Som povinná povedať priateľovi, že beriem antikoncepciu?
Ahojte, myslite si, že som akoby morálne povinná povedať priateľovi, aj keby nie sme spolu dlho o tom, že beriem hormonálnu antikoncepciu(tabletky) ako liečbu na udržanie cyklu a rozhádzaným hormonom?
Nepovazujes ho za takého chlapa za akého by si mala. Keby to tak bolo, tak žiadne takéto "tvoje súkromie" tam nemá miesto..žiadne pochybnosti či bude alebo nebude rešpektovať, že chces kondóm..a vlastne vôbec by sme tu neriešili túto tému v tejto diskusii. Keby toto bol plnohodnotný kvalitný vztah. Toto má od vzťahu na míle ďaleko.
Viem toho dosť, aby som vedela, že nemáte normálny vztah..niečo take polroka zatajujes z absurdných dovodov a ides nas tu presvedčať o vašom vztahu..nemienim tu ďalej plytvať svojou energiou. Zbytočne fakt..dobrú noc
@bbshop Pre mňa to je vzťah a ty o Tom nic nevieš tak radšej padaj spať a neotravuj ma 😁
Veď dobre, že si tomu dala detinsku nálepku vzťah a nespravas sa tak🤣 ty si môžeš povedať kľudne aj že manželstvo máte a nevidiet sa jak je rok dlhý..Činy svedčia o tom či mate vztah a tie vaše svedčia o presnom opaku..môžeš to nazývať ako chces keď necitis to tak.. partnerovi nepovieš o niečom čo je "osobne" a veríš tomu, že takto vyzerá vzťah..okej ver tomu dalej 😄 nepýtaj sa na modrom koníkovi na názory lebo mnohé ti tu presne toto isté napísali čo ja..ale pravda sa ťažko číta..hlavne keď si ešte nevyspela a si myslíš, že HAK je najvyšší level súkromia, tajomstvo, ktoré nesmie uzrieť svetlo sveta, ale potom sa o to podelis na MK a čakáš pochvalu za polročné klamstva svojmu partnerovi s ktorym máš "vzťah"..takto sa správajú dospelé ženy.. super 😄
@autor Po vyjadreniach o tom poblazneni mi to pride,ze ho mas iba na trtkanie...Ja napriklad nedokazem mat s chlapom intimny pomer,ked nie som z neho paf.A jasne,ze az po case clovek zisti,ci to ma buducnost-spolocne byvanie,deti a atd...
A ja osobne si myslim,ze on mal vediet o tej antikoncepcii hned od zaciatku a je jedno z akeho dovodu ju beries.Ako mozes vliezt do postele niekomu,komu v podstate ani neveris...A ty musis tiez chlapov respektovat,ak sa dozvedia,ze mas HAK a este chces aj kondom,maju pravo sa s tebou rozist a najst si niekoho,kto to vyzadovat nebude.Ale ak by ten chlap hned na zaciatku suhlasil s kondomom aj napriek HAK,tak by to bol vztah na dobrej ceste...
@karolina196 ja proste rýchlo byť paf z chlapa nedokážem
@bbshop choď spať už a neotravuj
Sa rozprávaj so mnou slušne..len dokazujes, ze mas príliš nízky vek a nízke IQ a preto aj celá táto diskusia vznikla..máš aj normálny argument dievčatko? Píšeš z detskej izby tieto silné argumenty? Ja za tvoj problém nemôžem, ale ty sama si za neho mozes🙂 a keď už sme pri tom neotravuj ty dospelé ženy so svojimi infantilnymi problémami a svojim "vzťahom".
@autor A na co ides do takeho vztahu,kde necitis,to co by ludia mali k sebe citit?
Mas ho len na sex?A pokial nie si paf z chlapa hned na zaciatku,tak z neho nebudes paf ani neskor.Takto ich mozes striedat do nekonecna.Asi aj preto ten kondom,ze?
@opica_skorica síce to sem nepatrí ale odpoviem ti - bez kondomu ak cítim že budem skôr ako partnerka tak proste použijem prerušovaný styk - stačí par sekúnd a ide sa ďalej🙂 . Ale s kondómom ak to na mňa ide, tak aj keď vytiahnem, tým že je penis priškrtený kondómom vzrušenie neopadne a požadovaný efekt prestávky sa nedostaví :( a povedať partnerke v najlepšom - zlato vydrž vymením šprcku asi nieje dobrý nápad. tam už je lepšie zabrať na plné obrátky a čakať že ma partnerka dobehne. Takže väčšia šanca že budem skôr ako partnerka je s kondómom ako bez neho.
