icon

Staršia žena a mladší muž

littlefiona
24. aug 2020

Ahojte dievčatá a ženy. Viem, že sa to tu už riešilo, ale chcela by som vedieť a spoznať Vaše životné skúsenosti vo vzťahoch, kde je staršia partnerka a tým myslím 10+, vzťahy s vekovým rozdielom 5-6r. za veľký vekový rozdiel nepovažujem. Mám 40r. a 28r. partnera, ja bezdetná a on rozvedený, jedno dieťa. Potrebujem nájsť odvahu do toho ísť naplno a nemať obavy. Ďakujem.

77daniela77
24. aug 2020

@hefo Ten clanok nema chybu.....

littlefiona
autor
24. aug 2020
littlefiona
autor
Autor odpoveď zmazal
littlefiona
autor
24. aug 2020

@thoughtfulweirdo majetky asi ťažko prepíšem, jedine, že by chcel miesto mňa platiť hypotéku a leasing.

littlefiona
autor
Autor odpoveď zmazal
janinamojka
24. aug 2020

@littlefiona kamarat mal taky vzťah, ked sa dali dokopy ona super 38rocna kocka on 28rocny zajko.. O desat rokov na to mu nestihala po ziadnej stranke.. Rozišli sa. Ale co clovek, to nazor, to ina povaha... Skus, uvidis.. 😉

tinatitti
24. aug 2020

Keby si mala deti, povedala by som nie. Keďže deti nemáš, nemáš na koho brat ohľad, tak skus, nemáš čo stratiť. Ja mam o 5 rokov mladšieho. Vždy som myslela, že mladšieho nechcem a vidíš. Ľúbim ho ako nikoho predtým.

leskovael
24. aug 2020

Vyskúšaj, ved nemáš čo stratiť....asi by som sa nezamýšlala nad tým ako to bude o 10rokov, nemáte spolu záväzky, neviem ako to máš ty vysporiadané či vôbec dieťa plánuješ alebo už nie, normálne by som vzťah vyskúšala a uvidíte ako vám to bude klapať.

qetka
24. aug 2020

Ja mam o 10 rokov mladsieho muza. Vobec to nevnimame. Rodina zo zaciatku mala pripomienky (obe strany), ale uz si ani nikto nespomenie. Je fakt, ze mu az tak nestiham, ale som rada, ze on vladze viac, ako ja 🙂 Aspon sa moze lepsie vyblbnut s detmi. To je moj problem, ze mam deti po 35 - je to narocnejsie a mladsi muz pomoze viac. Nikdy by som nemyslela, ze budem mat mladsieho muza a uz vobec nie o 10 rokov. Ako cislo to znie hrozne, ale ked to nepreratavame, tak naozaj o tom ani nevieme. A teda kedze som si ho nasla ked bol velmi mlady, tak som si nasla velmi dobre. V mojom veku by bol davno obsadeny, hociktora by ho hned brala.

panelacikova
24. aug 2020

@tinatitti ty ešte asi nemáš 50 rokov, že?

panelacikova
24. aug 2020

@littlefiona a v čom teda spočíva tá jeho "úžasnosť" alebo ako to nazvať? čo také super na ňom teda ty vidíš? pýtam sa úplne vážne. alebo ako vyzerá váš deň. stretávate sa spolu aj s jeho dieťaťom?

kristinkakvetinka
24. aug 2020

@littlefiona ja by som sa bala ze mi ujde za mladsou neskor ,ale to je len taky moj vnutorny pocit ,zalezi ako je chlap vyzrety na vztah a celkovo.

yasmeena
24. aug 2020

a coho sa bojis,ak ta on chce?zivot az do smrti je len taka rozpravka co sa odrieka pri sobasi,inak by nebol kazdy druhy rozvedeny...takze radsej mat 5 rokov krasneho vztahu ako vztah do smrti zo zotrvacnosti a z ekonomickych dovodov....reci typu,co bude o 20 rokov su na urovni tych co tu stale tocia o stuzkovej alebo ako bude vyzerat kerka vo svadobnych satach..o 20 rokov tu mozno nebudes na tomto svete ani ty ani on...a za dalsie--40 rokov dnes pre normalnu zenu nie je ziaden vek...ja budem mat 45 rokov a vacsina chlapov co sa okolo mna toci je vyrazne mladsich...ja vidavam 20 rocne slecny ktore vyzeraju horsie nez 40tnicky..a po dalsie,nerobme z chlapov zvieratka,ze ked uvidia mladsiu tak hned bezia prec,aj chlapi maju city 😀 ,,laska nie je o veku,rase,pohlavi atd...vazne....dokonca este mozes v klude aj porodit...vacsinou ohrnaju nos nad mladsim partnerom u niekoho prave tie zeny,ktore mali v zivote asi 3 napadnikov a ked ich konecne jeden poziadal o ruku tak hned povedali ano,lebo vela inych moznosti nemali...chces lasku,vztah,lubi ten mladi muz?tak si to uzi....aj ked na slovensku to vyzaduje vela odvahy....nevsimaj si psychologov,zivot sa riadi trochu inak...ja si s ludmi v mojom veku nemam co povedat,radsej mam mladsich alebo naopak vyrazne starsich....a rozhodne si nemyslim,ze ked ma chlap tolko rokov ako ja,alebo podla tabuliek ma vek aby ku mne pasoval.tak ze si budeme mat co povedat a hlavne,ze sa budemem mat radi....vela stastnych chvil s chlapikom prajem...

panelacikova
24. aug 2020

@yasmeena ja som mala dosť veľa nápadníkov v živote. a mala som aj mladšieho.... aj ľudia čo poznám, kde bol chlap mladší - výrazne, časom sa rozišli. buď to bolo nevyzreté decko alebo fakt proste ušiel za mladšou. z časti súhlasím s tebou, prečo si život neužiť? z časti som sa zamyslela nad tým, že nie je nič príjemné, ak sa žena naviaže poriadne citovo na daného chlapa z akéhokoľvek dôvodu a ten o pár rokov nakladá mladšiu.. určite nič príjemné a po takom zážitku veru tá žena nebude mať do smrti pred očami tých pár pekných chvíľ, postačí jedna jediná zlá a tá všetky pekné v rebríčku predbehne.

