni, problemy i radosti....tak preto je mozno pre Teba ta druha tak pritazliva a namyslas si, ze opatuje Tvoje city.

viestta
2. máj 2023

Ano, preto ju treba polutovat. Pokazila si zivot s nespravnym clovekom

nwnw
3. máj 2023

Ano stava sa to. Znamy vydrzal takto do15. narodenin syna a povedal to rovno synovi,ze si mamu zobral iba koli tehotenstvu. Rozviedol sa a zije sam. Vsetok cas a peniaze investuje do syna. Podla mna to bolo dobre riesenie.
Podla mna takych pripadov ako si Ty je vela a preto hladaju stale niekde nieco. Poznam to so sirsej rodiny u bab. Vydavali sa mlade za prveho a potom kolega s peknymi ocami, vyletiky turistiky, nestastne v manzelstve, ale neriesia to dalej. Muz robi na turnusy a ona doma caka na deti kym pridu na vikend. Ukamenujte ma, ale takto si zivot nepredstavujem.
Drzim Ti palce.

helen_167
3. máj 2023

Chod si za svojim, ak ju lubis, neviem naco je dobre pretrvavat v manzelstve bez lasky, dieta vyrastie bude to zas len o vas dvoch, nechcela by som zit vo vztahu kde je manzel so mnou z povinnosti a kvoli rodine. Drzim palce. 😊😊

autor
3. máj 2023

@nwnw Ďakujem za pochopenie.

autor
3. máj 2023

@helen_167 Ďakujem za pochopenie.

barborachors
3. máj 2023

Keby ste sa aj dali dokopy, tak po rokoch vztahu by si bol tam, kde si teraz so svojou manzelkou, kazdy vztah upadne do rutiny a ziadna laska nebeska to nezachrani, ona bude takisto mat kramy a prdet s tebou pred telkou ako teraz tvoja zena, az moc si to idealizujes. Az s tym rozdielom ze tvoja zena ti dala decko a stoji pri tebe a stara sa o rodinu a hentu byvalu lasku si poznal davno a mohla sa zmenit, nostalgia ti kali rozum a v gatiach robi sarapatu. Ukludni sa a bud rad ze si rad. Namiesto toho aby si si vazil co mas, ide stary cap na lad tancovat. Radsej pozvi zenu na drahu veceru a kup jej kvety, ako snivat o tom ze u susedov je trava zelensia, lebo nielen ze nie je zelensia, ale moze byt aj zhnita, roky bezia a ludia sa menia a z jedneho jej pohladu tu rojcis ako pubertiak. Si davno dospely, staraj sa o rodinu a nevymyslaj, lebo zle dopadnes.

morgane1975
9. máj 2023

Ano. Ja som to takto mala. Po 30 rokoch som so svojim prvym. Osud je osud. Ak k niekmu patrite tak s nim aj budete. Skor alebo neskor.

morgane1975
9. máj 2023

Co sme v stredoveku? 😅 to je asi ten najhorsi dovod na svadbu. Moj brat to tiez tak ma a ledva caka na to, kym deti vyrastu. Je to hlupost, lebo deti to vycitia a davate im tak priklad do zivota. Aky, to je uz na vas.

morgane1975
9. máj 2023

@domkakvet divili by ste sa, kolko takych je. Moj brat tiez je so zenou len kvoli detom a ma ju len za handru. Ale moze si za to sama lebo ho dokopala k sobasu aby nebola stara dievka. Teraz vyplakava a maju naprd manzelstvo ale namiesto riesenia si rychlo urobili druhe dieta a ona si necha urobit aj tretie len aby ju neopustil. 😂 lebo deti su jedine co ich drzi spolu a verte ze je to smutny pohlad na nich. A ona sa ani netaji tym, ze urobi vsetko aby si ho udrzala. Takze aj take zeny su a je na ne smutny pohlad 🤷‍♀️ to je tak ked je dolezitejsie co povedia ludia ako sebaucta a respekt.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
9. máj 2023

@morgane1975 boze ale to je strasne. zufale a premarneny zivot na oboch stranach ☹

lienka.7
9. máj 2023

@autor ale prosím ta, prestaň snívať, prerus kontakty s ex a venuj sa svojej žene a svojej rodine.
Správaš sa ako trápny 15 ročný pubertiak🤦‍♀️

20erika07
9. máj 2023

Milý autor. Nedávno som zažila takú situáciu, že asi po 16tich rokoch som sa stretla náhodne na jednej akcii s mojou prvou veľkou láskou . Keď som sa dozvedela , že príde, to co sa mi dialo, zrychleny tep, potiace sa ruky, normalne som si musela dat za dva štamprle, co ja nepijem. Dost som predychavala. Podotykam ,ze ja som ale šťastne vydatá a mojho muža by som nevymenila ani keby mi lezala tá prva laska pri nohach. Velmi som sa na neho tesila, bol stale rovnaky fešák, ten jeho pohlad na mna akože zo zaciatku to bolo naozaj wau, ale po case mi bolo velmi neprijemne, pretoze on si asi myslel, ze mu padnem do naruce. Ja som ale nestala o jeho pozornosť, iba som sa tesila proste, ze ho uvidim, objimeme sa ,pokecame o starych casoch. Ale vy chlapi si viete velmi rychlo domyslat. Dokonca si zohnal moje cislo a este mi aj zavolal ale to som mu uz raznejsie musela vysvetlit ,ze stop, ja nie som ani slobodna ani nestastne vydatá. Tak ma napadlo, ci to rovnako citi ako ty aj tvoja prva láska alebo ? Pises o jej pohladoch, ale bavili ste sa o vasej láske? To , ze sa na teba tak pozera nic neznamená. Podla to bude len jednostranne...

natty0987
11. máj 2023

Tvoja žena musí but fakt silný človek keď vie že ma muža pri sebe ktorý ju ma len rád...ne chcela by som byť v tieni tej druhej...preto hovorím treba zabojovať a nevzdať sa nech je to akokoľvek ťažké lebo takto si nešťastný ty a aj človek tvoje žena ....smutné no

daniela2202
12. máj 2023

Asi ti to trochu horí v trenkách

mamalen
2. aug 2023

Mňa by zaujímalo, ako situácia vyzerá. Ja sa prikláňam tiež k názorom, že žijeme ina raz a možno práve tá prvá láska čaká na tvoj podnet.

juliacenc
2. aug 2023

Aj taky je zivot. Nema kazdy stastie na lasku, na osudovy vztah. Kto vie, mozno by vam to vyslo, radsej sa rozviest a zvysok zivota stravit s osudovou zenou, ako trpiet v nenaplnenom manzelstve. Mame len jeden zivot tak preco sa trapit…

hladamematku
2. aug 2023

Nie