Ospravedlňujem sa za túto malú odbočku ale sme v sekcii za dverami našich spální tak to hádam nikoho neuráža.
@pedro1234 ok. Aspon sa to vyjasnilo.
Tak už o tom vie. Začala som tým: treba mi s tebou prebrať jednu vec. Už nejakú dobu užívam hak...(povedala som dôvod)len počúval. Bol trochu zaskočený a opýtal sa prečo som nepovedal skôr, tak som mu povedala svoje dôvody, čo som tu písala. Chvíľku bol ticho ale vzal v pohode 😃 že ak chcem dalej aj ten kondóm tak bude, ale bol pokojný takže dopadlo dobre
Ja ťa nesúdim, len stroho konštatujem fakt, že máš pomýlené hodnoty. Čo je viac intímne - nahota alebo lieky, ktoré užívam? Veď o tých vie lekár, lekárnik, možno rodičia, kamošky (aspoň my sa o týchto veciach úplne bežne bavíme). Ale chachaňu neukážem nikomu z nich. 😀 Chápeš? Preto najskôr rozhovor a až potom posteľ. Tvoje správanie je veľmi nelogické. Ako keby si sa spýtala, či máš povedať meno chlapcovi, ktorému si práve dovolila aby ťa obchytkával, lebo meno je už veľmi intímne (no nie je, najskôr sa predstavíš a potom dovolíš, aby bolo niečo viac). Protirečíš si. Chceš si ho overiť, ale nepovieš mu o HAK. Veď práve touto informáciou a jeho reakciu na ňu si ho najlepšie overíš. Z toho celého vyplýva len jedno - necítiš vlastnú hodnotu. Lebo baba, ktorá to myslí s chlapcom vážne, mu neskončí hneď do postele. Najskôr si vybuduje patričnú dôveru.
@dominyca9 Ja som hned do postele nešla, až po mesiaci, o hak nehovorím, lebo JA ti vnímam ako veľké sukromie a plus hodnoty má každý iné, to, že to ty vnímaš inak je len tvoj subjektivny postoj. Ja si dôveru budujem postupne 🙂
Čiže hak je pre teba väčšie súkromie ako nahé telo, dobre tomu rozumiem?
@dominyca9 Vzhľadom na to, že sa jedná o zdravie tak z určiteho hľadiska akoby ano, dalo by sa to tak povedať
Necitala som celu diskusiu, poviem za seba...s chlapom som zacala chodit na vysokej o dieťati vtedy ani jeden z nas nechcel ani pocut, takze my sme sa zhodli, ze budeme používať kondom a ja som popri tom brala aj HAK, lebo nic nie je 100% a mala som paniku, co ak vy sa nieco stalo....choroby som v naosm pripade neriesila, lebo nebol dovod...ale chlap, dnes manzel s tym nemal vtedy jediny problém a fungovali sme tak 8 rokov...az kym sme sa nerozhodli mat dieta...za celý cas, chlap nemal ani jedinu blbu narážku...takze u nas to bola vec dohody oboch a vedeli sme, ze ak by sa s kondómom cosi stalo, este sme poisteny inak...je to Vasa vec a vsetko cim ste Vy dvaja v pohode je v poriadku...
A keby užívaš chemo alebo sa liečiš na kvasinkovú infekciu, tiež mu to nepovieš, lebo ide o zdravie a potrebuješ si otestovať, či nemá problém s kondómom? Nie je jednoduchšie si to pred prvým stykom vydiskutovať a v prípade nezhody odísť z kratšej cesty?
@trinneo Dakujem 🙂
@dominyca9 Lenže toto je dosť mimo toto porovnávať lebo to čo si dala ako príklad sú nákazlivé choroby, ja beriem HAK na upravu cyklu a upravu hormonov, čiže jeho to vôbec neovplyvňuje.
