Som nešťastná v manželstve
Prisla som sa vyrozpravat a precitat si nejake nazory ako by ste sa pohli dalej vy. Kazdy den placem, premyslam a neviem co je spravne. S manzelom sme spolu 12 rokov z toho 5 rokov manzelia, mame 2,5 rocneho syna a momentalne som v 6 mesiaci tehotenstva. Nase partnerske hadky vznikali iba kvoli jeho rodine, pretoze nam prilis zasiahli do zivota, Milovala som toho chlapa do zblaznenia, chceli sme svadbu deti, byt rodina no stale robila problemy jeho rodina a sposobovala medzi nami zlost.. za posledne 3 roky sa to brutalne pokaslalo samozrejme vdaka nim.. je jedno co robili, to nebudem vypisovat, jednoducho je to dovod preco sme sa s muzom vzdialili... od narodenia syna to vyzeralo chvilku fajn a teraz od kedy som otehotnela sa to opakuje a je to este horsie, mam pocit ze uz to ani nie je ten moj muz, uplne ine nazory, hrozna komunikacia, nevieme sa na nicom dohodnut, stale sa len urazame.. potom pride 192728x uzmierenie, sluby ako musime na sebe pracovat a bla bla a o 2 dni sme znovu v sebe .. ja uz neviem ci som ja ta zla ci on.. totalne som osprostela a neviem co robit, nechcem takto zit, hadat sa den co den.. ako par nefungujeme.. ani spolu nespime lebo sa furt len hadame .. Mam ho rada ako cloveka, zalezi mi na nom ale mam pocit ze to je uz asi vsetko.. citim len hnev a zufalstvo ... placem lebo cakam dalsie dieta v obdobi ked nechcem byt uz so
svojim muzom .. neviem ako sa mam postavit k tomu..
snazila som sa uz vela krat napravit veci, zmenit to .. ale uz to asi naozaj nejde 😭
@elizabet173 toto mi pride cista ironia a hranie sa na nieco co nie som, myslim si, ze ziadna zena takto reagovat v danej situaciu ani nedokaze 🤷🏻♀️
@reanda On nie je zly clovek, svoje dieta miluje nadovsetko, problem je niekde inde.. akoby sme ho ani nevedeli poriadne najst.. viem ze jeden z dovodou a to HLAVNYCH bola/je rodina a jeho postoj voci tomu celemu... teraz mu prerastla robota cez hlavu ale totalne prehana ... tiez pocuvam ako to maju iní ludia a ze mozem byt rada ... to iste si asi moze povedat aj on ..ja ako zena som este pred detmi robila to co on.. pomahala som v zahrade, nerobilo mi problem kosit, hrabat, furikovat, malovat... jednoducho nic vo vsetkom som mu chcela pomoct .. pracovali sme spolu aj v praci na jednej smene a aj tam som fungovala aby sa on nenamakal.. teraz robim doma to iste.. staram sa o dieta o domacnost mame aj mensie pole a zahradu kde ho do toho vobec nataham a robim to radsej sama lebo uz len keby mu poviem ze treba burinu preplet tak mam strach z reakcie .. brucho mi coraz viac zavadzia a uz nemam tolko energie .. ale to je nic.. najhorsie je moja psychika.. neviem sa tesim z dni, z tehotenstva z buducnosti, ... vidim vsade problemy hadky zufalstvo.. neviem ako to bude s dalsim dietatom ked necitim doma ziadnh podporu prave opak a to ze mi sposobuje uzko .. prvy porod som mala velmi tazky, nakoniec som mala sekciu... kazdy den myslim nato ake to bude, chcela som sa s nim porozpravat troskuu pocitit podpory.. ale vobec ho nic nezaujima akoby ma ani nevnimal ... strasne ma vsetko stve, citim sa s nim taka sama
@elizabet173 ja vravim ze clovek , ktory taky proste nie je takto reagovat nevie a tym padom sa hra na nieco co nie je a i tak pride den kedy buchne .. a akurat tymto stylom mu dam len pocitit ze si moze kludne dalej robit s mojimi emociami co len chce .. mozno by ma to tak cele nesralo keby nebolo deti zavazkov financnych atd.