77daniela77
24. aug 2020

.....no a kde je zaruka ze stary by neusiel?Toto nie je o veku ale o charaktere.....

asia83
24. aug 2020

@littlefiona Neviem, prečo sa toto furt rieši. Vek nehrá rolu, pokiaľ si dvaja rozumejú. Teda ak sú obaja dospelí. 😉

larisalarisa
24. aug 2020

Len do toho....

littlefiona
autor
24. aug 2020

@panelacikova ako bežné páry, máme rovnaké koníčky, rovnaký pohľad na veľa vecí v živote. Veľa času trávime s jeho dcérou, výlety, rôzne akcie. Keďže aj on aj ja sme pracovne dosť vyťažení, tak hlavne víkendy si užívame. Spolu zatiaľ nežijeme, on má svoje a ja svoje.

littlefiona
autor
24. aug 2020

@yasmeena ďakujem, dobre si to zhrnula🙂

tinatitti
24. aug 2020

@panelacikova nie, prečo?

sterea
24. aug 2020

Nedávno som počúvala jednu reláciu a tam tvrdili, že ideálny vekový rozdiel medzi pármi je 10 rokov. Žena má byť staršia 🙂. Má to aj isté opodstatnenie, keďže ženy sa obvykle dožívajú vyššieho veku ako muži. Mám kamarátku, ktorú zbalil 18 ročný chlapec. Vekový rozdiel je 15+ rokov. Nuž bola som zo začiatku zdesená, ale kupodivu sú spolu už niekoľko rokov a zdá sa, že im to stále klape. V práci som tiež mala dve kolegynky ktoré mali takmer 40 a deti a našli si mladších mužov s vekovým rozdielom 10+. Sú spolu už niekoľko rokov a zdá sa, že sú tiež v pohode. Je to len na tebe. Nemáš deti, nemáš čo stratiť. Ja osobne nie som s tým úplne stotožnená, ale na druhej strane, to že budeš mať seberovného, alebo staršieho ti nezaručí šťastný vzťah. Nemá zmysel sa zamýšľať čo bude o 20 rokov, možno toto bude tvoje najkrajšie obdobie v živote. A že si možno raz nájde mladšiu? Aj starší partner si môže nájsť podstatne mladšiu ako budeš ty. Vzťah je lotéria a vešteckú guľu našťastie alebo bohužiaľ nemáme.

hefo
24. aug 2020

@sterea "Nedávno som počúvala jednu reláciu a tam tvrdili, že ideálny vekový rozdiel medzi pármi je 10 rokov. Žena má byť staršia"

No tak to je teda pekný nezmysel. Netvrdím, že to v individuálnych prípadoch nemôže fungovať, ale štatisticky rozhodne nie. Kým má (priemerná) žena do 35-40, nebude chcieť (priemerného) muža do 25-30, lebo ten je ešte spoločensky a zaistením "nikto" a psychicky "decko". Po 40-ke ju zas nebude chcieť ten muž.

margetakuska
24. aug 2020

@littlefiona mam kamosku, ktorej otec je od jej mamy mladsi o 14 rokov, su spolu uz 34 rokov a su stastny..

panelacikova
24. aug 2020

@margetakuska však áno. Už kdesi vyššie som písala, že v prípade oidipovskeho syndrómu to funguje...

kristina331
24. aug 2020

@littlefiona Ahoj 🙂 Ja mám opačnú skúsenosť, medzi mnou a manželom je 21 rokov. Niekto by mi poťukal po čele, či mi šibe... Ale ja viem, že to bolo to najlepšie, čo ma mohlo v živote stretnúť. Sme spolu 10 rokov, máme 2 detičky, rozumieme si, dopĺňame sa. Veľa ľudí nechápe a neverí, že je fakt medzi nami toľko rokov. Takže podľa mňa, vyskúšaj taký vzťah, vek je len číslo a možno to bude naozaj láska tvojho života 😉😍

littlefiona
autor
25. aug 2020

@littlefiona Ďakujem za vaše postrehy a skúsenosti.

majkeel
25. aug 2020

@kristina331 A Ty si z vas dvoch starsia? Potom ste si asi sadli.

littlefiona
autor
25. aug 2020

@majkeel áno, ja som tá staršia, čo narobím keď ma šťastie stretlo v podobe mladšieho muža.

majkeel
25. aug 2020

@littlefiona Muz a stastie? malo sem potom chodis. ;)

littlefiona
autor
25. aug 2020

@majkeel tak samozrejme, nič nie je úplne dokonalé, tiež mám za sebou aj zlé vzťahy a ťažké rozchody. Našťastie som sa nikdy nevydala a nemala deti, takže som nemusela riešiť komplikovanejšie problémy ako väčšina žien.