A keby na začiatku sa nezhodneme na kondome tak je lepšie isť od seba, aj na ochrane treba mať zhodu
Chemo, ktorá sa užíva pri rakovine, nie je nákazlivá, čiže jeho by to podľa teba neovplyvnilo - obdobný príklad. Nepovedala by si to ani v takomto prípade, lebo ide o veľké súkromie?
Veď to sa ti snažím vysvetliť. Keby sa HNEĎ NA ZAČIATKU nezhodnete, je lepšie ísť od seba. Načo to takto nezmyselne naťahovať zatajovaním (hlavne pre teba) dôležitých informácií?
@dominyca9 Ale rakovina ovplyvňuje život, HAK pre mňa nie, alebo teda dobre zmenili sa mi veci v živote ale k lepšiemu, rakovina skôr trápi človeka, je to zákerná choroba a pri takejto chorobe by som si asi ani vzťah nehľadala ale to len tak mimochodom
A na kondome sme sa predsa zhodli, ja som ale chcela aby to bol niekto kto tiež preferuje kondom, zhodli sme sa, lebo keby má s ním problém tak by sme išli od seba ale súhlasil, hak som si chcela nechať dočasne pre seba, aby som vedela či to so mnou myslí vážne, nechcem len tak vešať na nos dočasným ľudom
Nuž, asi sa nezhodneme (veď ani nemusíme). Ja by som rozhodne nevešala na nos dočasným ľuďom svoje intímne partie. Na rovinu by som povedala: Užívam hak, ale napriek tomu trvám na kondóme. Si s tým ok? On by odpovedal áno alebo nie a henď by som vedela, na čom som. Jednoduché. Ty si vlastne spravila to isté, s tým rozdielom, že si 5 mesiacov testovala, či mu nevadí kondóm, ale či mu nevadí ani s hak si aj tak nezistila. Čiže si sa aj tak musela na rovinu spýtať. Mohli ste to mať dávno vydiskutované. No je to tvoja vec.
@dominyca9 Ano nezhodneme ale som rada, že nie si nejak utočná a zhodli sme sa na tom, že sa nezhodneme 🙂 a toto cením ak sa ľudia nezhodnú v názore ale ,,zhodnú" v tom, že sa nezhodnú
Prosim ta, vy obaja ste si dali robit testy, aby si boli isti ze nemate pohlavne choroby a az potom ste spolu zacali spavat? Napriek tomu trvas na kondome. Asi tam nie je doveraz z tvojej strany voci partnerovi. Ak sa bojis otehotnenia tak tomu sa da pochopit ajked mas HAK ktore ta tiez chrani a nerozumiem preco by o tom partner nemal vediet. Ja som sa pred prvym sexon so ziadnym partnerom nepodrobovala testom, nastastie aom nidky nic nechytila 🤷🏻♀️
Ja ti drukujem a len ziram ako ti na teba ženy útočia.
V iných témach, keď napr žena nechcene otehotnie, tak útočia ako sršne prečo sa nechránila, či nevie že žiadna ochrana nie je na 100%, mala sa viac istiť, nespoliehať iba na chlapa, tu útočia prečo si mu to nepovedala.... No lebo si ešte nechcela, a máš dôvody . Pádne dôvody, tvoje dôvody.
To že ti tu vnucujú , a veľmi nevyberane niektoré svoje dedukcie, podsúvajú ti pomali že si kur.va,lebo máš chlapa iba na tr.tkanie, je typický konikovské.
Neverím že ženy majú v kúpeľne rozpis užívaných liekov len aby chlap videl, že všetky lieky dopodrobna a veľmi často rozoberajú so svojimi polovičkami, zato verím že si ty nemala potrebu doteraz to zverejniť.
Prečo aj, spoznávate sa, ľudsky, pracovne, životné aj intímne a nejdeš/dete do toho živelné a bez rozmyslu.
Za mňa máš palec hore 👍.
Myslim, ze partnerovi to treba povedat ani nie z hladiska HAK, ale skor toho, ze tymi hormonmi si riesis rozhadzane hormony, cize nejaky hormonalny problem. V buducnosti mozes a nemusis mat problem s otehotnenim, bolo by fer mu to povedat, aby sa necitil podrazeny, ze ty si o tom vedela, ze mas nejaky problem, ale zatajila.

@bbshop Podstatne je ako to berieme my a nie TY , nič o nás v podstate nevieš