Ja aj ked ho ziadam normalnym tonom nech radsej odide a necha ma tak lebo vznikla hadka tak ma potrebu rypat.. alebo dokaze ak opak a to ked je rozpravam tak mi zavrie dvere pred nosom a vtedy odist vie..
no, nie je zly clovek.. ale je zly partner.. respektive nie je vobec ziadny partner.. a to je vas problem.. ty si si nevybrala partnera, ale syna, alebo ako to napisat.. proste niekoho, o koho sa treba starat a na koho treba brat ohlady.. komu treba pomahat.. to bude mat zase korene v tvojej povodnej rodine, preco si si takeho vybrala... ale toto nie je partnerstvo.. ako zena nemozes mat k muzovi takyto postoj a pocity.. teda mozes, ale funkcne partnerstvo z toho nebude.. ako aj vidis..
vsak skuste tu poradnu, treba vam obom 'otvorit oci' a pozriet sa na seba a vas vztah z ineho uhla.. alebo si aspon pohladaj na nete nejake vztahove videa, dnes je tam toho uz mrte, urcite ta nieco oslovi.. aby si teda aspon zistila, v com je tvoj, jeho, vas problem.. lebo tuna, pokial si neuvedomis aj v com si ty urobila chybu, tak ti iba rozchod s nim nepomoze, aj tak budes dalej zit vo svojich nefunkcnych vzorcoch a prenesies si ich aj do pripadneho dalsieho vztahu.. ale ono to aj tak ovplyvnuje vsetky vztahy, co clovek s ludmi ma, nielen partnerske.. napr. aj to, ako vychovas svoje deti.. takze treba sa na to pozriet urcite.. a chciet uvidiet tu pravdu o sebe
@reanda Ja mam chybu v tom aka som prchka povaha, reagujem nahnevane uz na vsetko... nech by cokolvek pre nas urobil, mne stale chyba doma chlap , ktory sa za mna postavi a berie nase spolocne nazory za tie spravne, on si ich chodil overovat k rodicom a potom prisiel za mnou s tym LEPSIM napadom, napr. co sa tykalo nasho domu ked sme kreslili projekt. Kazdu vec co sa rozhodneme doma spravit treba riesit s ockom lebo on je skuseny.. on maka, pracuje je sikovny ale toto su veci ktore nam nepomoze k fungujucemu manzelstvu, uz roky sa citim tak ze moje nazory su zahodene do kosa a ja si myslim ze to sposobilo moje spravanie kedy som zacala byt velmi negativna nahnevana a snazim sa vydobit si aj kravinu ak ma rozumiete, to nie je jedna vec medzi nami ktora sa da zmenit.. je toho vela az tak ze sme sa stratili v tom, v com je najvacsi problem ..
nemyslim, ze prchka povaha je tvojim najvacsim problemom.. preco si si vybrala takeho muza? si si ista, ze tie nazory boli vase spolocne? ze to neboli tvoje nazory, ktore sa on tvaril, ze s tebou zdiela, ale v skutocnosti mal nazor iny, alebo nemal ziadny? keby to boli vase spolocne nazory, tak si ich asi nejde overovat k rodicom.. ked ma dominantnych rodicov, tak je najskor zvyknuty posluchat a neprejavit vlastny nazor a to ti mozno vyhovovalo, lebo si si myslela, ze ked s tebou vo vsetkom suhlasi, tak si mysli to iste.. lenze on si nemyslel.. on ta iba posluchal.. a kedze bohuzial mu ako najvacsia autorita zostali stale rodicia, tak zostal posluchat hlavne ich a nie teba a to ta stvalo.. lenze ak by aj nechodil po rozumy k rodicom a zostal posluchat iba teba, aj tak by si nebola v konecnom dosledku spokojna.. lebo chlap, co nema vlastny nazor a iba poslucha, nie je chlap.. nie je prave zene tou oporou.. stale iba caka, co ona povie a to urobi.. sam nepride s nicim.. a ked zena s bruchom maka na zahrade, tak ju necha, ved ked sa to tak ona rozhodla robit, tak je to asi v poriadku..
preco si si vybrala muza, za ktoreho si v praci muklovala, aby sa on nenarobil? kde sa to v tebe vzalo, ze toto je ok? preco si si zobrala muza, za ktoreho preberas zodpovednost, lebo on to neunasa, ale pre teba je to ok? makat v zahrade, aj ked uz nemas fyzicku silu, je ok? lebo keby mu nieco povies, tak je peklo? tak si radsej spravis sama, nech je pokoj? len keby si tu psychiku nemala v prdeli z toho, ze si vo vztahu a si vlastne sama a on ta ani nevnima..
nemas strach z dominantnych muzov? ze ta prevalcuju a ty si nesteknes? tak si si radsej vybrala slabocha, ktory ta nebude ohrozovat? ale to nie je funkcne riesenie.. mas si vybrat silneho muza, ktory ale bude svoju silu vyuzivat v prospech teba a vasho vztahu, lebo ta ma rad.. a nemusis sa jeho sily bat.. so slabochom to dopadne takto.. a nakoniec aj tak bojujes s tym dominantnym svokrom, ktoremu tvoj slaboch podlieha.. si to moc dobre nevymyslela
@reanda Zobrala som si ho preto, lebo tam bola laska, milovala som ho, vedela som si s nim predstavit zivot mat rodinu a pod. Vsetko bolo v poriadku, byvali sme spolu, chodili do prace vsetko nam fungovalo... jeho rodina podnika uz 20rokov.. viac krat ho mama tlakovala a vyplakavala ako nestiha a ze to vsetko robi pre deti a ocakava jeho pomoc, vzdy isiel a pomohol... viac krat to bola jeho praca a vzdy nastal medzi nami ten zlom a hadky, aj napriek tomu ze som mu povedala nech si zijeme svoj zivot, a rodicia ten svoj ze nam to neprospieva tak nadalej tam fungoval, bolo to take ze raz si to uvedomil a prestal a po case opat treba rodicom pomahat... dnes je v podnikani stale aj ked v podstate uz sam za seba .. nechodi do normalnej prace a nedostava fixny plat, nema urcene dni kedy ma volno a kedy je v praci, ale pracuje v podstate vzdy .. on si mysli, ze ked pride vecer o 18 domov naje sa umyje atd a potom je hodinu na mobile a riesi podnikanie, znamena pre nho "ved som
s vami vcera bol cely vecer"
jasne, ze ked pride dieta tak su nezhody v manzelstve, tiez som asi vela prekusla ked som chodila do prace ako ked som teraz doma s dietatom ...
a zamyslela si sa nad tym, preco si sa do neho zamilovala? preco zrovna do neho? co ta na nom pritiahlo? zamyslela si sa trochu nad tym, co som ti pisala? napr. nad tym, preco si bola ochotna nieco 'prekusnut'?
nie, to nie je samozrejmost, ani nic normalne, ze do vztahu pridu nezhody, ked sa narodi dieta.. ale ano, je to bezne, lebo vacsina partnerskych vztahov je nefunkcna a tym dietatom sa to viac ukaze.. dovtedy sa to lahsie 'prekusovalo'
@reanda nezamyslela, teraz tym nic uz nezmenim ze preco prave on, vtedy to bol prosto on. Prekusla som vela asi prave pre tu lasku 🤷🏻♀️
Neviem ci je po 12 rokoch mozne zacal uplne odznovu a zacal opat budovat city ked je to teraz vo mne chladne... to je otazku na ktoru neviem odpoved a preto neviem co robit aby to bolo spravne
neries uz vztah.. ries seba.. zamyslaj sa nad sebou, nad svojimi pohnutkami, nad tym, co, ako a preco mas, preco nejako reagujes.. ked sa spoznas a pochopis, pochopis aj, kde je chyba v tvojom vztahu a budes vediet, co dalej.. rozculovanim sa nad muzovou rodinou a tym, ako vam znicili vztah, sa neposunies nikam..
mozno by ti pomohlo aj pouvazovat, co je to podla teba laska
Ahoj, vy budete rak 30.tnici,vsak?
Teraz si predstav, ze mas 50. a pozeráš na svoj dnešný, 30.rocny život,... 💦 slzave údolie.
Hneď by si z nadhľadu a životných skúseností vedela identifikovať chybu a odstrániť ju.
Prečo to nevidíš dnes, v tomto čase a dobe...?
Ešte budeš nejaký týždeň tehu, skus to využiť.
Keď pôjde muž zo synom k tchanom, chod za nimi.
Najplr budú kukať, ako na mimozemšťana, ty si nevšímaj, výber pohodlné kresielko usad sa prijímaj s baby👶 vesmírnu 💫energiu. Bolo ti smutno samej doma, bolelo ta rebro, blababla...
nemusíš nič zdovodnovat, si tam a hotovo....oni ta nemajú radi a ty to máš u riti.
Mohla by si sa pokúsiť opantat svokru, ale na to ty asi nemáš mentálnu výbavu...
No skus byt milá na svokra, aspoň nech ta stará babizna zaziarli♦️
Starí pozabudli na to biblické....
Preto muž sa musí odpútať od svojho otca a matky
a prilnut k manželke a budú jedno telo...
(Muž je jedináčik, starajú sa aj do ďalších deti?)
Svokra ta nemôže týrať priamo, tak to robí cez synacka, zasiala mu do duše jed a ty musíš nájsť hadie🐍🐍🐍 sérum. Ver si trochu a zvrat veci v tvoj prospech. Ty si zo svokrovcami pretahujes lano, v strede je tvoj chlap, ich časť je dlhšia a sú na nej dvaja. Ty im musíš podliat pod nohy. Ideš, si inteligentná osoba a vieš to!!!!!!!!! 🚂
@elizabet173 Planovali ano, tesi sa samozrejme... druhy den si aj poplace ze ho to naozaj mrzi, uvedomuje si celu situaciu a nechce mi ublizovat a uz vobec nie pocas tehotenstva ... no len po par dnoch asi zabudol co povedal
@ahhola Nie je jedinacik, su traja ale im nejak moc mamicka nezasahuje do zivotov no je pravda ze oni su este studenti vysokej skoly ... v zivote by som nedokazala prist za svokrovcami s falosnym usmevom a tvarit sa ako mi je fajn, jednucho toto by som nedala, necitim sa v ich pritomnosti dobre , preto som sa rozhodla k nich nechodit na kavicky a je mi lepsie... ja neviem, muz je taky zvlastny ... jeho brat je kus iny, je nezodpovedny ale ked su u nich s priatelkou tak sa drzia za ruky stiskaju sa daju si pusu oslovuju sa pekne, no moj muz toto nikdy neurobil, a nie len pred rodicmi, ani v inej spolocnosti... mna take veci mrzia lebo si pridem ako niekto za koho sa hanbi ? je mj trapne ma oslovit zlato a dat mi pusu ked sme napr s kamosmi ? pre niekoho su to mozno kraviny, ale u mna sa tieto veci nazbierali
Ale ved ten úsmev nemusíš mať falošný, ale úprimný, doteraz ste mali takéto vzťahy, kedy oni boli radi ze nechodíš, ty ze ich nevidíš a teraz ta niekto prečipoval, prešiel nejaký čas, ty si dospelejsia oni starší a vaše vzťahy zamrznuté v čase sa roztopili a je tu pokus o restart a nový začiatok. Sama si sa vyautovala z ich rodiny. Z toho mala co píšeš, je to stredostavovska rodina na úrovni, nestojí ti za to sa uzmieriť??? Keď si tehu, všetko pôjde ľahšie, nosíš ich 2 vnuca... Rozbiť všetko na padrt je najľahšie a po čase tu budeš písať, ako ti je otupno v garsónke, chlap ti posle/nepošle alimenty a je voľný ako vták...
Chod to prebrať s odborníkom a konaj kým je ešte čas. 💔
Takže tebe chyba objatie, mile oslovenie?
Mne to pripadá, že zobres o lásku, ale nie každý je kontaktný človek môj muž tiež nie je na nejaké objimania, slová, držania za ručičky,.ale sme spolu 18 r a viem o tom akú má povahu, ale ja to ani nevyžadujem.Pre mňa sú dôležité iné veci mala som priateľa, ktorý na mne visel hladkal, objímal aj po 4 r mne to vadilo, potrebujem mať svoj priestor.Asi si rozcitlivela vplyvom hormónov a ste spolu 12 r male dieťa, tehotenstvo aj ponorka...nepochopila som čo je zdroj hádok.Pises, že places a nechceš byť s ním tak podaj o rozvod bude to lepšie?
Máte krízu ešte takých bude...píšeš, ze príde domov umyje riad, netula sa ako by si chcela, aby sa k tebe správal, aby si bola spokojná?
Keď si chodila do práce tak to si to tak neregistrovala to aj píšeš, teraz si doma malé dieťa hormóny na hojdačke a je problém.On Ti nevie čítať myšlienky podľa mňa zarypavas ani nevieš prečo.Vobec som nepochopila prečo si tak vela robila na dome, dvore ty si žena a nie chlap.
Aj ja viem kosiť, ale nespravím to.Teraz robíš okolo domu na poli a čakáš, že to ocení ?neviem mám z teba pocit, že všetko robíš len preto, aby si Ťa všimol ocenil, pochválil akoby si bola hodná lásky, len keď niečo robíš.Setri si energiu na dieťa a seba.V detstve Ta oceňovali prejavovali lásku voči tebe, objali Ta rodičia?myslím, že viac by si mala riešiť tvoje očakávania a nie byť unavená všetko robiť a potom byť sklamaná, že....
Ako ste s manželom na tom po určitom čase? Zlepšilo sa to?
@macik166 Ano, je to uz v poriadku 🙏
Ahoj, síce s časovým odstupom, ale som rada, že sa máte dobre 👍 Ako sa vám to podarilo dat do poriadku, čo vám pomohlo?
@domkakvet nemyslim si, ze konkretne priklady by nieco ovplyvnili vo vasom nazore 🤷🏻♀️
jednoducho mi vadi ked vie ako je to medzi nami nalomene a on este priklada do ohna.. neviem ci su ozaj vsetci chlapi tak nepozorny alebo co. Mozno uz vykrikujem vsetko mozne ale su to veci co ma zamrzia.. Napr, ked mam narodky tak si nikdy nedal zalezat ma nejak prekvapit, ani len tu sprostu cokoladu mi v ten den neda, nepotrpim si na dary, ale od muza aspon nejaky dokaz ze ano, chcem ta potesit spravit ti pekny den, ked sa povadime napr. som chcela vecerom nieco vymysliet zeby sme niekde isli ale on mal svoju nepodstatnu vec a kusok nato mal cas na svojho kamarata .. citim sa ako vzduch, robi zo mna panovacnu kravu.. ja sa tocim doma okolo dietata tehotna, nechodim s nikym nikde, pomaham aj jemu aby mal potom viac casu na nas a aj zato som zla
@anonym_autor podla mna mate problem v komunikacii..neviete si odkomunikovat vase potreby a pocity slusnou formou..priciny tkvu este vo vzorovh z vasich povodnych rodin.. preto aj ten pocit, ze ti zasahuje rodina do vztahu.. hlavni ste vy dvaja.. ked vy budete zomknuti, nikto dalsi vam vztah nerozbije.. dobre komunikovat - to sa da natrenovat, ale potrebujete absolvovat terapiu, niekto treti nezainteresovany vas to musi naucit.. navrhni s kludom manzelovi párovu terapiu( je ich ako šafránu skúsenych ludi v tomto fachu ale dá sa nájst).. ked bude suhlasit uz to je 80 %uspechu pretoze muzi to vo vseobecnosti malo prijimaju taketo nieco) vela stastia
@anonym_autor Ale nic nepises konkretne, hadky o com ?Rodinu by som odstavila, a bodka
@reanda Ja mam chybu v tom aka som prchka povaha, reagujem nahnevane uz na vsetko... nech by cokolvek pre nas urobil, mne stale chyba doma chlap , ktory sa za mna postavi a berie nase spolocne nazory za tie spravne, on si ich chodil overovat k rodicom a potom prisiel za mnou s tym LEPSIM napadom, napr. co sa tykalo nasho domu ked sme kreslili projekt. Kazdu vec co sa rozhodneme doma spravit treba riesit s ockom lebo on je skuseny.. on maka, pracuje je sikovny ale toto su veci ktore nam nepomoze k fungujucemu manzelstvu, uz roky sa citim tak ze moje nazory su zahodene do kosa a ja si myslim ze to sposobilo moje spravanie kedy som zacala byt velmi negativna nahnevana a snazim sa vydobit si aj kravinu ak ma rozumiete, to nie je jedna vec medzi nami ktora sa da zmenit.. je toho vela az tak ze sme sa stratili v tom, v com je najvacsi problem ..
@anonym_autor .No tak, uz ked si si uvedomila aj ty svoju chybu, musis na sebe popracovat a zvazit aj muzove a svokrovcov nazory navody ,napr. co sa tyka aj toho projektu domu,,,Ved praveze to je pekne obdobie, ked ste zdravi, a mate na rodinny dom..,na ktory vam s radami ti svokrovci pomahaju.a mozno aj inak pracou financne..Napr pre mna stavanie domu,bolo pekne obdobie,,,a dala som si aj poradit od druhych,Nam ani nemal kto, lebo moji rodicia a svokrovci uz zomreli

Je naviazany na rodicov a to tazko zmenit a kto vie, ci sa to vobec da, aj pred tym musel byt na nich naviazany.